תרומת מח עצם לעמרי עטייה

אפרסקה

New member
../images/Emo32.gif תרומת מח עצם לעמרי עטייה

לא מצאתי לאן להשתרשר ולדעתי זה נושא חשוב אז פתחתי הודעה חדשה. ראיתי בימים האחרונים את הפרסום סביב חיפוש תרומת מח עצם לעמרי עטייה, ומתוך מחשבה על הנושא הגעתי למסקנה שאני לא ממש יודעת במה מדובר. ז"א, ברור לי שמדובר בבדיקת דם קטנה לגילוי, אני גם חושבת שאני כבר במאגר (אבל לא ממש בטוחה - איפה בודקים?). אבל לגבי התרומה עצמה, לא ממש ברור לי במה זה כרוך. הנושא עלה כשבשיחה על הנושא עלה סיפור שהיה לפני כמה שנים. מדובר היה בנערה בת כ-17 שנבדקה ונמצאה מתאימה לתרום מח עצם לאישה צעירה חולת סרטן. התהליך החל, הנערה החל בטיפול התרופתי לקראת התרומה, הרגישה מאוד לא טוב והתחרטה. האישה כבר הייתה במצב של הכנה לתרומה, שבה דיכאו את המערכת החיסונית שלה לגמרי. הנערה לא הסכימה והאישה נפטרה. בעקבות זה הגעתי למסקנה שאני בעצם לא ממש יודעת במה מדובר מבחינת תהליך, השפעה על התורם, סיכויים סיכונים (תרומה בהריון? אחרי לידה? הנקה?), העדרות מעבודה, חוסר יכולת לטפל בילדים שלך? איכשהו נראה לי שהמון חברה צעירים ממש נבדקים בלי בעיה אבל מה קורה אם באמת קוראים להם לתרום. בקיצור אשמח אם מישהו שמבין קצת יספר לי קצת יותר במה מדובר. וכמו כן איך לבדוק אם אני אכן במאגר כמו שאני חושבת. וכמובן שולחת איחולי החלמה והצלחה לעמרי עטייה
שבוע טוב ורק בריאות אפרסקה.

יופיופ6

New member
לפי מה שאני יודעת..

בשביל לבדוק התאמה, עושים בדיקת דם פשוטה. בסה"כ לוקחים דם במבחנה לבדיקה במעבדה. במידה ויש התאמה ( והתאמה היא די נדירה ולכן מאוד חשוב שיהיו הרבה תורמים ושיהיה מאגר). זהו אכן תהליך לא פשוט ומצד שני לא נוראי. התורם אמור לקבל מספר זריקות בשביל להגדיל את התאים של מח העצב. אח"כ הוא מחובר למכונה ששואבת ממנו את התאים המבוקשים, (אגב, המלאי מתחדש מעצמו). את זה עושים במשך שעה שעתיים, ללא אשפוז וללא הרדמה. ורק אח"כ, לפי מה שהבנתי, יש פעולה שמצריכה הרדמה חלקית. שאז בעצם לוקחים את המח עצם מהגוף. צריך לזכור שזו פעולה שמצילה חיים. מבחינת התורם זה לא קל ומצד שני....אנחנו בתור מטופלות פוריות עברנו דברים דומים ואפילו קשים יותר. רק בריאות! נ.ב. בזמנו ככה הסביר לי חבר שהוא רופא. אם יש טעויות, מתנצלת מראש.

יופיופ6

New member
הבהרה קלה

אחרי שקראתי שוב את מה שכתבתי..שבתור מטופלות עברנו דברים דומים ואפילו קשים יותר התכוונתי בדומה לפעולה של התרומה כמובן..

גאיה100

New member
מצטרפת לשאלה

איפה עושים את בדיקת הדם ואיך זה מגיע למאגר נתונים? עשיתי חיפוש קצר בגוגל ולא מצאתי. אתקשר מחר בבקר לקופת חולים לשאול...

נטעטע

New member
יש מדי פעם מבצעי התרמה ואז מפורסמת רשימת נק'

בד"כ בקניונים. השבוע ביום רביעי יש מבצע כזה.

ellieg

New member
תסתכלי על התשובה של לימור

התהליך היום שונה, ובעיקר גוזל זמן. שונה מבעבר.

ellieg

New member
מעט

כי לפי מה שהסבירו לי המח עצם לוקחים מהדם (כמו ששניכם רשמתם) ולא בתהליך הרדמה (כמו שהוספת). ולפי לימור לפעמים יש מצב שמבקשים לבדוק את המח עצם בהרדמה, אבל לא תמיד.

לי מ ו ר

New member
התהליך הוא כזה

מספר ימים לפני התרומה מקבלים זריקה יומית שמגדילה את תאי האב. לאחר כמה ימי הזרקה מגיעים לתרומה. מחברים את התורם למכונה דמויית דיאליזה. מיד אחת יש וריד פתוח ממנו נלקח הדם. הדם עובר במכונה סינון, תאי האב נלקחים, ושאר חלקי הדם מוחזרים לוריד הפתוח ביד השנייה. מדובר בשכיבה של עד שש שעות ליום. יש כאלה שגומרים לתרום ביום ויש כאלה שגומרים בכמה ימים. זה תלוי בספירות הדם. בדיקת מח עצם- לפעמים מבקשים לעשות בדיקה מהמח עצם ישירות, ואז מדובר במצב בו מטשטשים את התורם, והוא לא זוכר כלום. האיש שלי תרם בזמנו, ולא זוכרת שום דבר שהיה יכול לגרום לו לחשוב פעמיים.

גילית44

New member
איך לדעת שאת המאגר

מדי פעם מתפרסם שם האגודה. נדמה לי שזה נקרא "עזר מציון" ואני נורא מקווה שאני לא מתבלבלת. מתקשרים ונותנים את הפרטים. אם הדוגמית של הדם שלך מופיעה אומרים לך, ואין צורך לבוא לתת דם שוב. זה נמצא בבנק הנתונים וברגע שמישהו יזדקק לתרומה ממך דווקא בעתיד, יתקשרו אלייך. אני תרמתי בקניון כשהייתי בטיפולים לפני שלוש שנים, והוורידים שלי היו מלאים בחורים מבדיקות הדם כל יום-יומיים. האחות שאלה אם אני מזריקה תרופות לווריד וחששתי שהיא חושבת שאני נרקומנית ושהיא זרקה את המנה שלי. לכן התקשרתי אחרי כמה זמן לבדוק שאני נמצאת הבסיס הנתונים. הרבה פעמים רואים את החבר'ה המתנדבים במרכז מסחרי/ קניון, שווה לדעתי לתרום ולדעת שאתה יכול להציל חיים. רפואה שלמה לעמרי, אמן ואמן.

למעלה