1לילושה

New member
חומר בלשון

האם אוכל למצוא כאן חומר בלשון, תחביר פועל וכו'? אני חדשה כאן

TankMaster

New member
ברוכה הבאה . . .

האם יש משהו ספציפי שברצונך לדעת ? נשמח לעזור . . . TankMaster

TankMaster

New member
חומר לבחינת הבגרות בלשון והבעה

תוכלי למצוא, בין היתר, באתר "לשונט" - מיסודם של משרד החינוך ועמותת "סנונית". את מוזמנת לבקר במאגר המרכזי הקיים שם, המכיל אינפורמציה רבה בנושא. כאמור, שאלות ספציפיות תתקבלנה בברכה . . .
TankMaster

TankMaster

New member
../images/Emo26.gif אם ברצונך להתנתב ישירות

למאגר המרכזי - תוכלי לעשות זאת כאן . TankMaster

לא

צורת הנוכחות בעתיד היא תחזרנה ולא תחזרו אם מדובר בגברים ונשים יחד צריך לומר תחזרו אבל אם כולן נשים אז אתן תחזרנה

כך למדתי

תודה על התשובה נתקלתי בחוברת של ביתי בנושא הפועלב שים לב:בטבלה כתוב אתן תחזרו, תבחרו הן יחזרו יבחרו. וכן לידיעתך לשמות הגוף אתן והן מתאימה עוד נטיה (שאולי לא כל כך מוכרת לך) תחזורנה, תלכנה ולכן השתוממתי ד.א. כיצד מצרפים קובץ DOC לתגובה תודההההההההההההההההה

hapax legomenon

New member
אפשר גם להשתמש בצורת הזכר

לפחות בתנ"ך זה קיים: וַיַּטּוּ נָשָׁיו אֶת-לִבּוֹ (מלכים א', י"א, ג) לֹא-אֶפְקוֹד עַל-בְּנוֹתֵיכֶם כִּי תִזְנֶינָה וְעַל-כַּלּוֹתֵיכֶם כִּי תְנָאַפְנָה כִּי-הֵם עִם-הַזֹּנוֹת יְפָרֵדוּ וְעִם-הַקְּדֵשׁוֹת יְזַבֵּחוּ (הושע, ד', יד) הִשְׁבַּעְתִּי אֶתְכֶם בְּנוֹת יְרוּשָׁלִַם בִּצְבָאוֹת אוֹ בְּאַיְלוֹת הַשָּׂדֶה אִם-תָּעִירוּ וְאִם-תְּעוֹרְרוּ אֶת-הָאַהֲבָה עַד שֶׁתֶּחְפָּץ (שיר השירים, ב', ז) וְכָל-הַנָּשִׁים יִתְּנוּ יְקָר לְבַעְלֵיהֶן (אסתר, א', ב)

python 4

New member
כמדומני כן -

אפשר להגיד 'אתן תחזרו על השיעור' או 'אתן תחזורנה לעבודה ומיד', שתי הצורות מקובלות אם כי השנייה אהודה יותר על חובבי הלשון.

גנגי

New member
לא ממש.

אני חובבת לשון ומאוד לא חובבת את הצורה הנקבית "תבואנה", "תשבנה" וכו'.

הכימאית

New member
כלל אצבע הוא כלל או שיטה...

המבוססים על נסיון העבר ועל הגיון פשוט, והמניבים בדרך כלל תוצאות פחות או יותר נכונות. דוגמה לכלל אצבע בבישול: בצק עלים יש לאפות בתנור שחומם לחום גבוה מאוד. איני מאמינה שמישהו חקר זאת בצורה מדעית, אך לאחר מאות שנים של נסיונות, הצלחות וכשלונות הגיעו עקרות הבית למסקנה זו...
אני מניחה שהמושג תורגם (בצורה לא כל כך מדויקת) מאנגלית: rule of thumb.

למעלה