תאונת עבודה
שלום אני אורטל,בת 18.5 לפני כ-7 חודשים עברתי תאונת עבודה במקום שעבדתי בו דרך כח אדם במשך כחצי שנה. התחלתי לעבוד שם כ4 חודשים לפני יום הולדתי ה-18. אחת העובדות שפכה על כף רגלי הימנית מים רותחים מכוס הקפה שלה מייד לאחר שנמזגו ממייחם חשמלי גדול. הלכתי לרופא מייד לאחר מה שקרה והכוויה הוגדרה כחמורה בדרגה 2. רכשתי תרופות ואנטביוטקות מכיוון שהאזור הזדהם. מייד הלכתי לכח האדם דרכו אני עובדת במטרה לברר איך אוכל לעבוד ככה,הם הודיעו לי שאשב בבית ואנוח כשבועיים ויותר כהוראת הרופא המומחה שהופנתי אליו מהמרפאה שלי. כתבתי להם במכתב מה שקרה ואיך אחת העובדות שפכה עליי את המים הרותחים והם אמרו לי שייטפלו בעניין ושצריך להעביר כמה טפסים לביטוח לאומי. עד עכשיו לא הועברו שום טפסים,שהתקשרתי לכח האדם לברר היא אמרה"אחזור אלייך,אני עסוקה". הגעתי למקום והיא טענה "זה בטיפול". וכך עברו כחודשיים והעניין עוד לא טופל,לא הועבר שום מסמך לביטוח לאומי. לא חתמתי על שום טופס חוץ מטופס שהחתימו אותי על תאונת עבודה במקום העבודה אך כח האדם ביטלו אותו כי אמרו שאני עובדת של כח אדם ולא של מקום העבודה. הם עבדו מול מי שמנהלת את כח האדם במקום בו עבדתי,אותה בחורה אמרה לי שהיא מחכה לאישורים מצד כח האדם שלא הגיעו עד עכשיו. נציגה מכח האדם צעקה עליי והתחצפה אליי ומסרבת ומתחמקת מלעזור לי. לא קבלתי שום עזרה כספית לתרופות שרכשתי,הייתי יותר משבועיים בבית ללא שכר. הגעתי עם רגל כואבת וחבושה לעבוד למרות שעדיין היו כאבים עזים במיוחד והזיהום עדיין לא עבר,אך לא רציתי להפסיד עוד כסף. שראיתי את האדישות וחוסר האכפתיות מצד כח האדם ידעתי שאני לבד בעניין. הוריי לא מבינים כל כך בנושא ואני כנערה בת 18 בכלל לא הבנתי ולא מבינה מה אני צריכה לעשות. לי ולמשפחתי יש מצוקה כלכלית ואנחנו נלחמים וחוסכים כל שקל אפשרי. לפני כשנה גילתי שאני לוקה בתסמונת שבעתיד אהייה צריכה סכום כסף דיי גדול לפתירתה. הכסף מאוד חשוב לי והפסדתי המון במהלך התקופה שלא עבדתי,הפסדתי המון מכל התרופות שקניתי וסבלתי המון מהכאבים שהגבילו אותי ולא יצאתי מהבית כהוראת הרופא בכדיי לא לאמץ את הרגל. התאונה ארעה בתחילת פבואר 2009,כיום הרגל במצב יותר טוב אך אני מרגישה בכאב רק שהשמש החזקה מגיעה אל האזור ואני מחפשת כל דבר אפשרית להסתיר את הרגל בכדיי שלא יישרוף לי. נשארה לי צלקת במקום דיי בולט ברגל וזה מבייש אותי מאוד להסתובב עם נעל חשופה ואני משתדלת לכסות את האזור בכדיי למנוע מצב לא נעים ותשובות לשאלות כ"מה זה הסימן הזה שיש לך על הרגל?" או "ואיי יש לך צלקת על הרגל". אני לא יודעת מי יוכל לעזור לי ולמי אני צריכה לפנות. גם בקופת החולים שאני הייתי רשומה פה,קופת חולים כללית-אמרו לי שהם מחכים לאישורים וחתימה מצד כח האדם שכח האדם תמיד אמרו שהם צריכים להעביר דברים לביטוח לאומי לפני שהם חותמים ובכל פעם שפניתי אליהם אפילו לא הסתכלו לי בפנים והתייחסו בזלזול כשראו ילדה פונה אלייהם בבעיה. אני כרגע חיילת ושייכת לשרותי הרפואה של הצבא, אני לא יודעת מי יוכל לעזור לי ולמי אני צריכה לפנות,באיזה עניין ואיך אפתור את הבעיה ואקבל מה שמגיע לי ואם מגיע לי פיצויים או לא. אני רק יודעת שסבלתי מאוד ואני גם עכשיו סובלת ואין לי ממי לבקש עזרה. ממקום העבודה נאמר שמי שעובד עד תקופה מסויימת ולא נעדר מהעבודה מקבל מענק של 1000 שקל ומי שנעדר בהלך התקופה במשך יום אחד מקבל מענק בסך 500 שקל. אני נעדרתי יום אחד ולכן מגיע לי 500 שקל מענק שלא קבלתי. באותה תקופה במקום עבדתי עבדנו שעות נוספות מלחץ בעבודה,מחישוב בשכר בימים בהם לא הייתי-יוצא שהייתי צריכה לקבל כ1600 שקלים ללא השעות הנוספות שהיו חמישה שעות נוספות במהלך התקופה שבה לא הייתי. אני יודעת שמגיע לי סכום לא קטן על הכאבים מהתאונה,על ההחלמה,על השהות שלי בבית ולא בעבודה ועל התרופות שרכשתי. אשאיר את הפרטים שלי ואשמח לקבל עזרה ותשובות,אני מפרסמת את בעייתי בפורומים נוספים שאני חושבת שיכולים לעזור לי בפתירת הבעיה. אורטל 0543279066 תודה רבה.