ganbarimasu

New member
שאלה לגבי פיצויי פיטורים

יש לי שאלה שאף אחד לא מצליח להסביר לי אותה ולתת לי תשובה חד-משמעית. מאז שהתחלתי לעבוד אני מבוטח לפנסיה במבטחים החדשה. עברתי מספר מקומות עבודה, ומהמקום האחרון פוטרתי לפני 5 חודשים. בדו"ח שאני מקבל ממבטחים החדשה יש עמודה של "תגמולים" שמתחלקת לעובד ולמעסיק, ועוד עמודה של "מרכיב פיצויים". כשביקשתי מהמעביד האחרון שלי שממנו פוטרתי לקבל פיצויים, הוא אמר לי שהפיצויים שאני אמור לקבל הם מ"מבטחים החדשה" כפי שהופרש לי, אבל שכדאי לי לא למשוך אותם עדיין אלא רק במקרה חרום כי אם לא אמשוך אותם הם יצטברו לי לפנסיה בסופו של דבר. יש לי מספר שאלות שמאד מטרידות אותי: 1. האם הפיצויים שמגיעים לי על פיטוריי הם באמת רק ממה שהמעסיק הפריש בעבורי ל"מבטחים החדשה" וכתובים ב"מרכיב הפיצויים", ולא מגיע לי פיצויים מעבר לכך ממנו ישירות? 2. האם באמת אם לא אמשוך את הפיצויים הללו הם יצטברו לי לפנסיה בסופו של דבר כשאגיע לגיל פרישה? 3. האם הכספים הללו לא הולכים לאיבוד אם לא אמשוך אותם? אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את הדברים בשפת בני-אנוש על-מנת שאוכל פעם אחת ולתמיד להבין מה מגיע לי בכלל? המון תודות חיים

tacher

New member
אני מציעה שתפנה למבטחים

חבל שיתנו לך תשובות לא מבוססות, הרי השוני בין החוזים האישיים כיום הוא מאוד גדול, תתקשר למבטחים, יש להם חובה לתת לך הסבר מפורט לגבי הזכאויות שלך. באופן כללי, אני ממליצה לך לסיים לטפל בזה בהקדם האפשרי כי יכול להיות שתהיה לך בעיה לקדם דברים מול המעסיק הקודם לאחר בגירת שנת המס שבמהלכה פוטרת.

מיקלול

New member
הסבר:

מרכיב הפיצויים הוא חלק גדול ממה שמעסיק חייב לשלם לך כשאתה מפוטר. זה מעין חסכון שהוא עושה חודש בחודשו למקרה של פפיטורין. אם עבדת יותר משנת עבודה אצל המעסיק האחרון, מגיעה לך פיצויים - שכר אחרון כפול תקופת ותק. אם מרכיב הפיצויים מכיל את הסכום הנ"ל אז זה הכל, אם חסר כסף אז המעסיק צריך להשלים. אבל, אם החוסר נובע מכך שמבטחים החדשה הפסידה בהשקעות שלה, אז יש על כך חילוקי דעות. אפשר להבין לפי הפער. התשובה לשאלה 2 היא כן. אכן אם תמשוך את הפיצויים זה יפגע בגובה הפנסיה שלך . הכספים לא הולכים לאיבוד. בהצלחה

מיקלול

New member
תוספת. ישנו סעיף שמצטרף לחוזה אישי שנקרא סעיף

14 ואם אתה חתום עליו, אז המעסיק לא חייב לבשלים לך כלום, אלא רק לשחרר לך את הכספים שכבר נצברו במבטחים.

למעלה