שבוע טוב לכולם

yavin

New member
../images/Emo32.gif שבוע טוב לכולם ../images/Emo70.gif

שבוע של עבודה [כרגיל]
המילה "אימבציל", נכנסה להיות גם חלק מהשפה העברית? או שהיא נשארה מילה לועזית [לא שמקורה מלועזית, אלא לועזית].
מה דעתכם על שרשור שכל אחד כותב את המילים הכי אהובות עליו בשפה העברית?

היום בתפוז ../images/Emo34.gif

היום ב-20:00 פורום "הצבעים שלנו" מארח את מייק המל, יו"ר אגודת ההומואים והלסביות הפעיל גם במפלגת יח"ד, שיענה לשאלותיכם.
לקראת ט"ו באב, חג האהבה, אנחנו מאתגרים אתכם בתחרות חדשה, "בלוג לאהבה" שיכולה לזכות אתכם במסאז' מפנק או בארוחה רומנטית. פרטים נוספים בפורום.

אִיתַי

New member
../images/Emo13.gif רעיון יפה../images/Emo70.gif

קודם כל- שבוע טוב לכל חברי הפורום. שרשור "המילים האהובות" בשפה העברית הוא רעיון נפלא, לדעתי. רק חבל שהוא "נבלע" בתוך שרשור שכותרתו
. אני אשמח לתרום מילה יפה: "יבין" (
). יש לה פשוט צליל נעים ועדין, ורציתי לשאול אותך: מה מקור שמך המיוחד? הוא אמנם מוכר כשם משפחה, אך כשם פרטי הוא נדיר ומקורי. בנוגע ל"אימבציל"- לא נראה לי שהיא הוכנסה לשפה העברית. מילון אבן שושן, בכל אופן, אינו מכיר בה.

yavin

New member
../images/Emo8.gif

האמת יבין הופיע בתנ"ך [אמנם כגוי, אך הופיע] אבי קרא לי כך על שם חברו ששירת עמו בצבא [בגלל שהשם מצא חן בעיניו אני סובל חח]. ובקשר למילה אימבצל חיפשתי בעוד מילונים כולל מילונים לועזיים, אך ללא טועלת. לבסוך שאחלתי באתר של אבשלום קור וענו לי. אז אינו בטוח למה לקשר את המילה. לדעתי יש כמה מילים כמו "מלמלית" זה עושה את המילה הקיימת יותר "שיקית". או "אפיפית" אוהב את המילים האלו לעומת זאת יש מילים שאיני אוהב כמו השם של מקלט הטלויזיה.

למעלה