מטפל טוב

talia olav

New member
../images/Emo32.gif מטפל טוב

לפני שבוע נפטר חמי ז"ל, שלוש שנים לאחר שאובחן כחולה אלצהיימר. לאורך שלוש שנים אלה טיפל בו מטפל פיליפיני במסירות רבה, רגישות, סבלנות, אהבה, ותבונה. המטפל הפך להיות חלק ממשפחתנו לאורך תקופה זו. עם הפרידה מהמטפל, חשוב לי לסייע לו למצוא בית חם, נעים והרמוני, עם מעסיקים ישרים וטובי-לב, שידעו להעריך את מסירותו ולא ינצלו אותו לרעה, ואשר יעסיקו אותו בהתאם לכל הכתוב בחוק. החוק מחייב את המטפל למצוא תוך שבוע מהיום מטופל אחר. אם מישהו מכם מעוניין - אנא פנו אלי במסר. למנהל הפורום - אני מקווה שלא תמחק את הודעתי, שלא נועדה אלא לסייע לזקוקים למטפל מחד, ולמטפל המסור מאידך.

zs1957

New member
פני לחברת כח אדם שעבדת דרכה

שם בוודאי ימצאו לו מהר מאד משפחה.אני מקווה שתמצאלו משפחה טובה. תציידי אותו במכתב המלצה טוב עם מספר הטלפון שלך והם יתקשרו לקבל ממך המלצה בע"פ עליו. שיהי לו בהצלחה!!!! זהבה שחם

talia olav

New member
תודה זהבה -

אמנם כתבנו מכתב המלצה חם. אך נראה שהחברה אינה ששה למצוא עבורו מטופל חדש, למרות שביעות רצוננו, והעובדה שהמטפל התמיד לאורך שלוש שנים קשות. האם יתכן שהיא מרוויחה הרבה יותר כסף מהבאת עובד זר מחו"ל?

zs1957

New member
בהחלט כן ולכן היא לא מעונינת לתת

לעובד שלך עבודה. חבל מאד. עובד כזה יכול לעשות עבודתו במסירות ולשביעות רצונה של המשפחה.ובמקום זה נותנים לחולה עובד לא מיומן חסר ניסיון ,שצריך להסתגל למנטליות חדשה, שפה אחרת,תרבות ומנהגים שונים. זה לא קל. מאחלת לך הצלחה במציאת משפחה טובה לעובד המסור שלך. זהבה שחם

zs1957

New member
אכו כן, החברה מרוויחה הרבה יותר

עובד זר חדש לארץ מאשר מעובד ותיק. לכן, היא לא מצאה לו משפחה. כל החוק הז טפשי.אני מקווה שיבוא יום וזה ישנה. זהבה שחם

ronnyw

New member
חברת כח האדם

שלום טליה !! כמה שאת צודקת !! חברות כח האדם משתדלות בכל כוחן שלא למצוא מקום עבודה חלופי למטפל שהתפנה. זן בדיוק הנקודה !! (כבר כתבתי זאת במסרים קודמים שלי). הם מקבלות מכל עובד חדש שמגיע ארצה סכום (גדול מאוד, יש היום חקיקה שמגבילה את הסכום, אבל הוא עדיין משמעותי מאוד !!), ולכן עדיף להן מאוד "לא להצליח למצוא עבודה" לעובדים ותיקים, ולמלא את הדרישה בעובדים חדשים. עובד ותיק כזה מוצא עצמו לאחר כמה זמן ללא עבודה, ללא מקור הכנסה - והופך לבלתי חוקי. בד"כ אין לו גם איך לממן כרטיס טיסה הביתה, ולכן אין לו בעצם שום ברירה אחרת !! זה הסיפור הפשוט והקל של איך "נפלו עלינו" כל כך הרבה עובדים זרים לא חוקיים (רובם אנשים טובים וישרים שבאו רק כדי להתפרנס על סמך הבטחות ארוכות טווח), ואיך, בעוד שיש כל כך הרבה לא חוקיים שמשוועים לעבודה - ממשיכים להגיע כל הזמן עובדים חדשים. זו רדיפת בצע פשוטה, זה ניצול ציני של מצוקות - כל הסופרלטיבים !! השופט חסין קרא לזה השבוע "עבדות מודרנית" וצדק !! אל תוותרו לחברת כח האדם !! (קל לייעץ. איך עושים את זה? אולי תערבו את "קו לעובד" שעושים מלאכת קודש !!)

שלום טליה!

היננו מתעניינים במטפל, מכיוון שהמטפלת שלנו לא מתפקדת כראוי, וסבתי לא אוהבת אותה במיוחד. שלחתי לך מסר בתפוז בשם דודי. אשמח אם תגיבי לי למסר, ואם זה עוד אקטואלי, ועוד לא מצאו לו מטופל אחר, תצלצלי לפאלפון ששלחתי לך, ותתני פרטים נוספים. בתודה שרי.

תודה רבה!

רציתי להבהיר רק, שאני שרי ולא עוזי הדוד שלי (הוא רק כתב את המכתב דרכי). כשיהיהו לך מחר פרטים נוספים יותר ברורים, אשמח אם תוכלי להתתקשרי לפלאפון שנתתי לך, ולדבר עם דודי, שהוא האחראי העיקרי לעניין המטפלת (ניירות וכו') שוב תודה שרי

ענתי44

New member
איזה יופי../images/Emo24.gif

אני מחזיקה אצבעות שהשידוך הזה יצליח. מצד אחד, עובד מסור ונאמן שראוי להמשיך ולעבוד עם היקרים לנו בלי שיסבול בשל רדיפת בצע וחמדנות, ומצד שני אחרי שכולנו עקבנו בתפילה לשלום סבתא של מירי מסיקה,ואיך טיפלה בה מטפלת לא ראוייה, תזכה סבתא ליחס ולטיפול מסור.

תודה רבה!

גם אני מקווה מאוד שזה יצליח. שקלנו אפשרות שגבר יטפל בה, נכיוון שאולי מטפלת לא מתאימה לטפל בסבתא (מחיבת האופי) היא לא מצליחה להתמודד עם המצב. וגם כי סבתא לא אוהבת אותה במיוחד. היא כל הזמן צועקת עליה וכו'. (סבתי היתה מאוד ביישנית ושקטה. אומנם גם עקשנית), אבם זהו לא הדבר שגורם לה לצעוק על המטפלת. פשוט היא לא אוהבת את היחס שלה אליה. אני עצמי מאמינה שאין פה עניין של שפה, אלא כימיה בין המטפלת לסבתא אפילו אם המטפלת לא יועת עברית. היא יכולה לתקשר איתה בהרבה דרכים אחרות (כמו למשל לחייך אליה, להקשיב לה ולא לקטוע אותה באמצע משפט).

למעלה