צריך עזרה

MaD-d0g

New member
../images/Emo32.gif צריך עזרה

מישהו יכול למצוא לי את החוקים למשחק הקוביות "יאצי"
אם אפשר, אני אשמח לקבל את המשחק להודעה
אני מקווה שתוכלו לעזור לי. תודה

xurix

New member
לוידע אם יעזור

אבל מצאתי סתם בחיפוש פשוט: משחק ידוע וותיק בחמש קוביות. את כל תוצאות ההטלה של 5 קוביות ניתן לחלק לסוגים שונים: 5 מספרים שווים (נדיר ביותר – פעם אחת לכל 1296 הטלות), 4 שווים ואחד שונה, רצף 1-2-3-4-5 או 2-3-4-5-6, 5 מספרים שונים, שלישיה וזוג, 3 מספרים שווים ועוד 2 מספרים אחרים, שני זוגות, ולבסוף – השכיח מכל – זוג אחד ועוד 3 מספרים שונים (כמחצית מכל ההטלות). המשחק מעניק עבור כל הטלה מספר נקודות המתאים לשכיחות התוצאה. קיימות גרסאות משחק עם חוקים נוספים, כמו תור נוסף עבור תוצאה יוצאת דופן. חישובי השכיחות של התוצאות השונות שייכים לתחום המתמטי הקרוי קומבינטוריקה אנו יכולים ללכת בשני כיוונים: א) לתכנת פונקציות המחשבות על פי נוסחאות הקומבינטוריקה את ההסתברות לכל אחת מהתוצאות. ב) לבצע מספר רב של הטלות, למנות את התוצאות השונות ולסכם בדו"ח מודפס כמה תוצאות נמנו מכל סוג, להשוות לחישוב ההסתברותי, לתאר באחוזים ועוד. ג) לתכנת משחק, המציג כל תוצאה בדרך נאה, ומעניק נקודות לקופת השחקן (או השחקנים) בהתאם לתוצאה. החלק המעניין עבורנו הוא כתיבת הפונקציות המקבלות רשימה של חמישה מספרים, וקובעות איזה סוג של תוצאה זו. אנו נפרק את המשימה לפונקציות לוגיות קטנות יותר, שכל אחד קובעת אם הרשימה היא אכן רצף (או רביעיה, או שלישיה וזוג וכו') או לא.

MaD-d0g

New member
דווקא את זה מצאתי

ראיתי פעם עמוד אחר, אבל אני לא מוצא אותו...
בעל מקרה, תודה

למעלה