plane crazy

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifועוד../images/Emo45.gif.

לא הבנתי אבל מה הבעיה שלך עם ג'ובניקים..

Hosh17

New member
פיי מזה השטויות האלה?

תמיד הייתי שמאלנית ובזמן האחרון אני מרכז לא בעד להרוג אף אחד, פשוט קצת יותר להגן על עצמי ועל המדינה שלי להתגייס זה חובה ולא משנה מה הדעה שלך. המדינה בסכנת הכחדה עם האיומים של נשיא איראן והחברים שלו.. ככה שההגנה חשובה

chris benoit1

New member
בושה וחרפה...המדינה שלנו

חייבת הגנה!פשוט חייבת..אנחנו מאוימים ע"י מדינות שרוצות בהשמדתנו ומה שאת וחברייך רוצים לעשות זה לא להתגייס ולעזור להגנת המדינה.זה בושה ברמות שלא יתואר

ס ט י י ק

New member
למה שלא תכבדו את מה שהיא כתבה?

אם אתם לא רוצים להצטרף-מסיבות אלו ואחרות,אל תצטרפו ואל תביעו דיעה מיותרת. אל תטיפו לה על כמה חשוב לשרת את המדינה,כי לפי דעתה לא צריך לשרת את המדינה.

yellow cheese

New member
"בעטו בי מול כולם כי לא הייתי בצבא"

אנחנו חיים במדינה בה הצבא הוא חלק עיקרי בה. אי אפשר להשאר אטומים למצב ולהגיד "לי זה לא מתאים". גם אני סובלת מאוד מכל רגע שלי במסגרת האטומה הזו [חוץ מזה שיש חברים מסביב שאיתם כיף לי וטוב לי], אני תוהה כל פעם מחדש היכן ההגיון בה, אבל מה לעשות..אין הגיון. מערכת שמהיסוד נבנתה באופן מאוד לקוי. ולמרות הכל, זו המדינה שלי, המינימום שאני יכולה לעשות זה להיות חלק מהצבא של המדינה שלי, לתרום איכשהו, לעשות משהו ולא להיות כפויית טובה. ועם כל הקושי אני בהחלט חושבת שה"אני" האמיתי יכול להשאר גם כשאתם חלק מהמערכת הצבאית.

שירלי מה שאמרת נכון אבל לא מדויק

קודם כל אני לא חושבת שלמישהו יש זכות לשפוט אם הטענה של מישהו לגבי אי ההתאמה שלו למערכת הצבאית היא נכונה ומגיעה ממקום אמיתי או שהיא לא לגיטימית. שנית את שוכחת משהו כשאת אומרת שהמסגרת הצבאית היא הדרך המינימלית או היחידה לתרום למדינה שאנחנו חיים בה : יש שירות לאומי, ויש שנת שירות- זה פיתרון מצויין לאנשים שהמדיניות של הצבא נוגדת את תפיסת העולם שלהם (או שמרגישים שאינם מסוגלים לשרת שירות סדיר מסיבות אלו ואחרות) וכן רוצים לתרום לחברה- שירות לאומי לא נופל בעיני בתרומתו מהשירות הצבאי, ולפעמים הוא אפילו עוזר יותר. רק חבל שבגלל המדיניות של הצבא רב האנשים שמרגישים שצורת התרומה הזו יותר נכונה להם נתקלים בלא מעט רגליים, ולרב אלו שמצליחים הם פשוט האנשים שלא אכפת להם להצהיר שהם דתיים (דתיות) ולא משנה עד כמה זה רחוק מהמציאות. יום טוב ;)

ס ט י י ק

New member
לא חייב להתגייס לצה"ל כדי לתרום

למדינה,יש עוד 1001 דברים לעשות כדי לתת משהו למדינה,לאו דווקא צבא.

יש משהו שאני לא מבינה

למה כולם הולכים ומשננים את ה"לתרום למדינה" הזה?.. הרי הטיעון הכי עיקרי ל-למה כן חייבים להתגייס לצבא ולמה כן יש צורך בזה הוא בגלל שהמדינה שלנו צריכה הגנה.. אנשים יכולים להאמין שהמסגרת הזאת מתנהלת בצורה מסריחה,ולרצות לשנות אותה,וגם לעשות משהו בנושא..אבל הם לא יכולים לטעון שאין צורך בה סבבה..אז המדינה שלנו צריכה הגנה אבל מאיפה כולם החליטו שהיא צריכה תרומה?!... אין שאלה שיש מקומות בשירות לאומי למשל שהשירות בהם באמת מועיל..לעזור לשכבות חלשות וכאלה.. אבל אם הצבא לא היה חובה...מה שהיה אומר שהמדינה שלנו לא נמצאת באיום תמידי..אני מאמינה ש95 מכל התורמים למניהם לא היו מעלים על דעתם אפילו להגיד את צירוף המילים הזה "לתרום למדינה" כפויית טובה? כפויית טובה את תהיי כלפי כל אותם חיילים ששירתו לפניך והגנו עליך...לא כלפי המדינה.

Forever NemeSh

New member
אני באמת לא מבינה את הסרבנים..

לא ברמה של לשנוא אותם כי הם לא עושים צבא, אלא ברמה של, אוקיי, אל תעשו צבא, אבל למה לעשות מזה כ"כ הרבה רעש? אני אישית, מאוכזבת מהשירות שלי, ואם היתה לי אפשרות הייתי עושה אותו אחרת לחלוטין, והרבה יותר טוב. טוב לי בצבא כי זה מסגרת, ואני טובה עם מסגרות, אבל מבינת התפקיד והסביבה שלי, התכנון והביצוע יצאו מאוד שונה בסופו של דבר. אני חושבת שהצבא זה הגוף הראשון שבאמת מכניס משמעת עצמית בבנאדם, ובונה אותו. וכן, הדברים שעברתי ואני עוברת בצבא בונים אותי ומשנים אותי, לטוב ולרע ד"א. בכל אופן, אני אישית חושבת שצבא זה פרק חשוב בחייו של בנאדם, וכן, אני חושבת שבתור אזרחית במדינת ישראל, בדרך שלי, מחובתי וזכותי לשרת אותה ולתת את פרק הזמן הזה כדי לתרום (בכל תפקיד באשר הוא). כך שסרבנים, בדרך כזו או אחרת אמנם בהשקפה אחרת ממני, ואני לא חושבת שיש את הצורך לבוא ולצעוק את העובדה שהם סרבנים. בסופו של דבר, אני לא בטוחה אם יש במה להתגאות פה.

למעלה