ymoran00

New member
כנס בנושא נשים וגברים בעולם העבודה

אני חבר התנועה לשוויון ולשלום בין המינים, ואנחנו עורכים יום עיון בחודש הבא. ראשית כל - מהי התנועה לשוויון ולשלום בין המינים? התנועה (כיום בשלבי מעבר לעמותה) נוסדה ביולי 2004, כשעל דגלה חתירה לשוויון ושיח מגדרי בתוך החברה, תוך שיתוף פעולה נשי וגברי מלא. חשוב לנו לרפא את הכאב וליצור דרכי שלום להתמודדות עם נושאים הכואבים לכולנו - ביחד. אנו מקיימים כנס ראשון בסדרה שעניינו: דרכי התמודדות שונים של נשים וגברים עם המילכודים הישנים והחדשים של עולם העבודה המודרני. את הכנס ננהל כשיח חוויתי, תוך מתן פרספקטיבות רחבות (רעיונוית ומגדריות) לכל סוגיה שנדון בה. ענייננו העיקרי הוא לבחון כיצד דפוסים ישנים של ניצול ואפליה חוברים לדפוסים חדשים של ניצול ההורסים כל חלקה טובה של נשים וגברים כאחד/ת. נחפש ביחד את תשובתנו לחוליים אלו. הכנס יתקיים ב-22.12 (יום שישי), בשעות 08:30 בבוקר עד 15:15. המיקום: בית הסופר בת"א. אם אתם/ן מעוניינים בהזמנה בדואר/באימייל, תענו לי פה או שתשלחו אימייל ל: [email protected] ולסיכום במילים שלי - אני בטוח שיהיה כיף. ארגנו כבר כמה ימי עיון בעבר ותמיד התחושה הייתה נפלאה.

שלום יש ליש אלה בתחום החוזה שלי.

לאחרונה החליטו בעבודה שהרכב של כל העובדים ישתנה. הרכב החדש הוא חסכוני יותר לחברה. בחוזה שלי רשום במפורש שהרכב שמגיע לי הוא 1600 סמק. הרכב החדש הוא 1500 סמק. בחברה יש תהליך של הנהלה חדשה. דווחתי בע"פ על כך למנהל החדש. והוא הסכים איתי עקרונית שיש בעיה. אבל לא לעשות מזה סיפור. דרשתי להשאר עם הרכב החדש, אבל הם אמרו לי שעלי להוסיף כסף על מנת להשאר באותו סטאנדרט. הרכב החדש קטן למידותי. שאלות: האם מקרה זה נקרא "הרעת תנאים"? האם עלי להוציא מייל למנהל הישן על כך שקיים בחוזה שלי הנקודה של 1600 סמק? (אחרי הכל דברתי בע"פ עם החדש, האם אני צריך להוציא מסמך כתוב?) מה עלי לעשות? תודה רבה

bellrem

New member
לאחר 4 שנים

שלא עבדתי ועשיתי הרבה דברים מעניינים, החלתי להתחיל לחפש עבודה כי הכסף לאט לאט אוזל... עבדתי בעבר בהייטק והשאלה היא מה אני אומר בראיון או מה אני כותב בקורות חיים כדי "לסגור את החור" הזה של 4 שנים. ועוד משהו: במהלך כל השנים שילמתי ביטוח לאומי באופן סדיר. נניח שבסוף אכתוב שב-4 השנים הללו עבדתי במקום כך וכך... האם מקום עבודה מסוים יכול לברר עם הביטוח הלאומי ואז לגלות שבעצם לא עבדתי?

למעלה