פיצויי פיטורין למתפטר- על הצעת החוק

במדור "הטיפ השבועי" באתרנו, העלינו את הפוסט הבא שנראה לנו עשוי לעניין את הגולשים כאן: ---------------------------------------------- כולנו רוצים לעשות טוב לעובד, תמיד. כלומר- אם זה מועיל לו ולא עולה לאחר, אז למה לא? אבל לפעמים, מתוך רצון לעשות טוב (על חשבונו של מישהו אחר, כמובן) גורמים המחוקקים נזקים. לאחרונה, ישנה התקדמות במאמצים של חברי כנסת מסויימים לחוקק חוק אשר יזכה גם עובדים המתפטרים בפיצויי פיטורין ולא רק במקרה שפוטרו על ידי המעביד. לכאורה, הצעה מבורכת, בפועל- הצעה מסוכנת אשר תגרום נזקים לעובדים רבים, ודוקא לחלשים שבהם: תופעה מקובלת בעולם העסקים היא כי בעת משבר, אחד הדברים הראשונים שעושים הוא קיצוץ בעלויות כח האדם (לשון נקיה לפיטורים ואפילו פיטורים מסיביים). בנוסף, חברות לא מעטות מקפידות להשליך את העובדים המבוגרים והותיקים שלהן בנקודת זמן מסויימת. למשל, חברת רכבת ישראל מפטרת לאחרונה כ- 150 עובדים ותיקים ומבוגרים (בעיקר אנשים שלא יצליחו למצוא עבודה חליפית). בעסקים קטנים רבים, ישנה רתיעה מפיטורין בתקופות "רזות" מאחר ובעל העסק רואה לנגד עיניו את פיצויי הפיטורין שיהיה עליו לשלם באופן מיידי ולפעמים הוא עושה את החשבון שיותר זול יהיה לו לשלם משכורות בתקופה הקשה מאשר לשלם פיצויי פיטורין היום ולגייס עובד חדש לאחר שהסערה תחלוף. מה יקרה כעת, אם החקיקה תיכנס לתוקף? לא יהיה שום שוט או אילוץ אשר יגרום לבעל העסק לחשוב פעמיים לפני הפיטורין. אם בכל מקרה עלי לשלם (ולהפריש) לעובד, אין לי שום מוטיבציה להחזיק בו בימים רעים- נפטר מיידית ובלי סנטימנטים ונראה אח"כ מה יהיה. התוצאה היא שבמשבר הבא שיגיע למשק יהיו הרבה יותר פיטורין, ואנשים בעלי ערך נמוך יחסית בשוק העבודה ימצאו את עצמם בפני שוקת שבורה. המחוקק שבא לברך עלול למצוא את עצמו מקלל.

יהלום37

New member
../images/Emo53.gifשלופ לכם!

אני אולי לא בפורום המתאים אבל אני מנסה בכל זאת אני מחפשת עבודה , כל עבודה לא מפונקת ומאוד חרוצה. מאיזור חיפה ומאוד מאוד זקוקה לעבודה בדחיפות... תודה

darkman7

New member
יש אפשרות להתפטר ולקבל פיצויים?לפחות חלק ממנו

אני רוצה להתפטר לאחר 3.5 שעבדתי. מצאתי עבודה עם משכורת ותנאים טובים יותר. יש לציין שאני לא אחד שאעשה צרות ברורות כל שיפטרו אותי. יש דרך לקבל פיצויים אם אני מתפטר?

23376

New member
דיני עבודה - דחוףףףףףףףףףף

שלום לכולם, ימי חופשה שנצברו במהלך החגים , אם אני רוצה לקחת חופש של חודש ימים , אפילו שאני במינוס בחופשות? האם המעסיק יכול להגיד לי שאני לא יוצא לחופש . אציין שאני עובד קרוב ל3 שנים . תודה

לכל העובדים המסורים

בתור עובדת מסורה שעובדת קשה יום יום אני בהחלט מעונינית לגוון קצת את חיי ואולי ללמוד איזה משהו שמעניין אותי שמעתי ממישהי בעבודה שיש יום פתוח ב18 לתשיעי במכללה למנהל ששם אפשר לקבל מידע על כל מיני קורסים לא אקדמיים שאפשר לשלב אותם עם העבודה אני בהחלט מתכוונת להגיע לשם ולשמוע כי אני חושבת שצריך גם לעשות עוד משהו חוץ מהעבודה..... לשיקולכם...

למעלה