קצת פרופורציה מצחיקה\עצובה:

../images/Emo32.gif קצת פרופורציה מצחיקה\עצובה:

מחירי הזכרון החיצוני ירדו מאוד, נכון? היום ניתן להשיג למשל 160 ג'יגה זכרון חיצוני בדיסק גיבוי בפחות מ1000 ש"ח! נהדר. וזה גם המחיר של כרטיס זכרון קטן נייד למצלמה דיגיטלית בנפח 2 ג'יגה בלבד!

rafid1

Active member
מנהל
שעור בכלכלה --->

בפורום כלכלה ושווקים 101 ... ולא בשעה כזאת...

השוואת מחירים=טוב לכולם,ובאביזרים

שכל אחד שעוסק בצילום דיגיטלי,ומצלמתו מעל 5 מגהפיקסל ומצלם הרבה יגיע אליהם,במוקדם או במאוחר, במיוחד מי שהחל לצלם בRAW או TIFF ! מי אמר שצילום הוא עסק יקר, וצילום דיגיטלי הוא עסק יקר עוד יותר? אז הוא צדק מאוד
*זו דעה אישית, השוואת מחירים אישית בה נתקלתי ורציתי להביא לידיעתכם את הפערים המצויים וזאת בידיעה שהמחירים היו יותר מכפול רק לפני שנה-שנתיים.

izackv

New member
תאורטית, אין שום בעיה לבנות כרטיס

CF שמכיל רק מתאם ויוצא ממנו כבל שטוח את מחוץ למלצמה. לכבל השטוח הזה אפשר לחבר דיסק חיצוני זול וענק, או דיסק חיצוני של מחשב נייד שהוא קצת יותר יקר. אם הכבל יהיה שטוח מספיק, יהיה ניתן להוציא אותו מ"בית כרטיס הזכרון" במצלמה, או להוסיף לקיט דלת חלופית שמאפשרת יציאה של הכבל. הבעיה כמובן תהיה מקור אנרגיה (חשמל) לדיסק החיצוני והגודל שלו. אפשר לקחת את זה עוד צעד קדימה ולהכניס את הדיסק הנייד לתוך גריפ... גריפ עם דיסק נייד של 60 GB, חיבור USB 2 להעברה מהירה למחשב, תוספת של סוללה לעוד כוח וכפתור שיחרור לצילום אנכי... נראה לי משהו שאפשר למכור במכיר סביר לדי הרבה קונים :) בעיקר בשוק ה DSLR המטורף. כשאנשים קונים עדשות באלפי דולרים ומצלמות מקצועיות בהרבה אלפי דולרים, למי יהיה אכפת מ 500$ לגריפ כזה מדהים? לא מעט אחוזי רווח. מישהו רוצה להקים סטרטאפ? (אני כבר באמצע אחד, אין לי זמן לעוד אחד
)

ומשהו משמח שמצאתי-לבעלי xD !

המחיר ירד ממש משמעותית, נמוך אפילו מכרטיסי CF\SD מקבילים בנפח. מדובר בכרטיס 1 ג'יגה במחיר 'ריצפה'.מצאתי במקרה. אז תיהנו-מי שצריך *מתי תור הממורי סטיק?

למעלה