מהו אלבום השנה של חברי הפורום?

../images/Emo32.gifמהו אלבום השנה של חברי הפורום?

מה אלבום השנה שלכם? (אפשר גם לדרג כמה) מהמעטים שיצא לי לשמוע, אז שלי הוא ללא ספק IDLEWILD של אאוטקסט. אלבום של 25 קטעים, שנמשך מעל ל-80 דקות, ולא מרגישים איך הזמן טס.... ברוב החצי הראשון של האלבום יש שירים חדשים של אאוטקאסט, ובחצי השני יש שירים מהסרט, בכולם יש את התחכום (המוזיקלי והלירי) של אאוטקאסט, וכמו באלבום הקודם, גם האלבום הזה מחולק לשירי סולו של הצמד(חוץ מכמה שירים משותפים) ויש גם שיר של מייסי גריי (GREATEST SHOW ON EARTH )ושיר של זמרת חדשה בחסות אאוטקאסט ז'נל מונל (CALL THE LAW), שני השירים האלו מתאימים לאווירת האלבום ונכנסים בצורה מצויינת ברצף שירי האלבום (2 השירים האלה הם גם מהסרט) ללא ספק ההרכב הכי צבעוני/מעניין בהיפ הופ ובמוזיקה בשנים האחרונות...

קניתי את האלבום מתנה לקרוב משפחה

והתכוונתי להאזין לו קודם, אבל לא יצא. כנראה שאקנה אותו לעצמי בסוף. אשמח לשמוע עוד המלצות על אלבומים טובים שיצאו השנה.

את מכירה אלבומים אחרים שלהם?

כי אם לא הם גם המלצה, בעיקר הקודם שלהם THE LOVE BELOW , שזה בעיני אחד האלבומים הכי טובים שיצאו מתחילת שנת 2000. ויש להם גם אלבום בשם STANKONIA שהוא גם אחד האהובים עליי...

עוד אלבומים טובים שיצאו השנה

THOM YORKE-THE EARASER -שאין לי צורך לפרט. שרלוט גינזבורג-5:55 (הבת של, ושחקנית בפני עצמה) הוציאה אלבום סולו שהפיקו נייגל גודריץ' ו-AIR , חובה למי שאוהב את העבודות של נייגל גודריץ'. GNARLS BARKLEY -ST ELSEWHERE -הצמד שהביא את "קרייזי" הביא את אחד האלבומים היותר טובים שיצאו השנה, המפיק של האלבום האחרון של הגורילאז, עם סיי לו (ראפר/זמר סול) משהו אלקטרוני-אלטרנטיבי-היפ הופ-סול, יציאה מצויינת!

holo

New member
אלבום שיצא השנה?

אני לא בטוח אם הוא יצא השנה אבל אני שוב אמליץ על אלבומה הנהדר של קרן אן Not going anywhere שעליו המלצתי שבוע שעבר.

eliavtu

New member
Geva Alon - Days Of Hunger

אלבום מדהיםם פולק-רוק במיטבו וגם ישראלי

Anuerysm

New member
פורטיסחרוף - על המשמרת

האלבומים שיותר חיכיתי להם היו Endless Wire של המי והאלבום של גילמור אבל על המשמרת היה ענק לדעתי

avki

New member
../images/Emo45.gif בין כל הבלבול בין ענקי הרוק

הישראלים (כגון שלום חנוך, יצחק אדר, דני סנדרסון, יזהר אשדות, מיכה שטרית וכו') לבין כל מוזיקת הכוכב נולד שקיימת היום (קרן פלס, אביב גפן, עברי לידר וכו') יש צוות אחד שעומד איתן וממשיך להשאיר את החותם שלו על הרוק הישראלי והוא כמובן ברי סחרוף ורמי פורטיס, שלא מתבלבלים לרגע, וממשיכים להוציא תחת ידם והפקתם יצירות מופת כמו פעם. וזה נכון רק להם. אף אחד אחר ברוק הישראלי או במוזיקת הפופ בישראל לא נשאר איתן בכזו איכות בימינו. אולי אהוד בנאי, אבל הוא סיפור קצת שונה.

FunkyMonk

New member
אה.. בעיה קטנה..

אביב גפן הוא מוסיקת כוכב נולד? תעשה לי טובה... וזה לא שאני איזה מעריץ שלו, או שאני חולה על המוסיקה שלו, אבל מה שרשמת זה שטויות. גם עברי לידר זו לא מוסיקת כוכב נולד. ותאמת, גם קרן פלס לא. כוכב נולד זה סקעת נינט וכל החרטבונה הזה. אז נכון, אביב גפן כתב לה את המילים והלחנים, אבל בחייאת, שמע בלאקפילד ואת האלבום החדש שלו (לדעתי הוא לא מוצלח, אבל רק שתקבל מושג), ותראה שזו לא המוסיקה שלו.

avki

New member
לי יש את כל האלבומים של אביב גפן.

שמעתי את כולם. וזה כולל בלאקפילד. וכולל את האלבום של נינט. האמת, שאני אפילו יכול להגיד שאני 'חולה על המוזיקה שלו'. אני אוהב מאוד את המוזיקה של אביב גפן ומעריך את היצירה שלו מאוד. אבל בזמן האחרון הוא עמוק בתוך תופעת הרדידות והמסחור הכללית היום שרווחת על שוק המוזיקה הפופולרית הישראלית. את התופעה הזאת אני מגדיר כ'כוכב נולד', ואין מה לעשות שהיום אביב גפן עמוק עמוק בתוך התופעה הזאת, כמו עברי לידר, כמו קרן פלס וכמו אחרים. זה ששלושתם לא היו אף פעם בכוכב נולד ושלושתם לא בובות על חוטים, לא אומר שהם בהחלט עמודי תווח רציניים בשוק ובתופעה הזאת כיום.

אני לא ממש מכיר את הלוז שלו...

אבל נדמה לי שאין כמעט אמנים בארץ שמתפרנסים כראוי ממוסיקה מלבד אותם כוכבים נולדים ומסיקות למינהן...

MooKuSh

New member
לא בהכרח קשור

לא חושבת שחסר לאביב גפן כסף ולא מבינה למה ישר קובעים שהאלבום האחרון מעיד על ירידה ברמה בצורה מכוונת בשביל כסף. אתם פחות מתחברים לאלבום האחרון, סבבה, גמני [למרות שיש שם כמה יפים]. אני מקבלת את זה שזה פשוט סגנון שונה. יש בזה קצת התנשאות לבוא ולבקר מוזיקה של אנשים אחרים. כל אחד ומה שהוא אוהב ויש מספיק אנשים שמתים על האלבום האחרון...וגם אם הם מעדיפים אותו על אביב גפן ה-3 זה לא הופך אותם ליותר שטחיים ממני

זה באמת לא פייר

להכניס את אביב גפן לחבורה הזו. גם אני לא מעריץ מושבע, למרות שאני מחשיב מאוד את כושר ההלחנה שלו. (בכתיבה וביצוע הוא בינוני בלבד לדעתי). כל הבעיה בכוכב נולד זה ההתעסקות בכל הדברים החיצוניים הללו, בכוכבנות, בזוהר, במבצע ולא בכותבים ובמלחינים, ובאופן כללי - כל תרבות הפופ הדוחה הזאת, שעושה באומנות קרדום לחפור בו כדי להפוך לכוכב, ובכך גורמת להזניית העניין. קיים הבדל גדול מאוד בין אביב גפן שכותב אלבום לכוכבת נינט לבין הכוכבת נינט ששרה שירים שכותב אביב גפן. הוא בדיוק זה שנמצא מהצד השני של המתרס. האם בגלל שנינט שרה את השיר "שרה אליך" של היהודים הוא הופך כעת להיות לבזוי? האם היהודים נכנסים כעת לקטגוריה הזו כיוון שהרשו לנינט השתמש בזכויות היוצרים שלהם? אם כך, אפשר להכניס עוד עשרות כותבים ומלחינים מהשורה הראשונה. וגם עצם זה שאביב כותב *במיוחד* לנינט , למעט העובדה שיש בכך מתן לגיטימציה לתופעה הקלוקלת הזו של כוכב נולד - כשלעצמו - אין במעשה הזה פסול. לנינט יש יכולות ווקאליות מעולות וקול ממש יפה, ואביב גפן מפגיש בין הכשרונות של שניהם. השירים שמבצעות נינט טייב ושירי מיימון הם לא בהכרח רעים (יש ביניהם אפילו כמה מצויינים) - ואולי בעוד עשר שנים, כשישכחו מיהן - אפילו ארשה לעצמי לקנות את הדיסקים שלהן, שיש בהם ללא ספק רצועות שהן תאווה לאוזן. הבעיה היא בעיקר בתופעה, ולא בהכרח ביצירות, שחלקן דווקא טובות. אביב גפן הוא אחד מן היוצרים, ויוצר לא רע, ולא אחד מן ה"כוכבים". ועאכו"כ עברי לידר.

MooKuSh

New member
ווואו כמה זמן לא הייתי כאן..

"שרה אליך" לא הופך לבזוי בגלל שנינט שרה אותו, ובכלל, אף שיר לא הופך לבזוי בגלל נינט. נינט היא לא דבר בזוי. היא בןאדם. נו באמת, בןאדם הלך לתחרות שירה ושר שיר שהוא אוהב וזה היה אחלה של ביצוע אז הוא התפרסם. ממש מעשה נוראי מה אני אגיד. מחר אני אלך להיבחן ללהקה של ביתספר ואני אשיר משו. מאותו רגע הוא יהיה שטחי ורדוד. לא מבינה מה הקטע הזה.. למה אתה צריך לחכות שישכחו מנינט טייב ומשירי מימון כדי לקנות את הדיסק שלהן.....? פופולריות או אי פופולריות של אמן בחיים לא יפריעו לי לשמוע אותו. אני שומעת המון סגנונות מוזיקה ולא צריכה אישור מגלגלצ בשביל להקשיב להן וגם לא צריכה איזה מוזיקת מחתרת מיודעמה כדי להרגיש מגניבה....מה שמתחברים אליו שומעים

eliavtu

New member
קוראים לשיר "קח אותי" לא "שרה אליך"

<סתם נורא הציק לי בעיניים>

למעלה