marg3

New member
שאלת שכר

שלום, אני בת 24 ועובדת כביצועיסטית בחברת פרסום .השכר הגלובאלי שלי הוא 4800 ש"ח כולל נסיעות והשעות עבודה שלי הן מתשע בבוקר ועד אחרי 20:00 בלילה (לפעמים אפילו ב23:00). האם זה חוקי ? תודה

../images/Emo32.gif

בנושאי דיני עבודה, אנא תפנו לפורום דיני עבודה. קישור נמצא בצד השמאלי של הפורום.

מנהלת משרד

שלום האם יש כאן מנהלות משרד או אנשים שיודעים כמה פחות או יותר מרוויחה מנהלת משרד? אני יודעת שזה אישי לכל אחד, אבל אני כבר הרבה זמן מוטרדת ואני רוצה לדעת האם יש לי "קייס"? אני עובדת כאן אוטוטו 4 שנים, קיבלתי תוספת למשכורת רק פעם אחת. אני עובדת משרה מלאה, אנחנו רק 2 אנשים במשרד, כל הנושא האדמנסטריבי עלי, כולל חשבונות, הוצאת חשבוניות, מכון תקנים וכו וכו. ידוע שרמת החיים התייקרה מאוד, שכ"ד שלנו עולה שנה הבאה בעוד 1000 ש"ח, אבל המשכורת - גורנישט. כמובן שכבר דיברתי עם הבוס כמה וכמה פעמים אבל הוא אומר שאין לו עכשיו להעלות לי. אני יודעת שעכשיו אין הרבה עבודה במשק, ושאני צריכה להגיד תודה שיש לי עבודה, אבל בכל זאת? מה המשכורות הריאליים? תודה לכל עונה.

sunrize1

New member
שעות נוספות

מדובר במישהו שעובד במשמרות, כ 6-8 שעות במשמרת, 120 שעות חודשיות. לפעמים הוא עושה כמה שעות נוספות,לפי הדרישה (בערך 10 שעות חודשיות) והחברה מסרבת לשלם עבורן. דבר נוסף- החברה מסרבת להמיר את ימי החופשה שלו לכסף,לפי בקשתו. מה הדין לגביי שתי השאלות ולאן פונים כדי לממש את הזכויות במידה וישנן? תודה

nogaash

New member
האם אתה עובד חודשי או שעתי??

משמרת מלאה היא 9 שעות עבודה (כולל חצי שעה הפסקה על חשבון העובד) ביום או 186 שעות בחודש.. ולכן השעות הנוספות שלך הם בעצם" שעות עדפות" עליהן אתה מקבל תשלום לפי 100% ולא לפי תעריף של שעות נוספות.. לגבי ימי חופש - החברה לא חייבת להמיר את ימי החופשה לכסף, היא חייבת לתת לך את החופש המגיע לך.. בנוסף, ניתן לצבור ימי חופשה עד שנתיים.. רק בסיום יחסי עבודה במידה ונשארו לך בצבירה ימי חופשה, החברה פודה אותם בכסף.

mafin

New member
סיום התקשרות עם מטפלת- דחוף!

שלום, ברצוני לדעת את זכויותיה של המטפלת שטיפלה בבני, בביתה. לא שולם לה ב.לאומי והבראה אנחנו סיימנו את החוזה חודשיים לפני סוף השנה וזאת בהתראה של 4 חודשים. כמה ימי חופשה עליה לקבל? האם 10 ימים על 10 חודשים או שצריכים 12 או 14 ימי חופשה? לפי מה אני מחשבת את היום לתשלום? השכר חלקי מספר ימי העבודה בחודש אוגוסט או השכר חלקי 31 ימים. בדקתי שהיא אמורה לקבל את הזכויות של פעוטונים.. שכפוף למשרד תעשייה ומסחר.. מה זה אומר? תודה זה מאד דחוף!

עובדת לפי שעה האם צריכים לשלם לי ביום חופש

שלום, קראתי כל מיני תגובות באתר לעניין הזה- ולא הגעתי למסקנה חד משמעית אני עובדת כבר כמעט שנה אצל אותו מעסיק- הוא משלם לי לפי שעות 8 שעות ביום ואם יש שעות נוספות גם עליהן. נצברים לי ימי חופשה ואני מנצלת יום בחודש לחופש. על היום הזה אני לא מקבלת תשלום לפי ההיגיון זה נראה בסדר- לא באתי לא קיבלתי- עם זאת זה לא נראה לי תקין. למה אני לא מקבלת על היום הזה כסף?! לפי מה שקראתי כאן החוק אומר שאני צריכה לקבל. החלק השני הבעייתי הוא: שעל ימי חג שנחגגו השנה באמצע השבוע גם לא קיבלתי תשלום (כי לא באתי לעבודה) וגם זה לא נראהלי תקין, בזמן החגים הותק שלי בעבודה היה 7 חודשים ולא החסרתי ימים לפני ואחרי החג. אודה לתשובה במילים פשוטות המתייחסות לשני חלקי השאלה

nogaash

New member
אז ככה...

לגבי ימי חופשה, מגיע לך 10 ימים בשנה הראשונה נטו, כשאת מבקשת יום חופש את צריכה לחתום על טופס שמאשר את בקשתך ליום חופשה בתשלום, אחרת זה לא יתבצע אוטומטית כיוון שאת עובדת לפי שעה. לגבי החגים, במידה ועבדת משמרת לפני החג ומשמרת אחרי החג את זכאית לקבל תשלום גם על יום החג. ואין לזה קשר לימי החופשה שלך.

תקשורת זה הכל

סדנת תקשורת הישגית לנשים במרכז למיומנויות תקשורת באזור חיפה איזה הישגים היית רוצה ליצור בחייך? זוגיות טובה יותר - רגישה תומכת ומחזקת או שמה למצוא תעסוקה הגורמת לך סיפוק פנימי רב יותר, כזו שמעירה בך את התשוקה ליצור ,להתקדם ולהצליח בגדול בזכות עצמך? ואולי ברצונך ליצור חיי משפחה או קשרים חברתיים הרמוניים וממלאים יותר עבורך?! אפשר להשיג את כל אלה ואף יותר מזאת!! כל מה שאת זקוקה לו על מנת להתקדם ב כל אחד מתחומי חייך אלה הינו- תקשורת טובה יותר עם עצמך ועם משאביך הפנימיים! בסדנת תקשורת הישגית תוכלי להתחבר אל המאגר העצום והבלתי נדלה של יכולותיך וכוחותיך הטבעיים וללמוד להביאם לידי ביטוי ומימוש מלא יותר בכל תחומי חייך החשובים. בכך תשפרי הן את הישגיך האישיים והן את איכות חייך. מנחת הסדנה הינה טליה נתנאל – מנחה מנוסה ווותיקה בתחום הנחית סדנאות תקשורת, התפתחות והעצמה אישית . תאריך פתיחת הסדנה הקרובה- 19.07.09 הסדנה מועברת על פני 8 מפגשיים שבועיים בין השעות 18:00-22:00 במרכז למיומנויות תקשורת - בית לחם הגלילית. לקבלת פרטים נוספים הינכן מוזמנות לפנות אליי במסר אישי יום טוב :)

Accounter

New member
אצל מי ?

נניח ופוטרתי, ומגיע לי (לטענתי) פיצויים פיטורים, המעביד דורש מחברת הביטוח להעביר אליך את כספי הפיצויים שבפוליסה, האם על חברת הביטוח מוטלת החובה להשמע למעביד, ולהעביר אליו את כספי הפיצויים ? האם על חברת הביטוח לקבל את הסכמתי לכך ? ברור שבמידה ואני לא אקבל את מה שלדעתי מגיע לי, עלי לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה, חברת הביטוח לא תעביר לידי את הכספים, אך השאלה החשובה שלי היא כזו : במידה ויש מחלוקת ביני לבין המעסיק, האם חברת הביטוח יכולה להחזיק את הפיצויים אצלה, כלומר, לא לשחרר אותם למעסיק, עד אשר יוברר למי מגיעים הכספים ? לדעתי על חברת הביטוח להעביר את הכספים למעביד ברגע שיבקש זאת, היא לא בורר ולא שופט, המעביד הפקיד את כספי הפיצויים, עליה להחזירם למעביד, ואם לעובד יש טענות, שיפנה לבית המשפט. אך שמעתי לא מזמן שזה לא בדיוק כך, ויש הוראות המחייבות את חברת הביטוח ליידע את העובד בנושא, ואם יש לו השגות, על חברת הביטוח להשאיר את הכסף אצלה עד שיוברר הנושא. (ההגיון הוא שלעובד יהיה קל יותר לקבל את הכסף שמגיע לו, כאשר הוא שמור אצל חברת הביטוח, בניגוד למצב שהוא עובד למעביד, במיוחד מעביד שנמצא בקשיים, ו יכול להערים קשיים רבים) אשמח לדעת האם מה ששמעתי נכון, וגם לקבל אסמכתא/לינק רלוונטי לתשובה (חשוב מאוד, תודה). תודה !

מחשבון דמי אבטלה

מתוך הטיפ השבועי באתרנו- הפוסט מהיום ------------------------------------------------- לאור המשבר הכלכלי והגידול במספר המובטלים, העלה הביטוח הלאומי באתרו מחשבון ייעודי לחישוב דמי האבטלה להם זכאים המובטלים על פי הנסיבות בתקווה שרק מעטים מאיתנו יזדקקו לביטח זה

Yuuuula

New member
לא יודעת מה לעשות ....

היי יש לי בעיה שאני פשוט לא יודעת איך לגשת אליה בכלל , אני מאוד מקווה שמישהו יוכל לעזור לי . עבדתי מספר חודשים במקום מסויים אבל המשכורת שולמה על פי דיווח שלי ולא על ידי המקום עצמו אלא על ידי מתנ"ס מסויים . את משכורתי האחרונה (עבור יוני ) לא קיבלתי עד היום . קודם זה היה בגלל שהמתנס לא קיבל ולאחר מכן התברר שהמשכורת שלי לא נמצאת בכלל בין המשכורת . כאשר שאלתי מדוע נאמר לי כי האדם היחידי שיודע למה אין לי משכורת לא נמצא והוא יהיה רק בעוד שבוע וחצי. הסיבה היחידה לדעתי לכך שמשכורתי לא הייתה היא שהדו"ח שהגשתי לא הועבר , כנראה נשכח או אבד . אני ממש לא יודעת מה לעשות , עם מי לדבר ואני גם לא נמצאת במצב בו אני יכולה לחכות לכסף הזה חודשים . אם למישהו יש עצות הן יתקבלו בברכה. תודה

ramronen1

New member
עבודה בשחור

שלום, עבדתי כארבע שנים בשחור, האם מגיע לי פיצויים, הבראה וכו'... בברכה

apriori

New member
תשלום פיצוים לעודבי ניקיון

אני ממלאת תפקיד ועד הבית וברצוני לפתר את עובדי הניקיון שהם במקרה גם דיירים של הבניין. הם מנקים כבר 5 שנים "בשחור" ללא שום הפרשות לביטוח לאומי. באמצע התקופה הבניין יתנהל ע"י חברת אחזקה חיצונית שלא נחתם איתה שום הסכם. בקיצור ,הכל התנהל באופן פראטי ( לא בתקופתי-אני חדשה בבניין) . השאלה לגבי הפיצויים- לאיזה תקופה להתיחס ?לדעתי לתקופה האחרונה אחרי שחברת האחזקה עזבה,הם כמובן דורשים תשלום עבור כל התקופה של 5 שנים. מה נכון?

נשמע לי מעט, וגם מגיע לך שעות נוספות

אשכרה יש היום ניצול במשק, "לא טוב, תלך, יש עוד הרבה שיסכימו לעבוד במשכורת כזו". גם אם את עובדת גלובאלי עדיין מגיעים לך שעות נוספות, אם לא נותנים לך את זה, אז זה לא חוקי. אבל אני מאחלת בהצלחה, כי אם את מתכוונת לעשות עם זה משהו לא יהיה לך קל.

marg3

New member
תודה על התגובה :)

הגשתי הודעת פיטורים :) אגב יש לך מושג איך אני מגישה תביעה על שעות נוספות -אני יכולה להוכיח חלקית על שעות נוספות שעבדתי כי לא מחתימים במשרד הזה כרטיס. תודה :)

marg3

New member
מה הצעדים שעכשיו אני צריכה לנקוט ?

מבחינה משפטית?

למעלה