• פותח הנושא nubi
  • פורסם בתאריך

nubi

New member
../images/Emo32.gif../images/Emo21.gif

זקוקה בבקשה למתכון לחמין-רצוי עם בשר בקר. בבקשה...
 

משוש30

New member
יש מתכונים מעולים בפורום מתכונים

בתפוז נראה לי שכדאי לך לבדוק שם. יש שם בקישורים תחת מאכלי חורף מלא סוגים של חמינים.
 

ו שתי

New member
מסתכנת בנידוי מהמשפחה

המתכון של משפחת נ' לחמין: 1 קילו בשר בקר עם עצמות (אפשר צוואר ועצמות מח, ואפשר אוסובוקו, או צלעות) 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה לילה בהרבה מים קרים 1/2 כוס שעועית אדומה ו/או לוביה ו/או חומוס- כנ"ל גריסים עבים, חיטה, כוסמת, אורז- לחובבי הז'אנר בלבד 2 בצלים בינוניים 3 כפות שמן שורש סלרי/פטרוזיליה/גזר מקולפים ביצים מנוקות (שטופות במים וסבון היטב), מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, 4-6 תפ"א בנוניים קלופים חוכים את הבצל לקוביות ומזהיבים בשמן, מוסיפים בשר, תפא וקטניות, את השורש והתבלינים ומכסים במים. משקעים את הביצים פנימה. מביאים לרתיחה ןמנמיכים את האש, ממשיכים לבשל כחצי שעה. מעברים לתנור בחום 100 מ"צ, בודקים מד כמה שעות אם לא חסרים נוזלים- אם נראה שמתייבש- להוסיף מעט מים. אם נשארו יותר מדי נוזלים כשעתיים לפני ההגשה, אפשר להסיר את המכסה, ולהזהר שלא ישרף.
 

nubi

New member
אני מניחה שאת הסיר

משאירים כל הלילה בתנור. המון המון תודה!
 

ו שתי

New member
בוודאי

ואם כבר מסגירים סודות משפחתיים- גם עם עוף זה יוצא בסדר, ועם כוסמת זה יוצא להיט, אבל רק לחובבי הז'אנר כי הכוסמת עושה לה-כל ריח אופיני.
 

ענתש

New member
רק הערה - לשטוף ביצים זה

ממש ממש לא רעיון טוב... הסכנה בביצים זה חיידק הסלמונלה שחי על הקליפה - כאשר שוטפים ביצה אז החיידק חודר דרך הקליפה לתוך הביצה. בעקרון ביצים של תנובה או חברות מוכרות אחרות עוברות חיטוי וטיפול נגד סלמונלה אבל זה לעולם לא 100%. ההמלצה של משרד הבריאות היא לשטוף את הביצים זמן קצר מאד לפני הבישול ולהכניס מייד לסיר חם ורותח כדי שגם אם היה חיידק והוא חדר פנימה הוא ימות מייד מהחום ולא יספיק להתפתח. ההמלצה של פדנטית כמוני, למרות שזה קצת הורס (אבל נו, למען הבריאות) -בשלו ביצים קשות קודם במים רותחים. קלפו אותן והכניסו ככה לחמין. זה מקבל את אותו הצבע ואותו הטעם.
 

ו שתי

New member
אני אישית שונאת ביצים קשות

אבל נראה לי שמה שחי 12 שעות ויותר במאה מ"צ מינימום- יחיה אם נשטוף ואם לא. מצד שני- את הביולוגית.
 

שִירָה

New member
משתתפת פה בפורום

אשתו של המומחה מס' 1 בארץ לצ'ולנט - מאיה ורוני. תשלחי לה מסר... <שירה שלא אוהבת צ'ולנט ולא יודעת לעשות צ'ולנט>
 

yaelia

New member
נראה לי שאני גם אכין חמין לשבת

הנה המתכון של המשפחה שלי שהוא ערוב של מרוקני ומזרח אירופי. 1 כוס חומוסים שהושרו לילה קודם 1 כוס חיטה/אורז מלא בשקית קוקי או בגזה 4 ביצים רתוחות 4-6 תפוחי אדמה קטנים מקולפים 1 בצל שלם אפשר עם הקליפה 500-700 ג' בשר - שריר קציצות מ1/2 קילו בשר טחון ראש שום פשטידת קמח מ1 כוס קמח רגיל, 3 כפות שמן, 1/2 כפית קטנה מלח, 1/3 כוס מים פושרים - לשים עד שהופך לבצק. יוצרים כיכר קטנה. לתיבול: מלח, פפריקה מתוקה. מכסים במים שמים על הגז ומביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל כחצי שעה על אש נמוכה, מכניסים לתנור ב160 מעלות ע---ד למחורת בצהריים. בודקים כמובן את כמות המים. בתאבון.
 
למעלה