עזרה.

../images/Emo32.gifעזרה.../images/Emo90.gif

זה לא קשור לאקזיט, אבל בכל זאת, אני אשמח אם תעזרו לי.
אני בכיתה ט' ואני בהתלבטות לגבי בחירת מגמה. יש מגמות שמתחילים בכיתה ט' (מחול, מוזיקה), יש מגמות שמתחילים בכיתה י' (הנדסת תוכנה, מדעי המחשב, רובוטיקה, מדעי הרפואה, מדעי הסביבה, קולנוע וטלוויזיה, תאטרון, חינוך גופני) וכל השאר מתחילים בכיתה יא'. את המגמות שמתחילים בכיתה ט' אני כבר לא יכולה להתחיל וגם לא רוצה. מה שכן, עכשיו, אני מתלבטת בין 3 מגמות:
מדעי הרפואה
כי אולי אני רוצה להיות וטרינרית בעתיד.
זה מהמקצועות שמתחילים ללמוד בכיתה י' ובכלל רפואה זה 7 שנות לימוד.
קולנוע וטלוויזיה
כי זה מעניין אותי ונראה כייף ללמוד את זה. זה מהמקצועות שמתחילים ללמוד בכיתה י' וחוץ מזה בת דודה שלי הייתה במגמה הזו והמליצה.
פסיכולוגיה - סוציולוגיה
כי זה מקצוע שאני יכולה לפתח אותו בעתיד ולהרוויח בו.
זה מהמקצועות שמתחילים בכיתה יא' וגם האופי שלי מתאים למקצועות האלו (ככה אומרים לי
). בקיצור, אני בדילמה ואני אשמח אם תייעצו, תמליצו, תביעו דעה וכו'..
תודה מראש, פז.

אני חושבת ש..

אני פעם הייתי הולכת על מגמת רפואה אבל לאט לאט הבנתי שקולנוע וטלוויזיה זה התחום שלי,עכשיו בשבילך אני מציעה קולנוע וטלוויזיה, א) כי זה כיף ב) להיות מפורסמים ג) חשוב לדעת שלוקחים פה סיכון,כי יש המון שחקנים שלא הצילחו,אבל אם את תצליחי זה יהיה מצויין,כך שגם ההרפתקאה חשובה בחיים. מקווה שעזרתי,ובהצלחה בכל מה שתבחרי!

שכטרון

New member
לדעתי../images/Emo59.gif

אם את רוצה להיות וטרינרית, כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם, וללכת על מדעי הרפואה. אני אישית הייתי הולך על קולנוע וטלוויזיה, אבל אם זה לא מעניין אותך כמו רפואה, אז אני ממליץ לך לא לבחור בזה...

../images/Emo110.gif

תלכי למה שבאת באמת מעניין אותך, למה שאת הכי רוצה ללמוד. ואם את הולכת למגמה ואת לא מרוצה את יכולה להחליף..

מה את לא יכולה?../images/Emo110.gif

לעבור מגמה? מה, אם לא תאהבי את המגמה, ותרצי להחליף לא יתנו לך? ואם תבחרי מגמה בכיתה י', ותרצי להחליף למגמה של יא' לא תוכלי? אין לכם איזה ערב מגמות שאתם מתרשמים מהן?

../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

קחי את מה שהכי מעניין אותך זה שיש לך קרובת משפחה שהייתה במגמה זה יתרון מבחינת זה שהיא תוכל לעזור אבל אל תבחרי לפי מה שמישהו אחר אמר לך שמעניין
לכל אחד יש תחומים אחרים שמעניינים אותו.... אני לא מבינה איך אתם בוחרים מגמות כשחלק כבר התחילו את המגמות...
אצלנו כולם מתחילים שנה הבאה.... אני לוקחת מחשבים ופיזיקה-כימיה

יאפ../images/Emo9.gif../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

אתם בוחרים רק אחת? לנו נותנים לרוב שתיים... רק כאלה שמתקשים בוחרים אחת... תנסי לדמיין את עצמך בכל אחת מהמגמות... ותחשבי איפה את מצליחה לראות את עצמך והכי חשוב אל תלכי לפי מה שמישהו אומר לך כי כמו שכבר אמרתי כל אחד מתעניין בדברים אחרים... רק משהו אחד טיפה מפריע לי במה שכתבת
לא כדאי לך לבחור לפי מקצוע שאפשר לעשות בו כסף או מקצוע שלומדים בו אחר כך הרבה... יכול להיות שאחרי שתהיי במגמה תראי שאת בכלל לא רוצה לעבוד בזה אחר כך ובכל מקצוע יש כאלה שמרוויחים הרבה וכאלה שלא....

אצלנו בדיוק ההיפך..../images/Emo90.gif

בוחרים בד"כ אחת ורק כאלו שממש טובים ורוצים לוקחים 2. אני לא בדיוק התכוונתי שאני ארוויח הרבה כסף.. התכוונתי שעם המקצוע הזה אני אוכל להתפנס וזה מקצוע טוב לעתיד.

זה אותו דבר../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

להגיד שהטובים לוקחים 2 או שהחלשים לוקחים 1 זה בדיוק אותו דבר... ובקשר ללהתפרנס מהמקצוע התכוונתי גם לזה...

שמעי לי-

פסיכולוגיהע סוציאולוגיה אני לומדת וזה נחמד וגם דיי מצחיק לפחות עם המורה שלי אבל זה משהו כזה שלא יודעת לי זה לא עושה את זה יותר מידי... אם את רוצה לעסוק ברפואה בעתיד את יכולה לחשוב על זה ככה : או להתחיל מעכשיו לקבל איזה רקע או שיש לך זמן עד אז ובכל מקרה באוניברסיטה תלמדי את הכל מחדש (ברור!) בקיצר אני ממליצה לך על קולנוע וטלויזיה כי זה נושא ממש מעניין וזה גם מגניב לדעת מה קורה מאחורי הקלעים.... (וגם יקחו אותך לראות כל היום סרטים...) מקווה שעזרתי וסליחה על החפירה חח ...

סבבה אממ

לומדים על כל מיני דברים בחברה נגיד כל מיני נורמות ואך צריך להיתנהג בחברה מסויימת וגם אך תגרום לבנאדם להפסיק לעשות דברים ע"י חיזוקים חיובים ושלילית... שמעי לי יש את המורה הכי מצחיקה בעולם אז זה היה דיי כיףףף

מעניין דווקא../images/Emo45.gif../images/Emo90.gif

וכן, המורה בהחלט חשוב למקצוע. יש מקצועות שאני אוהבת רק בגלל המורה שמלמד/ת אותם ולהיפך..

את לא תקבלי את המורה שלה...../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

כדאי לך כשאת הולכת לערב חשיפה לשים לב אם המורים נראים לך רציניים ונחמדים... אחותי במגמת אומנות ויש לה מורים פסיכיים
היא ראתה כבר בחשיפה שהם לא רציניים אבל היא אמרה שיהיה בסדר ואז היא נדפקה כי לא נתנו לה לעבור...

למעלה