הגעתי רק ביום רביעי להרצאה של אור ענבר גור אריה (או כמו שכתוב בתוכניה: אור ענבר/גור אריה) שהייתה מצויינת. אני אבקש ממנו לשכתב אותה ונעלה אותה לפורום. היו די הרבה אנשים בהרצאה (בערך 16 אנשים באולם קטן שממלא 20 = זכרו שזו הייתה הרצאת מבוא בחינם) והרבה שלא הכרנו והרבה שלא קראו את הספרים. לאחר מכן היה מפגש פורום 'שיר של אש ושל קרח' והיה כיף
לצערי לא הגעתי ביום חמישי להרצאה של גילי - איך היה?
מהסרט הראשון ומהסרט השלישי (ברור שחוק מרפי קבע שמהסרט השני- שהוא האהוב עליי- לא יהיה כלום...). קלפי משחק כבר יש לי כמה, אבל חבל לי שלא קניתי עוד. לא חשבתי על זה- קניתי רק תמונות מהסרט. אה, וקניתי סימניות, כמובן. לא קשורות לפאנדום, סתם יפות.
לילה קודם היתה לי שמירה וניצלתי אותה כדי לחזור על ההרצאה. למחרת באתי אחה"צ לסינמטק ופגשתי שם כמה חברים שבאו בשביל ההרצאה. זה היה ממש כיף לראות אותם שם
אני כמרצה הרגשתי טוב מההרצאה, והיתה לי תחושה שהצלחתי לגרום לכמה אנשים להתעניין בספר ולרצות לקרוא אותו. ואחרי ההרצאה הלכתי יחד עם אודי למפגש שיר של אש ושל קרח, וכפי שהוא אמר היה כיף. ומאוחר יותר הלכנו לפאב בת"א. וזהו, סך הכל זה היה יום נחמד ביותר.
הייתה הרצאה מצויינת! היא דיברה על הניגוד של נרניה לעומת חומריו האפלים, והדגישה כמה פולמן שונא את סי.אס לואיס כמובן... היא השוותה בין הספרים במה הם שונים, ובמה גם הם מאוד דומים. החלק שהכי נהנתי ממנו בהרצאה היה דווקא שהיא עסקה בסיפור עצמו, כי היא דיברה על הרבה נושאים שלא שמתי לב אליהם לפני בספרים. כמו חשיבות ההתבגרות אצל פולמן, המעבר מהתמימות אל התודעה על אהבה ומיניות, ועוד כמה דברים...
בנוגע לאוקספורד של ליירה - לא שמעתי שאפשר לקנות את זה בארץ, אבל אני כמעט בטוח שאת יכולה ללכת לאחד מסניפי סטימצקי הגדולים ולבקש מהם שיזמינו לך, או שפשוט תזימיני מ- Amazon.com