משפחה של גמדים. זה היה מקסיםםםםםםםםםםםםם ממש כמו הגמדים מהסיפורים ככה גם אנחנו היינו. עובדות עם ידיים בזריזות....והמחט מלבדת....קצת נדקרנו אבל .... ולאט לאט מהשלד צמח לנו גמד. אני מאוהבת בגמד שלי עכשיו השני בדרך.
גנומים שאני עשיתי -ההוראות להכנתם תרגמתי מאנגלית למדתי להכין אותם מידידתי קונסטנסה שמוצאה אוסטרי ממנה למדתי שבתרבות האירופאית כל נושא יישויות הטבע הוא חלק מהחיים -לה יש אוסף מאוד גדול שלהם-הם בצבעים שונים- יש גנום מתכות, גנום שורש, גנום טורמלין [אבן יקרה] וכך הלאה מצורפות שתי תמונות של גנומים אלו
מתאים לי לבטא את המילה עם ג- ועכשו אוכל לעשות זאת בלי שיתקנו אותי כל הזמן אולי צריך להמציא מילה חדשה בעברית לגמדים מהאגדות שתהיה שונה מהאיפיון שאנחנו נותנים לבני אדם קצרי קומה
מבטאים את זה "נוֹם". אנשים קצרי קומה לא אוהבים שקוראים להם "גמדים", זה מעליב אותם. הם מעדיפים שיכנו אותם "נמוכי קומה". כך שהמילה "גמדים", נשארת לתיאור היצורים הקטנים מהאגדות, עם הזקן והשלגיה.
יש הטוענים שאחד הסוגים מהגנומים שרואים בעיניים רוחיות הוא זה המצורף כאן מישהו שראה את הגנום הזה אמר לי שרק אצלי הם מחייכים ככה אצל אחרים הם ממש רציניים מי יודע איך הם באמת נראים בכל אופן אני אוהבת אותם מחייכים