פניה לנשים שכאן

../images/Emo32.gif פניה לנשים שכאן

שלום לכולן, אני עובדת במכון דעת קהל וחברה פנתה אליי באופן פרטי בבקשת ייעוץ בנוגע להשפעת סרטון מסוים על אמהות צעירות/טריות או נשים בהריון. לפני שאני מוסרת לה כיצד כדאי לה לבדוק את העניין, אני מעוניינת לעשות בדיקה קטנה בעצמי, ולכן אשמח אם הנשים שכאן יסכימו לצפות בסרטון הבא ולומר לי אם הושפעו באופן כלשהו או לא. הסרטון נוגע בנושא רגיש, אז אם הוא לא נראה למישהי, שפשוט תתעלם. שם הסרטון הקצר הוא "כמה חזקה הייתה זעקתך לו חטפו ממך את תינוקך?" והוא לקוח מתוך הרצאה. זה הקישור לצפיה: http://www.youtube.com/watch?v=p7snhNRb6Do אפשר כמובן להגיב גם במסר פרטי. תודה רבה ושתהיה לכולנו שנה טובה :) מיכל (אם אין לכן קשר להריון או הבאת ילדים בשלב הזה של החיים, אין טעם לענות. הבדיקה היא עבור קהל נשים ספציפי)

אני לא אוהבת את גארי

הוא פופוליסט ובין הדברים החשובים שהוא אומר הוא מוסיף גם חצאי אמיתות ודברים שאינם נכונים. הוא מאוד כריזמתי, והדברים שהוא אומר מגיעים לאנשים כי הוא מדבר מהלב, אבל בדרך האמת נשכחת קצת, כך שצריך להסתכל על ההרצאות שלו בעיניים ביקורתיות. הסתכלות ביקורתית על הקטע: 1.ברוב הזרעות הפרות (בישראל זה בכולן) לא משתמשים במיכשור מתכת אלא רק בידיים חשופות. 2. פרה אכן גועה כשלוקחים ממנה את העגל, אבל להגיד שזו הצעקה הכי נוראית ששמעתי בחיים? לא הייתי הולכת עד לשם. ההפרדה אכן לא הומאנית והפרה מחפשת את העגל וקוראת לו במשך ימים. חזירים בבית מטבחיים, למשל, צורחים הרבה יותר. 3. ההפרדה הראשונית של העגל מאימו לא נעשית מטעמים של חיסכון חלב אלא בעיקר מטעמים של מניעת מחלות שהיו יכולות לעבור באופן טבעי בין העגל לאימו. את החלב הראשון (הקולוסטרום) אי אפשר למכור והעגלים מקבלים אותם מבקבוק. בשלבים מתקדמים יותר של גידול העגל ברור שההפרדה היא בשביל לאגור ולמכור את החלב. אגב, ישנם מקומות שבהם העגל נשאר עם אימו כמה שעות עד כמה ימים. יותר או פחות הומאני? אין לי תשובה.

למעלה