aviav4

New member
החלפת בעל בית בחברה

שלום הבעלים בחברה שאני עובד בא התחלפו, שם החברה נשאר כמו שהיה. לא נחתם עם העובדים חוזה חדש. השאלה היא האם המעביד הקודם היה צריך לשלם לנו פיצויים? ואם לא, האם כדאי שהיה לנו מסמך שמבטיח את הפיצויים לפני שינוי הבעלים כך שהבעלים הנוכחים לא יתנער בבוא הזמן. תודה

הזמנה להשתתפות במחקר מעניין דרך האינטרנט

שלום לכולם, במסגרת מחקר אוניברסיטאי, אשמח לעזרתכם במענה על מספר שאלונים. ההשתתפות במחקר מתבצעת דרך האינטרנט ואפשרית במידה ואתם גברים בני 18 ומעלה. .המענה הוא חד פעמי ולוקח עד רבע שעה. קחו בחשבו כי יש לענות על השאלונים באופן רציף וללא הפסקות (במילים אחרות, לא ניתן להפסיק באמצע ולהמשיך אחר כך). כמובן שהמענה על השאלונים הוא אנונימי לחלוטין והתשובות משמשות לצרכי מחקר זה בלבד. כל מי שממלא עד הסוף נכנס להגרלה שבה ניתן לזכות בשובר לארוחת בוקר זוגית מפנקת במגוון מסעדות. בדף האחרון של המחקר יש להכניס את הפרטים האישיים על מנת שאוכל ליצור קשר במידה והזכייה תתממש. חשוב לציין, כי על מנת לשמור על האנונימיות המוחלטת של המחקר, פרטים אלו נשלחים אלי ישירות למייל ואינם נשמרים יחד עם נתוני התשובות. בכדי להתחיל במענה, עליכם להכנס ללינק המצורף: לאתר המחקר לחצו כאן עזרתכם ונכונותכם להתגייס חשובה. תודה מקרב לב על הסיוע, אילת

ooortalll1

New member
תאונת עבודה

שלום אני אורטל,בת 18.5 לפני כ-7 חודשים עברתי תאונת עבודה במקום שעבדתי בו דרך כח אדם במשך כחצי שנה. התחלתי לעבוד שם כ4 חודשים לפני יום הולדתי ה-18. אחת העובדות שפכה על כף רגלי הימנית מים רותחים מכוס הקפה שלה מייד לאחר שנמזגו ממייחם חשמלי גדול. הלכתי לרופא מייד לאחר מה שקרה והכוויה הוגדרה כחמורה בדרגה 2. רכשתי תרופות ואנטביוטקות מכיוון שהאזור הזדהם. מייד הלכתי לכח האדם דרכו אני עובדת במטרה לברר איך אוכל לעבוד ככה,הם הודיעו לי שאשב בבית ואנוח כשבועיים ויותר כהוראת הרופא המומחה שהופנתי אליו מהמרפאה שלי. כתבתי להם במכתב מה שקרה ואיך אחת העובדות שפכה עליי את המים הרותחים והם אמרו לי שייטפלו בעניין ושצריך להעביר כמה טפסים לביטוח לאומי. עד עכשיו לא הועברו שום טפסים,שהתקשרתי לכח האדם לברר היא אמרה"אחזור אלייך,אני עסוקה". הגעתי למקום והיא טענה "זה בטיפול". וכך עברו כחודשיים והעניין עוד לא טופל,לא הועבר שום מסמך לביטוח לאומי. לא חתמתי על שום טופס חוץ מטופס שהחתימו אותי על תאונת עבודה במקום העבודה אך כח האדם ביטלו אותו כי אמרו שאני עובדת של כח אדם ולא של מקום העבודה. הם עבדו מול מי שמנהלת את כח האדם במקום בו עבדתי,אותה בחורה אמרה לי שהיא מחכה לאישורים מצד כח האדם שלא הגיעו עד עכשיו. נציגה מכח האדם צעקה עליי והתחצפה אליי ומסרבת ומתחמקת מלעזור לי. לא קבלתי שום עזרה כספית לתרופות שרכשתי,הייתי יותר משבועיים בבית ללא שכר. הגעתי עם רגל כואבת וחבושה לעבוד למרות שעדיין היו כאבים עזים במיוחד והזיהום עדיין לא עבר,אך לא רציתי להפסיד עוד כסף. שראיתי את האדישות וחוסר האכפתיות מצד כח האדם ידעתי שאני לבד בעניין. הוריי לא מבינים כל כך בנושא ואני כנערה בת 18 בכלל לא הבנתי ולא מבינה מה אני צריכה לעשות. לי ולמשפחתי יש מצוקה כלכלית ואנחנו נלחמים וחוסכים כל שקל אפשרי. לפני כשנה גילתי שאני לוקה בתסמונת שבעתיד אהייה צריכה סכום כסף דיי גדול לפתירתה. הכסף מאוד חשוב לי והפסדתי המון במהלך התקופה שלא עבדתי,הפסדתי המון מכל התרופות שקניתי וסבלתי המון מהכאבים שהגבילו אותי ולא יצאתי מהבית כהוראת הרופא בכדיי לא לאמץ את הרגל. התאונה ארעה בתחילת פבואר 2009,כיום הרגל במצב יותר טוב אך אני מרגישה בכאב רק שהשמש החזקה מגיעה אל האזור ואני מחפשת כל דבר אפשרית להסתיר את הרגל בכדיי שלא יישרוף לי. נשארה לי צלקת במקום דיי בולט ברגל וזה מבייש אותי מאוד להסתובב עם נעל חשופה ואני משתדלת לכסות את האזור בכדיי למנוע מצב לא נעים ותשובות לשאלות כ"מה זה הסימן הזה שיש לך על הרגל?" או "ואיי יש לך צלקת על הרגל". אני לא יודעת מי יוכל לעזור לי ולמי אני צריכה לפנות. גם בקופת החולים שאני הייתי רשומה פה,קופת חולים כללית-אמרו לי שהם מחכים לאישורים וחתימה מצד כח האדם שכח האדם תמיד אמרו שהם צריכים להעביר דברים לביטוח לאומי לפני שהם חותמים ובכל פעם שפניתי אליהם אפילו לא הסתכלו לי בפנים והתייחסו בזלזול כשראו ילדה פונה אלייהם בבעיה. אני כרגע חיילת ושייכת לשרותי הרפואה של הצבא, אני לא יודעת מי יוכל לעזור לי ולמי אני צריכה לפנות,באיזה עניין ואיך אפתור את הבעיה ואקבל מה שמגיע לי ואם מגיע לי פיצויים או לא. אני רק יודעת שסבלתי מאוד ואני גם עכשיו סובלת ואין לי ממי לבקש עזרה. ממקום העבודה נאמר שמי שעובד עד תקופה מסויימת ולא נעדר מהעבודה מקבל מענק של 1000 שקל ומי שנעדר בהלך התקופה במשך יום אחד מקבל מענק בסך 500 שקל. אני נעדרתי יום אחד ולכן מגיע לי 500 שקל מענק שלא קבלתי. באותה תקופה במקום עבדתי עבדנו שעות נוספות מלחץ בעבודה,מחישוב בשכר בימים בהם לא הייתי-יוצא שהייתי צריכה לקבל כ1600 שקלים ללא השעות הנוספות שהיו חמישה שעות נוספות במהלך התקופה שבה לא הייתי. אני יודעת שמגיע לי סכום לא קטן על הכאבים מהתאונה,על ההחלמה,על השהות שלי בבית ולא בעבודה ועל התרופות שרכשתי. אשאיר את הפרטים שלי ואשמח לקבל עזרה ותשובות,אני מפרסמת את בעייתי בפורומים נוספים שאני חושבת שיכולים לעזור לי בפתירת הבעיה. אורטל 0543279066 תודה רבה.

heart1soul

New member
האם זה חוקי?

אני עובדת בחנות על בסיס שעות. כל פעם שאין הרבה לחץ פשוט אומרים לי ללכת הביתה ולכן אני מפסידה שעות רבות. המשמרת גם ככה קצרה וגם מהמעט שעות מקצצים לי כל פעם..כלומר אני באה ל5 שעות משמרת ואומרים לי אחרי שעתיים לכי הביתה בטענה של משהו שנקרא "פדיון שכר" . השאלה אם זה חוקי או לא ? והאם אני יכולה לתבוע את השעות שמגיעות לי כי לי הרי לא אכפת שאין אנשים כי לי קבעו משמרת ואני הכנתי את עצמי לעבוד משעה X עד שעה Y. חוקי או לא? תודה מראש לכל העונים!

DAR151

New member
חוקי או לא?

באוגוסט עבדתי בחברה כלשהי חמישה פעמים שזה על בסיס משמרות שצריך 2 משמרות בשבוע אחרי ה19 לא רשמתי משמרות ולכן חשבתי שכיאלו פוטרתי... ולא החזרתי כרטיס עובד היום אחרי שראיתי שלא נכנסה המשכורת התקשרתי לבוס והוא אמר שעד שאני לא מחזיר את כרטיס העובד אני לא מקבל משכורת... החזרתי והוא אמר שאני יקבל את המשכורת רק בחודש הבא... האם זה חוקי? לקבל משכורת אחרי חודש?

avital42

New member
תלוש משכורת

אני חושבת שהבעיה נעוצה בתשלוש משכורת. מקומות עבודה מחשבים פעם בחודש תלושי משכורת. ובלי תלוש הם לא יכולים לשלם כי הם לא יודעים את הסכום. מה שצריך לעשות זה לבקש מקדמה ע"ח המשכורת, סכום הקרוב לסכום המשכורת, סכום שכול מנהלת חשבונות יכולה לחשב. בחודש הבא, כאשר יחשבו משכורות לכול העובדים, יעשו גם לך משכורת, יורידו את המקדמה ואז תקבל רק את ההפרש. שנה טובה

nogaash

New member
אין זה חוקי למנוע או לעקב שכר לעובד

משום סיבה, עליו להוציא לך שיק במיידי אחרת זו הלנת שכר.

../images/Emo32.gif

הפןרום אינו עוסק בדיי עבודה אלא כשמו כן הוא: יחסים בעבודה. אנא פנו לפורום דיני עבודה בשאלות שקשורות לחוקים.

ניקול20

New member
העבודה שלי

העבודה שלי מאוד נוחה ומתאימה עם הלימודים וקרובה לבית זה הדבר הטוב היחיד... מעבר לזה- ההנהלה גרועהההה עובדים על כל הלקוחות, עובדים על כל העובדים, לכל אחד אומרים גירסה אחרת על כל דבר אין סיכוי לקבל משכורת לפני 15 לחודש.... רק אם תזכיר להם כל יום אולי במקרה הטוב תקבל חלק מהמשכורת ב-18-19 לחודש ואת ההמשך כמה ימים אחרי... המשכורת מגיעה בתשלומים..... אני לא מוצאת עבודה אחרת ולצערי אני עדיין שם.. עכשיו יש לי שאלה- עברתי לגור במקום מאוד קרוב לעבודה -מרחק של 10 דקות הליכה ברגל. ובתלוש שקיבלתי היום ראיתי שהורידו לי את תשלום הנסיעות. העניין הוא שמשמרת ערב היא עד שעה 11 בלילה, וכל יום חבר שלי או אמא שלי או שאפילו מונית נאלצים לקחת אותי ב-11 בלילה. כי אין סיכוי שאני אלך את זה לבד. על-פי חוק,זה תקין? ברגע שאני גרה מרחק הליכה אז לא משנה מה, אני לא אמורה לקבל החזר נסיעות?? ובחורף מה אני אמורה לעשות? זה שאני אסע עם רכב לא מצדיק החזר נסיעות מבחינתם?

שרית931

New member
בוקר טוב! הזכם עבודה

מקווה שהגעתי למקום הנכון, אני צריכה לחתום על הסכם עבודה בימים הקרובים. השאלה היא מה מגיע לי מבחינת החוק ומה מומלץ לבקש? אני עובדת כבר 4 חודשים מתוכם 3 דרך חברת כ"א, בתחילת ההעסקה מנהלת משאבי אנוש של החברה אמרה לי שזה 3 חודשים מחברת כ"א אבל כל הזכויות נצברות לי ההתחלה. אני מקבלת שכר מינימום, ונראה לי לפפי מצב החברה שאין מצב להעלאה בזמן םהקרב. מה שחשבתי לבקש זה- דיון על השכר פעם בשנה, פנסיה וקרן השתלמות. חשוב לי לציין שהחברה במצב זוועה מבחינה כספית אז אני לא רוצה לקפוץ מעל הפופיק מבחינת בקשות כדי שלא יפטרו אותי. אשמח להצעות ו תגובות תודה

yanasid

New member
הודעה מוקדמת למעביד

שלום, לפי החוק אני חייבת לתת למעביד 8.5 ימי הודעה מראש. מאחר ואני יודעת שעל מנת לאייש את משרתי הוא יזדקק ליותר זמן. רציתי לדעת, אם אני אתן הודעה מראש של חודש. האם יוכל מעביד בכל רגע נתון (לאחר 8.5 ימים שאני חייבת) להודיע לי שלא זקוק לי מרגע לרגע. או שההודעה שלי תקפה ולכן יצטרך לפטר אותי ולתת לי באותו רגע הודעה של 8.5 ימים או לחכות את החודש שהודעתי לו. אודה לכם אם תעזורו לי באופן דחוף. חג שמח!

noname1975

New member
חישוב דמי חופשת לידה

איך מחשבים את דמי חופשת הלידה? האם עושים ממוצע על משכורת הברוטו ב-6 חודשים שקדמו ללידה? מה קורה כאשר בחודש אחד עבדתי 30 יום (חודש מלא) בברוטו של 10000 שח, וחודש אחר בגלל מחלה עבדתי רק 10 ימים ברוטו 2000 שח. האם עושים ממוצע משוקלל בו מקזזים את ימי המחלה? תודה

call me out

New member
כמה שאלות בנוגע לתנאים במקום העבודה.

אז ככה, אני עובד בחנות ששעות הפעילות הן משעה 10:00 בבוקר עד 22:00 בלילה. במהלך כל יום יש 2 משמרות. משמרת מ10:00 עד 16:00 ומשמרת מ16:00 עד 22:00. החנות פועלת בכל השבוע, ימים ראשון עד שבת, אני וכל העובדים עובדים כל יום. בכל סוף שבוע נקבעות משמרות לשבוע הבא. יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה. אם אני עובד משמרת בוקר (משעה 10:00 עד 16:00) מותר למעסיק שלי להשאיר אותי שעות נוספות בלי הסכמתי? ובלי שום הודעה מראש? האם מותר למעסיק שלי להשאיר אותי שעות נוספות אחרי סגירת החנות? כלומר אחרי השעה 22:00. אחרי כמה שעות צריכים לשלם לי שעות נוספות? וכמה שעות מותר להשאיר אותי ביום? ביום שישי, מה השעה הכי מאוחרת שאפשר לשחרר אותי הביתה? האם המעסיק שלי יכול להתקשר אלי כמה שעות לפני המשמרת שלי ולדרוש ממני להגיע מוקדם יותר? אני מצטער על החפירה הארוכה הזאת, פשוט מאוד חשוב לי לקבל תשובות לשאלות האלו כי אני מתחיל להשתגע במקום העבודה. תודה רבה מראש לכל מי שיוכל לעזור.

matyos

New member
פיצויים

שאלה: אם אני מתפטרת מהעבודה מרצוני לאחר תקופה של 3 שנים, מגיע לי פיצויים?? אשמח לתשובה.

יום כף

New member
חיפוש משרה פנויה

עד לפני כ-10 חודשים עבדתי כמזכירה/מנהלתמשרד בפנימיה לילידים בסיכון. מעל 15 שנים.נסיון רב בכל עבודת המזכירות, כולל הדפסות, קשרי עם אוכלוסיה בעלת צרכים מיוחדים, גיוס משאבים וכד' בת 52, גרה בת"א, בשלב זה כל הנסיונות שלי לחזור למעגל העבודה עלו בתהו. מתחילה להתייאש, הרי צריך להתפרנס ממשהו ?- כך אני חושבת בכל אופן !!! מחפשת משהו מעניין רצוי בתחום הקהילה. אשמח לפניות אלי דרך המסר.

שרית931

New member
החזר הוצאות נסיעה

שלום, ברצוני לדעת האם החזר הוצאות נסיעה מצטרף לברוטו או לנטו? תודה

למעלה