david1024

New member
האם מותר לי לעבוד בעבודה שניה

אני שכיר בחברת הייטק ומעוניין לעבוד בעבודה נוספת בשעות הערב. האם מותר לי לעשות זאת? לא רשום בחוזה שלי שאסור לי לעבוד בעבודה נוספת. בכל מקרה אני מעדיף לא לספר זאת בעבודה, האם אני אני חייב לדווח? פעם בשנה אני חותם בעבודה על הצהרה לדיווח מס ושם אני אמור לציין הכנסות נוספות, אני יכול פשוט לא לדווח שם ולדווח באופן פרטי?

b a z a z

New member
התפטרות מעבודה בזמן חופשת לידה

שלום, אני מקוה שאני פונה לפורום המתאים... אני כבר חודש בחופשת לידה והחלטתי שאיני רוצה לחזור לעבודה בה עבדתי לפני הלידה (עבדתי שם 9 חודשים). השאלה שלי היא מתי לידע את המעסיק ? עכשיו או לקראת המועד בו אני אמורה לחזור לשם (כרגע יש שם מישהי מחליפה שעובדת במקומי,לכן אין בעיה מבחינת המעסיק של למצוא עובדת חדשה). ושאלה נוספת היא מה הזכויות שלי בעקבות התפטרותי? תודה

Subscription

New member
כמה באמת זה עולה לנו ?

כאשר משווים ליסינג ממקום העבודה, לעומת רכישת רכב פרטי, ברור שנוחות הליסינג עולה כסף, השאלה כמה. להלן קובץ אקסל המחשב ברמת פירוט גבוהה את ההבדלים, הופתעתי מאוד לגלות שהנוחות עולה (תוך התחשבות גם ברפורמה המתחילה בחודש הבא) כ 1,400 ש"ח ! כלומר, לקחת רכב ממקום העבודה (לצורך העניין, פחות 4,000 ש"ח בברוטו, יש שווי מס, דלק ללא הגבלה), עולה כל חודש 1,400 ש"ח יותר מאשר לרכוש רכב לתחזק אותו לבד. הפרט היחיד שניתן להתווכח עליו הוא שווי הרכב שרוכשים, באקסל הצבתי רכב בשווי 50,000 ש"ח, מכיוון שאני לא חושב שאם מישהו רוכש רכב במקום ליסינג, או ירכוש רכב ב 114,000 ש"ח (כמו המאזדה), ולכן צריך שהחישוב יהיה אמיתי. האם 1,400 ש"ח לחודש בעבור הנוחות של רכב טוב יותר, וראש שקט מבחינת טיפול ברכב וכו', זה אכן המספר ? נשמע לי הרבה יותר מאשר שיערתי, יתכן וטעיתי בנתון כלשהו ? מצ"ב קובץ האקסל וגם תמונה להמחשה.

הילית111

New member
שאלה על הודעה מקודמת

בוקר טוב לכולם עבדתי חצי שנה במקום. בשלב מסוים מסיבות רבות החלטתי לסיים את עבודתי במקום. הודעתי למעביד בבוקר זה היה יום שני בשבוע שאני מסיימת את העבודה. נתתי לו מכתב. הוא חישב ואמר לי שלפי החוק בגלל שאני עובדת במשכורת ולא לפי שעות אני צריכה לתת לו שמונה וחצי ימי עבודה כלומר –הודעתי ביום שני בבוקר והוא אמר שעלי לעבוד אצלו עד יום שני כעבור שבועיים-האם זה נכון ? איך הוא הגיע לחישוב הזה? מבחינת ימי עבודה זה אומר שלישי רביעי חמישי בשבוע ההתפטרות+5 ימי עבודה בשבוע שאחכ + ראשון ושני בשבוע חדש נקודה נוספת אני אמא לתינוק קטן ובמשך שלושה מתוך שמונה וחצי הימים האלו בני היה חולה (מחלות חורף ) וברשותי אישור מחלה על כך. בשאר הימים עקב גב תפוס לא יכולתי להגיע –העבודה כרוכה במאמץ פיזי מסויים ולכן לא יכולתי להגיע-שוב גם על כך יש ברשותי אישור מרופא. עכשו המעסיק שחייב לי כמה ימי עבודה מלפני שהודעתי לו על הפיטורים אומר שהוא לא רוצה לשלם לי כי לא עשיתי חפיפה –בפועל הוא צודק אבל זה שהנסיבות הביאו אותי להיעדר עקב מחלות זה לא משהו בשליטתי .ברשותי אישורי מחלה אני אוסיף שבמשך חצי שנת העבודה במקום ניצלתי יום אחד בלבד וזה היה למחלת הילד לא בשבילי האם המעסיק יכול לתבוע אותי על כך שלא עשיתי חפיפה למרות שברשותי אישור מרופא גם על מחלת הילד וגם על מחלתי שלי ? ??? אודה לתשובה כי יותר מנושא הימים שהוא חייב לי אני מוטרדת שיש לו עילה כלשהיא לתבוע אותי על היעדר החפיפה. בינתים הוא שולח לי אס אמ אסים עם איומים וזה לא נעים לי למרות שנתתי לו סיוע בטלפון. המעסיק חושב שעשיתי לו משהו ב"כונה". אודה ליעוץ יום מקסים

avital42

New member
הכול חוקי אבל....

למעביד לא יכול לתבוע, כלומר הוא יכול לתבוע אבל אין לו שום דבר ממשי ביד. זה לצד החוקי. מצד שני יש משפט ישן שאומר לא יורקים מהבאר ששותים ממנה. עבדת במקום מסויים, התפרנסת ממנו, המדינה הזאת קטנה, צריך לדעת לסיים דברים יפה. (זה אולי נשמע כמו איום, אבל זה ממש לא!!) גם כשהכול חוקי יש גם מראה עינים. אם את יכולה לעזור דרך הטלפון, יתכן, ואין לי מושג במה הדברים אמורים, יש לך את היכולת לעשות חפיפה כמו שצריך ולקבל אליה תשלום.

Subscription

New member
אגב, אני לא נגד ליסינג, ממש לא

מאוד נוח, ובד"כ משתלם, פשוט לאור הרפורמהחשבתי לבדוק שוב את המספרים, והם יוצאים גבוהים לעומת הבדיקה הקודמת שערכתי, לא ברור מדוע.

avital42

New member
זה לא כל כך חשוב

מבחינת ההגינות ובמידה ואת באמת החלטת לא לחזור, יש להודיע כמה שיותר מוקדם. מכיוון שעבדת רק 9 חודשים, לא מגיעים לך פיצויים אך מגיעים לך ימי החופשה שצברת. אסור למעביד לפטר אותך הוא חייב להחזיר אותך לעבודה במידה ותרצי בכך לפחות לשלושה חודשים, כך שאם תחזרי לשלושה חודשים, תעבדי למעלה משנה ואז הוא צריך לשלם לך פיצויים (במידה והוא מפטר אותך) ואם את מתפטרת לא מגיעה לך תשלום פיצויים אך יש לך זכות תשלום הבראה. הבראה מקבלים לאחר שנת עבודה. דבר נוסף וזה דמי אבטלה, גם כאן את גבולית מאד. בהצלחה עם הבחירה שלך אביטל זברגר- אימון משפחות

avital42

New member
למה להסתיר

אמא שלי היתה אומרת שלכול שקר יש רגלים מותר לך לעבוד בעבודה נוספת, גם שם תצטרך להצהיר שאתה עובד במקום עבודה נוסף. לא !! אתה לא יכול לא להצהיר במקום העבודה הראשון שלך שאתה עובד במקום נוסף, מה גם שאתה חייב לעשות תיאום מס במס הכנסה. אם מטרת העבודה הנוספת להגדיל את ההכנסות, תעשה זאת בצורה הישרה ביותר כי אחרת אתה עלול לאבד את מקום העבודה העקרי שלך. בחלק מהחוזים רשום שעברה פלילית או עברה שגורמת נזק למקום העבודה, ניתן לפטר את העובד ללא פיצויים. חבל על המאמץ. בהצלחה אביטל זברגר מאמנת משפחות

rm331

New member
שאלה לגביי שכר בהתמחות ולימוד העבודה

היי, אני בן 18 והתחלתי לעבוד לא מזמן בעבודת משמרות. אתמול, שמעתי מאחד העובדים שעל 5 השעות הראשונות לא מקבלים תשלום מכיוון שהבוס מחשיב אותם כשעות "התמחות" שבהם לומדים את העבודה. האם זה חוקי לא לשלם על שעות "התמחות"? תודה

avital42

New member
זה לא חוקי

אין כזה דבר שעות התמחות שלא משלמים אלהם. זה בניגוד לחוק. יש לשלם החל המשעת העבודה הראשונה. מה עושים נגד זה, זו חשיבה אחרת.

nightowlme

New member
שאלה לגבי החזרי נסיעות לעבודה

שלום, האם מקובל שמעסיק ישלם על נסיעות לעבודה גם אם הנסיעה היא במונית? זה תלוי בזמן ההגעה באוטובוס, או במס' האוטובוסים שצריך כדי להגיע?

avital42

New member
חייב לשלם נסיעות

מעביד צריך לשלם נסיעות! השאלה איך הוא משלם. לפעמים חודשי חופשי, או לפי ק"מ נסיעה ברכב. את רק יכולה לבקש מה שנוח לך או ע"פ מה את משתמשת, אך למיטב ידעתי, המעביד יכול להחליט מה נח לו, ובדרך כלל מה הכי זול לו. זמן נסיעה הוא לא תרוץל לסוג התשלום

כל הכבוד למעל 200 איש שהצטרפו לועד העובדים

אבל זה לא מספיק!! בכדי שוועד עובדי הולמס פלייס יצליח להתרומם דרושים עוד רבים! מחר תמסר כאן בפורום הודעה חשובה. עובדי הולמס פלייס היקרים, זו זכותנו הלגיטימית להתאגד ולהקים ועד עובדים! אין זו עבירה על החוק אלא להיפך ואף רצוי ונכון לעשות במיוחד בימים כימינו אנו. ההרשמה דיסקרטית ואף לא אחד מהנהלת הרשת ידע שאתם שותפים ושהצטרפתם לשורות חברי הוועד, הדיסקרטיות שלכם חשובה לנו ואנו מחוייבים לכם ולשמירה על פרטיותכם! ההרשמה לוועד מחייבת הצטרפות להסתדרות העובדים הכללית, גרעין הוועד כבר קיים והרישום של הוועד בהסתדרות שריר ואתם יכולים אף להצטרף לוועד בהתקשרות לחדר המצב של ההסתדרות בתל אביב, לציין שאתם רוצים להצטרף ליותר מ200 מעובדי הרשת שכבר הצטרפו! לפרטים שלחו מסר לתיבת המסרים של משתמש זה. בברכת יחד נעשה ונצליח.

Subscription

New member
2 שאלות שאינן ברומו של עולם ../images/Emo13.gif

1. א. לאור החוק האחרון שלא מוסיף הרבה, מה בדיוק זכויותי כאשר אני רוכש בכרטיס אשראי ? למיטב ידיעתי, במקרה של כשל תמורה ברור או הפרה צפוייה ברורה - ניתן לבטל את התשלומים העתידיים, אך לא את התשלומים שירדו. במקרה שבו המוצר שהתקבל הוא לא בדיוק מה שהוזמן, המצב מורכב הרבה יותר, ובפועל - לא ניתן לבטל, וצריך לתבוע את הספק בבית המשפט, האם הנ"ל נכון ? האם יש פרטים נוספים שחשוב לדעת ? ב. מה בדיו כאשר רוכשים בקרדיט ? הרי חברת האשראי מעבירה את כל הכסף לבית העסק, האם במקרה כזה ניתן לעצור תשלומים עתידיים שמבחינתי טרם חוייבו ? 3. ובנושא אחר
מה דין כספי פיצויים לעובדים, כאשר חברה נסגרת (בין אן בפתאומיות, ובין אם בתהליך ארוך ומסודר) ? האם העובדים זכאים לפיצויים בדיוק כמו במצב שבהם הם מפוטרים (או מתפטרים בתנאי פיטורין) כאשר החברה ממשיכה לפעול ?

מעוניין להתפטר - זקוק לעזרה

שלום רבותי הינני עובד בחברת דואר ישראל כדוור כשנתיים. בכל התקופה הזאת מנהל הדוורים פשוט מתעלל בי. חברת דואר ישראל מוציאה לעובדיה את הנשמה רק בשביל להעלות את טיב השירות שלה ללקוחות. כבר הגעתי למצב שאני מגיע לעבודה ללא חשק ורצון וברצוני להתפטר לפני שיפטרו אותי. רציתי לדעת מהן זכויותי. האם אוכל לבוא בבוקר בהיר אחד ולומר "אני מתפטר" ופשוט ללכת ולא לחזור? האם מגיעים לי פיצויים בגין התפטרותי? אשמח לתשובות מקצועיות בעניין.

OZ2174

New member
גיל פרישה לפנסיה

ללביאה שלום, האם מעביד יכול להכריח עובד לצאת לפנסיה מוקדמת או על העובד להחליט? אמא שלי עובדת במקום מסודר למעלה מ35 שנה. היא ילידת 47 (אוגוסט). לפני שבוע הודיעו לה שהיא יוצאת לפנסיה מוקדמת באמצע פברואר (תוך חודש וחצי אחרי 35 שנים של עבודה!!-מופרע) האם החוק מאפשר לה להמשיל לעבוד עד גיל 67? איך יכול אדם להתכונן לפנסיה באופן כללי? תודה

למעלה