תכירו..

belli80

New member
../images/Emo32.gif ../images/Emo108.gif תכירו..

זו מרגו, היא בת פחות מחודש והיום הגיעה אל משכננו הצנוע. העניין הוא ששנינו מה שנקרא "אנשי כלבים" מוצהרים, ומעולם לא זכינו בכבוד של גידול חתול.. ואני יודעת שזה לא בדיוק הפורום המתאים לזה, ואני יודעת שהרבה זמן לא הייתי פה (וגונדרי בטח ידרוש שאכין קפה לוותיקים) אבל אנחנו ממש צריכים עזרה.. הנה מה שאני כן יודעת: היא בובה אמיתית, עם אינסטינקטים של נמר סוואנות מנוסה, משתעשעת ומתלוצצת עם רופאיה, היא התחילה כבר לכרסם אוכל גורים, ופחות תלוייה במטרנה, רמדיה ודומיהם, וסידרנו לה מקום שיהיה לה חמים ונעים, עם כרית חמה ודובי (שקיבלתי כשהייתי בת חודש, אז בשבילי זו באמת הקרבה..) כרגע היא משוטטת לחקור את ממלכתה החדשה, ועושה רושם שאין לה טענות גדולות.. מה מותר? מה צריך? והכי חשוב- מה אסור?? נשמח לסיוע, אינפורמטיבי ומוראלי.. תודה!

sh a ch a r

New member
כמה טיפים

דבר ראשון, תכינו לה (איך אתם יודעים, דרך אגב? אי אפשר לדעת על חתולים אם הם בן או בת עד, בערך, עוד שלושה-ארבעה חודשים) ארגז חול. תקנו חול לחתול, אל תשתמשו בחול מבחוץ. ההבדל בכמות הריח בבית יהיה מאוד משמעותי. בד"כ לא צריך לעבוד קשה מידי כדי להרגיל חתולים להשתמש בארגז - פשוט שמים את הקקי שהם עושים ממילא בחול ונותנים להם להריח אותו. אחת הבעיות המרכזיות עם חתולים זה שהם שמתלטים עליכם. אל תתנו לזה לקרות. אם אתם מלטפים אותה והיא מגרגרת, ואז פתאום שורטת או נושכת, תבהירו לה שזה לא מקובל עליכם. חתולים נופלים תמיד על הרגליים ומסוגלים לעמוד בנפילות מאוד גדולות. מה שאני עושה כשחתול מנסה לנשוך או לשרוט זה להעיף אותו בקשת, מילולית. אני פשוט תופס אותו מהעורף (איפה שאמא שלה היתה נושאת אותה, אם היא היתה בסביבה) ומעיף. כמה פעמים כאלו ותראו איך החתול הופך להיות למאוד חמוד (אבל היא תמשיך לבדוק אתכם מידי פעם). בשום מקרה לא לוותר לה. לא להכנע לה. גם אם זה אומר שאתם נשרטים לגמרי. היו פעמים שרדפתי אחרי החתול שלי בכל הבית, מזיז רהיטים אם הוא מתחבא מאחוריהם, בגלל שהוא שרט אותי. התוצאה היא שהיום הוא לעולם לא ישרוט אותי, לא משנה כמה הוא כועס עלי או לא אוהב את מה שאני עושה לו. בשנים הראשונות חתול יכול להיות חתול בית או חתול חוץ, אבל לא שניהם. אם תיתנו לה לצאת, היא תתחיל לבוא רק כדי לאכול. קחו את זה בחשבון. הצד השני של המטבע הוא שחתול שנשאר רק בבית נוטה לשרוט רהיטים. לא ממליץ על הוצאת ציפורניים. מדובר בניתוח די אכזרי, שהוא אפילו לא חוקי בכמה מדינות בעולם. כן מומלץ לקצוץ לה ציפורניים אם אתם מצליחים. אל תשתמשו בקוצץ ביתי, אלא תיקנו קוצץ מיוחד. שימו לב לא לקצוץ אל תוך האיזור של הציפורן שצבוע בצע אדמדם - זו כבר האצבע של החתול. אם היא נשארת בבית, תעקרו אותה (כשמגיע הזמן). לסרס במידה וזה חתול. הסקס אצל חתולים הוא עניין מאוד מאוד כואב (יש לזכר קוצים בקצה הזין כדי לאפשר חדירה טובה יותר של הזרע, באמת), והדרך של הטבע לוודא שהם עדיין מביאים ילדים זה להפציץ את החתולים בהורמונים בזמן עונת הייחום. מכירים את הביטוי "חתולה מיוחמת"? זה לא סתם ביטוי. אם לחתולה איך סיכוי להתרבות (כי היא בבית), תמנעו ממנה את הסבל ותעקרו אותה לפני. חוץ מזה, אני תמיד הגדרתי את עצמי בתור "איש של כלבים", עד שנהיה לי חתול. מדובר בהחלט בחיה מאוד חמודה (גם כשהם גדלים, למרות שבהחלט חתולים מאבדים הרבה מאוד). תקנו לו כמה צעצועים לחיות. עוד דבר נחמד זה לקנות מצביע לייזר ולתת לו לצוד את האור. זהירות לא להאיר אל תוך העיניים שלו, או למשטחים בוהקים מידי. תהנו מהרכש. שחר

belli80

New member
תודה!

ממש גזור ושמור
נראה לי שעוד נחוצה לנו תקופת הסתגלות הדדית... העירה אותי מוקדם, הקטנה, ואחרי שכירסמנו קצת קטלי גורים היא חזרה אל הכרית החמה שלה.. יש מצב שיהיה בסדר.. תודה על התמיכה! יום נעים

Old Girl

New member
לגבי ציפורניים:

אפשר לאלף ולהרגיל חתולים לשייף ציפורניים רק במקום מסוים - למשל אפשר לקנות להם עמוד מבד שהם יוכלו לשרוט, או/ו שטיח קש שנעים להם לשייף בו ציפורניים. אבל צריך לאלף אותם לעשות את זה, כדאי שתתייעצי בהזדמנות עם הווטרינר. גם אצלי, כמו אצל שחר, החתולים לא מטיילים בחוץ. בחוץ יש הרבה מחלות, הרבה אנשים אכזריים וגם הרבה מלחמות בין החתולים. פעם ראיתי איזה סכסוך נדל"ן בין שני חתולי רחוב - חתולים ביתיים ומסורסים היו ספק שורדים את זה. כמו שחר, אני חושבת שהסירוס הוא חובה. יש די והותר חתולים שאין להם בית - לכן עדיף לחסוך עוד גורים. אם תרצי פעם חתול נוסף (לדעתי, אם יש תנאים עדיף שהחתול לא יהיה בודד, אבל אם אין תנאים עדיף לתת בית לפחות לחתול אחד) - אפשר תמיד להביא/ להשיג מהעמותות. כמו טל, אני לא כל כך מסכימה עם שחר ב"להעיף חתול בקשת" או לרדוף אחריו בכל הבית בגלל שריטה. אני לא רואה כאן ביג דיל. לפעמים הם שורטים כי הם משחקים, אפשר פשוט להרחיק אותו וזהו, זה לא טייגר הוא לא יאכל לך את הראש. חשוב לחסן את החתול, כשיגיע לגיל הנכון. גם אם הוא ביתי - הוא יכול להידבק מהחיידקים שאנחנו מביאים על סוליות הנעליים.

מנסיוני

אמצעי הענישה הכי טוב הוא שפריצר, כזה של עציצים שיש בו מים. לא להשתמש יותר מדי. כשהחתול עולה על משהו שאת לא מוכנה שיעלה (כמו שולחן המטבח) או שורט\נושך חזק- שפריץ קטן. הם שונאים את זה מאוד, אבל זה לא כאב או התעללות, ומאוד עוזר בחינוך. כשאת קונה לוח שישמש להם לציפורניים, יש חומר (catnip) שחתולים מאוד אוהבים את הריח שלו, ולרסס את העמוד בו גורם להם לגשת עליו הרבה.

Miss Thang

New member
לחברה שלי יש גור לברדור מופרע ביותר (אם

כי חמוד מאוד:)), והם קנו ספריי אוויר שממש ממש מרגיע אותו. אי אפשר לומר שהוא צייתן ורגוע עכשיו, אבל ברגע שהוא מתחיל להתפרע, רק מלראות את הספריי מונף באוויר - הוא נרגע...

belli80

New member
תודה רבה!

אחלה עצות, ואנסה ליישמן. אבל עם המזל שלי אני אפול על החתולה היחידה שנהנית משפריץ צונן ביום חם..

belli80

New member
או..

לזה בדיוק התכוונתי כשאמרתי שאין לי מושג בחתולים.. מה זה "הגיל הנכון" לחיסון? אני אקפוץ איתה מחר על הבוקר לרופא, לקבל שיעור מזורז בהילכות החתול, ולבדוק שהיא בסדר. חוץ מזה - המון תודה על התשובה!!

Old Girl

New member
חחחח אני בעצמי לא זוכרת, הווטרינרים תמיד מתריעים לי. אבל אני כמעט ב - 100% בטוחה שהחתולה שלך עדיין קטנה מדי.

טל קר

New member
אלוהים ישמור,

מה זה להעיף בקשת והדיבור על נפילה על הרגליים? בשביל נפילה על הרגליים צריך להשלים סיבוב, והמיתוס על נפילה על הרגליים (במנותק מהקשר של הסביבה, גודל וכושר החתול והאם אפשר להשלים 'סיבוב') גורם להרבה מאד חתולים פצועים ומתים. לא רודפים אחרי חתול בכל הבית בגלל שריטה, פשוט צריך לדעת לזהות את אמצעי ההזהרה מתי מעיקים על יצור חי אחר. אני מציעה לפנות לפורום חתולים (מס' 16). שם יתנו עצות שלא כוללות העפת חתולים ולא כוללות התיחסות לחתול כאל "רכש".

belli80

New member
לא נראה לי שהכוונה

של שחר היתה להרע לו.. אני בטוחה שלחתול שלום, ושגם שחר מועמד לפרס בעלי השנה.. לא חייבים בכעס.

zooti

New member
מתוקונת

חוץ ממקומות לשיוף ציפורניים, את צריכה לסדר לה משחקים - בגיל הזה יש הרבה מרץ ואם לא תמצאי לה משחקים היא תמצא עם מה לשחק, רק שזה לא יהיה לך נעים במיוחד (כי לרוב זה יהיה הידיים/רגליים שלך). לא צריך משהו מסובך - הכדורים הקטנים (אלו שאפשר להקפיץ) הם להיט, אבל גם סתם ג'אנק בבית יכול לעבור הסבה למשחקים (פקקים, נייר שמכווצץ לכדור, מגש פיצה שחוררת והכנסת לשם גולות...). אצלנו, הצעצוע הכי שווה היה להכניס עוד חתלתולה - ההבדל בעור הידיים והרגליים משמעותי (זו לא היתה הכוונה. הוא מצא את חלי ברחוב פצועה. לרוני לקח כמה ימים של להעלב, עוד כמה זמן של הכרות, ואז...). אני מניחה שהרופאים שלה כבר ידעו על טיפול מונע לפרעושים (אמפולות ברגע שהיא בגיל המתאים), ותילוע. עיקור חובה.

belli80

New member
מתוקיייים!!!!

אלוהים! מה קורה לי?! אני לא אוהבת חתולים בכלל!! אני אשה של כלבים! אבל.. אי.. אי.. אי אפשר.. שלא.. שלא.. להינמס.. לגמרי...

belli80

New member
תודה!!

וכן, היא באמת משהו משהו.. מהר מאוד למדה את הפרנציפ שהבטן של בן זוגי היא ה-מקום לרבוץ עליו (ובצדק..)
נראה לי שבקרוב כבר אהיה מיותרת במשולש הזה שנרקם פה.. תודה על התשובה ושבוע טוב!

למעלה