מה קורה כשצריך לקחת את אמא או את אבא לבדיקות

כשהילד חולה, אז פשוט מתקשרים לעבודה, אומרים סליחה ולוקחים מחלת ילד. זה לא תמיד נחמד אבל די מקובל. אבל מה קורה כשצריך לקחת את אמא או את אבא לבדיקות או להישאר איתם בבית? דיון מעניין ונקודה חשובה למחשבה! http://www.youtube.com/user/UniversityofHaifa#p/u/35/Ff1YAm_P_2Y

ecr

New member
כספי פיצויים הם בעצם כספי השכר שלנו?

האם הכסף שעובד מפוטר מקבל כפיצויים נלקח מכסף שהמעביד חסך מהמשכורת של העובד? זה מה שהבנתי מהכתבה הזו, אשמח להבין יותר

galovadia

New member
החיים הם סרט! (לא הודעה שיווקית)

שלום לכולם, אני סטונדטית לקולנוע ואני עושה סרט דוקומנטרי על מעבר מעובדים שכירים לעובדים עצמאיים ולהפך, והתמודדות עם שיגרת העבודה. אם יש לך סיפור מעניין שכולל בתוכו תהליך או התמודדות, או שאת/ה עובר/ת שינוי בחיים מבחינת עבודה ומקצוע, ואת/ה מוכנ/ה להצטלם ולהיחשף, אנא צור/צרי עמי קשר: [email protected] 0522453355

שמוליה

New member
פיצויי פיטורין

התחלתי לעבוד בחודש דצמבר שנת 2008 ביום 10 לחודש , דהיינו בעוד 9 ימים תמלא לי שנת עבודה במקום העבודה . השאלות : האם אני יכול להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין מלאים . מהו אחוז הפיצוי המגיע ע"פ החוק . האם העובדה שהיה לי קמעט משך כל השנה רכב צמוד מהעבודה מתוכו אפילו שילמתי כחצי שנה "שויי רכב" בתלוש . לאחרונה נשלל ממני הרכב בתואנה שמעולם לא הובטח לי רכב האם זוהי עילת "הרעת תנאים" המאפשרת פיטורים בתשלום פיצויים . או שעלי להמתין לפיטוריי?

../images/Emo32.gif

הפורום כשמו כן הוא, עוסק ביחסים בעבודה. הפורום אינו עוסק בדיני עבודה. אא פנו לפורום דיני עבודה.

שאלה על פנסיה חובה -

לפי החוק יש צורך בהפרשה לקרן פנסיה אחרי 6 חודשי עבודה אפ אני עובד כשכיר 6 חודשים -מפסיק לעבוד לחודש ואחר כךמתחיל לעבוד שוב אצל אותו מעביד - האם אני חייב להפריש לפנסיה או יכול לחכות עוד 6 חודשים ?

א185

New member
תאונת עבודה

נפגעתי בעבודה ודיווחתי אותו יום בעבודה למנהלת ,אך המשכתי לעבוד. הלכתי להיבדק רק לאחר חודשיים בגלל כאבים שלא פסקו. בכל התקופה הזאת דיברתי עם המנהלת ועמיתים לעבודה על הכאבים. ביטוח לאומי דחה את התביעה שלי מפני שלא הלכתי להיבדק בזמן האם למישהו קרה דבר דומה ויש לו מה להציע?

Crazy Cats Lady

New member
שלום לחברי הפורום

יש לי שאלה לגבי ימי חופשה, אני מקווה שזה הפורום הנכון שיכול לעזור לי, אם לא אשמח אם תוכלו להפנות אותי לפורום המתאים. אני עובדת כבר חמש שנים במרפאה של רופא שיניים. העבודה הינה רק בשעות פעילות של המרפאה, בחגים הרופא לא עובד ולכן גם העובדות לא נמצאות, אך המשכורת היא משכורת גלובלית. השאלה שלי היא, אם אני לא עובדת בחופשות החגים, לא מתוך בחירה, אלא עקב כך שהרופא לא רוצה לנעבוד בשעות שהוא לא נמצא/המרפאה לא עובדת, אני עדיין זכאית לימי חופשה? (השאלה מגיעה ממקום שדווקא בחגים הכל נורא יקר, אני מעוניינת לקחת חופש בתקופה נוחה יותר מבחינת מחירים, עד עכשיו לא לקחתי חופשה אלא ניצלתי את החופש של החגים) תודה מראש לימור.

עדנונית

New member
יש לי שאלה בנושא עזיבת עבודה

אין לי את הסכם עם ההעבודה שלי רציתי לדעת מה הזמן הממוצע על הודעת עזיבתי מהעבודה? ומה קורה אם אני מודיעה להם יומיים שלוש לפני?

avralis

New member
זכויות עובדים וחיפוש עבודה

שלום חברים, אתר חדש בנושא עבודה, זכויות וחיפוש משרות עלה לאוויר בימים אלו. פרטים בלינק בתחתית ההודעה. יום טוב!

garbush

New member
התראה מוקדמת

אני עובד בשכר (כלומר לפי שעה) מזה 10 חודשים. האם נכונה הבדיקה שלי שעליי למסור נתראה מוקדמת לעזיבתי 16 יום מראש (המחושבים כיום לכל אחד מששת החודשים הראשונים, ועוד יומיים וחצי לכל אחת מארבעת החודשים האחרים)? כמו כן האם ימי ההתראה הם ימי עבודה (קצת יותר משלושה שבועות) או ימים קלנדריים (שבועיים ויומיים)? אודה על תשובתכם!

זה

ממש לא נכון. אני מבקשת לא להגיב לנושאים שלא קשורים לפורום, במיוחד אם אין למגיב ידע בנושא. ניצול מחלה עבור הורים הוא רק אם ההורים עברו את גיל 65. כפי שאמרתית הפורום אינו עוסק בדיני עבודה. לשם כך קיים פורום "דיני עבודה".

nogaash

New member
היום כל מעביד מפריש לקרן הפיצויים סכום כסף

בכל חודש.. לקרן הפנסיה מופרש אחוז קטן מהשכר שלך ו פי 3 מזה מהמעביד ומשם החלק של הפיצויים.

שוב

התשובה לא נכונה. אני מבקשת ממך לא לענות כאן על שאלות שלא קשורות לפורום ללא ידעת ולהטעות את השואלים. המעביד מפריש 8.33% לפיצויים. זה לא יורד משכר העובדת אלא מתווסף לו.

nogaash

New member
באופן עקרוני התפטרות העובד אינה מזכה

בפיצויי פיטורים, במקרה שלך אכן מדובר בהרעת תנאים, אך לפני שאתה מתפטר עליך לפנות אל המעביד בכתב ולעדכן אותו כי לקיחת הרכב ממך מהווה עבורך וע"פ חוק הרעת תנאי עבודה וכי במידה ולא יוחזר לך רכבך, תראה זאת שסיבה להתפטרות ולדרישת פיצויי פיטורים בהתאם לחוק.

למעלה