רוצה לפתוח נושא לדיון

טיפקסית

New member
../images/Emo32.gif רוצה לפתוח נושא לדיון

היום דנתי עם חלי [למי שמכיר-לשעבר מפורום טיפקס הרשמי] לגבי נושא אחד כאוב לקהילת המוזיקה הישראלית בכלל, ולשתי להקות בפרט-טיפקס ומשינה. הנושא שעליו דנו הוא פסטיבל ערד 1995 וההשלכות שלו. ושימו לב מה מצאתי בהקשר לנושא הזה היום: 11 שנים לאחר ששלושה צעירים קיפחו את חייהם בעקבות המחדל שכונה בפי כל "אסון ערד", דחה (7.2.06) בית המשפט העליון את בקשתו של מפיק הפסטיבל, רועי שוורץ, לערער על הרשעתו והורה כי שוורץ יחל את ריצוי עונשו בעוד כחודש ימים. כזכור, בשנת 1995, בעת קיום פסטיבל "ערד" המפורסם, נהרגו חן יצחק, איטן פלד ונעמה אלקריב ז"ל, זאת בעקבות צפיפות ועומס קהל שנוצרו בשערי הכניסה,ועקב ליקויים בתכנון האתר ובאבטחתו. לאור זאת גזר עליו בית המשפט עונש של 9 חודשי מאסר בפועל, שנת מאסר על תנאי וקנס בסך 20,000 ש"ח. אני לא יודעת מה אתכם ,לי כואב לשמוע שזה כל העונש! מדובר פה בשלושה בני נוער ששילמו בחיים שלהם ,רק בגלל שהגיעו לשמוע מוזיקה טובה,ונהרגו בגלל רשלנות פושעת! רועי שוורץ המפיק ישתחרר מהכלא לקראת אמצע או סוף שנת 2008,ותסלחו לי אבל זה מגוחך! מגוחך שזה כל מה שבית המשפט נתן לבחור הזה, שניתן להגיד שרצח! את אותם שלושה. המחדל שאירע באותו פסטיבל הפך לסוג של טראומה עבור כל מי שנכח במקום,וודאי שעבור שתי הלהקות,שלקחו הפסקה ארוכה על מנת להתאושש מהמקרה,וטיפקס עצמם כמעט היו על סף פירוק. עצוב לי לשמוע שנותנים עונש מגוחך שכזה,עבור חיים של בני אדם! לא חיות אלא בני אדם! מדובר בסוג של טראומה שגרמה לתפנית אדירה בהפקות מוזיקליות בארץ! מפחיד אותי לחשוב מה היה קורה לו היו נהרגים עוד כמה אנשים,איזה עונש היה ניתן אז. מפחיד אותי גם לחשוב שעד היום אם תסתכלו סביבכם בהופעות של מגוון אומנים,תראו תופעות של דחיפות ושל פראות, של התעלפויות ומכירת כרטיסים מעל למותר,האסון הבא הוא רק שאלה של זמן,ואם לא נתעורר, זה יהיה מאוחר מדי. תחשבו שלהקות היום כשהן מפיקות הופעה חייבות לקחת בחשבון פרמטרים ומדדים כגון-מכירת כרטיסים [שתהיה מדויקת ולא מעל לתקן],כניסת קהל,כניסת אומנים,מערך אבטחה. איך נהיה בטוחים שמשהו כזה לא יקרה שוב???? אם זה ההווה וזוהי ההתייחסות של המדינה לאסון כזה,מפחיד לחשוב מה יהיה בעתיד. אני רוצה לקוות שכולנו נלמד את הלקח,ונבוא כדי ליהנות,כדי לעודד את המוזיקה. מבקשת שתתייחסו לנושא,אסור לנו לתת לנושא להישכח כל זמן שעלינו להזכירו לזכרם של איטן,חן ונעמה ז"ל

הוד11

New member
מסכים איתך חלקית

באמת האמרגנים תאבי הבצע שמוכרים מעל למותר, המועדנים שלא ערוכים לכמות גדולה של קהל, האומנים שלא פוצים פה. דברים מקוממים מאוד. אבל לדעתי לאנשים מפסטיבל ערד לא מגיע עונש של יותר מ3 שנים. אמנם הרשלנות שלהם הביאה לאסון אבל הם לא ידעו מה יקרה בהופעה של משינה שמאות הצופים יידחקו לבמה ויימחצו את הנערים למוות. כל הקהל שדחף אשם גם הוא באסון. דברים עצובים מאוד שאני מקווה שלא ייקרו שוב.

1מאיוש

New member
מסכימה חלקית עם הוד.. הרוב בשמת

זה נכון שזה לא אשמתו של רועי שוורץ על המוות הבלתי הגיוני הזה, בזה אני מסכימה !!... אבל לבן-אדם היה תפקיד, לא סתם הוא עובד, בעבודה יש גם אחריות וצריכה להיות משמעת... לפי דעתי צריך להוסיף לו לפחות שנה אם לא יותר!

sunshiner

New member
זה נורא...

לדעתי האשמה של רועי שוורץ קיימת בהחלט אולם היא לא ישירה כי גם הקהל היה צריך להתנהג כמו בנאדם. לדעתי העונש צריך להיות קצת יותר חמור מזה, בעיקר למען יראו וייראו. אני מקווה שלמדנו מהטעות הזאת, למרות שאני בספק. תהי נפשם של חן, איטן ונעמה צרורה בצרור החיים.

למעלה