תוכנית על יידיש היום ב- 22:00

../images/Emo32.gifתוכנית על יידיש היום ב- 22:00

בערוץ הראשון, גם הסטודנט שלנו פנחס הראל ירואיין שם.

deebeebee

New member
צפיתי בתכנית

מדהים מה מביא יליד אתיופיה ללמוד יידיש.

הוא חמד של בחור

הוא סיפר בקורס הקיץ ביידיש, שעד גיל 11 הוא היה רועה צאן באתיופיה, ותמיד קינא בילדים שהלכו ללמוד. כשהגיע לארץ, בגיל 11הוא למד לכתוב, הוא אפילו לא ידע איך מחזיקים עפרון. הוא רצה ללמוד, הסקרנות הרבה הביאה אותו ללמוד יידיש, ולהשוות את התנאים הקשים בהם חיו היהודים באירופה, כפי שהדבר משתף בספרות ביידיש, לחיים שלו באתיופיה. בכל פעם שהבת שלי לא רוצה ללמוד, אני מספרת לה עליו, עד כמה הוא רצה ללמוד, ועד גיל 11, לא היה מי שילמד אותו כי המשפחה שלו לא יכלה להרשות לעצמה לממן לו לימודים. היום הבת שלי, תודה לאל ובלי עין הרע, חוגגת יום הולדת 11
אני מאחלת לבת שלי חיים טובים, בריאים ומאושרים.

מזל טוב ליום הולדת של הבת של ענת

גם התימנים שהגרו לארצות הברית בחסידות סטמר דוברים יידיש.

deebeebee

New member
התימנים בחסידות סטמאר

למדו יידיש, ועוד כמה דברים, בכפיה.......

deebeebee

New member
יום הולדת שמח לבת של ענת../images/Emo213.gif

האם היא נולדה ב-10 בדצמבר או בי"ט בכסלו?

דפנה יקרה../images/Emo140.gif

הבת שלי נולדה בי"ט כסלו ב- 12/12, אנחנו חוגגים פעמיים! תודה לכל חברי הפורום היקרים המברכים, תודה רבה גם מהבת שלי - רק בשמחות!

מזל טוב לביתך!

רק בריאות וכמה שיותר אושר!! כל השאר יגיע בעצמו. אני בטוח שעם חינוך של אמא כמו שלך בתך תגדל להיות ערכית ומוסרית (וכבר כזאת), וברור לכולנו ש"דרך ארץ קדמה לתורה". רק בשורות טובות!

אפרופו יידיש

המשלחת של בית הספר שלי הייתה ביום שישי האחרון בהצגה של "תאטרון היידישפיל", יש שרשור על הנושא, אתם מוזמנים להכינס לקומונה של המשלחת ולשאול שאלות, להתעניין- ובכלל יש שם חברה נחמדים שלא מזמן חזרו מפולין ויכולים לספר. http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=14574&smsMsg=

deebeebee

New member
דרור- צורם לי בעיניים---

לא טוב למות, גם לא בעד אידיאל!!! טוב לחיות, גם בעד אידיאל!!! עד מאה ועשרים.

אני מקבל את זה -

ואת צודקת ב100% !! לא טוב לחיות בעד אידיאל- צ-ר-י-ך לחיות בעד אידיאל, ואני מוכן לתקן עצמי. אני בא מתנועת בית"ר וכידוע אחד ממשפטי המפתח שמנחים את התנועה וחבריה הוא "טוב למות בעד ארצינו". הכוונה שלי במשפט הוא: לא שטוב למות בעד ערכיי ואמונותיי, אלא - אעשה הכל כדי לממשם. אני תמיד שמח לקבל ביקורת ושיפקחו את עייני לדקויות. אין לי בעיה לתקן את המשפט, כי גם הגרסה שלך יכולה להסביר את הכוונות שלי, כי החיים למען האידיאל ובעצם הקדשת חיי להם יממשו את העקרון.

למעלה