מישהו מבין פה בכלכלה?

bioc1

New member
../images/Emo32.gif מישהו מבין פה בכלכלה?

קיבלו אותי למשרה חלקית של 12 שעות בשבוע והמעסיק רוצה לשלם לי כאילו אני ספק. כלומר אני צריכה להוציא חשבונית של עוסק מורשה. אין לי עוסק מורשה. יש לי עוסק פטור...הבנתי שעוסק פטור לא משלם מס הכנסה אבל מה עם מע"מ? נראה לי שבשביל 1500 שקל בחודש לא שווה לי להוציא עוסק מורשה...אני אצטרך לשלם מס על 1500 שקל? ומה עם מע"מ? והאם בתור עוסק פטור אני יכולה עדיין להוציא חשבונית/ קבלה? לא מבינה בזה כלום! ואני צריכה להחזיר לו תשובה

טל קר

New member
זו לא כלכלה זו ראית חשבון

עבור סכומים כאלו (ובכלל עד 65,000 בשנה כעצמאית) את עוסקת פטורה. את יכולה להוציא חשבונית/קבלה כעוסקת פטורה (את מדפיסה בבית דפוס קבלות ובנוסף ומביאה למעסיק את האישורים על ניהול ספרים וניכוי מס במקור שאת מקבלת ממס הכנסה). בנוגע למס הכנסה ומע"מ- ההפך. עוסק פטור לא גובה, משלם או מקזז מע"מ. בנוגע למס הכנסה- תלוי ברמת ההכנסות, לפעמים מבקשים ממך לשלם מקדמות (שאם את לא עוברת סף מסוים יוחזרו לך) בקיצור- מס הכנסה תצטרכי כתלות ברמת הכנסותיך (על 1500 לא) קבלה את יכולה להוציא כעוסקת פטורה מע"מ את לא גובה, משלמת או מקזזת הנקודה היחידה שנותרה לבדוק היא לדעתי לא חשבונאית אלא תעסוקתית- האם ה12 שעות האלו לא חוסמות אותך מהשגת עבודה משתלמת יותר

whasuuuuuup

New member
ההיית או חלמתי חלום?

לדעתי לא ראיתי אותך מאז הגלגול הקודם שלי כאן מה שלומך?

bioc1

New member
כן אבל אף אחד אחר לא מקבל אותי...

עברתי קרוב ל 10 ראיונות עבודה והוא היחיד שחזר אלי...
זה מתסכל כל כך. אני כל פעם עושה אותן טעויות. אני מגיעה מוכנה לראיון ובמקום להגיד את מה שתכננתי אני פולטת שטויות. ולגבי המע"מ...הוא משלם + מע"מ... אה...ויש לי (לא בדיוק לי אבל זה על שמי) עוד הכנסות ממקום אחר ובגלל זה פתחנו תיק במס הכנסה...אני לא יודעת כמה זה יוצא בחודש. האמת...אני כבר לא יודעת מה לעשות. היום היה לי ראיון עבודה שכרוכה בעבודה עם חולי סרטן. חשבתי שהעובדה שהייתי חולה אונקולוגית ומכירה את הרקע תעזור לי אבל היא דווקא הכשילה אותי. המראיינת אמרה שלדעתה לא כדאי לי להכנס לתחום הזה כי זה יהווה מעמסה רגשית...קיצר...לא נראה לי שהיא תקבל אותי...הייתי צריכה לשמור את המידע הזה לעצמי

באז באז

New member
לא היית צריכה לשמור את זה לעצמך

היית צריכה להראות נחישות... משהו כמו: "שכבר ראיתי הכל ויש לי את הכלים להתמודד עם זה". ואם אין לך, יש שפיץ פלאייר במבצע בהום סנטר. באז באז גאון שלא בזמן אמת (נראה אותך מתעלה על זה אישון).

bioc1

New member
אמרתי שלדעתי זה יתרון. היא לא השתכנעה...

שתלך לחפש...אין לי כבר עצבים לזה. מי שלא רוצה אותי הפסד שלו...כמה אני צריכה להשפיל את עצמי בשביל פאקינג עבודה?

magenta73

New member
ספק

זה גם עוסק מורשה וגם עוסק פטור. את יכולה להוציא חשבונית של עוסק פטור - כלומר בלי מע"מ. עוסק מורשה גם אם תרצי נורא לא תוכלי להיות - כי צריך סכום מסויים בשנה בכדי להגיע לזה. ורק על 1500 ש"ח את לא תצרכי לשלם מס לפי דעתי, תלוי אם יהיו לך עוד הכנסות. בכל מקרה- את צריכה לפתוח תיק וכו', להירשם במס הכנסה בתור עוסק פטור, להוסיף הוצאות/הכנסות אחרות וזה די טרטור... כמו גם שאם הוא משלם לך כמו ספק הוא לא משלם ביטוח לאומי... את צריכה לדאוג לזה. אין לך "זכויות" של עובד שכיר, אקיצר.

bioc1

New member
אני אמצא עבודה נוספת כשכירה או שאמשיך בשירות

לקוחות. אני מעדיפה למצוא עבודה במשרה מלאה אבל לא הולך לי...

למעלה