שודדת! (או אתנחתא קומית)

genoise

New member
../images/Emo32.gif שודדת! (או אתנחתא קומית)

על רקע הפרסומות, שבהן מצלמים ירקות נופלים ב-slow motion אל תוך סיר אל-חלד מבריק שלא ראה סקוטש-ברייט מימיו (אחרי שדואגים להגביר את הסטורציה כדי שיהיה "קצת צבע") כדי לעודד את הקהל ההיי-טקי שזה בדיוק מה שמתאים למטבח הנירוסטה החדש שקנה (ראו: טעים לגלות את ההבדל): על רקע פרסומות אחרות, מצויינות, שלא מפחדות להראות את המוצר א-לה-נטור, בדיוק כמו שהוא ובלי יומרות (ראו: מיאו חתולה): על רקע פרסומות ששוכחות בכלל מהמוצר ובוחרות למכור דווקא ערכים (ראו: הגבינה עם הבית): הנה פרסומת צרפתית גאונית (בעיני) מתוך סדרה שמצליחה למכור גסטרונומיה באריזת קרטון מעוצבת. הכירו את ברטה, ז'אן ומאריה. שלוש נשים מאזור Bigouden בצרפת, שמוכיחות שאפשר למכור גסטרונומיה גם בכובע מסורתי ובלי שיניים. לצערי אני לא מבין חלק מהשיחה אבל ככה זה נשמע בתרגום לא מילולי:
ז'אן ומאריה רוקחות רוטב במטבח ז'אן: "ממממ... זה מריח מצויין הלימון עם העירית" מאריה (מערבבת): "אני מוסיפה מעט קרם פרש (במגע האישי שלי) והרוטב מוכן" ז'אן: "שששש... הם יכולים לשמוע אותנו" ברטה: נכנסת ושואלת שאלה שאני עדיין מנסה לפענח מהי. ז'אן(משתיקה את ברטה): "שששש... טיפיאק יגנבו את המתכון שלנו לרוטב חמאה-לימון" ברטה (מציגה את הרוטב כבר באריזה): "מ-א-ו-ח-ר מ-ד-י-!" ז'אן ומאריה: "שודדת!!!" קריינית: "טיפיאק! הכל טמון במתכון!" (ואולי הן בכלל אומרות "שודדים!!!" כי לשודדת ולשודדים הגייה דומה בצרפתית)
עכשיו לכו תוכיחו שזה לא גורמה
 

bouquet garni

New member
../images/Emo13.gif פרסומת מעולה

האם זה אומר שאפשר למכור גורמה בקופסאות קרטון ?
 

ranlevy

New member
פרסומת גדולה...

אני לא מצליח להבין חצי ממה שהן מדברות. זה לא בפולנית בכלל?
אבל אם מותר לי להתייחס לשאלה של בוקה-גרני: אני בדרך כלל סבור שאוכל טוב הוא כזה שמוכן טרי ומוגש לשולחן. אחרי קירור וחימום מחדש, משהו כבר לא עובד אותו דבר. אבל.... דווקא בצרפת יצא לי להיתקל בארוחות מוכנות בקופסאות קרטון (פתרון מצויין למי שלא רוצה לרוץ לקניות למלא את הבית ולהתחיל לבשל אחרי טיסת-לילה ללא שינה). ואני לא מתכוון לאלו הקפואות (את אלו לא ניסיתי עדיין, ועד כמה שאוכל, גם לא אנסה). אני גם לא מתכוון לארוחות סטייל "מנה חמה", עשירות בחומרי טעם, מונוסודיום גלוטמט וכו' וכו'. בסופרמרקט המקומי אפשר להשיג ארוחות מוכנות מצוננות, שלפחות לפי רשימת המרכיבים שלהן (שאני נוטה להאמין לה - אחרי הכל, בצרפת אוכל זה עניין לחוק הפלילי), עשויות מחומרים טובים ואמיתיים, בדרך כלל לפי מתכונים צרפתיים קלאסיים. בלי תחליפי מזון, בלי חומרי טעם וריח, בלי שמות של תרכובות אורגניות על האריזה. בשר או עוף אמיתי (לא מעובד כמו השניצלים בארץ), נתחי דג אטלנטיים, רטבי חמאה, עגבניות, ירקות ובשר צרפתיים, או רטבים אורינטליים - לפי סוג המנה. כמובן שיש במשפחת המנות הללו גם נפילות לא קטנות. נתקלתי במנות ששמו של ז'ואל רובושון חתום עליהן, ולפי רשימת המרכיבים, לא נראה לי שהתכולה אפילו קרובה להיות "גורמה". כך שברור לי שבמקרה הזה, הכסף משחק יותר מהאיכות והמוניטין. אבל לפחות לגבי אותן מנות שתכולתן נראית לי ושאותן טעמתי: התשובה קרובה להיות חיובית. זה אולי לא באמת גורמה לפי ההגדרה שלי, אבל זה הכי קרוב שנתקלתי בו בקופסת קרטון. -- רן.
 

judi1

New member
הקישור לא עובד אצלי..

אבל הנה אתה מעלה עוד סוגיה לדיון: מה משקל הפירסום והלחץ החברתי על תחושות הטעם שלנו? האם כבד אווז וקוויאר טעימים בזכות עצמם או אולי ה"רעש" סביבם עושה לנו את זה?? ואיך משפיעה הפירסומת הזו על התיאבון אצל ילדים לעומת מבוגרים? האם המבוגר חסין יותר ועצמאי יותר בשיפוט שלו לגבי טעם , או שמא גם הוא קרבן התעמולה הזו?
 
למעלה