itziki2

New member
לאוהבי האמנות - היום! יום פתוח לגלריות

לאוהבי האמנות - היום! יום פתוח לגלריות ולמוזיאונים בת"א! ללא תשלום

ערן צור

New member
שלום לכולם, כנסו בבקשה../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

שלום, קוראים לי ערן. יש לי בקשה מאוד דחופה, אני מבקש עזרה מכל מי שיוכל לייעץ ולעזור לי בנושא הבא: אני בן 21, משתייך לקהילה כמובן, אחרי שנתיים בצבא בתחילה בתור חייל ולאחר מכן בתור מפקד בחיל קרבי בתפקיד קרבי כבר קרוב לשנה. בימים הקרובים חיילי הולכים לסיים את הקורס בו אני מפקד ולהפוך מחיילים למפקדים בעצמם אשר יקבלי עוד זמן קצר חיילים גם הם לידיהם. עד כאן עליי. עוד מלפני שנהייתי חייל ומפקד בער בי הצורך להיות "שגריר" של הקהילה בכל מקום אליו אלך ואכן תמיד כך ניסיתי לפעול ופעלתי. וחלום רטוב ישן-חדש שלי היה תמיד להעביר לחיילי שיעור מקיף על הומוסקסואלים לסביות בי טראנס וכל שאר חברינו אשר יגדירו עצמם בכל דרך שיבחרו, ועם הגעתי לצבא תמיד חלמתי להעביר שיעור כזה גם לחיילים - אוכלוסיה מאוד מעורבת ורב-גונית אשר מכילה גם את האנשים הכי מבינים אשר נתקלו ומכירים אנשים כנ"ל, ומצד שני חיילים רבים אשר מעולם לא נתקלו או שמעו דבר בנושא זה. כאן באה בקשתי לעזרה, מכיוון שהיום חמישי בערב, ואני הולך להיות בבית רק לסוף השבוע הקרוב ולחזור ביום ראשון לבסיס אני חייב לסיים את הדבר הזה, שפתאום נפלה עליי העובדה שאני לא אצליח לבצעו עד אז למרות הרצון החזק שפתאום הגיע משום שאת הקורס יסיימו החיילים השבוע והזדמנות נוספת כזאת לא תיהיה עוד. אני יודע שהתעוררתי מאוד מאוחר, אבל אני בכל זאת רוצה להצליח בזה ואשמח לכל עזרה אשר תוכלו לסייע לי. בקשתי היא כזאת, אני מתחיל ברגעים אלו בנייה של מערך שיעור, לא מורכב מידי אשר יכלול בתחילה הגדרה בסיסית של מושגים שונים בנושא והסברתם, התייחסות לזהות מינית ולתהליך גיבוש הזהות המינית, ולאחר מכן דיון כלשהו בנושא אשר אין לי עוד רעיון אליו (דילמה כלשהיא, יחס חריג כלשהו לנושא וכו'), וכמובן, לקשר את זה לצבא. לכן אחדד את בקשתי - כל מי שיוכל אני אשמח אם יביא לי נתונים סטטיסטיים אשר נראים לו רלוונטים לנושא, סיפור כלשהו אשר אפשר יהיה לעשות עליו דיון כלשהו, או אפילו מערכי שיעור שלמים למי שיש אשר אוכל לערוך ולהשתמש בהם. אשמח לכל עזרה שהיא, בדגש על מהירות תגובה משום שהודעה זו לא תיהיה עוד רלוונטית לאחר מוצאי שבת הזאת. תודה רבה לכל העונים וכל המנסים לעזור!! ערן

stefan10

New member
דרוש/ה שותף/פה לדירה

במרכז גבעתיים ברח שנקין ליד כיכר נח והסביח של "עובד" .דירת 2.5 חדרים קומת קרקע ,מסורגת,ממוזגת החל מ 10 לדצמבר שכ"ד ללא מיסים כ 1550 ש"ח לשותף דירה מאובזרת לשותפים לא מעשנים ולא לבעלי מכניסי אורחים בסגנון "תחנת רכבת סואנת".. למעוניינים לפנות אליי באישי..תודה

ערן צור

New member
שלום לכולם../images/Emo70.gif

שמי ערן. כתבתי בכל פורומי הגאווה לפני כ3 שבועות וביקשתי סיוע בהכנת מערך שיעור שיעבור בקורס מכ"ים בו אני מפקד. קיבלתי סיוע רב מהמון אנשים טוב ונחמדים שנרתמו לעזור ועל כך - תודה רבה לכולם
המערך לצערי לא עבר, זאת משום שלצערי נזכרתי להכינו מאוד מאוד מאוחר - בשבוע האחרון של הקורס. אך למרות זאת הוא אושר ע"י הגורמים הרלוונטיים וניסינו למצוא זמן להעבירו, אך שוב - לצערי לא נמצא זמן שכזה והחיילים אשר סיימו את הקורס בדיוק מתחילים את שירותם כמפקדים. אין לי ספק שזאת טעות שלי שזה התחיל בשלב כה מאוחר. אבל אני לא מתכוון לוותר ואני הולך להעביר את השיעור במחזור הקרוב. המערך הועבר לכל מיני גורמים צבאיים והיה מוקד לעניין רב בקרב הקצינים אשר מעלי, נתבקשתי להעבירו לא רק לחניכי הקורס אשר תחתי אלא לכל חניכי הקורס, ונעניתי כמובן בחיוב. בנוסף מחפשים דרך שבו המערך יעבור בכל קורס, מכיוון שאני בעוד 4 חודשים עובר תפקיד. לצערי לא נראה לי שימצא הגורם שיעביר אותו (גורם פנימי הכוונה לא חוש"ן אשר דורשים תשלום בשביל זה) ולצערי גם אם אשאיר להם את המערך למחזורים הבאים לא יהיה מישהו מתאים להעבירו בגלל שצריך ידע נרחב בנושא, ובלי לזלזל באף מפקד שיבוא בעתיד - אני בספק אם ימצא מישהו מתאים. אז שוב, תודה רבה לכל מי שסייע וניסה לסייע בכתיבת המערך
אני מעריך את זה מאוד.

ארוח אדם רוסו בפורום 'גאווה'

שלום רב, לאור הצעת החנינה ההזויה של אלי ישי לדוקר ממצעד ה בירושלים לפני 3 שנים, אנחנו מארחים אצלנו את אדם רוסו שכזכור היה הנפגע באותו ארוע מביש, ודמות ידועה בקהילה בזכות עצמו. הארוח יתקיים היום, יום ראשון 11.11.07, בין השעות 8-10 בערב. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם וכל הגיג אחר שברצונכם להפנות כאן לאדם

itziki2

New member
שלום ערן

לפני כמה זמן מישהו הביא לי קלטת וידאו ובה הרצאה ששמה "לגדול כהומו\לסבית". ( מה שמיוחד בהרצאה שהיא מכוונת אל הקהל הסטרייטי דווקא. יש קטע שאני מאוד זוכר שבו הוא ניסה בצורה ממש חזקה להעביר לקהל הסטרייטי מה בעצם מרגיש ילד\ה או נער\ה שגודל לתוך המצב הזה של להיות גיי\לסבית: הוא סיפר מעין סיפור דמיוני שבעצם עושה פה היפוך תפקידים, כלומר איך הייתם מרגישים אם המצב היה אחרת שהרוב הסטרייטי היה למיעוט נירדף ומוקצה ולהיות סטרייט האוהב את בן המין השני היה נחשב לדבר חולני ורע. באחד הקטעים הוא מתאר שם את יום סיום בית הספר:" אתה נירגש ועומד ליד המראה פתאום ניכנסת אחת האמהות שלך (שהן כמובן לסביות) ושואלת איך אתה מרגיש לגבי דני החבר שלך והאם אתה אוהב אותו.אתה שותק, נבוך. אחותך והחברה שלה מצחקקות בצד ומתנשקות נשיקה צרפתית מול העניים שלך. אחיך הגדול שבקרוב הולך להיתחתן עם בן זוגו גם הוא מרגיש חובה להתנשק.. ואתה מרגיש מוזר כי בכלל לא בא לך לנשק את דני , אתה יותר נימשך לבנות אבל אתה לא תעז להגיד את זה ובטח לא היום. וכך אחד הימים שהיה אמור להיות הכי מאושר בחייך , הופך ליום מביך ולא נעים. שכולם מצפים ממך למשהו שאתה לא רוצה לעשות.." זה כמובן קטע קטן מההרצאה. מה שעוד הוא אמר שהפתיע אותי זה שהרבה פעמים מה שנחשב להומופוביה בחברה פשוט נובע מחוסר הידע של החברה לגבי התופעה. אין הרצאות מלומדות בנושא, אין עלוני הסבר בבתי הספר ומה שבעצם החברה הסטרייטית מקבלת את המידע מימנו - זה הטלוויזיה הקולנוע , הקללות ההקנטות והבדיחות שמעורבים בהם הומואים. ועם "ידע" כזה אין פלא שאנשים לא ירצו להיתקרב לאחד כזה. זהו בנתיים מקווה שנתתי לך קצת חומר למחשבה. איציק

ערן צור

New member
כן נתת חומר למחשבה,

אבל לצערי בלי הסרט עצמו זה לא מאוד עוזר. אבל באמת תוגה רבה!

itziki2

New member
אני לא זוכר בדיוק את השם שלו..

נידמה לי שקוראים לו אלן מקרגור (הוא נולד באירלנד). והקלטת ניקראת growing up gay and lesbian זה מה שאני זוכר. נסה לשאול בפורום באתר GOGAY

אתה יכול להקרין את אחד הסרטים של איתן פוקס

יש לפוקס שני סרטים העוסקים בהומוסקסואליות וצבא (ביחידות קרביות). את "יוסי וג'אגר" אני מניח שלרבים מהם כבר יצא לראות, אבל בDVD של הסרט מופיע גם סרטו הראשון של פוקס בשם "אפטר" המספר על טירון המגלה בזמן שהפלוגה באפטר בירושלים על נטיותיו המיניות של מפקדו הקשוח , ועל כך שהסיבה לכך שאותו מפקד היה דלוק עליו (כלומר "חיפש" אותו בכל הזדמנות והקשה במיוחד על חייו) היא בגלל שהוא אכן היה "דלוק" עליו. שני הסרטים הם באורך של שעה לערך, והשאלה היא כמה זמן יש לך לצורך השיעור. לדעתי אפשר לרכוש אותם (במארז DVD אחד) בבלוקבאסטר או חנויות וידאו אחרות. אתה יכול כמובן להעלות את השאלה האם העובדה שמישהו הוא הומו צריכה למנוע ממנו לשרת בצבא או ביחידות קרביות, לציין שצה"ל הוא מהמובילים בעולם בטולרנטיות כלפי גייז, לספר את סיפורו של עוזי אבן אשר הסיווג הביטחוני שלו הורד בשל נטיוטיו המיניות. אתה צריך לשאול אותם אם תהיה להם בעיה לשרת לצד חייל הומו ביחידה שלהם, כזה שחייהם יהיו תלויים בו, האם יפריע להם להתקלח איתו? האם הם יחששו ממצב שבו הוא יחשוק בהם מינית? אני חושב שהדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות הוא לספר להם על חוויותיך האישיות. האם החיילים שלך ידעו מתחילת הקורס לגבי נטיותיך או שהם הולכים לחטוף שוק? שאל אותם כיצד הם התמודדו/מתמודדים עם הידיעה הזו. אני חושב שככל שתהיה אישי יותר ותתעסק פחות בנתונים סטטיסטיקות וסיפורים של אנשים אחרים (למרות שכמובן גם את אלה אסור להזניח) כך המסר יעבור בצורה טובה יותר. בכל מקרה, ישר כוח, ובהצלחה. אתה עושה מעשה חשוב!

ערן צור

New member
תודה רבה

לקחתי כמה דברים לתשומת ליבי! והאמת היא שהם ממש לא יודעים עליי, ואני לא מתכוון להגיד את זה במפורש, אם אני אשאל אני אענה.. אין לי בעיה, אבל אם לא אז לא... תוה רבה! ערן

למעלה