שמחה לשתף

No name for now

New member
../images/Emo32.gif שמחה לשתף../images/Emo9.gif

סיימתי היום קורס מיומניויות ניהול לראשי צוותים שעברתי ב-4 החודשים האחרונים במסגרת העבודה חויה באמת מיוחדת כי צריך הרבה פתיחות ונכונות להיחשף כדי ללמוד משהו, עכשיו צריך לחזור לשגרת העבודה

No name for now

New member
תודה לשניכם

האמת שלמדתי עוד דבר חשוב, לא כל דבר קשור לאבא אפשר לפתור קשיים ובעיות גם בלי לדבר עליו, התבגרתי קצת

No name for now

New member
שאלה

תגידו, גם אצליכם כל בעיה קטנה או גדולה זכתה לתירוץ: זה בגלל המקרה (נשמע נורא מסתורי, לא?) תיזהרו מזה
במשך 6 שנים אחי התברבר במערכת החינוך בגלל ש"קשה לו" בסוף התברר שהוא סובל מלקויות למידה קשות

זאת בעיה קשה

לפסיכולוגים ושאר גורמים מטפלים הולכים לפי מה שהם יודעים, ומכיוון שאין להם שיטות איבחון מדוייקות, הם מתבססים על סטטיסטיקה. הם יודעים שיש סיכוי די גדול אבל לא מוחלט (כלומר נניח 40 או 60 אחוז, אבל בטח לא 99 אחוז) שתופעה מסויימת שהיא חריגה מהנורמה קשורה לשכול. אין להם כלים מדוייקים להגיד אם הנער מתקשה במקצועות עיוניים בגלל סיבה א' או בגלל סיבה ב'. אז הם לא מאבחנים. וככה הילד מתברבר. במערכת חינוך נורמלית, כמובן שהמונח "ליקויי למידה קשים" היה נאסר ע"פ חוק. ליקויי למידה הם כשלון של המערכת למצוא את המסגרות, המיומנויות והנושאים שבהם הנער יותר טוב ולכן בהם הוא לא יתקשה (ותאמינו או לא - לכל אחד יש תחומים כאלו). בכל אופן, טוב שאת הגעת למצב שבו את לא תולה כל דבר במותו של אבא. לא קל להגיע למצב הזה, וזה שלב שכל אחד מאיתנו צריך לעבור. "אבא מת" זה תרוץ קל, שמאפשר להתחמק מאחריות, ולכן לא יוביל אותך בסופו של דבר לשום מקום. מותו של אבא הוא הנסיבות שבהם אנחנו צריכים לפעול. (וכמו שכבר אמרתי כאן לא פעם: לכל אחד תמיד יהיו נסיבות). השאלה היא מה אנחנו עושים בנסיבות הללו? החיים שלנו הם האחריות שלנו, והאשמת הנסיבות לא תקדם אותנו לשום מקום. במקום זה אנחנו צריכים להגיד: המצב הוא שאבא מת, ואני חי. עכשיו איך אני חי את החיים שלי הכי טוב והכי נכון שאפשר? וזהירות עם המילה נכון. נכון פירושו נכון בשבילי, ולא בשביל אף אחד אחר, כולל אמא, דודה שרואים רק בפסח, המורה להיסטוריה והשכן מלמעלה שבטוח שהוא יודע כמה פעמים בדיוק אתם אמורים ללכת לבית הקברות או להגיד קדיש. ואתם מכירים אותי ויודעים שקטע כזה לא יכול להגיע בלי המלצה לפעולה אקטיבית. אז הפעם זה להגיד לעצמנו את המשפט המודגש, פעם בכמה זמן (כל יום, כל שבוע, כל חודש, איך שמרגישים) ואז לנסות לחשוב על תשובה מתאימה.

No name for now

New member
../images/Emo47.gif

מסכימה ומוסיפה שתחושת המסכנות לא מועילה לאף אחד אני גם מזדהה עם הגישה שלכל אחד יש את הכשרון שלו רק צריך למצוא, אבל זה כבר דיון אחר

lyor5

New member
זה תלוי מאד....

מוות יכול להשפיע לכל מיני כיוונים ,ותוצאותיו משפיעים לחלק באופן ישיר על החיים כגון:נטל מסוים שלא היה לפני כן ,ויכול להיות גם באופן עקיף כגון חרדות שאדם לא מודע להם. עם זאת ,יש כאלה שיכולים לטעון שלמוות של בן משפחה יש גם היבטים חיובים כגון:שהוא גרם להם להיפתח ולהיות יותר חברותים או להצליח לפתח מיומניות שנדרשו להתפתח משום שהאדם מרגיש שהוא צריך להיות אחראי ולדאוג לעצמו משום שאין מי שידאג לו.

No name for now

New member
כנראה תורה שלמה

לדעת מה שייך ומה לא דוקא אצלינו כיוון שהתייתמנו (רובינו) בגיל צעיר זה אולי קשה למצוא מה היה גם לפני כן ומה לא

למעלה