מחירי הדלק

• פותח הנושא billc
  • פורסם בתאריך

billc

New member
../images/Emo32.gif מחירי הדלק

בחדשות המקומיות הראות מספר תחנות דלק שהקפיצו את מחיר הדלק כמעט פי 2 המחירי הגיעו כמעט ל6$ לגלון. נראה לי שאעבוד מהבית עד להודעה חדשה, למרות שאני גר 2 מטר מהעבודה

סלסרו

New member
לו היו לבוש ביצים,

הוא היה מבקש/דורש מכל חברות הדלק לא להגביה מחירים ולא להרוויח על חשבון מצוקת הציבור. גם אם הם לא היו נשמעים לו, לפחות הצהרה פומבית כזו היתה מעלה את קרנו בעיני הציבור. אני זוכר את הימים שבנ.י. היה 90-ומשהו סנט לגלון..

סלסרו

New member
כלכלה חופשית זה לא אומר

שצריכים להיות חזירים. כלכלה חופשית זה אומר שלא אוסרים על החברות להרוויח מהאסון, רק שמבקשים שלא ינצלו את האסון בצורה גועלית. מבקשים מהן להתחשב. זה גם אומר שאפשר להפעיל לחץ ציבורי נגד חברות שמנהגות בצורה גועלית.

סלסרו

New member
למה? וכי אי פעם טענתי אחרת?

אני נגד כפיה בעד התנהגות הולמת

newbie2

New member
בדיוק כמו הספר שאני כותב עכשיו

על הגלובליזציה וההתנהגות התאגידית באמריקה של סוף המאה העשרים ותחילתה המאה ה-21. קוראים לו "don't be a pig". לא התקדמתי הרבה מעבר לכותרת..

סלסרו

New member
חבל שלא התקדמת

אולי היית מגלה עד כמה החזירות הזו הטיבה לעולם (וגם פגעה)

סלסרו

New member
אשמח לראות את הפרק בספר

בו אתה מתאר עולם ללא ה"חזירות" הקפיטליסטית. אבקש תאור כן וישר, אז נראה האם אני טועה או לא. כולי תקווה שאת הספר תכתוב ללא שימוש בפירות ה"חזירות" הקפיטליסטית. כלומר: אל תכתוב את זה על מחשב (רק עם ניר! שלא נעשה מעץ שלכריתתו נוצלו עובדים באיזו מדינה שכוחת אל), אל תשתמש באינטרנט לצורך מחקר (רק בספריה! ודיר באלק אם הספריה תמומן מכספי תורם עשיר aka חזיר קפיטליסטי), ובבקשה תשלם $100 על עט (ללא החזירות של רוקופלר, קרנגי, Dow ושות' מחיר המתכת שממנה עשוי העט, ודמי המשלוח על העט, היו פי עשרות מונים ממה שהם היום), תשלם $10 לגלון על הדלק המניע את מכוניתך (כי שוב, תוציא את רוקופלר שיסד את Standard Oil שגרם להנמכה מסיבית במחירי הדלק בארה"ב מחוץ לתמונה), ובעצם תשלם פי עשרות מונים על כל דבר שיש בו מתכת, וכמובן שאל תשתמש בתרופות, אל תלבש בגדים זולים המיוצרים במדינות העולם השלישי וכו' וכו'. בקיצור, אל תשמש בכמעט כל דבר מודרני, ואם תשתמש בו - תשלם בבקשה עליו פי כמה עשרות. ואז נדבר. או-קיי?

newbie2

New member
אם אתה חייב לדעת

את הספר אני כותב בעט נובע שהומצא ויוצר לפני המהפיכה התעשייתית וישרוד גם את הדור שאחרי החשמל. אני כותב אותו בספריה הציבורית, אליה אני מגיע באופניים שלי. אני לא מנצל את עמל זולתי, לא משלם שכר רעב לאיש, אני לא חייב דבר לאיש, ואיש אינו חייב דבר לי. ולא, לא צריך הרבה מחקר בשביל הספר שלי, כי הרוב זה הגיגים שלי, ולא חומר לעוס שמישהו אחר כתב, כמו רוב האימרות הטרחניות שלך. ולא, אתה לא ממש חייב לענות, למרות שאני בספק רב אם תתאפק שלא לכתוב את המילה האחרונה (את שלי אני כותב ממש עכשיו).

למעלה