מצלמה דיגיטלית

../images/Emo32.gif מצלמה דיגיטלית

לאור כל כשרונות הצילום החבויים בפורום (וגם אלה שלא כ"כ חבויים
) ולאור זה שהמצלמה שלנו נשברה (השניה תוך פחות משנה!) אני חושבת לרכוש מצלמה דיגיטלית. יש המלצות? features שחשוב שיהיו, או כאלה שכדאי להקפיד שלא יהיו? פירמה או דגם מומלצים? אני ממש ממש לא מתמצאת, ואין לי זמן להתחיל להתעמק בתחום (א. יונתן גדל ואני מפסידה ימי צילום יקרים, ו-ב. אמא שלי בארה"ב ותוכל לרכוש אותה שם). תודה לכל מי שיכול לעזור!!!
 
אני קניתי לא מזמן

א. חשובה הרזולוציה למקרה שתרצי לצלם תמונה להגדלה. עד הגדלה לגודל A4 אפשר להסתפק ב-3mega פיקסל לתמונה. היום כבר יש מצלמות של 4 ואפילו 5 מגה. ב. ישנם שני סןגים שליצרני מצלמות דיגיטליות: יצרניות מצלמות רגילות (כלומר מתמחים באופטיקה=עדשות) או יצרני מכשור דיגיטלי (מתמחים במחשבים). לי נראה שיותר כדאי לבחור במצלמה של יצרן ציוד אופטי. ג. לגבי פיצ´רים שחשוב שיהיו - זה כמו מצלמה רגילה. האם את רוצה תאריך? כמה זום את רוצה? אוטומטי או ידני? צילום רציף כן או לא ויש עוד. פשוט צריך לקרוא את התיאורים של כל מצלמה ולראות מה כל אחת נותנת. אני קניתי מצלמה של אולימפוס (3020, 3 מגה) ועד כה מרוצה. חודש אחרי שקניתי בארץ (במחיר 2500 שקלים) אמא שלי קנתה בארה"ב מצלמה של ניקון (4 מגה) באותו מחיר... אז בהחלט שווה לנסות לרכוש בחו"ל.
 

הוביטית

New member
המלצות

הי סוכריה, כמו שאפונה כתבה רצוי מאד מינימום 3 מגה פיקסל וכל המרבה הרי זה משובח. פירמות מצוינות למצלמות דיגטליות canon, sony,minolta, nikon , סמסוג להתייחס לזום האופטי בלבד, הזום הדיגטלי זה די בולשיט. כך שום כתוב לדוגמא אופטי כפול 3 ודיגטלי כפול 2 בעצם הקובע זה כפול שלוש שאם אני לא טועה מקביל ל 35 ממ עד 105 ממ במצלמות רגילות . יש אופציה נחמדה לצילום קליפים של וידיאו עד דקה וחצי. כל השאר עניין של תקציב . מכוונת אותך לאתר של מצלמות בארה"ב בו תוכלי להתרשם מהמחירים. וכן היה לא מזמן סדרת כתבות על צילום דיגטלי באתר ynet וגם בפורום צילום של תפוז תוכלי למצוא הרבה אינפורמציה בהצלחה ורוצים צילומים ומהר !!!
 
בעניין קטעי הוידאו

זה דבר מגניב ואפשר להשתמש בזה ולשמור במחשב. נורא נחמד. חשוב להקפיד שלמצלמה תהיה אופציה של סאונד, אחרת סרט הוידאו הוא אילם וזה מאבד מטעמו. ולגבי מחירים בארץ - את יכולה לבדוק ב-www.camera.co.il
 

גאיה100

New member
מצלמה דיגיטלית

קודם כל מזל טוב ענק להולדתו של יונתן (האייקונים לא עובדים אבל אני מצרפת צרור בלונים ופרחים) לא מבינה גדולה במצלמות אבל סמכתי על חברים שעשו סקר ורכשו לנו מצלמה בניו-יורק. תוצרת canon (דגם powershot A40),mega pixels 2 ושדרוג כרטיס זיכרון ל32 mb. יש אפשרות לסרטון וידאו קצרצר של עד 3 דקות וזה נחמד נורא. בכל אופן מאד מרוצים, איכות התמונות מצויינת (בדקנו גם בהדפסה) ואם לאמא שלך יש אפשרות להגיע לחנות חשמל הגדולה של הדוסים בניו-יורק אז אני חושבת שהדגם הזה עדיין במבצע (270$).
 
למעלה