מקשרת גם לפה הודעה שרשמתי לא

ornaok

New member
../images/Emo32.gifמקשרת גם לפה הודעה שרשמתי לא

מזמן בפורום נדל"ן. ההתפתחויות מאז הן ששוחחנו עם המשכירים באריכות, ולאחר ויכוחים רבים השיחה הסתיימה ב"נבטל את החוזה וזהו" וניתוק - כאשר הם אמורים להכנסלדירה מחר. אנחנו כל כך מרוגזים ולחוצים ומאוכזבים ומופתעים לרעה. גם אם העניין הזה כן יסתדר, ככה מתחילים חוזה שכירות לשנה? זה ממש לגמרי התחלה ברגל שמאל. אוףףףףף
גם בנינו מאוד על הכסף הזה
זה הסיפור.

nubi

New member
לא לוותר!

קודם כל-הייתי מגישה תלונה במשטרה כדי שאם תהיינה התפתחויות, אתם לפחות בצד הזה תהיו מכוסים. דבר שני-הייתי פועלת כדי לבטל את החוזה ולהעיף אותם כמה שיותר מהר רחוק מהדירה שלך. היום זה מנעול ומחר זה פלישה לדירה שלך. יש בעייתיות גדולה מאוד בכל הנושא הזה. בארץ, זו הפקרות מוחלטת בכל מה שקשור לדירות שכורות. יש לפעמים מצבים שדייר מזיק לדירה או אפילו לא משלם שכ"ד ואת לא יכולה לעשות לו כלום. בקיצור-להעיף אותם ומיד!

galiaS

New member
זו באמת חוצפה להחליף מנעול ללא

אשורכם. אולי כדאי לבדוק עם עו"ד אם זה לגיטימי למנוע מבעלי הדירה מפתח לדירה. נשמע לי שלא. םא אין אמון בסיסי ביניכם, חבל להפקיד בידיהם את הנכס היקר לכם.

ו שתי

New member
הנה שני הגרוש שלי בענין

במצב כזה, עדיף לסגת ולצמצם נזקים: לחפש שוכר אחר, להתחיל דף חדש, וזהו. אמנם כרגע ההפסד הכספי נראה לכם עצום, אבל הוא מתגמד לעומת הפסדים מנזקים לדירה, מהתעסקות מול עורכי דין די לפנות אותה ועוד. מה עכשיו? קודם כל- להכנס לדירה (או שאחד ההורים יגש לשם), גם אם צריך לשלם כמה מאות שקלים לפורץ מנעולים בשביל זה. עדיף שזה יקרה בזמן שהם לא נמצאים שם. ומיד להחליף בחזרה מנעול, ולנעול את הדלת. ולהשאר בדירה. להתקשר אליהם ולהודיע להם בטון רגוע שמכיוון שהחליטו לא לשכור את הדירה, אתם מבקשים שיפנו את חפציהם ממנה בתוך כמה שעות, ולנקוב ב"כמה" ולנקוב בשעת הדד ליין. ואם הם לא מפנים- אז את מפנה (ע"י מוביל, ולשמור קבלה!) עד לפינת הרחוב הקרובה. אני מקווה שזה לא יגיע לטונים האלו, ושאכן הדירה פנויה, וכל מה שתצטרכי זה להחליף מנעול בחזרה. אבל אם כן, דעי לך, שחשוב להכות על הברזל בעודו חם, ולא להכנע. ולשלם אח"כ בגדול. לא נעים, אבל מה לעשות. אנשים במדינה שלנו מרשים לעצמם דברים שלא יאמנו. ולא כדאי להיות בצד הנפגע.

אפרת12

New member
אורנה, יש חדשות../images/Emo35.gif

ממה שאני קוראת, אני מבינה שיש פנים לכאן ולכאן, אבל אני הייתי מעדיפה שאלו לא יהיו השוכרים שלי (ומעניין, כי עד עכשיו מי שתיעבתי היו משכירי דירות
) - גם אם מה שהם עשו לכאורה חוקי ותקין. הם עשו את זה מבלי ליידע אתכם קודם לכן, ויצרו אוירה של חוסר אמון בתור התחלה. אני מקוה שביטול החוזה כרגע לא מחייב אתכם בהוצאות, אבל השאלה אם ההמשך לא יכניס אתכם להוצאות יותר גדולות (אי אפשר לדעת מה יהיה). בכל אופן - ההתנהגות שלהם קצת מוזרה וחשודה בעיני (או שפשוט יש להם ניסיון רע עם משכירי דירות).

ornaok

New member
תודה על התגובות

כרגע המצב עוד לא לגמרי ברור. היום כבר נמסר לנו ע"י המתווך שאיתו עבדנו שאם לא נתן להם להכנס לגור בדירה נחשב למפירי חוזה וכי בכוונתם לתבוע אותנו. בסוף אנחנו יוצאים הרעים. המתווך אומר (וכך גם גולשים רבים שהגיבו לי בפורומים השונים) כי זה מקובל להחליף מנעול.

nubi

New member
אל תשכחי שלמתווך

יש אינטרס כלכלי בעניין והוא לא ממש יהיה מרוצה אם הדירה לא תושכר כי הוא מרוויח על זה כסף. אישית, אני בחיים לא הייתי מסכימה שיחליפו מנעול בדירה שלי.

tookish

New member
היי אורנה,

שעברנו לדירה המושכרת שלנו לפני שנה וחצי בעלת הבית המליצה לנו להחליף מנעול היות והדיירים הקודמים התגרשו והיה חשש שהם יכנסו. כמובן שנתנו לה מפתח , אני חושבת שהטעות שלהם הייתה שלא ידעו אתכם אבל מאוד לגיטימי להחליף מנעול (מה שמעצבן זה הסירוב שלהם לתת לכם אחד שישאר אצלכם). אני הייתי מנסה לסיים את הסיפור הזה בפשרה שתהיה מקובלת על שני הצדדים ולהמנע מסיום בטונים צורמים. בהצלחה.

lulyK

New member
אורנה, אני עם המתווך ../images/Emo13.gif

כמו שאת כבר יודעת...... אני חושבת שזה בסדר שהם החליפו מנעול, אני גם חושבת שהם צריכים לתת לכם מפתח. אם הם מרגישים לא נוח אם זה שיש לכם מפתח, תחליטו ביחד איפה המפתח הזה יהיה (משרד עו"ד/שכנים/לא משנה) והוא אמור לשמש רק בעיתות חירום. אני חושבת שעוד לא מאוחר ליישר את ההדורים ולהתחיל את מערכת היחסים הזו ברגל ימין.

rona25

New member
חובה להחליף מנעול../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif להלן סיפור

למה חייבים להחליף מנעול כשעוברים דירה! אחותי עברה לגור בדירה שכורה בתל אביב, איזור יוקרתי קומה רביעית, עם מעלית ואינטרקום אחרי כשנה ומשהו שהם לא החליפו את המפתח (פלדלת) היא יצאה אחה"צ להביא את הילדה מהגן, ענין של 20 דקות בסה"כ כשהיא חוזרת היא פותחת את הדלת עם המפתח שלה, ומוצאת את הבית הפוך אחרי שפרצו אליו, באמצע היום! מישהו עקב אחריה, נכנס לבית עם המפתח כשהיא יצאה להביא את הילדה, גנב תכשיטים וכל מיני דברים, ונעל בחזרה את הדלת עם המפתח שלה!!!!

לא ידעתי שמקובל להחליף מנעול

אבל לפי התגובות שקיבלת מסתבר שזה אכן כך... תחשבי טוב טוב מה החשש האמיתי שלך. אם החשש הוא שהם לא ישלמו - תשיגי בטחונות: כתב ערבות, ערבות בנקאית, ערבעים, או - הכי טוב - צ'קים מראש לשנה/3 חודשים. לא יודעת מה סגרת איתם או האם יש לך בכלל סיבה לחשוש ממצב כזה. חשש מפלישה - בעיקרון, באמת לא אוהבים עשיית דין עצמי, אבל, מרגע הפרת החוזה (כאשר בד"כ אי תשלום היא הפרה יסודית המביאה לביטול החוזה, מרגע הביטול הם מחזיקים שלא כדין במקרקעין שלך), יש לך חלון הזדמנויות של 30 יום, בתנאים מסויימים, שמאפשרים לך עשיית דין עצמי, יעני, מותר לך לפרוץ את המנעול ולהחליף אותו בחזרה: חוק המקרקעין, תשכ"ט-1969 [תיקון אחרון 7/4/05] . . ======================================== 18. תביעה למניעת הפרעה [תיקון: תשמ"א] (ב) תפס אדם את המקרקעין שלא כדין רשאי המחזיק בהם כדין, תוך שלושים ימים מיום התפיסה, להשתמש בכוח במידה סבירה כדי להוציאו מהם. החוכמה היא להיות עם היד על הדופק, כי מה שקורה ברוב המקרים הוא שתקו' 30 הימים עוברת ואז באמת אסור לעשות שומדבר. אז כל איחור צריך להיות מלווה בסנקציה חריפה מצידך, בקיצ, אל תוותרי להם אפילו על איחור של יום (אלא אם כן קבעתם בחוזה שאיחור של X ימים לא ייחשב כהפרה). לגבי מה שאמרו לך על החשבונות - זה באמת אינטרס שלך, ורצוי שתעגנו את זה בחוזה, שהחשבונות על שמם.

ornaok

New member
בדיוק על החוק הזה הסברנו להם אתמול

והם גם חתמו בחוזה שלנו על סעיף שאומר ששני הצדדים מסכימים שעל החוזה הזה לא יחולו הוראות חוק הגנת הדייר. לא שאנחנו מתכוונים לפרוץ להפ לדירה באיזשהן נסיבות, ולא שאנחנו חושדים בהם, פשוט הסיטואציה כולה היתה לא נעימה, ועכשיו אנחנו יצאנו הרעים. י שלנו צ'קים מראש לכל השנה, אבל צ'קים אפשר תמיד לבטל...

הגרי3

New member
חוק הגנת הדייר לא רלוונטי כי ברור

שלא מדובר בדיירים מוגנים. החוק הרלוונטי הוא חוק המקרקעין והסעיף שנוגע ל"סעד עצמי" (שבניגוד למה שאמרו לך בפורום נדל"ן ועל אף שהגדרתו שנויה במחלוקת, הוא מוכר גם בפסיקה וגם בחוק). בעיני זה מאוד לא מקובל להחליף מנעול ללא קבלת רשותכם ובהחלט נוגד את הוראות ההסכם בינכם, כך שאם מישהוא מפר את ההסכם זה הם ולא אתם. הנכס הוא שלכם ואין כל סיבה שבעולם שיהיה לכם מפתח משלכם. ובאשר למתווך, לא הייתי מצפה שיגיב אחרת, הרי שבמידה והחוזה אינו מתממש, הוא לא יקבל דמי תיווך. לעניינך,למרות ההתחלה הצולעת, לא הייתי ממהרת לבטל את ההסכם (מה גם שהם "התנדבו" להודיע לכם שהחליפו צילינדר ולא המתינו שתגלו את זה לבד). דברו איתם, תסבירו להם שאתם מבינים את החשש שלהם, אבל מה שהם עשו לא תקין ועומד בסתירה להוראות ההסכם ואתם מבקשים (וזכאים כבעליה החוקיים של הדירה) שיהיה לכם מפתח (שבו ממילא לא תעשו כל שימוש, אלה במקרה של הפרה).

ornaok

New member
תודה על התגובה הזו, היא בהחלט עשתה

אצלי סדר בראש, ונראה כי זה אכן מה שנעשה! שוב, תודה.

גם אני עם השוכרים. תחשבי על עצמך

בביתך כשאין לך מושג מי מחזיק מפתח של הבית שלך. מה שכן, חבל שהם לא הודיעו לכם בצורה מכובדת מראש. אם הם היו אומרים שהם מעוניינים להחליף מפתח כי... אולי היית מקבלת את רצונם ולא היה צריך להתעמת.

מעיןבר

New member
יש היגיון בהחלפת מנעול

גם אנחנו עשינו את זה כשנכנסנו לדירה. זה לא סביר בעיני לא לתת עותק של המפתח לבעלי הדירה. זה לא אומר שמתן המפתח הוא מתן רשות לבעלי הדירה להיכנס אליה בכל זמן ומועד. יש "כללי משחק" בעניין הזה והגינות בסיסית, כבעלי הדירה הם זכאים למפתח. אם אתה לא בוטח באנשים שיהיו בעלי הבית שלך - אל תשכור מהם. מרגע שיש הסכמה הדדית צריכה להיות מידה בסיסית של אמון.

למעלה