נפגשנו מזמן כמה חברות והכנו

smady a

New member
../images/Emo34.gif נפגשנו מזמן כמה חברות והכנו

משפחה של גמדים. זה היה מקסיםםםםםםםםםםםםם ממש כמו הגמדים מהסיפורים ככה גם אנחנו היינו. עובדות עם ידיים בזריזות....והמחט מלבדת....קצת נדקרנו אבל .... ולאט לאט מהשלד צמח לנו גמד. אני מאוהבת בגמד שלי עכשיו השני בדרך.

smady a

New member
../images/Emo24.gif אירית זוכרת את החמוד הזה.

עכשיו הוא יושב לו בין חברים.ומחכה לחבר השני שלו.

המשך לנושא מאתמול-גנומים

גנומים שאני עשיתי -ההוראות להכנתם תרגמתי מאנגלית למדתי להכין אותם מידידתי קונסטנסה שמוצאה אוסטרי ממנה למדתי שבתרבות האירופאית כל נושא יישויות הטבע הוא חלק מהחיים -לה יש אוסף מאוד גדול שלהם-הם בצבעים שונים- יש גנום מתכות, גנום שורש, גנום טורמלין [אבן יקרה] וכך הלאה מצורפות שתי תמונות של גנומים אלו

אני חושבת שזה אחד מהכינויים

הלועזיים של היישויות הללו כשמבטאים את שמם לא הוגים את האות ג

ניצנץ1

New member
גנום- עם חולם מעל וו- זה גמד ברוסית

פשוט מילה רוסית לגמד מאגדות.. לא גמד- גמד שלא גדל לגובה, כמו שאנחנו אומרים לאנשים נמוכים.. לזה יש מילה אחרת.. וזהו.. כן מבטאים את הגימל..

תודה לך-זהו חידוש בשבילי, הרבה יותר

מתאים לי לבטא את המילה עם ג- ועכשו אוכל לעשות זאת בלי שיתקנו אותי כל הזמן אולי צריך להמציא מילה חדשה בעברית לגמדים מהאגדות שתהיה שונה מהאיפיון שאנחנו נותנים לבני אדם קצרי קומה

עלמה7

New member
באנגלית לא מבטאים את הג'.

מבטאים את זה "נוֹם". אנשים קצרי קומה לא אוהבים שקוראים להם "גמדים", זה מעליב אותם. הם מעדיפים שיכנו אותם "נמוכי קומה". כך שהמילה "גמדים", נשארת לתיאור היצורים הקטנים מהאגדות, עם הזקן והשלגיה.

את צודקת רק שבני האדם לא ממש

מקפידים על אופן התבטאותם שלגיה ושבעת הגמדים-קסום כמו תמיד קיבלתי

אור224

New member
../images/Emo8.gifהרמקול והחלון מוכרים לי

ואני מזההההה את הגמדון שלי בין המשפחה המורחבת.

smady a

New member
נכון אור אלה הגמדים שלנוווווווווו

איזה חמודיםםםםםםםםםםםםם

גנום תפור מלבד

יש הטוענים שאחד הסוגים מהגנומים שרואים בעיניים רוחיות הוא זה המצורף כאן מישהו שראה את הגנום הזה אמר לי שרק אצלי הם מחייכים ככה אצל אחרים הם ממש רציניים מי יודע איך הם באמת נראים בכל אופן אני אוהבת אותם מחייכים

למעלה