השמש היא האור של העולם
הוא שיר מדהים של ריקי גל שלפני כשנה יצא לי לשמוע לראשונה במונית שירות, היום שמעתי שוב וניסיתי להוציא את האקורדים שלו. וקשה... קצת קשה להבחין בין Am, C ומה שביניהם (Am7, C6) כי נראה שהבס מנגנת לה במקומות שהאווירה היא דו מז'ור, וגם יש מקום שנשמעת כאילו ירידה כרומטית אבל קצת מטושטש... הנה השיר כפי שאני הוצאתי את האקורדים. אדגיש שזה לא מדוייק ואשמח לקבל תיקונים (בעצם, לשם כך כתבתי את ההודעה....). האקורדים כתובים מימין לשמאל. Bm ___C______D___Em אם העננים את השמיים מכסים __D_____ Am____Em תחפש את הכחול שבעיניים Bm ___C______D___Em אם הרכבות שלך יורדות מהפסים ___G_D__ Am____Em רוץ לפני ציפור השחר הכחול אם האהבה שלך גדולה כמו הים תלטף את הגלים בחוף זרוע אל תלמד מסרטנים ללכת לאחור אל תהיה יען עצוב עם ראש בחול Gm___D___Bb____Eb בוא אור שמש, בואו כוכבים Gm___D___Bb____Eb בוא שיר קייץ, אנשים טובים __#F#_____B___C#______F הפרחים הם בחינם והשמיים של כולם __#F#_B_____C#_____F והשמש היא האור של העולם G___D___Eb_Em אל תריב עם עצמך D___A___Eb_Em אל תאבד בחשיכה ___Em_____D/F#____G כל אחד נולד מאור של קרן שמש __C_____Bm_____D__Am והלילה הנצחי הוא בכלל לא הכרחי __G___D__C_____Bm והכוכב שלך הולך תמיד איתך תודה רבה! נ.ב. אני יודע שיש סיכוי גדול שאתם לא מכירים את השיר. תכירו. מומלץ בחום (ואני לא פריק של שירי ארצישראל...).