ואין לך מושג כמה זה נכון...
להוציא את ה5 דקות שאחרי המשחק שלווא טיפה בהתלהבות ועידוד אוהדי מכבי לא היו שווים שקל אתמול. כשמכבי חטפו סלים ונכנסו להפרשים כבדים הם לא צייצו. התעוררו פעם בכמה דקות כשמכבי קלעה איזה 2 סלים ברציפות ותמיד עם אותו שיר "צהוב עולה,צהוב עולה עולה" הקהל של הפועל מעודד אותה גם כשהיא בפיגור 10 20 או 30,ויש לו רפורטואר שירים אדיר. קהל צריך לתמוך דווקא במצבים הקשים ובפיגורים,מכבי לא חזרה למשחק בזכות הקהל אלה בזכות 7 זרים ושופטים לצידם. ואני דיברתי עם כל מיני אוהדי מכבי אחרי המשחק. רובם לא חוגגים בכלל,יושבים מחוץ לאולם ושותים איזה טרופית או אוכלים איזה קסטה. אם מתאמצים אפשר לראות איזה חיוך קטן. ושאלתי אותם איך זה להרגיש ככה אחרי 13 אליפויות ברציפות והם אמרו "רגיל". אולי הפעם זה היה קצת יותר מתוק כי זה הושג בשנייה האחרונה. אבל ההרגשה אחרי זה היא כמעט אותה הרגשה "עוד אליפות לאוסף" ומי בכלל יחשוב ללכת לחגוג עד הבוקר בגני יהושוע או משהו כזה. שמעי אחרי החוויה של שלשום אני חושב שאני אוהד הפועל ירושלים בכדורסל וביתר ירושלים בכדורגל באותה מידה. ביתר אומנם זאת אהבתי הראשונה והבלעדית. אבל הפועל נכנסה לי ללב בשנים האחרונות והשנה כשהייתי גם בגמר הגביע וגם בגמר הפלייאוף גיליתי כמה כיף זה להיות שייך לדבר הזה,איזה משפחה חמה ואוהבת זה הפועל ירושלים,איך הם דואגים לכל האוהדים,כמה כבוד יש בינייהם נזרוק לך סתם 2 דוגמאות מהשרוול. בגמר הגביע אני וחבר שלי ישבנו במקום טיפה מרוחק מהגוש המעודד כי רצינו לראות יותר טוב את המשחק. לידנו עמד איזה אבא נחמד עם 2 הילדים שלו שהיו בערך בגילנו,הוא כל הזמן חייך אלינו,ושר איתנו וקפץ איתנו. בקיצור בהפסקה הוא הלך לקנות אוכל ושתייה לילדים שלו וכשהוא חזר הוא חזר עם אוכל ושתייה גם בשבילנו. אמרנו לו בהתחלה שלו נעים לנו,וניסינו להביא לו כסף,אז הוא אמר לנו "אל תעליבו אותי ותביאו לי כסף,אנחנו בהפועל משפחה אחת גדולה,נותנים אחד לשני,אתם הילדים שלי כמו שהילדים שלי הם הילדים שלי,לכן אני קונה לכם בלב שלם ואתם לא צריכים להביא לי כסף" אחרי נאום כזה באמת שלא היינו יכולים להביא לו כסף,ויצאנו עם הרגשה ממש טובה ובלי יסורי מצפון. הדוגמא השנייה היא בהסעות שלשום הבייתה. באו ההסעות והאוהדים כמובן רצו אליהן כי רצו לעלות על הראשונות. בהסעה שאני הייתי שהתמלאה די מהר נשארו למטה קבוצה של ילדים קטנים בני 12-13. אז באה קבוצה של חברים בני 16-17 ופשוט ירדה מהאוטובוס בשביל שהקבוצה הקטנה תעלה עליו,והם נשארו מי יודע עד מתי להסעות הבאות. ואני יכול להביא עוד 1000 דוגמאות כי זה פשוט קהל מדהים. מבחינת ספורטיביות ואייכות זה קהל הכדורסל הטוב בארץ. ממלא את מלחה גם כשהקבוצה על הפנים וגם במשחקים שלא קובעים כלום. מביא 5,000 כל שנה ליד אליהו לגביע ולאליפות גם כשלפעמים הוא יודע שזה קרוב לוודאי יגמר ב20-30 הפרש לצהובים. בקיצור אני שמח שאני שייך למשפחה הזאת. והייתי מת לעשות מנוי אבל הבעיה היא שהפועל משחקת כל יום ראשון,וחצי מהמשחקים של ביתר שנה הבאה יהיו ביום ראשון בשעה חופפת,ואני לא יכול להרשות לעצמי להפסיד חצי מהמשחקים של ביתר בשביל משחקים של הפועל נגד גבעת שמואל והפועל אשקלון. ומצד שני אם לא אלך אז ארגיש חרא על זה שאני לא מנצל את המנוי. אגיע למשחקים הבאמת חשובים ומרתקים נגד מכבי,נהריה,בני השרון והגליל,אבל כנראה שלא נגד הקבוצות הקטנות. ולגביע ולפיינל פור אין שאלה. אגב לטובתך ולטובת הליגה אני מקווה שהפועל תל אביב תחזור לליגת העל קבוצה חזקה ואייכותית. היא בהחלט יכולה להוסיף הרבה צבע ועניין. אז יאללה הפועל(כן כן) שנה הבאה ניקח אליפות. יום טוב