פינת הבישול השבועית

נימשון

New member
../images/Emo32.gif פינת הבישול השבועית

בהמלצתה של אחת הבנות פה אני פותחת את פינת המתכון השבועית בה תוכלו להשתמש בערב הראשון בו תרצו להזמין איזו בחורה או בחור ולהראות להם כמה טוב אתם מבשלים. אני מתחילה בעוגיות החלבה שביקשו פה ומבטיחה להמשיך בכל מה שתבקשו
עוגיות חלבה – חומרים (55-50 עוגיות): 100 גרם חמאה רכה 1/2 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל טהור 1/2 כוס (140 גרם) טחינה גולמית 1 כוס+2 כפות (160 גרם) קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/3 כוס (30 גרם) פרוסות שקדים מולבנים לקישוט כלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס). 2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר במשך 3-2 דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה. מוסיפים את הווניל ואת הטחינה, ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. 3. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתוך התערובת במרית עד שמתקבל בצק חלק ואחיד, לח ורך, קצת שמנוני, שכמעט אינו נדבק לידיים, רק פירורים מעטים (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים 1-2 כפיות טחינה, אם הבצק רטוב מדי מוסיפים 1-2 כפיות קמח). 4. מעצבים כדורים בקוטר 1.5 ס"מ ומשתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות: לשים מעט, רק כדי שיהיה אפשר ליצור כדורים. 5. מניחים את הכדורים במרווחים של 3 ס"מ מעל לתבניות. מהדקים בעדינות פרוסת שקד מעל כל עוגייה. אופים כ-14 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
 
חכי שניה...

העתקתי.. הדבקתי.. וכלום אכיל לא יצא מזה..
תגידי, את עושה צחוק מהעבודה? את מודעת לכך שיש {א}נשים שאין להם מושג מה כתבת שם... יותר נכון, מה עושים עם כל המצרכים האל? יותר נכון....מה?????????????????????. יש לי רעיון. גשי למטרו מרקט, לטיב טעם...כנסי למאפיה...בקשי מהמוכרת בדיוק מה את רוצה גשי לקופה...שלמי... ב ת י א ב ו ן !
 
מרק כתומים וגרעיני דלעת

בוקר אור נמש נחשי מה בתפריט מהשף דה לשף לימי החורף: מצרכים ל-10 סועדים: 1 ק"ג גזר. 1 ק"ג דלעת. 1 ק"ג בטטה. 2 י"ח בצל גדול. 3 שיני שום מלח/פלפל שחור/אבקת מרק עוף/קינמון. 2 ליטר חלב. 2 קופסאות שמנת מתוקה לבישול. 50 ג"ר חמאה. 50 גר גרעיני חמניות. 50 גר גרעיני דלעת. אופן הכנה: לקלף את כול הירקות ולחתוך לקוביות . להמיס בסיר חמאה ולטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את השום בצורה כתושה לערבב ולחכות למצב שמריחים את השום. להוסיף את הירקות ולערבב ביחד כ- 2 דקות,ולתבל לפי הטעם הרצוי. להוסיף את החלב /מים לגובה של פי 2 מכמות הירקות,להרתיח ולהנמיך את האש לרתיחה איטית,בעזרת מצקת להוריד במשך הבישול "קצף" שעולה . לבשל במשך כ- חצי שעה, לבדוק שהירקות רכים ולטחון בעזרת מיקסר יד או מג' מיקס לעדן עם השמנת. למזוג לקערות מרק ולקשט עם הגרעינים הקלויים. בתאבון....
 

MaYcHuK

New member
אני הכי אוהבת שרימפסים אבל זה מאוד

אז הנה הכנתי אתמול פשטידה טעימה : בצל אחד גדול פטריות מקופסא בשר טחון מעורב חצי הודו חצי בקר מטגנים את הכול מוסיפים עלי תרד ירוק כמובן מערבבים טוב מוסיפים פפריקה אדומה מתוקה מעט חריפה פלפל שחור מלח ובסוף מעט מרק עוף מערבבים טוב כשהכול מוכן מוסיפים ביצה ומערבבים שולקים ספגטי בסיר כשהוא מוכן מוסיפים לו מעט ביצה וקצת קמח ומערבבים טוב טוב תבלינים : כמו בתערובת הבשר. בתבנית מניחים שכבה של ספגטי תערבות הבשר והתרד ושוב ספגטי שמים 2-3 חתיכות מרגרינה כדי שהספגטי לא יתייבש מכסים ומכניסים לתנור בתיאבון!
 

MaYcHuK

New member
ועוגיות רפת' מרוקאיות:

כוס שמן חצי מרגרינה 2 כוסות סוכר 1 כוס תפוזים אניס - תבלין 3 ביצים 2 סוכר ונילין 2 אבקת אפייה אחרי שעירבבנו את הכול מוסיפים קמח בהדרגה - בערך קילו וחצי - לשים טוב מחלקים את כמות הבצק שיצא לחלקים מרדדים עם מערוך , חותכים לריבועים ומה שבא לכם , נועצים עם מזלג את כל החלקים ומכניסים לתנור. אלו עוגיות מצויינות לחורף לטבילה בתה או בנס קפה. בון אפוטיט!
 

גלית35

New member
ותוספת שלי ../images/Emo20.gif

החומרים: 2 מלווח חצי ק"ג בשר טחון רטוב בצנצנת לפסטה רצוי בולנוז בצל תבלינים שומשום ביצה מוצאים מהמקפיא 2 מלאווחים ונותנים להם קצת להפשיר,אחד מהם מרדדים לתבנית עגולה-אפשר על נייר אפייה,מכניסים לתנור ואופים עד שהוא אפוי אבל לא זהוב בזמן שהוא בתנור מטגנים את הבצל,מוספים את הבשר הטחון כולל כל תבלין שתרצו,שום,מלח פילפל שחור,כמון וכדומה,וכשהבשר מבושל מוספים את הרטוב מבשלים עוד קצת. שפוכים על המלוח החצי אפוי,מלמעלה המלאווח השני+ביצה+שומשום ולתנור עד שהמלאווח הראשון אפויי בתאבון
 
בראוניז מעולים../images/Emo109.gif

לחמם תנור לחום בנוני 2. להכניס החומרים הבאים לקערה ולערבב: א. 2/3 כוס אבקת קקאו ב. 2 כוסות סוכר ג. 1 כף תמצית וניל (או אחד סוכר וניל מהשקיקים הקטנים האלה) 3. 200 גרם מרגרינה, להמיס ולצקת על התערובת ולערבב כמובן עדיף במקום המרגרינה לשים כוס שמן (רגיל כמובן) אחת, זה שומן "טוב" יותר וגם יוצא טעים יותר.
1 4. 4 ביצים - להוסיף לתערובת זו אחר זו תוך בחישה 5. להוסיף את החומרים הבאים לתערובת: א. אחד ורבע כוס קמח + כפית אבקת אפיה או
1 ורבע כוס קמח תופח בלבד ב. 1 כוס אגוזים קצוצים גס (אפשר גם בלי אם אין) לשטח לתבנית משומנת, לאפות בחום בנוני כ-20--25 דקות אחרי שמוכן (ובעודו חם) לחתוך לקוביות
יוצא מעולה!!!!!!!!!!!!! מנסיון רב
הערה- זהירות!! אני עליתי קילו רק מהבראוניז האלה...
 
אין לי מושג

אני פשוט קיבלתי את המתכון של אילו מחברה, והם פשוט מעולים!!! אני ממש ממליצה עליהם, מאז שעשיתי אותם בפעם הראשונה, אמא שלי טעמה אותם ועכשיו כל פעם שהיא רוצה לעשות משהו מתוק היא עושה את הבראוניז האלו.
 

נימשון

New member
אני לא כל כך אוהבת

לאפות עם אבקת קקאו, אני מעדיפה שוקולד מריר אבל את בהחלט נתת לי רעיון ועוד מעט יאפו פה בראוניס. תודה לך
 
תנסי את אילו פעם אחת../images/Emo91.gif

ודרך אגב, אני שמה קקאו אכותי. כששמים קקאו אכותי זה יוצא טעים. גם אם את שמה שוקולד מריר שהוא לא משהו אז הטעם לא יהיה אותו טעם, לא? תנסי את אילו ולא תתאכזבי!! מניסיון...
 

נימשון

New member
מבטיחה לקנות קקאו שווה

בפעם הבאה שלי ב4 שף ולנסות. איזה קקאו את קונה?
 
אני לא זוכרת בדיוק של מי זה

אבל זה כשקית בצבע אדום-בורדו כהה כזה... והוא ממש טוב.. יכול להיות של עלית? בטח עכשיו תצחקי עליי כי אמרתי שהוא אכותי ואני אומרת לך עכשיו שיכול להיות שהוא של עלית... אבל הוא באמת אכותי...
 
מצאתי לך בראוניז עם שוקולד אמיתי

מסתבר שיש פורום שוקולד בתפוז. מצאתי שם מתכון של בראוניז עם שוקולד במקום קקאו. תהני!!
בראוניס משני סוגי שוקולד - אהרוני רכיבים: 250 גרם שוקולד מריר משובח שבור לקוביות 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות כוס וחצי קמח 1 כפית אבקת אפייה מעט מלח כוס וחצי סוכר 4 ביצים 150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס (לא מגורר) 2 כפיות תמצית וניל אופן הכנה: 1. ממסים לגמרי בסיר-אדים כפול את השוקולד ואת החמאה. מקררים מעט. 2. שמים בקערה את הביצים, את הווניל ואת הסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד-חמאה ואחר-כך מוסיפים ומערבבים קצרות את הקמח, את אבקת האפייה ואת המלח. 3. מוסיפים את שברי השוקולד הלבן ומערבבים. 4. משמנים תבנית מלבנית חסינת-חום. אופים בחום של 170 מעלות 30 דקות. 5. מקררים מעט, חותכים לריבועים ומגישים עם תותים שלמים. מקור המתכון: ישראל אהרוני
 

Puzzluna

New member
עלה למאמרים ../images/Emo124.gif

מעתה נעלה את המתכונים בפינה השבועית גם למאמרים כדי שאפשר יהיה לגשת בקלות למתכון הרצוי. כל הכבוד לכן!
 
למעלה