שאלה- רפואה אלטרנטיבית בהריון

swann

New member
../images/Emo32.gif שאלה- רפואה אלטרנטיבית בהריון

כמעט ושרשרתי להודעה בעניין ההומאופתיה מוקדם יותר היום ופתאום היא נעלמה. מה קרה? אני מתלבטת לאיזה כיוון ללכת וחשבתי אולי העצה תגיע מכן. שבוע 18, רוצה לשפר את ההרגשה הכללית, להפטר ממיגרנות שמגיעות כתוצאה משינויי מזג אויר ומשביתות אותי ליומיים וחצי כל פעם (בינתיים קרה פעמיים), כאבי גב תחתון וחוסר נוחות כללי. שלב ראשון, אני יודעת - התעמלות. כן כן אני מתכננת להתחיל. יש לי שני DVD בבית (אחד התעמלות והשני יוגה) ונראה שהשבוע (בדיוק כמו בשבוע שעבר) אחפש ואמצא לי זמן להזיז את עצמי. זה בטוח יעזור לשרירים הנתפסים ואולי גם לגב. בקשר לשאר הדברים ושיפור בכללי אני עוד מתלבטת. הומאופתיה? שיאצו? דיקורים? טיפול הוליסטי עם פרחי באך? משהו שמשלב הכל? להזכירכן אני לא גרה בארץ אז המלצות ספציפיות לא במקום כאן. אני רוצה לברר יתרונות וחסרונות של הדברים שמניתי (ועוד אלטרנטיבות ששכחתי או שלא ידועות לי), השפעה על הריון ותהליך הלידה כחלק מהתכוננות כללית ללידה טבעית, למרות שיש לי עוד המון זמן. ובעיקר לדעת ממה להתרחק. בינתיים הדבר היחיד שביררתי פה הוא בספא, ודיברתי עם האישה שמטפלת בנשים בהריון שם. היא היתה דולה והיום מטפלת הוליסטית. בין אם זה מסאג', טיפול בנגיעות, נקודות לחץ (לא דיקור), פרחי באך וקצת הומאופתיה, שחרור נפשי מטראומות עבר (?? מה שהיא אמרה. אממממ... חלק מטיפול הוליסטי) ובטח עוד כמה דברים ששכחתי. עוד לא החלטתי מה דעתי על זה, כמובן שעוד לא חוויתי. אני רוצה לברר לגבי המהות של שאר האופציות ולהחליט לאיזה כיוון ללכת. יש עצות?

אני ניסיתי כירופרקטיקה

זה בהחלט יכול לעזור גם למיגרנות ולהרגשה הכללית אם תרצי, בת דודה שלי כירופ' בטורונטו (וגם בהריון), אוכל לשלוח לך פרטים תרגישי טוב

swann

New member
כן כן שלחי לי מסר

חשבתי גם על הכיוון הזה... אני עוד צריכה לעשות סדר ולבדוק אנשי מקצוע (ומה מכוסה לי בביטוח
).

שָׂרָה

New member
גמני הלכתי לכירופרקטור

זה עזר מאד בתנוחה של התינוק. זה שחרר אותי מכאבי גב מההיריון הכבד. אני מאמינה שזה מאד תרם ללידות קלות.

אני יכולה להמליץ על מה שאני מכירה

אני מכירה את שיטת הטיפול ההומאופתית והיא יכולה לעזור (mise לא להתנפל עלי
). קחי בחשבון שההומאופתיה לא מטפלת נקודתית במיגרנה או בכאב גב אלא מטפלת בך כאדם יחיד ומיוחד ועקב הטיפול בך- הדברים יתחילו להסתדר, גם נפשיים וגם פיזיים. הטיפול ההומאופתי הוא לא מיידי- לא הוקוס פוקוס. הוא תהליך ואת צריכה להיות מוכנה לזה. ביד מיומנת, הריפוי מאוד עמוק ובד"כ מחזיק לאורך זמן. אישית לא מכירה מטפלים הומאופתים בקנדה, אבל כדאי לך לשאול על הומאופת קלאסי מהסובבים אותך. לגבי המטפלת ההוליסטית שהזכרת- דווקא על זה בטוח לא הייתי הולכת. אחת שעושה סלט מכל מיני שיטות לא באמת מתמחה ומבינה אף שיטה לעומק ולכן יכול להיות די מסוכן. ודבר אחרון- ההודעה הפירסומית על הומאופתיה שהופיעה כאן אתמול (זו שרצית לשרשר אליה),לא נמחקה אלא שורשרה להודעה אחרת המכילה כל מיני הודעות. בהצלחה ותרגישי טוב

mise

New member
יוגה איינגר.

אמנם הפסקתי לעשות יוגה כבר בסוף ההריון הקודם, אני עושה מדי פעם בבית, כדאי לעשות את היוגה הזו. אני ממליצה בחום, מנסיון אישי. רצוי לבחור מדריכה שהיא ממש "אנטומיסטית" היות שיוגה לא נכונה יכולה לגרום לנזקים ממש בלתי הפיכים. יוגה והריון זה כמו סיר ומכסה, זה פותח את כל הגוף, פותח את אזור הרחם ומזרים לתוכו דם, עוזר ליציבה ומכך מונע בעיות גב, יש תרגיל ישיבה על הרגליים (אני עשיתי יום-יום רבע שעה כל פעם ועד היום עושה) שעוזר למנוע את כאבי הרגליים (בזמן ההריון..אחריו אני לא מתחייבת, היו לי כאבי רגליים די חזקים
) כמובן, הומיאופתיה, לטיפול שורשי ועמוק. בהריון בד"כ יוצאים דברים מיאזמתיים ואם זה זמן לטפל, מדובר בטיפול מאוד עמוק היות שמגיע מדורות קודמים בשילוב עם המהות המיוחדת של העובר. מיותר לציין שהומיאופתיה קלאסית ולא כזו העושה שימוש בפוטנצים הומיאופתים באופן לא הומיאופתי.

mise

New member
ורציתי להוסיף -

כדאי להיות עירניים להרגלים ישנים וחדשים שמתפתחים על מנת למנוע התערבויות מיותרות, רפואיות ופרא-רפואיות. למשל, כאב הראש, כדאי לבדוק אם הוא נובע מלחץ/זעזועים בעמוד השדרה. אם הכאב בחלק האחורי של הראש, סביר שזה נובע מעמוד השדרה. אולי את נועלת נעלים לא נוחות? כדאי לנעול נעליים עם סוליה רכה בהריון. לי היו כאבי ראש איומים בחודש שישי, במשך חמישה ימים, כאבי ראש שמעירים אותי ואני הולכת איתם לישון ומלווים אותי כל היום, ברקות. לאחר תחקיר ושיחה עם ההומיאופת שלי, המסקנה היתה שחסר לי חלבונים ומכאן כאבי הראש (אני צמחונית ולא אוכלת דגים, רק ביצים אורגניות), היות שבחודש שישי צריכת החלבונים מצד העובר בשיאה, החלבונים נלקחו מהמאגרים שלי וגרמו לכאבי ראש. הכנתי לי מרק אפונה, אורז מלא עם עדשים, עשיתי לי קציצות מפולי סויה וכעבור יום וחצי-יומיים נעלמו כאבי הראש ולא שמעתי מהם יותר. בהריון הזה אני מקפידה יותר על חלבונים כדי להמנע ממצב של כאבי הראש האיומים האלו.

swann

New member
חלק מכאבי הראש פתרתי

כי הם הגיעו מהצואר ואת זה זיהיתי בקלות. לא ישנתי טוב והכאבים הגיעו מאחור. החלפתי כרית לאחת כזאת אורתופדית (שמהצד נראית כמו גל) ואמורה "לזכור" את התנוחה של הראש. ומתברר שזה עובד - אני ישנה יותר טוב, יחסית. הכאבים שאני רוצה לפתור קשורים למזג האויר. מדהים שזה קורה ממש לפני שיורד גשם... ואין שום פתרון חוץ מזמן (כרגע). לא רוצה לחשוב מה יהיה בחורף עם סופות השלג

mise

New member
וואוו. איזה סימפטום מובהק.

לכי להומיאופת קלאסי.

סטיוויה

New member
ההוליסטי נשמע לי

לי עצמי עזר מאד דיקור סיני בהריון.גם שיאצו טוב אם כי אני נהניתי יותר מהדיקור.פרחי באך גם יכול להועיל אם מתעורר צורך(פחדים לא מודעים וכד',מצג עכוז).שחרור מטראומות עבר זה מעולה וזו הזדמנות לעבד חוויות מהלידות הקודמות שמפריעות בהווה.

למעלה