משל.......................

../images/Emo32.gif משל.......................

אדם בכדור פורח מבין שאיבד את דרכו. בעודו יורד בגובה הוא מבחין באדם למטה. הוא צועק לעברו: "סלח לי, האם אתה יכול לעזור לי? הבטחתי לחבר שאפגוש אותו בעוד שעה, אבל אינני יודע היכן אני". האדם שלמטה עונה: "אתה בכדור פורח, מרחף בגובה 30 רגל מעל האדמה, אתה בין 40-41 מעלות אורך צפון ובין 59-60 מעלות רוחב מערב". האיש בכדור אומר לו :" אתה בטח מהנדס". "נכון, אומר האיש למטה, "איך ידעת"? "ובכן, עונה האיש בכדור, "כל מה שאמרת לי הוא נכון טכנית, אבל אין לי מושב מה לעשות עם מידע זה, והעובדה היא שאני עדיין אבוד, למעשה, לא היית לי לעזר רב". האיש למטה עונה: "אתה בטח מנהל". "נכון" עונה האיש בכדור הפורח, "איך ידעת?" עונה האיש שלמטה: "אתה לא יודע איפה אתה או לאן אתה הולך, עלית לאן שעלית בגלל כמות גדולה של אוויר, הבטחת הבטחה שאין לך מושג איך לעמוד בה, ואתה מצפה שאני אפתור לך את הבעיה, למעשה, אתה בדיוק באותו מצב בו היית לפני שנפגשנו, אבל איך שהוא עכשיו זו אשמתי"...
מתחבר לי להמון ארועים...

חהחחההחח, גדול!!!...

...וכמה שזה נכון... חהחהחהחה חהחחה חהח ח
נ.ב. אבל מה קורה כשהמהנדס נהיה המנהל?

מתפוצץ לו סלקום ../images/Emo56.gif

בשלט רחוק ! ראיתם את האייקונים החדשים? כמה הם מוסיפים
ה
הזה ממש לא

אטיוד5

Active member
הכל נכון

ויש לי שאלה רצינית. מישהו מאמין שבאמת אפשר ללמד או ללמוד ניהול? אני לא מדבר על הקניית כלי עזר. אני מדבר על הקניית שיקול דעת.

או שיש לך את זה או שאבוד לך מראש

אפשר להקנות כלים כפי שציינת, לחדד מיומניות... אבל שיקול דעת, כריזמה, חזון, ו..."ביצים" או "ביציות"... זה משהו שמושרש באופי..

אטיוד5

Active member
זאת גם טענתי

אבל הרבה אנשים עושים כסף טוב מייעוץ אירגוני מסדנאות למיניהן וכו´ וכו´ הראש שלי כבר סדוק מכל הפטישים שהכניסו לי על זה שקראתי להם שרלטנים.

עיניים

New member
אסרטיביות ../images/Emo41.gif

הנתפסת אצלי ככאריזמה, חזון ו"ביצים" - היא תכונה מולדת, אותה "משפצים" כל יום מחדש. שיקול דעת - ניתן לרכוש מהנסיון והוותק. בגדול - מנהל טוב הוא זה היודע לאתר את המתאימים והאציל עליהם סמכויות !

אפשר כל הזמן להשתפר, לטעות ושוב...

...לטעות ולהתקדם הלאה במגמת ההשתפרות, יש כאלו שנעים מהר ויש כאלו שיותר לאט וזה תלוי לא רק הכלים שרוכשים אלה גם באישיות של האדם, שגם היא משתנה לאורך השנים... הקצב של ההשתפרות הוא פונקציה של כישורים אישיים... המנהלים גם הם מתחלקים לסוגי אישיות, כמו למשל: המנהל הטכנוקרטי, היצירתי, האנושי, הכריזמטי, הדורס וכד´ אין טיפוס שמחזיק בכל התכונות יחדיו, אלא תמיד יש צרוף של כמה בעוצמות שונות...

חוכמית

New member
מדברים/מחקרים שקראתי

בנושא הדבר שמאפיין את המוצלחים והחזקים מבין המנהלים....אלה שהחזיקו מעמד וגדלו ממש עם החברות הם בעצם אלה ....שידעו לקום יותר מפעמיים לאחר ש....נפלו לקרשים...... אופי הניהול יביא איתו את סגנון הפעולה של החברה שבה הם עובדים....מטבע הדברים יהיו תחתם תמיד אנשים שיוכלו להתחבר למבנה האישי של המנהלים... נו, טוף......

אטיוד5

Active member
את נשמעת כמו אחת

שזה עתה טבלה באחת מהבריכות הרדודות האלה של מחקרים סוציולוגיים ימי עיון לטיפוח המנהל וסדנאות לפיטום האגו ובעיקר, להתפחת כיסו של השרלטן המצוי שמנהל את כל אלה ומה שהכי הורג אותי חלק מהשרלטנים האלה באמת מאמינים בג´אנק שהם מטיפים אם הוא כ"כ מוצלח, למה הוא נפל לקרשים? כמו האגדות על אלה שבאופן עיקבי מנצחים את השוק בבורסה אין כזאת חיה איך סיכמת? נו טוףףףף זה היה סיכום מוצלח באמת זה אומר הכל צמד המילים המכריע נו טוףףף שום דבר אישי

magy

New member
אחרי הכספת

מחזה מקורי "אברמוב" - יוסי פולק...... ואם מאיר שניצר...."המשמיצר".....ממעריב כתב לראות....... המחזה מתעלה....עולה.....גבהים.....ויתר הסופרלטיבים.....סימן..... שצריך לרוץ לראות................. אני ארוץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץ

שקדי

New member
אני קופץ בלב חפץ................. ../images/Emo105.gif

כי אני מבוטח בחברת הקץ....................

למעלה