ABC87

New member
חוזה שהסתיים ה 27.07.2009

אם היה לי חוזה עד 27/07/2009 והסתיים ועכשיו בעל הבית רוצה לעשות לי שינויים, שאני יעבוד פחות שעות, ואני לא מעוניין האם אני חייב לקבל מכתב פיטורין ממנו ?? והאם אני זכאי לפיצויים ? בגלל שעדין לא עבר שנה אלא החוזה התחיל בספטמבר 08 תודה לאלו שיענו

../images/Emo32.gif

בנושאים הקשורים לדיני עבודה, אנא פנו לפורום דיני עבודה. קישור נמצא בצד השמאלי של הפורום.

מכתב המלצה

היי יש למישהו ניסוח טוב למכתב המלצה? אשמח להעתיק ולשפצר משהו שמתאים לי.. תודה

אלף12

New member
החלפת תפקיד

לפני כחודש קיבלתי מכתב לפני פיטורים מסיבת קיצוצים. כמה ימים מאוחר יותר מצאו לי תפקיד חלופי שיהלום את הכישורים שלי. אני יודעת שיש סעיף בחוק שאומר שבמידה ויש שינוי מהותי של אופי התפקיד והעובד לא מעוניין בכך הוא יוכל להתפטר מרצונו ולקבל את כל התנאים של פיטורין (דמי אבטלה, פיצויים וכו') הבעיה היא שהחוק לא מקציב בזמן את העניין הזה. השאלה שלי היא מה אתם חושבים.התחלתי את התפקיד החדש לפני שבוע ואני ממש משתעממת. אני יודעת ששבוע זה לא מספיק זמן בשביל לשפוט, השאלה אם אתן לזה חודש ואז אחליט להתפטר הבוס יהיה חייב לשלם לי פיצויים?

nogaash

New member
את מדברת על התפטרות עקב הרעת תנאי עבודה..

שינוי מהותי בתפקיד יכול להוות הרעה בתנאי עבודה אם השינוי הוא במעמד של העובד (נגיד מנהל שהפך לעובד מן המניין), או בשעות העבודה של התפקיד וכיוצ"ב - לא כל שינוי מהותי בתפקיד נחשב להרעה בתנאי עבודה. כדאי שתתיעצי קודם כל עם עו"ד לדיני עבודה שיוכל לענות לך על השאלה אם בכלל חלה הרעה בתנאי העבודה שלך. לגבי הזמן, תוך פרק זמן סביר את צריכה לפנות אל המעביד בכתב ולעדכן אותו כי אינך מסיכנה להרעת התנאים ולאפשר לו להחזיר את המצב לקדמותו, רק אחרי זמן סביר בו המעביד לא נענה לדרישותייך את יכולה להתפטר בדין מפוטר. פרק זמן סביר יכול להיות מספר שבועות עד חודש.. עדיף לא להתמהמה יותר מדיי.

צומיש

New member
האם זו עילה להתפטרות???

אני מרוויחה שכר זעום, מבקשת עלאה מלפני שנה וחצי וטרם קיבלתי, למרות ששניתי את אופי תפקידי (דבר שבדר"כ גורם לעלאה), בגלל המצב הכלכלי החברה החליטה בצורה גורפת להוריד את השכר של האש"ל לכלל העובדים וממרץ בערך החליטו על הורדה של 5% מהשכר מהתקרה של 7000 <שלרב אני לא מגיעה אליו>. השאלה אם ניתן לטעון להלנת שכר, או שאם נשארתי בחברה /עובדת שם זאת אומרת שהסכמתי לתנאים ואין לי יכולת להתנגד לכך ולקבל את הפיצויים למרות זאת? אשמח לתגובה או להפניה לאיפה ניתן לקבל תשובה

nogaash

New member
במקרה של הרעת תנאי עבודה..

יש לפנות אל המעביד בכתב תוך פרק זמן סביר (זמן סביר = מספר שבועות עד חודש) ולעדכן אותו כי אינך מסכימה להרעה בתנאים וכי את דורשת שהמצב יחזור לקדמותו ורק לאחר שנתת לו זמן סביר להחזיר את תנאי העבודה המקוריים והוא לא עשה זאת, את יכולה להתפטר בדין מפוטרת ולקבל פיצויים. במקרה שלך, בעצם התנהגותך, (חצי שנה שישבת בשקט ולא הבעת התנגדות להורדה בשכר) הסכמת להרעה בתנאים ולכן היום כבר לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים במידה ותתפטרי.

carbazol

New member
חובות של מעסיק קודם

הנה סיפור: מקום עבודה- התחלפו מעסיקים- מעסיק קודם לא שילם ולא העביר פרמיות עבור ביטוח מנהלים לחברת ביטוח במשך תקופה ארוכה וגבה כסף. המעסיק החדש המשיך לא לשלם ביטוח מנהלים. חצי שנה לאחר חילופי מעסיקים התפטרתי. על מי חלים חובות של מעסיק קודם - על החדש או קודם?

nogaash

New member
על המעסיק החדש

במקרה של מכירת עסק, חובות העסק כבר משוקללים במחיר המכירה ולכן המעסיק חדש לוקח על עצמו את ההתחייבויות הקודמות.

henfe

New member
פיטורין ללא הודעה מראש.

שלום ברצוני לשאול שאלה שמאוד מציקה לי. בחצי שנה האחרונה עבדתי בחברה שנותנת שרות לחברה מאוד מפורסמת וגדולה אבל כאילו היתי עובד של החברה הגדולה. את השכר גם כן לא קיבלתי מהחברה הנותנת שרות אלה מכוח אדם מטעם החברה נותנת השרות. היה ידוע לי מראש שהעבודה זמנית עם אופציה מאוד טובה להמשך. החוזה נחתם עם חודש הודעה מראש של החברה נותנת השרות וכוח האדם במקרה של פיטורין. אבל מי שניהל אותי ביום יום והיתי שייך אליהם זו לחברה הגדולה. אחרי חצי שנה הפרוייקט ניגמר ונשלחתי הביתה בלי שום הודעה מוקדמת בכתב, ולאורך כל הדרך המעסיק מהחברה הגדולה אמר לי שיש אופציה טובה מאוד להמשך עבודה אצלהם אבל כרגע אין לו משהו מיוחד. ממש ככה עד היום האחרון ביום האחרון רק קיבלתי מכתב פיטורין מהחברה שנותנת שרות ולא קיבלתי תקופה של חודש שכר כמו שרשום בחוזה. הם אומרים שהחברה הגדולה אמרה לי בא"פ בפרוש שאני מסיים לעבודה בתאריך X וזה ממש לא נכון, מה עוד שאני ביכלל חתום בחוזה מול חברה קבלנית ולא מול החברה הגדולה. הכל היה בסדר והם הבטיחו לחזור אלי ברגע שתיהיה עבודה, היום כל הנושא ירד לטונים ממש מגעילים ואני רב איתם על כל מיני דברים בנוסף לחודש מראש והחברה הגדולה פיתאום מגבה אותם לאורך כל הדרך. מה עושים!? אני מאמין שקשה להבין מהפלונטר הזה את הבעיה ביגלל שמדובר ב 3 חברות שנהלו אותי ביחד וכל אחד לא שילם לי משהו אחר מדובר בחברות היי טק מהמכובדות והיקרות בארץ

nogaash

New member
זה לא משנה כמה חברות ניהלו אותך...

חתמת על חוזה עם חברה אחת ואותה החברה אחראית למילוי התנאים בחוזה, אם בחוזה שלך מופיע חודש הודעה מראש אז אתה זכאי לתשלום על זה. בפעם הבאה שאתה פונה אליהם עשה זאת בכתב לחברה שחתמה איתך על החוזה ודרוש את המגיע לך ע"פ החוזה ועדכן אותם כי במידה ולא ישלמו לך תוך פרק זמן סביר אז אתה מגיש תביעה לבית הדין לעבודה. כמובן שתעשה זאת במידה ואכן לא ישלמו לך.

bobination

New member
מסירת פרטים אישיים של עובד ללקוח

שלום לכולם. אני עובד בחברה שמספרת שירותים טלפוניים ללקוחות. בשבוע שעבר התקשר לקוח שדרש שירות שלא יכולתי לתת, התעצבן ויצא מכליו. לאחר מכן הוא פנה להנהלה ושם קיבל את שמי המלא. רציתי לשאול האם יש חוק שמגן עלי ממסירת פרטים אישיים שלי בצורה כזאת ללקוח, שעלול למצוא אותי ו"לנקום" את "השירות הגרוע" שהוא קיבל. תודה רבה ושבוע טוב

עדנונית

New member
חופשת מחלה-שאלה

יום שישי אחרי הצהריים קיבלתי שלושה ימי מחלה שאלתי היא ממתי היא החלה? שישי שבת ראשון או שבת ראשון שני ?

nogaash

New member
מוזר..

איזה אישור מחלה זה?? כל אישור מחלה בין אם ממוחשב לבין אם ידני חייב להתייחס לתאריכים מדוייקים. בכל אופן, האישור מחלה מתייחס תמיד לימים העוקבים מהיום שבו ניתן האישור מחלה - כלומר אם קיבלת אותו ביום שישי, שלושה ימים מתייחסים לשישי, שבת, ראשון.

jose jose

New member
שלום לכולם איך מחשבים שימוש ברכב פרטי בעבודה

איך ניתן לחשב האם ישנה נוסחא? היכן זה מפורסם? איזה משרד?

בנימיןק

New member
פיטורין ופרישה לפנסיה

ערב טוב לכל הפורום! אני עובדת 30 שנה,בת 62.5 ,ועברתי את גיל הפרישה לנשים על פי הטבלה לנשים. אני מפרישה לתגמולים בקרן פנסיה ותיקה, סך השווה ל-7% ממשכורתי המובטחת,המעביד מפריש לתגמולים 7.5% מהמשכורת המובטחת,ובנוסף הוא מפריש עוד 6% לקרן פיצויים, ובסה"כ 20.5% השאלה:המעביד רוצה לפטר אותי עקב צמצומים, א.האם אני זכאית לפיצויי פיטורין-חודש לכל שנת עבודה-, ב. האם אתחיל לקבל פנסיה מיד לאחר הפיטורין ע"פ מה שצברתי? ג.האם אקבל גם את ימי המחלה שלא נוצלו, וכן את ימי החופשה שלא נוצלו? תודה על התשובה ואחולי לשנה טובה מאד לכל הפורום

המסודר1

New member
החזר הוצאות נסיעה

אני עובד במשרד ראיית חשבון,ופעם בשבוע אני הולך למוסדות המס ברכבי הפרטי,והמעסיק משלם סכום מסוים, שאלתי היא איך אני צריך לחשב את הסכום שהוא צריך לתת לי עבור נסיעות אלו? תודה

nogaash

New member
עבודה תחת חוזה מוגבל בזמן

על המעביד לחדש את החוזה 3 חודשים לפני תום החוזה.. אם עשה זאת חודשיים לפני או חודש לפניי, ייחשב הדבר כאילו פיטר את העובד. לגבי פיצויים - החוק מאפשר בקבלת פיצויי פיטורים גם אם עובד פוטר אחרי 10 חודשי עבודה ובלבד שהוכח כי הפיטורים בזמן זה היו בכדי להתחמק מתשלום פיצויי הפיטורים, במקרה של חתימה על חוזה עבודה מראש נראה לי שזה יותר פשוט ושאתה זכאי לפיצויי פיטורים (אחרת, כל מעביד יכול להחתים עובד על 10 חודשי עבודה ולסגור עניין). כדאי שתבדוק זאת מול קו לעובד, נראה לי שיש לך קייס.

למעלה