DPI והכנת תמונה להדפסה.

174M4R

New member
../images/Emo32.gifDPI והכנת תמונה להדפסה.

יש לי תמונה שאני מעונין לשלוח להדפסה. התמונה עברה עריכה קלה של קרופ ומסגרת. הDPI שלה הוא 72. יש צורך להגדיל אותו לפני שאני שולח להדפסה? ו.. מה זה בעצם אומר הDPI? כי כשפתחתי תמונה שצילמתי ולא ערכתי אותה בכלל הDPI שלה היה 1. תודה רבה איתמר

ran refael

New member
זו בעיה רצינית

לא ממליץ לך לשלוח להדפסה גם עברה קרופ וגם עם DPI נמוך התוצאה תצא לך מאוד מפוקסלת אולי אם תדפיס אותה על 10/15 הפיקסלים לא יראו על הדף
DPI זה פרוש לכמות הפיקסלים שיש באינצ' אחד

174M4R

New member
sooo

why in the original picture the DPI is 1? and if i will change the DPI from 72 to 300?

174M4R

New member
OK אזזז

מה אני צריך לעשות להבא כשאני עורך תמונה בשביל להדפיס אותה? וגם למה זה מראה לי 1DPI בתמונה המקורית ולא 300 כמו שאמור להיות?

izackv

New member
רן, כמו שכתבתי בהודעה אחרת, ה DPI

הוא לא פרמטר של התמונה. (הוא כן פרמטר של אמצעי הפלט שמציג את התמונה) אין דבר כזה שקובץ התמונה הוא ב DPI קבוע. כשאתה מציג תמונה על מסך, ה DPI נקבע לפי הגודל הפיסי של המסך באינטשים ומספר הפיקסלים שהוא מסוגל להציג. אין לזה שום קשר לשום נתון בקובץ עצמו. בנוסף, כל שליחה להדפסה יכולה להתבצע ב DPI אחר. ולכן השאלה אם אפשר להדפיס בצורה נורמלית קשורה יותר למה מספר הפיקסלים בתמונה ולפי זה אפשר יהיה לדעת באיזה גודל פיסי אפשר להדפיס אותה ולשמור על DPI גדול מ 250. לצערנו, כחלק מהפורמט של קובץ ה JPG יש שדה שמציין DPI. יש תוכנות שמציגות אותו למרות שאין לו שום משמעות. וזה גורם להרבה בלבול מהסוג של: "יש לי קובץ ב DPI 72" קובץ מורכב רק מפיקסלים. אין גודל פיסי לפיקסל בתוך קובץ. רק במעבר לאמצעי פלט (מסך/מדפסת...) ה"פיקסלים" מקבלים גודל פיסי. ושוב - לקובץ לא יכול להיות DPI.

izackv

New member
איתמר, מאחר ולקובץ עצמו אין DPI

אז השאלה האמיתית היא כמה פיקסלים נשארו בקובץ אחרי הקרופ. קח את האורך והרוחב שלו בפיקסלים, תחלק כל אחד מהם ב 250 (או ב 300) וזה יגיד לך כמה אינטשים אתה יכול להדפיס ועדיין לקבל איכות טובה מבחינת "פיקסליזציה" מהמספר שהמצלמה הדיגיטלית או תוכנת העריכה מכניסות לתוך הקובץ, אפשר להתעלם באלגנטיות. תבצע את החישוב (או תן לפוטושופ לבצע אותו עבורך) ואז תקבע את גודל ההדפסה לפי תוצאת החישוב.

174M4R

New member
תודה רבה! עזרת הרבה!

איך עושים את זה בפוטושופ?

למעלה