סיפור

ת ו ת

New member
../images/Emo32.gif סיפור

שלום לכן, נעלמתי קצת אבל לא מרצון. עד יום רביעי היה לי כלב בריא. ביום רביעי בערב הכלב שלי התחיל להחנק ולהקיא. קראתי לבעלי שיבוא מהעבודה כי היה לי מאוד קשה גם לטפל בילדה וגם לרוץ כל הזמן אחריו לראות איפה הקיא ולנקות. כשבעלי הגיע הכלב התחיל להתנפח. לקחנו אותו לוטרינר שנתן לו כמה זריקות ואמר לנו שנראה איך הוא ירגיש עד הבוקר. חזרנו הביתה והחלטנו לא להקשיב לוטרינר ושנוסעים לבית החולים הוטרינרי. חיכינו להורים שלי שימרו על הילדה ויצאנו לדרך. הגענו לשם והוא הוכנס לניתוח דחוף כשלא היה בטוח שהוא יוצא מזה. אם היינו מקשיבים לוטרינר היום הייתי מדברת עליו בלשון עבר. מאז אותו לילה לא הפסקתי לבכות. כל יום נסענו לשם והיינו שם כל היום. כל יום חזרנו רק בלילה הביתה בוכים כי הוא מילל שלא נעזוב אותו שם. עכשיו סוף סוף אנחנו בבית אבל הוא עדיין בטראומה. חלש ומסכן ובנוסף מבוהל. הוא כנראה לא מבין מה הוא עשה "ששלחנו" אותו מהבית כי הוא יושב במיטה שלו ולא רוצה לזוז. הכי מפחיד שאמרו לנו שזה יכול לקרות שוב. עכשיו אני צריכה לטפל בו כמו בילדה, אוכל כל 4 שעות, שתייה מדודה, מעקב צמוד... בקיצור, מצב הרוח שפןף במיוחד, ולמרות שזה לא שייך לכאן כתבתי. חן, קיוויתי שכבר ילדת. תחזיקי מעמד. מקווה שזה ממש בקרוב. חנה וליאור, סוף סוף סיפור לידה חלק כמו שצריך. והתמונה של שיר מקסימה. לכל ההריוניות תרגישו טוב. אין לי כל כך זמן להיכנס עכשיו. מקווה לכמה רגעים פה ושם להתעדכן. תות.

חן123

New member
תות יקרה, שמחה שלא הקשבתם

לוטרינר. לא ממש הבנתי מה קרה לכלב אבל זה בחלט לא נעים, ממש שמחה שטיפלו בו והוא בכיוון הנכון. אני ממש אוהבת כלבים ורואה בהם בני משפחה לכל דבר, לכל דבר, לכן קל לי להזדהות עם הפחדים והמתח. תחזיקי מעמד בטיפול ב-"שני" הילדים חן

ת ו ת

New member
חן, את כאן ? מחכה לך 5 דקות בצ´אט

וסליחה שיש לי זמן מוגבל לחכות אם לא נצליח להיפגש.

ת ו ת

New member
אוף, אני לא מצליחה להיכנס לצ´אט

לכלב התהפכה הקיבה, וכשהיא הסתובבה היא לקחה איתה את הטחול וקרעה אותו. שלא נדע. עכשיו קיבעו לו אותה לגוף אבל זה לא מבטיח שום דבר.

חן123

New member
איזה זוועה! טוב שתפסתם את זה בזמן

בלי שום קשר, מצטערת שלא ניפגשנו בצ´ט

yaelhul

New member
אוי תות, ליבי איתכם ועם ה-../images/Emo107.gifון

אני כל כך מבינה את כאב הלב שלכם אל מול הסבל שלו. אנחנו עוברים דבר דומה עם הקסם-כלב שלנו ואני בוכה כל יום מלראות אותו סובל ואח"כ חולמת על וטרינרים ופתרונות בכל לילה... מקווה שהוא מתאושש מהניתוח ושאתם מתאוששים מהטראומה ומאחלת לו רפואה שלמה ושהסיוט הארור הזה לא יחזור על עצמו לעולם. באשר לנו - מגיעים ארצה לפסח וכנראה לוקחים את הכלב עימנו לניתוח אצל הוטרינר שלו, בתקווה שהוא יצליח לתקן את הנזק שנעשה לו כאן. למה, למה החיות התמימות והאוהבות האלה צריכות לסבול ככה?
יעל

תות , סיפורים כאלה פשוט הורסים

אותי. בבקשה בבקשה , תרשמי לי מה היה לכלב - איזו מחלה זו היתה? מה פירוש הדבר שאמרו לכם ש"זה יכול לחזור שוב"? אני כ"כ כ"כ מקווה שהוא יצא מזה ושיחלים - מתפללת בשבילו בכל ליבי. מחכה לעדכונים ממך. ענת.

סליחה , תות. עכשיו קראתי שהיתה

בעיה עם הקיבה. איך דבר כזה קורה? האם זה נפוץ?כך סתם יכול לקרות יום בהיר אחד??? אשמח לתשובה - אני כמובן דואגת שלכלבה שלי עלול לקרות אותו דבר. פולניה חרדתית - אבל זו אני. נעים מאוד.

ת ו ת

New member
התופעה מוכרת אך לא ידוע הגורם לה

זה קרה סתם כך בערב ללא שום הכנה מוקדמת. הכלב התחיל לנסות להקיא ולא הצליח אלא רק קצף דביק. באיזשהו שלב הוא התחיל להתנפח ולא הגיב לכלום. מתברר שהקיבה הסתובבה (עד שאנחנו הגענו ב- 90 מעלות, אבל היא יכלה לעשות גם סיבוב מלא של 360 מעלות) ובדרך סחבה איתה את מה שאפשר, וההתנפחות לחצה על כלי דם ולכן יכולים להיות עם זה המון סיבוכים לאיברים שונים ואפילו ללב. זה יכול לחזור על עצמו. קיבעו את הקיבה לדופן הבטן אבל זה לא מבטיח שום דבר. הכלב היה בריא לגמרי לפני כן. נפוץ ? - לא יודעת. מוכר - בהחלט כן. הגורם ? - לא ידוע, יש הרבה תיאוריות שיכול להיות שהן ממש לא נכונות. יכול להיות שזה נגרם בגלל ארוחה גדולה מדי אחרי פעילות גופנית, או שתייה מרובה מדי. בעיקר מוכר אצל כלבים גדולים. מאחלת לך שלא תתקלי בזה לעולם.

ממש עומדות לי דמעות.

כואב הלב לראות כלב סובל. ממש כמו תינוק. הם כל כך חסרי אונים שהם לא יכולים להתבטא ולדבר ולהגיד מה כואב להם. ממש מזל גדול שהחלטתם ללכת לבית חולים (איפה זה?) ולא הקשבתם לווטרינר. זה קרה ככה סתם פתאום או שהיו לו סיבוכים או ניתוחים לפני? החלמה מהירה משי

ת ו ת

New member
ככה פתאום בלי שום הכנה מוקדמת

הוא היה בריא לחלוטין לפני כן. בית החולים נמצא בראשון לציון ויש בו הכל - מעבדות, חדרי ניתוח, חדרי אשפוז ורופאים ממחלקות שונות. היחס שם הוא מדהים גם לחיות החולות וגם לבעלים. ענו לי על כל השאלות בכל שעה וראיתי שהטיפול הוא מכל הלב. אנחנו הגענו באחת בלילה ולאחר האבחנה שנעשתה וכשאשרנו את עלות הטיפול הקפיצו כירורג כונן לניתוח. ממש מדהים כמו בבית חולים לאנשים.

תותי, טוב שיש לסיפור סוף טוב../images/Emo107.gif

מקווה שהוא ירגיש טוב בקרוב ותוכלי שוב לטפל "רק" בילדה אחת.....

טילי2

New member
תות, כך צריך לעשות אני למדתי זאת

בדרך הקשה. אין לסמוך על אף אחד אלא על התחושות שלך עצמך באשר ליקרים לך.

limi m

New member
אני כ"כ מזדהה איתך. כלב זה כמעט ילד

גם לנו יש
- פנחס הקטן. וגם לנו יש כל הזמן בעיות רפואיות איתו. הוא ננשך ע"י
גדולים לפני כשנתיים ומאז הוא צולע וכל כמה חודשים אנחנו צריכים לקחת אותו לוטרינר, בגלל סיבוכים וזיהומים באותה הרגל. לא הבנתי מה היתה הבעיה הסופית עם הכלב שלך, אבל אני שולחת לכם ולו
ים ו
ות. אין מה לדבר, כלב זה באמת כמעט כמו עוד ילד נוסף, מבחינת ההשקעה ותשומת הלב, אבל זה שווה את זה... אני מקוה שהכל יסתדר איתו ושהוא יהיה בריא.

תותי - שולחת ל../images/Emo107.gif איחולי הבראה

משני ה -
ים המתוקים (והמופרעים) שיש לי בבית. מבינה מאוד טוב את הדאגה. כשאחד מהם מתעטש, אני דואגת...נכון שאנחנו משוגעות, אבל הם כמו הילדים שלנו, אז איך לא נדאג?

mizkeren

New member
בתור אמא לשתי בוקסריות אני ממש סקרנ

לדעת מה היה לו :? מה עשו לו ? איזה כלב ואיך הוא מרגיש עכשיו ?

ת ו ת

New member
תשובות -התיאור לא כל כך נעים למקרא

הכלב הוא רועה גרמני זכר. מה שקרה הוא שהקיבה הסתובבה ב- 90 מעלות וכיוון שהיא מחוברת לדברים אחרים בגוף היא משכה אותם איתה (לדוגמה הטחול היה בשמאל במקום בימין או להיפך). בגלל הסיבוב היא גם הפסיקה לתפקד ואגרה בתוכה גזים שפשוט ניפחו אותה והתחיל לחץ על כלי הדם והאיברים הסמוכים. מה שעשו זה ניתוח חירום. פתחו את הבטן, הפכו את הכל והחזירו למקום, ובנוסף תפרו את הקיבה לדופן הבטן כדי לנסות ולמנוע "שידור חוזר", אם כי מראש אמרו לנו שזה לא מבטיח שום דבר. הבונבון עדיין בטראומה. רוב היום שוכב ולא זז. אוכל ושותה ממש מעט. נראה שמצב הרוח שלו טיפה השתפר היום. מנצלת את ההודעה להודות לכולן שוב על התגובות. ממש מחמם את הלב לדעת שיש כאן בית חם למרות שההריון נגמר. תות.

למעלה