ושאלות אחרות :)

netapet2

New member
אני לא בטוחה

אבל חזייה אחד התפקידים שלה זה לשמור את האוכף במקום ושלא יילך אחורה.

karambula57

New member
אני יודעת ../images/Emo98.gif

מרטינגל שומר שהסוס לא ירים את הראש למעלה כל הזמן.. במיוחד בקפיצות.. כדי שהראש שלך לא יתקע בראש שלו XD וחזייה שומרת את האוכף במקום, שלא יזוז, זה מיוחד לסוסים שבדרך כלל האוכף יורד אחורה בזמן הרכיבה... זה לסוסי גדולים במיוחד.. עם גב ענקי... מקווה שעזרתי ;)

SILVER LADY

New member
מרטינגל וחזייה..

חזיה זה כמו מרטינגל רק עם עוד שתי רצועות כזה לאוכף שלא יילך אחורה. זה לא רק לסוסים גדולים זה לסוסים שהאוכף הולך להם אחורה. זה מרטינגל >>

SILVER LADY

New member
וזאת חזייה >>

עם שתי הרצועות שמתחברות לאוכף מעל הצוואר..כזה נו חחח הבנת? [=

כן הבני, תודה ../images/Emo13.gif

זה ציוד שמותר להשתמש בו בתחרויות של דרסז' למשל? הרי אסור להשתמש שם בעזרים מסויימים... (כמו מושכות צד, הדוגמא הכי פשוטה
)

karambula57

New member
במרטינגל אסור

במרטינגל אסור להשתתף בתחרות דרסז, ובקשר לחזייה אני לא יודעת כי זה שומר על האוכף של יזוז, אתה יכול לברר באתר של האתחדות לגבי תקני ציוד.

מרטינגל

יש הרבה סוסים שנוהגים להרים את הצוואר שלהם. בד"כ זה קורה אצל סוסים צעירים, וסוסים רגישים בפה (רגישים במידה שכל מכה קטנה מחרפנת אותם) אז כמו שאמרו פה, בקפיצות למשל, יש הקופצים עם מרטינגל מפני שכשהסוס קופץ, הוא מרים את הראש מאוד גבוה ושני הראשים (של הרוכב והסוס) עלולים להתנגש.

karambula57

New member
מרטינגל

מרטינגל זה לסוסים שכל הזמן מרימים את הראש למעלה... במיוחד סוסים שמאד מאד רגישים בפה וכואב להם המתג, או סייחים.. בגלל זה שמים את המרטינגל שלא ירימו כל הזמן את הראש שלהם ויתקעו אותו בראש שלך... :)

karambula57

New member
בעיה..

לסוס שלי (שלו
) אז... התחילה לו דלקת בעין, ויש סוס אחד בחווה שזה התחיל לו ולא טיפלו בו ואחרי כמה שנים טובות נהיה עיוור בעין הזאת... יש למישהו דרך לטפל בזה עכשיו?! אמרו לי לשים תיון של תה עם מים פושרים... אבל זה לא נראה לי.. מישהו יכול לעזור לי?! תודה

תראי

אסור בשום פנים ואופן לנסות כל מיני תרופות סבתא למינהים. את יכולה לגרום לנזק יותר גרוע ואף נזק בלתי הפיך.. בשביל זה קיימים הווטרינים.. הם יודעים מה הם עושים, זו העבודה שלהם. אני לא כ''כ הבנתי, את רוצה לתקן את הנזק של הסוס העיוור או שלך? והסוס שלך התחילה לו דלקת.? קראי לווטרינר..

Vintage Queen

New member
../images/Emo45.gif

זה שסוס אחד לא טופל ישר בעיניין הדלקת ונהיה עיוור זה כבר מעיד על הזנחה, אסור שיחזור על עצמו, ווטרינר ומהר... הבריאות של הסוס חשובה יותר מהכל, וכמו שאמרו מעלי תרופות סבתא שלפעמים (בדגש על לפעמים) עובדות על אנשים יכולות לעשות את ההפך ולהזיק לסוסים בהצלחה

karambula57

New member
תודה..

אני רוצה לטפל בסוס שלי.. שהתחילה לו הדלקת אפנה מחר ישירות לוטרינר תודה רבה לכם

למעלה