yogio

New member
אוזניה אבודה - צרה גדולה

חתמתי בעבודה על מערכת ראש יקרה ששימשה אותי במהלך העבודה. אחרי שבוע השארתי בעמדתי והיא נגנבה. כעת פיטרו אותי (לאחר מספר חודשים ללא קשר לאובדן) והם רוצים 500 שקל!!! תמורתה! האם הם רשאים להוריד את הסכום ממשכורתי? מה אוכל לעשות בעניין? תודה! יוגי

לחברה

חייב להיות ביטוח על גניבות. יחד עם זאת לא ברור אם האוזניה מבוטחת. אם חתמת אז אתה אחראי. תסברר אם אכן זו העלות של האוזניה.

yogio

New member
האם החתימה תקפה?

הייתי מוכרח לחתום כדי לקבל אותה לצורך עבודתי. האם בכלל החתימה הזו מבטלת את מחויבות החברה לציודה? למה עובד צריך להיות ערב לציוד חברה? ואם הייתי חותם על מחשב? את כול התשלום מורידים לי ממשכורת מינימום. האם את בטוחה שאם אני חותם אז אני אחראי והם יכולים להוריד את מחיר האוזנייה ממשכורתי האחרונה? תודה יוגי

Sea Urchin

New member
להוריד קנסות ממשכורת מינימום?

כנראה שאין מצב שזה חוקי. נסה בפורום "דיני עבודה".

yogio

New member
מנהלת יקרה...

כן, השאלה באמת מתאימה יותר ל"דיני עבודה" (אני בהתאקלמות בתפוז, סורי...) אבל הטיעון שלך לא נשמע לי מספיק טוב.. אפילו קצט פטרוני. אני חושב שיש גם שיש חוק שאוסר על מעסיק לקנוס עובד (ולכן השאלה). מה שלא יהיה אני מצפה ממך כמנהלת פה לגלות קודם כול סולידריות עם עובד שהמעסיק מנסה לכסת"ח את עצמו ומחתים אותו על רכוש של החברה לצורכי העבודה פרופר. נראה לי שגם החוק מגלה סולידריות... תודה בכול אופן יוגי

אני מבינה

שקשה לך להוציא את הכסף. אבל כמנהלת הפורום תפקידי להיות אובייקטיבית. גם אני חתמתי על רכוש החברה. ידוע לי שאם אאבד אותו אצטרך לשלם עבורו. אם המצב היה הפוך ואתה היית הבוס. לא היית רוצה שהעובדים שלך יאבדו את רכוש החברה, כי זה לא ישתלם לך כלכלית. יחד עם זאת תברר אם החברה ביטחה את מה שאיבדת. אולי היא תקבל כסף מהביטוח.

yogio

New member
עזבי את החוק לשניה...

למקום עבודה יש טווח רחב של סיכונים חלקם חומריים, חלקם מהלכים עסקיים וחלקם קשורים בכלל לשם המותג. זאת חוצפה של מקום עבודה לחייב עובד לבטח את ציוד החברה בו הוא משתמש מין הסתםמכורח תפקידו. את לא מעלה על דעתך שאם אני מדבר לא נכון עם לקוח ומפסיד עיסקה המעסיק יחייב אותי על הזמן שאיבד... הרי אין לזה גבול. אם המעסיק רוצה שלא יצאו אוזניות הוא צריך לשמור עליהם בעצמו. לחברה, לא כמו אדם פרטי, יש שיקולים שלה שהם מעל ומעבר לסכומים של עובד שכיר והם צריכים להיכנס לתחשיב החברה כמו בלאי, אובדן ואפילו גנבה. כשהחברה מקבלת רווח גדול בגלל עובד שעבד ממש טוב היא זאת שנהנית והיא לא חייבת לעובד כול תגמול. אני מציע שהגישה בפורום הזה תהיה הגנת העובד קודם כול, הוא שכיר, הוא מנסה לסגור את החודש ועם כול הכבוד למעסיק, שיעשה את החישובים שלו ושיהיה לו בהצלחה בעסקים! גם אם החוק לא מונע מהמעסיק להפיל על עובד את האחריות לציוד החברה היקר שלו, מן הצדק והמוסר שיהיה כך.... חוצמזה ואם במקום אוזניה זה היה ציוד של 50000 שקל והייתי חותם עליו אז זה אומר שלא הייתי מקבל משכורת השנה!!?!?!?!?!? בברכה יוגי

../images/Emo42.gifבוקר טוב בוקר אור, יוגי,

בפורום כל משתתף מביע את דעתו, ויש דעול לכל נושא בכל כיוון. מתוך הנאמר אתה תחשוב ותסיק מסקנות - איזו עיצה טובה בעיניך. וחוץמזה גם המעסיק הוא עובד. חשבת על זה?

למעלה