אנא עזרתכם הדחופה ביעוץ כיצד לנהוג !!!!!!

מקץ 7.5 שנים בהם אני מועסק ע"י חברת היי טק ( במסגרת העבודה אני מוצב אצל אחד מלקוחות החברה OUTSOURCING ) - החלטתי להתפטר מתוך צורך בקידום בשכר ובמקום העבודה , ללקוח החברה לא הודעתי עדיין כלום . ואילו לחברת ההיי טק כן הודעתי מתוך מתוך כוונה אמיתית לקיים את סעיפי ההסכם ובתוכם הודעה מראש של כחודש ימים וכן מתוך כוונה למינימום נזק לחברת ההיי טק - כדי שיוכלו לארגן מבעוד מועד מחליף ראוי מתוך החברה כדי שלא יאבדו את הלקוח . יש לציין שמשיחה שקיימתי היום עם המנכ"ל אשר שוב ושוב הבטיח לי קידום מקצועי (הבטחות שניתנו קודם לא קויימו ) , ואולם ידוע לי שמכיוון שאני מתפטר מיוזמתי אין חובה מצד המעסיק לשחרר לי את הפיצויים שהופרשו לצורך העיניין . המעסיק ציין בפגישה שבמידה והעיניינים ילכו כשורה אקבל את הפיצויים , ואולם לאור ניסיון העבר לדרך התנהלותו של המנכ"ל אינני סומך עליו שגם במקרה שאקיים את פרטי ההסכם ואעביר חפיפה על הצד הטוב ביותר למחליפי בתפקיד - גם אז אני לא בטוח שהוא (המנכ"ל) יקיים את הבטחתו , שכן תמיד הוא יכול למצוא עילות לסירוב לשחרר את הפיצויים - אחת הסיבות יכולה להיות - שלא ימצא מועמד מתאים מהחברה בה אני מועסק אלא מחברה אחרת - וזו יכולה להיות עילה מספקת מצד מנכ"ל החברה שעימה אני חתום בהסכם - לא לשחרר לי את כספי הפיצויים , לכן אני מעוניין לקבל התחייבות הדדית לכיום הסכמים , משהו כמו מאזן ארתעה שאוכל בעזרתו לקבל את המגיע לי . .אולי כדאי לי לקחת עו"ד שייצג אותי ? אולי אני צריך לבוא אל המנכ"ל ולאמור לו שנחתום על הסכמה הדדית לקיום ההתניות בצורה הדדית ? שכן אם אמתין ליום העבודה האחרון שלי בחברה - אאבד את יכולת ההשפעה על קיום ההסכמות מצד המעסיק . מה דעתכם בנדון ????

הגר שקד

New member
מסמך סיום עבודה חתום

המפרט תנאים, פיצויים, תאריכים וכל מה שסוכם עליו, יבטיח את שני הצדדים, יחסוך מאבקים ויאפשר לך לסיים את העבודה יפה. בהצלחה, הגר

dudielias

New member
האם אני זכאי לפיצויים?

שלום לכולם, אשמח לקבל תשובה ממי שמכיר את חוק הפיצויים או נתקל במקרים דומים. השבוע התפטרתי ממקום עבודתי (חברה פרטית) בתום 6 חודשי עבודה. נתתי התראה מוקדמת של 9 ימים והתחייבתי לסיים את כל חובותי כפי שסוכם בחוזה האישי שלי. בסופו של דבר התפטרותי לא הסתיימה יפה מאחר והמעסיק דרש שאשאר בעבודה עוד כחודש כדי לסיים פרוייקט. אני התעקשתי לחפוף מישהו ולסיים את החוזה על פי חוק. לפי החוזה שלי, מגיעים לי כספי הפיצויים בכל מקרה (מתפטר או מפוטר). זוהי הפיסקה המצוטטת מהחוזה: "בעת סיום יחסי העבודה, בין אם התפטר מרצונו או פוטר, יהיה זכאי העובד למלוא כספי הפיצויים שימצאו בקרן הפיצויים. מובהר כי במקרה שבו הופסקה עבודת העובד בנסיבות השוללות פיצויי פיטורין, כדוגמת מעילה באמון, לא יהיה העובד זכאי לפיצויי פיטורין." שאלתי היא, האם מגיעים לי כספי הפיצויים גם אם עבדתי שם רק חצי שנה? מדובר בסכום משמעותי מבחינתי. תודה מראש לכל המגיבים...

מישהו יודע מתי עובר חוק פיצויים גם למתפטר?

החוק עבר קריאה ראשונה מתי תהיה שנייה ושלישית

IMLost

New member
מצטער אם זה לא קשור לכאן

אמא שלי עובדת במשרה חלקית 7 שעות בשבוע ב10 שנים כמה ימי הבראה מגיע לה? כמה ימי חופשה? איך מחשבים את הדברים האלה? היא אמרה לי שהיא מקופ"ח כללית(זה קשור) אבל גם הסתדרות זה טוב אשמח אם תענו לי ואם זה לא קשור לפורום בבקשה תפנו אותי לפורום רלוונטי

מבחן אמינות

אני עובד בחברה מסויימת כ3 שנים והתבקשתי לעבור למחלקה אחרת לתקופה קצרה, והודיעו לי שעל מנת להתקבל למחלקה זו עליי לעבור מבחן אמינות של החברה. הבנתי שיש במבחן הזה שאלות מכשילות/חוזרות על עצמן, ולכן רציתי לשאול איזה שאלות למשל יש במבחן הזה. תודה מראש ששי

אני מכירה מבחן "מידות" שבודק אמינות

אם מדובר במבחן הזה, הרי שמדובר בשאלות שחוזרות על עצמן כמו "האם לקחת סמים" "האם תעבוד עם אדם שישב בכלא" וכו'. חשוב במבחנים האלה לא להיות ליברל אלא להגיב "ביד קשה" על כל שאלה כזו : למשל ,אני דוגלת בהשתלבותם של אנשים שיצאו מהכלא בחברה ,אבל לא אענה "כן" במבחן הזה .

שכר נמוך יחסית למשק אבל תנאים נלווים טובים

קרן פנסיה (היום זה חובה) קרן השתלמות ימי חופש בד"כ מעל מה שמקובל בחוק לעיתים גם בונוסים , אם כי בהסכם העסקה זה לא נרשם

bella1123

New member
אני רוצה להתפטר....

אם אני רוצה להתפטר- איך אני עושה את זה? האם אני צריכה לנסח מכתב פיטורין ולתת אותו למנהל שלי? האם יש נוסח מוכן של מכתב פיטורין? כמו כן האם צפי של הגדלת מרחקי הנסיעה למקום העבודה מהווים הרעת תנאים? איך תובעים פיצוי פיטורין לאחר שמתפטרים, האם בעזרת עורך דין?

שאלה בנושא תשלום פיצול ונסיעות :

אני שכיר מזה 10 שנים במקום עבודה גדול ומסודר . לצערי חליתי ונעדרתי מהעבודה כחודשיים, קיבלתי משכורת על חשבון ימי המחלה שצברתי. לא שילמו לי פיצול ונסיעות למקום נעבודה וחזרה למרות שאלו "תוספות קבועות" . האם אני זכאי למשהו בגין תוספות אלו ? ( נדמה לי שכשעשיתי מילואים , שילמו לי משהו , )

במקום עבודה אין שעות נוספות

אין שעות נוספות ואין הצטברות חופשות הבנתי שעל פי חוק זה אסור זה חברה גדולה מאוד שיש בה כמה אלפי עובדים ורובם נערים לפנות למעסיק או שאין מה לעשות?

לצלם דוחות נוכחות שמראים שעות עבודה בפועל

למקרה של תביעה עתידית בינתיים אין מ לדבר אלא אם ישנו חידוש חוזה עבודה ובו תבקש כי יירשם שמעל 20 שעות נוספות למשל תקבל 1000 ש"ח (סתם דוגמא) חברה שלי עבדה 5 שנים בבנק מסוים ,ולאחר שפוטרה תבעה אותם על שעות נוספות שלא שולמו לה וזכתה

דורין 251

New member
רוצה לעבוד חוקי בחול

סבא או אבא שלך בא מאחת מהמדינות באיחוד האירופי אתה יכול להוציא אזרחות אירופאית וללכת ללמוד, לעבוד,או לחיות באחת המדינות באירופה אם מגיע לך למה שלא תקבל http://www.eupass.co.il

סיגל 999

New member
דוברת לאוניברסיטת בר אילן

מחר יש לי ראיון למשרת דוברת באוניברסיטת בר אילן. אני מתראיינת בסניף מנפאואר פרופשיונל אצל מנהלת תחום שיווק. מישהו היה שם פעם בראיון ? יודעים אילו מבחנים אם בכלל עושים שם ? אודה על כל עזרה.

אור ק

New member
העדרות באמצע יום עבודה בגלל מחלה

שלום רציתי לשאול מה החוק אומר לגבי הליכה מוקדמת הביתה מהעבודה בגלל מחלה. אני עובדת 8.5 ביום ואחרי 4 שעות עבודה לא הרגשתי טוב והלכתי הביתה, הם משלמים לי חצי יום? מנקים חצי יום מחלה? חיפשתי באתר של משרד התעסוקה ולא מצאתי תשובה תודה רבה

למעלה