אצל מי ?
נניח ופוטרתי, ומגיע לי (לטענתי) פיצויים פיטורים, המעביד דורש מחברת הביטוח להעביר אליך את כספי הפיצויים שבפוליסה, האם על חברת הביטוח מוטלת החובה להשמע למעביד, ולהעביר אליו את כספי הפיצויים ? האם על חברת הביטוח לקבל את הסכמתי לכך ? ברור שבמידה ואני לא אקבל את מה שלדעתי מגיע לי, עלי לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה, חברת הביטוח לא תעביר לידי את הכספים, אך השאלה החשובה שלי היא כזו : במידה ויש מחלוקת ביני לבין המעסיק, האם חברת הביטוח יכולה להחזיק את הפיצויים אצלה, כלומר, לא לשחרר אותם למעסיק, עד אשר יוברר למי מגיעים הכספים ? לדעתי על חברת הביטוח להעביר את הכספים למעביד ברגע שיבקש זאת, היא לא בורר ולא שופט, המעביד הפקיד את כספי הפיצויים, עליה להחזירם למעביד, ואם לעובד יש טענות, שיפנה לבית המשפט. אך שמעתי לא מזמן שזה לא בדיוק כך, ויש הוראות המחייבות את חברת הביטוח ליידע את העובד בנושא, ואם יש לו השגות, על חברת הביטוח להשאיר את הכסף אצלה עד שיוברר הנושא. (ההגיון הוא שלעובד יהיה קל יותר לקבל את הכסף שמגיע לו, כאשר הוא שמור אצל חברת הביטוח, בניגוד למצב שהוא עובד למעביד, במיוחד מעביד שנמצא בקשיים, ו יכול להערים קשיים רבים) אשמח לדעת האם מה ששמעתי נכון, וגם לקבל אסמכתא/לינק רלוונטי לתשובה (חשוב מאוד, תודה). תודה !