מאמר דתי שפשוט גרם לי לצחוק ../images/Emo6.gif
http://www.manof.org.il/Index.asp?ArticleID=138&CategoryID=89&Page=1 מאמר מגוחך שמנסה להוכיח את קיום האלוהים ע"י הטענה - אם היקום היה שונה במקצת לא היינו פה. (זה רק אני או שמשהו פה דומה מאוד לאבולוציה?) כמה ציטוטים עיקריים: • כדי ליצור יסודות כבדים צריך כוכבים מסוג סופר-נובה. - כוכבים מסוג סופר נובה? מעניין, לא למדתי עליהם. תמיד חשבתי שסופר נובה זה... טוב נו, למה להתווכח עם הרבי? • אם הכוח הגרעיני החזק היה 2% חלש יותר לא היו נוצרים פרוטונים מהקווארקים. אם הוא היה חזק ב: 2% יסודות חיוניים לחיים לא היו מספיק יציבים כדי להתקיים. - כוח גרעיני חזק יותר היה גורם לחוסר יציבות? אמנם הרב מומחה לפיזיקה, אבל לפי מה שאני יודע, חוסר יציבות נגרם כאשר הכוח החשמלי גובר על הכוח הגרעיני, כלומר, אם הגרעיני היה חזק יותר, יותר גרעיני אטומים היו יציבים. • אם המאסה של הקוסמוס היתה גדולה יותר היה נוצר הרבה דאוטריום. דאוטריום הוא קטליזטור חזק לריאקצית גרעיניות, והכוכבים היו בוערים חזק ומהר מדי. אם המאסה היתה קצת יותר קטנה לא היה נוצר הליום. - טענה שגויה. היה נוצר פחות הליום. • קצב התפשטות היקום חייב להיות מדויק עד סדר גודל של 10-55 !! התפשטות איטית יותר היתה גורמת לקריסה חזרה של היקום. התפשטות מהירה יותר לא היתה מאפשרת יצירת גלקסיות. - יכול להיות. דרך אגב, ההתפשטות תלויה במפץ הגדול. למה לא הזכרתם את זה? השאר אני משאיר לכם לקרוא. גם אם אתם לא מסכימים איתי שהכותב חסר כל ידע במדע, תוכלו לראות שהעניין מזכיר את האבולוציה. שוני שישפיע על היצורים החיים היה גורם לכך שלא היינו פה כדי להמציא את אגדת התנ"ך. במאמר אין שום הוכחה לקיום האלוהים. זה כמו שאם הייתה מתרחשת מוטציה אחרת בדרך, היו זנים אחרים/שונים או שבכלל לא היו.