../images/Emo32.gif פינת הבישול השבועית
בהמלצתה של אחת הבנות פה אני פותחת את פינת המתכון השבועית בה תוכלו להשתמש בערב הראשון בו תרצו להזמין איזו בחורה או בחור ולהראות להם כמה טוב אתם מבשלים. אני מתחילה בעוגיות החלבה שביקשו פה ומבטיחה להמשיך בכל מה שתבקשו
עוגיות חלבה – חומרים (55-50 עוגיות): 100 גרם חמאה רכה 1/2 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל טהור 1/2 כוס (140 גרם) טחינה גולמית 1 כוס+2 כפות (160 גרם) קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/3 כוס (30 גרם) פרוסות שקדים מולבנים לקישוט כלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס). 2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר במשך 3-2 דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה. מוסיפים את הווניל ואת הטחינה, ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. 3. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתוך התערובת במרית עד שמתקבל בצק חלק ואחיד, לח ורך, קצת שמנוני, שכמעט אינו נדבק לידיים, רק פירורים מעטים (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים 1-2 כפיות טחינה, אם הבצק רטוב מדי מוסיפים 1-2 כפיות קמח). 4. מעצבים כדורים בקוטר 1.5 ס"מ ומשתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות: לשים מעט, רק כדי שיהיה אפשר ליצור כדורים. 5. מניחים את הכדורים במרווחים של 3 ס"מ מעל לתבניות. מהדקים בעדינות פרוסת שקד מעל כל עוגייה. אופים כ-14 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
בהמלצתה של אחת הבנות פה אני פותחת את פינת המתכון השבועית בה תוכלו להשתמש בערב הראשון בו תרצו להזמין איזו בחורה או בחור ולהראות להם כמה טוב אתם מבשלים. אני מתחילה בעוגיות החלבה שביקשו פה ומבטיחה להמשיך בכל מה שתבקשו
