עקורים

מורן א

New member
עקורים / אביבית

לפני כמעט שנה קראתי סיפור שהשאיר עליי רושם אדיר. הסיפור הוא ארוך ומדהים. פניתי ליוצרת וביקשתי את רשותה לפרסם פה בפורום את סיפורה. היא נענתה ברצון. הנה לפניכם החלק הראשון, מומלץ בחום! עקורים נכתב ע"י אביבית 20.1.2002 1 היא עמדה על קו המים מתבוננת באופק שנבלע בין הים לשקיעה ודמעות זלגו מעיניה. היא הייתה בסביבות גיל 50, אשה עייפה, אומללה ומתוסכלת שחייה היו קשים מנשוא, שהתאלמנה בגיל 35 ונשארה לגדל לבדה שתי בנות... עיניה עלו מעלה - גמעו את השקיעה והדמעות זלגו לאורך פניה נפלו טיפות טיפות על שמלתה הדהויה. ´´למה´´? ´´למה´´? שאלה שוב את עצמה ובכיה שהיה חלש התגבר ברעש השחפים שעפו מעליה מחפשים את שללם, ראשה צנח מטה כשגופה רעד בבכי שפרץ מתוכה... ´´איפה אמא´´? שאלה דורית מתבוננת באחותה חני שרבצה על הספה בסלון קוראת ספר. חני התבוננה בה ועיוותה בראשה כלא יודעת, ´´הבאתי את אורן שיראה את סבתא שלו, לאן היא הלכה?´´ מתבוננת שוב באחותה מחכה לתשובה כלשהיא... ´´אין לי צל של מושג. היא קיבלה איזו שיחת טלפון ולאחר מכן היא עזבה, די נסערת אם ניתן לאמר. חוץ מזה אני לא יודעת´´. דורית התבוננה בה והחזיקה את התינוק הקטן בידיה. ´´איך נולדנו כל-כך שונות´´ חשבה בראשה, היא המשיכה לעמוד מתבוננת באחותה, ´´טוב, כשהיא תבוא תאמרי לה שתתקשר אלי. אני חייבת לחזור הביתה. עמוס צריך לחזור מהמשרד ועוד לא סיימתי לבשל, אז ביי´´ היא סיימה את דבריה ויצאה. חני עיוותה את פניה בלכת אחותה. היא הייתה בת 27 - רווקה, וכולם לחצו עליה כבר להתחתן ולהביא ילדים כמו אחותה דורית. ´´אוף´´ היא אמרה בקול, ´´איפה אמא שלי?´´ היא עצמה את עיניה וראתה את אמה בעיני רוחה. ´´איזה מסכנה היא´´ חשבה לעצמה, ´´איזה חיים קשים היו לה, אף פעם לא מאושרת, תמיד נראתה אומללה שכזאת´´. השעה היתה כבר בין ערביים והרעב החל להציק לה, היא נדנדה את ראשה לגרש את המחשבות שעלו בראשה, קמה מהספה וניגשה למטבח. אסתר התבוננה על הים, הגאות החלה לעלות והגלים החלו לשטוף את רגליה, רוח קרירה נשבה עם הגלים והגאות המשיכה בתנופתה. היא חבקה את עצמה ורעדה מעט, נזכרת שעקב עזיבתה את הבית במהירות שכחה לקחה שום דבר חם לכסות את כתפיה החשופות. רעד עבר בגופה כשנזכרה שוב בשיחת הטלפון שקבלה והחלה לבכות שוב... הקור התגבר ואסתר פנתה בחזרה לרכבה שעמד בבדידותו בחוף הים, היא התיישבה בפנים והניחה ראשה על ההגה. ´´הו אהובתי, הו אהובתי היקרה, למה? למה עשית זאת לעצמך?? הו, למה?´´ הכאב פילח בגופה כנעיצות סכין, עיניה נעצמו מעצמת הכאב החד שהרגישה ודמעותיה שגעו כנהר גועש המשיכו לזלוג... ...´´אסתר, אסתר איפה את, כבר מאוחר, תעלי הביתה´´ אסתר פנתה לאחור וראתה את אמא בחלון המטבח - ´´אני כבר מגיעה...´´ ואוף גדול פרץ מגרונה, ´´אני חייבת ללכת, נתראה מחר´´? היא התבוננה בחברתה מסיטה את ראשה קדימה כדי לשמוע את תשובתה. ´´כן´´, ענתה סופי כשחיוך פרוס על פניה, ´´לכי כבר לפני שאמא שלך תתחיל שוב לצעוק...´´ אסתר התבוננה בה בעיניים אוהבות, הסתובבה לאחור בחוסר חשק ורצה לביתה.

מורן א

New member
עקורים - חלק 2

2 חני עמדה במטבח הקטן שהואר קמעה, הסנדביץ מונח על הצלחת. היא התבוננה החוצה דרך חלון המטבח ובהתה בשמש השוקעת. היא הסתובבה לאחור, הרצון לאכול פג ממנה, ´´איפה אמא שלי לעזאזל?´´ היא שאלה את עצמה, ´´לאיפה היא הלכה...?´´, היא התיישבה בסלון החשוך, מעט אור הבליח מתאורת הרחוב שבחוץ. הבית היה שקט, והיא נרעדה. מחשבותיה נדדו לה והיא עצמה את עיניה. ´´אוי נוריתי.´´ היא אמרה בקול, נאנחת, ´´הו אהובתי, אהבתי הגדולה...´´ וחום עז זרם בגופה. הן היו יחד כזוג כבר שנתיים, מאז סיום לימודיה, והאהבה בניהן רק גדלה וגדלה. ´´אמא ודורית יקבלו הלם אם הן תדענה´´ חשבה לעצמה... ´´טוב שאבא שלי כבר לא חי, לפחות אתו אני לא צריכה להתעמת...´´ היא הגיעה לביקור זה אצל אמה במיוחד כדי לספר לה ולאחותה על נורית ועל מערכת היחסים בניהן, וכבר עברו יומיים והיא לא הצליחה להוציא הגה על כך. ´´למה כל-כך קשה לי לספר להן?...´´ היא נשכבה על הספה מניחה ידיה מאחורי ראשה. היא עצמה את עיניה מנסה לסלק את המחשבות מראשה אולם ללא הצלחה יתרה. ´´הן חושבות שאנו רק שותפות לדירה...´´ חשבה. ´´מעניין מה תהיה תגובתן כשאספר להן.´´ היא פתחה את עיניה בבהלה, נבהלת רק מעצם המחשבה. היא עצמה שוב את עיניה וראתה בעיני רוחה את נורית. הן החליטו שהן רוצות למסד את הקשר ביניהן וכחלק ממיסוד הקשר דובר גם על הבאת ילד לעולם... אבל המכשלה ´´הקטנה´´ שעמדה בפניה עכשיו היתה לה כרועץ והיא נשכה את שפתה התחתונה. ´´סופי את יוצאת לטיול עם הכיתה בשבוע הבא...?´´ אסתר התבוננה בה מחכה למוצא פיה - הן היו בנות 16 - חברות טובות עוד מגיל צעיר, אסתר המשיכה להתבונן בה, סופי עמדה מתחת לעץ התפוחים הזקן ומשכה בכתפיה, ´´לא יודעת...´´ היא הייתה נערה מדהימה ביופייה, שערה הארוך היה בצבע הפחם ועיניה היו בצבע חום - רכות ועדינות, גופה העדין בצבע החלב השתלב כקונטרס משגע לצבע שערה. אסתר לעומתה נראתה גמלונית וכבדה, עיניה היו בצבע כחול ירוק ושערה היה בצבע חום, קצר ויבש. אולם כנראה השוני ביניהן לא הפריע במערכת יחסיהן של שתי החברות או את מנוחתן של הצעירות שעמדו מתחת לעץ התפוחים והמשיכו בשיחתן. ...´´ צריך לראות אם אבא שלי יסכים...´´ מלמלה סופי. דקירה עזה של אכזבה עברה בגופה של אסתר ופניה התעוותו בעווית של אכזבה, ...´´חבל, אולי בכל זאת תשכנעי אותו...´´ הפצירה בה אסתר. סופי התבוננה בה - ´´זה מאוד חשוב לך שאני אצא, הא?´´ אסתר הסמיקה מעט מורידה את ראשה, ´´כן, זה טיול של שלושה ימים לכנרת. נוכל לעשות כיף חיים. וחוץ מזה את החברה הכי טובה שלי ולא בא לי להיות לבד בטיול זה... מה את אומרת?´´ סופי התבוננה בה בעניין, כבר כמה זמן היא שמה לב שאסתר מאוד נבוכה בחברתה, וזה מגיע למצב שיש לפעמים מתח באוויר. ´´נראה כבר´´ ענתה סופי, ´´אני חייבת לרוץ הביתה סבא וסבתא שלי מגיעים היום מחיפה, נדבר כבר מחר...´´ היא הסתובבה כדי ללכת, פתאום נמלכה בדעתה, היא הסתובבה לעבר אסתר, נשקה אותה על לחיה ורצה לביתה. אסתר עמדה במקומה ´´כנציב מלח´´, גופה געש מחום מעוצמת הנשיקה ´´שנחתה´´ על פניה, היא המשיכה ´´ללוות´´ בעיניה את גופה של סופי ההולך לכיוון ביתה ורגשות מוזרים החרידו את גופה... ´´מה קורה לי???´´ חשבה בבהלה, ´´למה אני מרגישה כך???´´ נימת אכזבה נפלטה מפיה עת נעלמה סופי מעיניה וגעגועים החלו להציף את ליבה...

מורן א

New member
עקורים - חלק 3

3 הטלפון הקפיץ את חני, חצי מנומנמת הרימה את השפופרת, ´´אמא כבר חזרה?´´ נשמע קולה של דורית מהצד שני, ´´עדיין לא...´´. ´´מה, כבר שמונה וחצי, איפה היא?´´, ´´לא יודעת...´´ ´´מה את כן יודעת?´´ שאלה דורית בכעס. ´´דורית, תקשיבי לי, אני צריכה לדבר אתך על משהו ממש ממש חשוב. את חושבת שאת יכולה לקפוץ לכאן עכשיו?´´ ´´מה קרה, מה הדחיפות?´´ דורית פתאום נשמעה מודאגת. ´´כלום, כלום, אין מקום לדאגה, רק רציתי לדבר אתך על משהו, את יכולה להגיע?´´ דורית נאנחה, ´´נראה אם עמוס יסכים לשמור על אורן, אם כן אז עוד שעה בערך´´. ´´יופי´´ ענתה חני והן נתקו. חני התבוננה בטלפון הדומם, ´´עשיתי את הצעד הראשון, אין מקום לחזרה...´´ - היא הרימה את השפופרת וחייגה לנורית, ´´היי´´ היא אמרה בקול חלוש, ´´אהובה שלי´´ צעקה נורית - ´´מה קורה? דיברת איתן?´´ - ´´עדיין לא, אולם סוף סוף אזרתי אומץ ובקשתי מאחותי להגיע לכאן כדי לספר לה´´. חני נשמעה לחוצה. ´´יהיה בסדר מתוקה שלי, את תספרי ומה שיהיה יהיה...´´ נחמה אותה נורית. ´´אני די לחוצה מהקטע´´ השיבה חני - ´´אני לא יודעת איך הן תקבלנה את זה, במיוחד אמא שלי, היא כזאת מרובעת, לא מבינה בדברים שכאלה, היא בטח תקבל התקף לב... אוף מה אני עושה?´´ חני נשמעה מיואשת. ´´יהיה בסדר, אל תדאגי, אמא שלך נראית אשה חזקה. אני מאמינה שבסופו של דבר לא תהיה להן ברירה והן יהיו חייבות לקבל את זה. כדרך אגב את מדברת אתי בכזאת חופשיות איפה אמא שלך?´´ ´´לא יודעת איפה אמא שלי. היא יצאה בצהרים ומאז לא חזרה וזה מתחיל להדאיג אותי. נראה שמשהו עובר עליה. אני אחכה עד שאחותי ואמי יגיעו ואז אני אספר להן ביחד, לא בא לי לעבור את זה פעמיים´´... נורית נשמעה עייפה - ´´טוב אהובה, הרגע חזרתי מהמשרד והיה לי יום מתיש. אני אכנס לאמבטיה להירגע. מבטיחה לחשוב עליך´´ היא ציחקקה ´´אני אוהבת אותך בטירוף. יאללה תחזרי כבר הביתה אני מה זה מתגעגעת אליך.´´ קולה של נורית נשנק וחני הרגישה את הלמות ליבה פועמים במוסיקה מטורפת של אהבה. ´´אני אתקשר אליך ברגע שיהיו לי תשובות לגבי מה שיקרה בשיחה הזאת. אני אוהבת אותך. יאלה, לכי תעשי אמבטיה... ביי.´´ והן נתקו. זה היה היום השני של הטיול השנתי לכנרת וקבוצת התלמידים התישבה לאכול ארוחת ערב למרגלות הר תבור. כולם היו עייפים מטיול ארוך שהתחיל בשעות הבוקר המוקדמות ונמשך כל היום בעמק יזרעאל. ההליכה הרבה ברגל והחום ששרר במשך היום למרות חודש מאי עשו את שלהם. כולם נראו כאילו עברו איזה ´´מסע ייסורים´´, והמחשבה בעיני כולם היתה לסיים את ארוחת הערב כמה שיותר מהר ולהגיע לכפר נחום שם יישנו במשך טיולם. אסתר ישבה לבדה מחזיקה את סנדביץ הגבינה שקיבלה, ועיניה עקבו בדריכות בצעדיה של סופי שהתישבה באמצע קבוצת תלמידים שפטפטו איתה עוד מהצהרים. היא היתה מאוד מקובלת ופופולרית, וכולם בלי יוצא מהכלל חפשו את חברתה. אסתר התבוננה בהתעניינות במתרחש, וזעם החל ממלא את ליבה. ´´למה היא לא מתייחסת אלי?´´ היא שאלה את עצמה, ורוגז החל מתפשט בגופה ´´מרגע שיצאנו לטיול היא מתעלמת ממני, חוץ מכמה משפטים שהיא זרקה לעברי, אני כאלו לא קיימת עבורה´´... היא התבוננה בכריך שהיה בידה וגועל החל מתפשט בגופה, היא הרימה את שקית הניילון שקיבלה וזרקה את הכריך פנימה.

מורן א

New member
עקורים - חלק 4

4 דורית דפקה מספר פעמים על דלת הכניסה אולם לא היתה תשובה מבפנים. ´´אוף, אין לי זמן לשטויות שלה´´ אמרה לעצמה בכעס. הדלת נפתחה בפתאומיות וחני עמדה בפתח, חלוק רחצה עוטף את גופה וכולה נוטפת מים. ´´אחלה אחותי, הגעת, יופי. סליחה, אני רק אתייבש וכבר אצטרף אליך...´´ היא פנתה לאחור משאירה את אחותה עומדת בפתח. ´´תעשי את זה מהר, אין לי הרבה זמן להישאר, עמוס עייף ואני חייבת לחזור כמה שיותר מוקדם.´´ היא התבוננה לכיוון החדר שבו חני הלכה להתלבש, מחכה לתגובה... ´´את הקשבת למה שאמרתי לך לפני רגע???´´ שאלה בהתרסה, ממשיכה עדיין לחכות לאיזו שהיא תגובה. שום קול לא עלה מהחדר, והיא וויתרה ופנתה למטבח להכין לה משהו חם לשתות. ´´איזה נודניקית, אין לה אף פעם סבלנות, תמיד כזאת לחוצה, לא מתאים לי לריב איתה עכשיו´´ אמרה חני לעצמה, מעבירה את החולצה מעל ראשה. ´´את רוצה משהו חם לשתות?´´ נשמעה שאלה מכיוון המטבח. ´´כן, שוקו חם, תודה.´´ - חני סיימה להתלבש ונכנסה לסלון, ´´את צריכה עזרה?´´ - ´´לא, אני מסתדרת,´´ - דורית נכנסה לסלון כשמגש בידיה, ´´את רוצה גם עוגה?´´ היא שאלה את חני, ´´ממש לא, יותר מעניין אותי איפה אמא שלנו עכשיו, זה ממש מטריד´´. ´´כן, איפה היא באמת?´´ הסתכלה דורית על חני בדאגה, ´´אני ממש לא יודעת´´ - היא לקחה את השוקו מהמגש והגישה אותו לשפתיה, ´´אי, זה חם´´, ´´מה רצית את זה קר?´´ ´´לא, זה בסדר, אחלה´´. מעניין לאיפה תוביל השיחה המטומטמת הזאת שיש בינינו עכשיו, חשבה חני והתבוננה על דורית. דורית התיישבה על כורסת היחיד הישנה של אביה ונשענה לאחור, ´´וואה, כמה אני עייפה, אם הייתי יכולה הייתי ישנה איזה 10 שעות´´ היא עצמה את עיניה נותנת מנוחה לאבריה. חני התבוננה בה ורגש חמלה עלה בגרונה, אולם היא לא אמרה מילה. ´´תמיד היינו כל-כך שונות אחת מהשניה´´, חשבה לעצמה, ´´מהטעם בלבוש, ועד דרך מחשבה. הן אף פעם לא הסתדרו ביניהן ותמיד היו מריבות בבית בין שתיהן שגרמו לאמם להיכנס לאותן מריבות ולהיות חלק מהן. ואמא שלה, הו אמא שלה תמיד, תמיד צידדה בדורית, ולא משנה מה היה ומי היה אשם. תמיד הייתה בניהן איזה שהיא קרבה שהיא אף פעם לא הבינה. ואבא שלה, הוא תמיד ישב בצד, לא עניין אותו שום דבר, רק העיתון שלו והרדיו הקטן שהיה בפינת המטבח. ואני תמיד הייתי צריכה להגן על עצמי, כל הזמן, וזה די נמאס, כי זו בדיוק ההרגשה שיש לי עכשיו כשאני רוצה לספר להם על עצמי כלסבית ועל חיי עם נורית.´´ היא טלטלה את ראשה להפסיק את המחשבות שעלו בראשה והתבוננה באחותה. דורית נראתה כישנה, ראשה מוטה הצידה נשען על ידה, פיה פתוח קמעה ונחירות קלות עלו מכיוונה. ´´ממש יופי, לא בשביל זה הבאתי אותה, טוב היא לפחות תקום כשאמן תכנס, ואז אספר לשתיהן.´´ - היא נשכבה על הספה, הלחץ קצת ירד מגופה, והיא הרגישה מעין שלווה, ומחשבותיה ´´הפליגו´´ לאהובתה נורית. המיטה היתה קשה, ואסתר הסתובבה בה כמטוטלת, מצד לצד, השינה לא הגיעה לעיניה. הבנות ישנו בשני חדרים צמודים בעלי מיטות קומתיים. היא ישנה בחדר הראשון בקומה התחתונה של מיטת הקומתיים וסופי ישנה בחדר השני בקומה השניה של מיטת הקומתיים. ´´ איזה מורה מטומטמת היא החליטה בשביל כל אחת, איפה תישן ובאיזה קומה´´ - אסתר הרגישה איך הכעס עולה בגופה והמשיכה להתהפך במיטה הקשה, ´´רק רציתי לישון ליד סופי - וגם לישון בקומה השניה...´´ היא הרגישה כל-כך מתוסכלת. כל בקשותיה לשנות חדר או מיטה נדחו על הסף. שקט שרר מסביב, היא התבוננה לעבר החלון הקטן וראתה את הלילה מנצנץ באלפי כוכבים, דמעות עלו בעיניה - ´´מה קורה לי???´´ חשבה בייאוש, ´´למה אני כל-כך מתוסכלת? למה אני כל-כך רוצה להיות ליד סופי? אני כל-כך מתגעגעת אליה, לריח גופה, לשפתיה, לנשיקה העדינה הזאת שהיתה מתחת לעץ התפוחים הזקן, למגעה העדין. למה אני כל-כך רוצה להרגיש אותה???´´ היא החלה לבכות בשקט, מנסה לא להפריע את מנוחתן של הבנות , אולם הבכי גבר והבנות החלו להתעורר. ´´אסתר, הכל בסדר?´´ שאלה אותה אחת הבנות, ´´למה את בוכה?´´ שאלה אותה בת אחרת. אולם אסתר לא ענתה, היא הסתובבה לכיוון השני מעניקה להן את גבה, והמשיכה בבכיה עד שנרדמה.

מורן א

New member
עקורים - חלק 5

5 אסתר הרימה ראשה והתבוננה על חלון המכונית שהתמלא באדים. דמעותיה המשיכו לזלוג לאיטן ממשיכות להרטיב את פניה ושמלתה. היה כבר חושך בחוץ. הרוח הנושבת והמיית הגלים שנשמעו מבחוץ רק הוסיפו למערבולות הנפש שסערו בגופה. היא נרעדה קלות מהקור ששרר בחוץ וחדר לאיטו למכונית מקפיא את גופה, היא חבקה את כתפיה, נזכרת פתאום בבנותיה ובביתה. ´´אלוהים אדירים, מה השעה?´´ היא נלחצה פתאום, מדליקה את האור במכונית מתבוננת על שעונה שהיה שמוט על פרק ידה, קולטת את השעה. ´´אלוהים ישמור כבר עשר´´, היא החלה להילחץ יותר מחפשת את המפתח לסוויץ´, התניעה את הרכב ונסעה לביתה. הדרך חזרה הביתה באוטובוס הרעוע עברה עליה בשתיקה. כולם מסביב שרו, צחקו ודברו. והיא ישבה לבדה מתעלמת מכולם. היה בה כעס עצום על הטיול הזה שהתפקשש אצלה. סופי לא התיחסה אליה כמעט כל הטיול, ומערבולות של כעס ותסכול זרמו בגופה כסם חונק. היא החליטה שמהיום והלאה היא מתעלמת ממנה. ´´זהו,´´ אמרה לעצמה ´´בכעס ההחלטה´´ - ´´היא לא קיימת אצלי יותר!´´ היא הסבה את פניה לכוון החלון והחלה להתבונן בנוף. ´´היי, מה קורה אתך???´´ נשמע קולה של סופי. אסתר סובבה את ראשה במהירות, נחנקת מהתרגשות - בולעת את רוקה, ´´הכול בסדר.´´ ענתה לה, כמעט נחנקת. סופי התיישבה לידה מחייכת ועיניה זוהרות. ´´היה טיול נהדר, הא???´´ אסתר הרגישה צביטה חזקה בלבה. סופי חיכתה לתשובה, מתבוננת בחברתה, אולם אסתר שתקה. ´´תגידי לי, מה קורה לך, מה השתיקה הזאת, לא היית בטיול הזה בכלל, לאיפה נעלמת, לאן לקחו אותך המחשבות???´´ סופי המשיכה לחייך מחכה לתגובה. אסתר התבוננה בה בכעס - ´´לא חשבתי ששמת לב אלי בכלל´´ אמרה בלגלוג, ´´ מה קרה שפתאום את מגלה סימני התעניינות בי???´´ שאלה בהתרסה עיניה כועסות וסנטרה מודגש כלפי מעלה. סופי התרוממה מתבוננת בה בכעס. ´´אי אפשר לדבר אתך כשאת במצב רוח שכזה, אני לא יודעת מה עובר עליך, אבל אני כבר לא מבינה אותך בכלל. כשתחלטי להירגע תגידי לי, אולי נוכל לדבר שוב´´. היא הסתובבה כועסת לכוון כיסאה משאירה את אסתר המומה וכועסת. חני הקיצה מנמנומה בבהלה. היא התבוננה באחותה הישנה, אולם משהו אחר הפריע את מנוחתה. היא שמעה פתאום קול צעדים במדרגות ומשהו מנסה לפתוח את הדלת. המפתח היה תקוע בדלת מבפנים, ומי שניסה לפתוח אותה לא כל-כך הצליח. הדפיקות החזקות והמהירות על הדלת הקפיצו אותה, ולשמע קול אמה, אנחת רווחה פרצה מגרונה. ´´אמא, איפה היית??? דאגנו לך נורא´´. היא התנפלה על אמה בפותחה לה את הדלת. אסתר חבקה אותה חזק, ודמעותיה גברו... ´´אמא, אמא מה קורה, מה קרה???´´ שאלה חני בבהלה. אולם אסתר המשיכה לעמוד במפתן הבית מחבקת את בתה ובוכה. דורית קפצה מהכסא, משפשפת את עיניה, נבהלת מקול בכיה של אמה, ´´אמא, מה קרה? איפה היית?´´ דורית החלה להילחץ, מנסה לחבק את גב אמה. ´´די, די תפסיקי לבכות.´´ דורית התבוננה בחני בשאלה, וחני רק הזיזה את ראשה כלא יודעת... פתאום קלטו שתי הבנות שזו הפעם הראשונה בחייהן שהן רואות את אמן בוכה והחלו, מבלי לדעת על מה, לבכות יחד איתה...

מורן א

New member
עקורים - חלק 6

6 אסתר שכבה במיטתה מתבונת בתקרה, אמה דפקה על דלת חדרה, ´´אסתר, סופי פה, באה לבקר...´´ אסתר הרגישה פתאום לחוצה ועצבנית. ´´אני לא יודעת מה עובר עליה´´ שמעה את אמה מדברת עם סופי, ´´מאז שהיא חזרה מהטיול היא לא יוצאת מהמיטה. לא רוצה לאכול, לא רוצה לשתות. לא הולכת לבית הספר כבר כמה ימים. אני כבר עייפה ממנה, לא יודעת כבר מה לעשות עם הילדה הזאת...´´ – היא שמעה את אמה נאנחת ואת וקול צעדיה המתרחקים. ´´אוף, איזה אמא נודניקית, בה לי לעוף מהבית הזה´´, אמרה לעצמה בכעס, מכעיסה את עצמה עוד קצת. סופי דפקה על הדלת פותחת אותה לרווחה, ´´מותר להיכנס?´´ שאלה בלחש, נכנסת בכל זאת סוגרת את הדלת מאחוריה . ´´מה זה משנה אם כן ואם לא, את כבר נכנסת.´´ ענתה לה אסתר בקול כועס, מסובבת את ראשה לכיוון הקיר לא רוצה לראותה. ´´לא באתי לכאן לריב אתך, אם לא נוח לך שאני פה אני תמיד יכולה ללכת...´´ סופי התבוננה באסתר וכאב חד עבר בגופה, ´´היא נראית נורא, נראה שהיא בכתה די הרבה, מעניין מה קורה לה´´ אמרה לעצמה. ´´כבר כמה ימים שאני לא רואה אותך בשום מקום´´ אמרה לאסתר, ´´את די חסרה, לאיפה נעלמת, התגעגעתי אליך...´´ הוסיפה, מחכה לתגובה. אסתר המשיכה לבהות בקיר ודמעות מציפות את עיניה. סופי התקרבה אליה והתישבה על קצה מיטתה, ´´אם לא תגידי מה קורה לך, איך אוכל לעזור לך???´´ אסתר הרגישה את חום גופה של סופי מלטף את גופה, וכולה נרעדה... ´´מה קרה אסתר, למה את רועדת כך, קר לך???´´ סופי התבוננה בה בדאגה מחפשת בעיניה את השמיכה. אסתר הרגישה איך חום גופה ממשיך לעלות והיא החלה להסמיק. גופה בער... ´´את חמה כמו אש´´ אמרה סופי בדאגה, מרגישה את חום גופה של אסתר לגופה. היא תפסה את ידה של אסתר בעדינות מלטפת אותה ברכות, ´´אסתריקה חמודה, את חולה? אולי את צריכה לראות רופא???´´ אסתר הרגישה שגופה נמס והיא המשיכה לרעוד בעוצמה. ´´הו המגע הזה´´ ראשה נטרף מעוצמת החוויה, ´´שזה לא ייגמר לעולם´´ אמרה לעצמה שוקעת בתוך המערבולות שהיו לה בגוף... סופי נבהלה בראותה את חברתה. ´´אסתר הכל בסדר? מה קורה אתך? את אדומה כמו עגבנייה´´. אסתר קמה בקפיצה ממיטתה, כאלו הכיש אותה נחש, ובמהירות נעמדה ליד ארון הבגדים, רחוק מסופי. ´´אני... ...קצת... לא... מרגישה... טוב...´´ אמרה בגמגום עצבני, מושכת את שולי שמלתה שהתרוממו. ´´אולי... עדיף... שתלכי...´´ המשיכה לגמגם מורידה את עיניה מהמבוכה המטורפת שהרגישה. גופה בער בה, והיא הרגישה עקצוצים - עקצוצים של עונג לאורך כל גופה... סופי התקרבה אליה, מתבוננת בה בעניין. ´´תגידי לי, מה קורה לך בזמן האחרון? למה את ניראת כך?´´ היא המשיכה להתבונן בה מתקרבת אליה עוד קצת. אסתר הרגישה איך גופה נדבק לקיר בהתקרבה אליה סופי. ´´אני... באמת בסדר... אני... רק, קצת... אנוח...´´ סופי המשיכה להתקרב אל אסתר, גופה עומד בניצב לגופה... האוויר בחדר היה מחושמל, אסתר כמעט התעלפה מחוסר חמצן והתרגשות... כל גופה בער בה, והיא לא הצליחה לזוז יותר... סופי התבוננה בה ברכות ´´הכל בסדר אתך? את בטוחה?´´ שאלה בלחש, עונג נשמע בקולה. היא הרימה את ידה ולטפה את פניה של אסתר ´´את כל-כך חמה...´´ אסתר לא יכלה לעמוד בזה יותר, היא כופפה את ראשה ונשקה בטרוף לשפתיה החמות של סופי... ´´אמא, בואי היכנסי הביתה´´ אמרה דורית לאמה מושכת את חני ואמה פנימה. אסתר נכנסה וכשלה לתוך הכורסה. העייפות והלאות נכרו בעיניה. חני הביאה לה כוס מים קרים והתבוננה בה. ´´אמא, מה קרה´´? ´´למה את בוכה כך´´? אסתר השעינה את ראשה אחורה ועצמה את עיניה, ´´נדבר... כבר... מחר..., יש לי משהו מאוד חשוב לספר לשתיכן, כעת אני מאוד עייפה, על כן אני אפרוש למיטתי, תודה דוריתי שהגעת לכאן אני יודעת שדאגת לי, אני בסדר עכשיו, את יכולה לחזור לעמוס - הוא לבטח מאוד דואג לך, תבואי מחר עם אורן אני מאוד אשמח לראותו. חני מתוקה שלי נדבר כבר מחר...´´ היא התרוממה בכבדות מהכורסה, הסתובבה, נכנסה לחדרה וסגרה את הדלת מאחוריה.

מורן א

New member
עקורים - חלק 7

7 הנשיקה היתה בוערת, הרכות והרוך שנלוו לנשיקה הענוגה הזאת הטריף את שתיהן, הן המשיכו להתנשק ללא יכולת לנתק את שפתותיהן אחת מהשניה... ידיהן מחפשות את התשוקה בנגיעה הבוערת... הן המשיכו להתנשק בפראות, מטריפות את הגוף אחת של השניה - גופן לא עמד במעמסה והן נפלו על השטיח הרך ממשיכות להתנשק בסערת חושים ששתיהן לא חוו מעולם... אסתר שלחה את ידיה המחושמלות לגופה של סופי מלטפות את החזה ברכות פותחות את חולצתה, סופי נאנקה מעונג מדהים עת אסתר נתקה את שפתיה משפתיה של סופי וירדו בעדינות מדהימה לכיוון החזה המפואר שחיכה בשקיקה למגע שפתיה החמות של אסתר... אסתר נשכבה על המטה הקרה, גופה רעד מקור והיא התכסתה. עיניה כאבו מהבכי הבלתי פוסק שהיה מנת חלקה בשעות האחרונות. היא הרגישה איך גופה הקר מתחמם מתחת לשמיכות. היא עצמה את עיניה נותנת מנוחה לגופה. היא לא הרגישה דבר יותר, לא היתה בה אנרגיה לשום דבר והיא נרדמה. חני ודורית התבוננו אחת בשניה בתמיהה, מה קורה לאמן??? שתיהן הרגישו בלבול וחוסר אונים. דורית פנתה לכיוון המטבח ´´רוצה משהו חם לשתות?´´ ´´ממש לא, מה שאני באמת רוצה זה להבין מה קורה לאמא´´ - חני פנתה לכיוון הספה והתיישבה בה, מצחה מתכווץ בהרהור... ´´על מה רצית לדבר איתי?´´ שאלה דורית. חני הופתעה מהשאלה, היא שכחה לגמרי למה היא הגיעה לבית אמא. ´´אה, שום דבר חשוב, באמת שכעת כבר מאוחר, ואת בטח ממהרת הביתה. אין דבר נדבר כבר מתי שהוא...´´. דורית התבוננה בה בעניין ´´את לא היית מביאה אותי סתם לכאן בשביל עניין פעוט, חוץ מזה איך שאמא נראית אני לא כל כך מתכוונת ללכת מהר, אני אדבר עם עמוס, אסביר לו את המצב, אולי אני אשאר פה הלילה, לא יקרה לו שום דבר אם הוא יטפל ויהיה קצת עם אורן. מה את חושבת???´´ מתבוננת בה בעניין... חני הרגישה איך הלחץ שוב עולה לכיוון גרונה, ´´תעשי מה שאת רוצה, באמת לא... איכפת... לי´´ גמגמה. דורית הרימה את הטלפון וחייגה לעמוס, ´´היי חמודי, תקשיב אמא שלי על הפנים, לא יודעת מה קרה לה היום, היא נעלמה לאיזה חצי יום ולא ידענו איפה היא, היא כרגע חזרה, והיא די בוכה ונסערת, על כל מקרה אני אשאר פה הלילה יחד איתה, אני כבר אעדכן אותך בפרטים, אוקיי?´´ עמוס לא כל-כך התלהב מהרעיון ´´מה עם אורן? אני מחר צריך להיות בישיבה בתשע וחצי, וממש אין לי זמן לשטויות כאלה עכשיו.´´ אמר בקול כועס... ´´שטויות??? - שטויות??? זה מה שאמרת? מה הבעיה שלך? אתה לא יכול לתרום קצת לבית ולילד שלך??? איפה חוש ההגינות שלך??? אם לאמא שלך היתה בעיה כל שהיא גם אתה היית רוצה להיות שם בשבילה, לא??!!´´ דורית החלה לכעוס ועמוס הרגיש איך המריבה מתקרבת אליו וזה הדבר האחרון שהוא רצה בשעת לילה מאוחרת זו, חוץ מזה, לא היה לו כוח להתווכח איתה. ´´היי, היי, תירגעי, בלי לחץ, אני אביא כבר את אורן למטפלת מחר בבוקר, שאמא שלך תרגיש טוב, ד´´ש לחני.´´ והוא ניתק. דורית התיישבה על הכורסה מחזיקה עדיין את השפופרת ביד, ´´לפעמים אני מרגישה שהגברים האלה אף פעם לא יצליחו להבין אותנו הנשים.´´ הפטירה בקול. חני התבוננה בה משועשעת ´´יכול להיות שאת צודקת, בגלל זה אני חיה עם אשה ולא עם גבר...´´ נפלט מפיה. דורית התבוננה בה בהפתעה גמורה, ´´מה??? מה אמרת???´´ ´´אני חיה עם אשה כבר שנתיים. עם נורית. את זוכרת אותה ´´השותפה שלי לדירה´´, את זוכרת???´´ דורית היתה המומה, ´´שנתיים??? ואני לא ידעתי דבר??? ומה עם אמא, היא גם לא יודעת???´´ ´´לא´´ הפטירה חני בחצי קול, ´´גם אמא לא יודעת, והיא הסיפור הקשה, איך אני אספר כזה דבר לאשה כל-כך מרובעת, היא בטח תקבל התקף לב´´. חני התבוננה בדורית, הפה שלה היה פתוח ועיניה היו המומות, ידה עדיין המשיכה להחזיק את שפורפרת הטלפון שנשאר פתוח... ´´הלו, הלו, דורית, דורית...´´ נשמע קולו של עמוס משפורפרת הטלפון... דורית הרימה את השפורפרת לאוזנה במהירות, ´´עמוס´´ אמרה בצעקה ´´מה אתה עושה על הקו???´´ ´´לא סגרת את השפורפרת והייתי צריך להתקשר לרוזנטל לאמר לו שאני מאחר לישיבה מחר... וואלה, שמעתי את ההודעה המסעירה של אחותך, תגידי לה, אחלה סבבה´´ הוא צחק משאיר את דורית עוד יותר המומה. ´´מה, עמוס שמע את מה שספרתי לך???´´ חני נלחצה, מתבוננת באחותה בשאלה. דורית הנהנה בראשה מאשרת את שאלתה, ´´אוף, איזה דרק...´´ מלמלה חני. ´´למה דרק, הוא אמר סבבה...´´ ענתה דורית אוטומטית, עדיין המומה... ´´טוב עמוס אני אדבר אתך כבר מחר, היום נראה לי שאני צריכה לקבל קצת אינפורמציה על כמה דברים...´´ והיא נתקה במהירות.

מורן א

New member
עקורים - חלק 8

8 ...סופי החלה לגנוח מתשוקה ואסתר המשיכה ללטף בלשונה ובשפתיה את החזה החשוף. ידיה החלו ללטף את גופה של סופי מגיעות ברכות לכיוון רגליה, מזרימות גלי תשוקה סוערים לגופה הבוער. סופי החלה להתפתל בפראות עת הרימה אסתר את חצאיתה מעל ברכיה לאט לאט לכיוון בטנה, מחפשות את התחתונים כדי להורידם... סופי, מעונגת כולה הושיטה ידיה לחזה של אסתר, מתחילות ללטפם בעונג משכר. אסתר נרעדה כולה מעוצמת הזרמים שעברו בגופה עת סופי החלה ללטף גם את בטנה. אסתר הורידה ראשה למפשעתה של סופי והורידה לאיטה את תחתוניה. סופי החלה להתפתל ולהתקמר, וגופה נמס מעוצמת החוויה. אסתר החלה ללטף באצבעותיה את המפשעה מעבירה זרמים של עונג. סופי החלה לגנוח במהירות בתשוקה עילאית שלא חוותה מעולם. ´´הו... אסתריקה... מה את עושה לי?... בחיים שלי לא הרגשתי עונג שכזה... הו... איזו... הרגשה... מדהימה...´´ היא המשיכה להתפתל ולגנוח. אסתר הרימה ראשה באיטיות והתבוננה בסופי ´´את כל-כך יפה´´ אמרה בקול צרוד וחלש ´´ואני אוהבת אותך סופי, יותר ממה שתדעי...´´ עיניה של אסתר החלו שוב לדמוע. סופי משכה את אסתר אליה נוגעת בעדינות בפניה מסלקת את הדמעות הזולגות ברכות ´´או אסתריקה, גם אני אוהבת אותך. חבל רק שזה לקח לי הרבה זמן להבין את זה´´ היא קירבה את שפתיה החמות והמשתוקקות לשפתיה של אסתר ונישקה אותה בתאווה אין קץ... דפיקות עזות נשמעו על דלת חדרה של אסתר ´´אסתר, אסתר הכל בסדר´´ נשמע קול אמה הצועק, מחוץ לחדר. בקפיצה מהירה הן ניתרו מעם הרצפה, ליבן פועם במהירות ובחוזקה, החלו לסדר וליישר את בגדיהן ´´הכל... בסדר... אמא´´ ענתה אסתר בקול מהיר וצרוד, ´´אנחנו רק מדברות´´ המשיכה בהסברה, מנסה לסגור את חזייתה הפתוחה... אמא פתחה את דלת חדרה בתנועה חדה, ´´מה קורה פה???´´ שאלה בצעקה, ´´מה הבלגן הזה שיש פה על הרצפה??? היתה פה מלחמה???´´ היא התבוננה בהן בכעס, חוקרת את פניהן. ´´מה קורה לכן? אתן נראות כאלו עברתם איזה ריצת מרתון...´´ הן התחילו לצחוק ממבוכה, ליבן פועם בטירוף ובחוזקה... ´´אנחנו... סתם... צחקנו פה´´ ענתה לה אסתר בגמגום קל. ´´זה בסדר אמא... אנחנו כבר נסדר פה...´´. ´´יופי, יופי, אני רואה שאת כבר מרגישה הרבה יותר טוב. אני מקווה שתרגישי הרבה יותר טוב גם ללכת לבית ספר מחר´´ הוסיפה ברוגזה. ´´נו, תסדרו מהר, אבא שלך צריך להגיע הביתה עוד מעט לארוחת צהרים - תעשו את זה מהר...´´ והיא פנתה לאחור בכעס, טורקת את הדלת ביציאתה. ´´...מה זאת אומרת שנתיים?´´ שאלה דורית שוב את אחותה חני. ´´למה לא אמרת שום דבר עד עכשיו?´´ המשיכה בלחץ חקירתה. ´´...רגע, רגע, מה הלחץ, תירגעי´´ נכנסה חני לדבריה, ´´אני אספר לך הכל בתנאי שאת עוזרת לי עם הספור הזה. יש לי פחד ממה שזה יכול לעשות לאמא. ולא בא לי להיות שוב ´´הילדה הרעה´´ בקטע הזה, אוקיי?´´ חני התבוננה בדורית מחכה לתשובתה. דורית בלעה את רוקה. ´´אני אעזור לך עם אמא, אבל זה לא אומר שאני מקבלת את זה´´ הפטירה בהתרסה. ´´זה בכלל לא מעניין אותי אם את מקבלת את זה או לא. אני רוצה לספר לאמא ואני חייבת לעשות את זה בעדינות כמה שאפשר. ופה את נכנסת לתמונה בכתור ´´הילדה הטובה´´ של אמא. לפחות אתך היא מסתדרת יותר טוב ממני. ´´יש מבין?´´ - דורית הרגישה פתאום לחוצה. ´´טוב, בואי... נעשה... סדר... בדברים´´ התחילה לגמגם. ´´תתחילי לספר לי את הספור. אני רוצה לשמוע איך הפכת להיות כזאת...´´ חני התבוננה בה כלא מאמינה ´´כזאת?´´ ירקה חני את המילה החוצה, ´´כזאת, זה מה שאמרת? מה זאת אומרת, כזאת!?´´ המשיכה בכעס, ´´את אומרת את הדברים כאילו אני איזה פושעת´´ הרימה את קולה. דורית התכווצה על הכורסה, מרגישה מאוימת. ´´לא... התכוונתי... לפגוע... בך. רק... שאני... מאוד מופתעת... זה הכל...´´ המשיכה בגמגומה. ´´אני לסבית!!! לסבית!!!´´ היא צעקה בקול, ´´את יודעת מה זה לסבית???´´ היא המשיכה בכעס, פניה מתחילות להאדים. דורית נרעדה והתכווצה עוד קצת על הכורסה. ´´אני ממש מבקשת סליחה, חני. לא היתה לי שום כוונה לפגוע בך. סליחה, באמת´´. דורית התבוננה בחני בתחינה, ´´צאי מזה כבר חני. נו, אני באמת רוצה לשמוע. זה דווקא מאוד מעניין אותי מה קורה בחייך...´´ חני התעשתה פתאום וקמה על רגליה. ´´אני חייבת עכשיו כוס קפה. את רוצה?´´ דורית הנהנה בראשה ל ´´לא´´, וחני פנתה למטבח כשחיוך ממזרי על שפתיה.

מורן א

New member
עקורים - חלק 9

9 הן התבוננו אחת בשניה. עדיין המומות מהחוויה המסעירה שעברו לפני כמה דקות. ´´אנחנו צריכות לסדר את החדר, לפני שאבא שלי יבוא´´ הפטירה אסתר, בקול חלוש, ממשיכה להתבונן ברכות בסופי. סופי התבוננה באסתר, ידיה רועדות ´´כן, כן, בואי נעשה את זה מהר. אני עוד צריכה למצוא את התחתונים שלי...´´ היא הסמיקה... ´´אלוהים, בואי נחפש אותם מהר´´ זעקה אסתר. שתיהן הסתובבו במהירות לכיוון הרצפה מחפשות את התחתונים. ´´הנה, מצאתי אותם...´´ סופי חטפה אותם מידיה של אסתר ולבשה אותם במהירות. ´´אימל´ה, איזה פחד´´ לחשה סופי, מתבוננת באסתר ´´בואי נסדר מהר את החדר שלך לפני שאמא שלך תחזור ותעשה לנו בלגן´´. הן החלו לסדר את החדר במהירות, נזהרות לא לגעת אחת בשניה. המבוכה בחדר גדלה עת החלו להבין הבנות את הסיטואציה בה היו שתיהן. ´´אני חייבת ללכת הביתה´´ אמרה לפתע סופי, ´´ אמא שלי בטח דואגת לי´´ המשיכה בדיבורה והחלה מתקדמת לכיוון הדלת. ´´אני אדבר אתך אחר-כך´´ ממהרת לצאת, עיניה לא פוגשות את עיניה של אסתר. היא התקדמה במהירות לכיוון הדלת. ´´למה את הולכת?´´ לחשה אסתר כובשת את עיניה ברצפה רגליה משחקות אחת בשניה. סופי נעצרה מהילוכה, גבה לכיוון אסתר ´´אני חייבת... לעכל... כל מה... שקרה כאן´´ גמגמה. את בטח מבינה אותי, נכון?´´ הוסיפה בלחש... ´´ סופי, תסתובבי אלי בבקשה´´ התחננה אסתר, ´´תתבונני בי בבקשה´´ המשיכה, ´´אל תלכי, הישארי איתי עוד קצת, אני כבר מתגעגעת אלייך...´´ ´´אני חייבת ללכת אסתריקה, אל תכעסי עלי´´ היא הסתובבה פתאום לכיוונה מכחכחת בגרונה, ´´בואי נפגש בסביבות שש בערב מאחורי המחסן הישן של אברמל´ה הזקן. זה מקום בודד ליד הגבעה בקצה השכונה, את זוכרת איפה זה?´´ ´´כן, אני זוכרת איפה זה. אבל מה נגיד להורים שלנו? ההורים שלי יעשו לי מה זה בעיות´´ הפטירה בשקט אסתר. ´´תגידי להורים שלך שאת באה אלי לישון אצלי כי יש לך מלא חומר לימודים להשלים´´. ´´ומה את תגידי להוריך שפתאום אני באה לישון אצלך?´´ סופי התבוננה בה ברכות. ´´אל תדאגי לי. את באה לישון אצלי, זה יהיה בסדר מצידם, הם רגילים שחברות באות לישון אצלי. רק תשכנעי את הורייך...´´ הן התבוננו אחת בשניה, וזרמים של תשוקה עברו בניהן. סופי התקדמה לכיוונה ונעמדה מולה ´´אני אוהבת אותך´´ אמרה בצרידות מתחילה ללטף את פניה. אסתר בלעה את רוקה. ההתרגשות החלה מפעמת בה שוב. היא תפסה את פניה של סופי בעדינות ונשקה לשפתיה הרכות והחמות... ´´אני אוהבת אותך, סופיקה´´. ´´סופיקה?´´ צחקה סופי - ´´מה זה שם חדש?´´ אסתר צחקה ´´יצא לי, כזה´´. ´´אני אלך הביתה לפני שאבא שלך יבוא, ואמא שלך תצרח.´´ סופי אספה את פניה של אסתר בידיה ונשקה ברכות לשפתיה. לפתע היא הסתובבה ויצאה מחדרה. אסתר התבוננה בה בלכתה ודקירת כאב חדה עברה בגופה... ´´אני אספור את הדקות עד שאראך שוב, אהובתי, אהבתי הגדולה...´´ לחשה בליבה. וסופי יצאה מביתה. הקפה היה חם וחני הניחה אותו על השולחן. ´´מה את רוצה לשמוע, דורית?´´ דורית ישבה מכווצת בספה והתבוננה בחני. ´´מה שתרצי לספר לי אני אשמח לשמוע...´´ היא ענתה בקול חלוש. וחני החלה לספר. היא סיפרה לה איך הכירה את נורית באוניברסיטה. איך בהתחלה היו סתם חברות. איך יום אחד הן יצאו לטיול עם כמה חבר´ה לרמת הגולן. איך הדברים השתנו מאותו יום והלאה. הספור היה ארוך ומעניין, ודורית ישבה והקשיבה. שתי האחיות ישבו באותו הלילה אחת עם השניה ודברו ביניהן. פתאום גילו האחיות לאחר כל-כך רבה שנים שיש ביניהן כל-כך הרבה דברים משותפים. השיחה ביניהן קלחה כמים והן לא הפסיקו לדבר גם כשעלה האור הראשון במזרח. ...ואסתר. אסתר התעוררה בבהלה ובפתאומיות בשעה שדורית דיברה בכעס בטלפון עם עמוס. היא קמה ממיטתה כדי לצאת לבנותיה אולם משהו בשיחה שהיתה שם בסלון עצרה אותה. היא עמדה והקשיבה, גופה דרוך ומתוח, אולם, ההכרזה המפתיעה של בתה חני ´´הפילה´´ אותה המומה ונרגשת והיא התיישבה על הרצפה ליד דלת חדר השינה הסגור שלה... ...היא ישבה שם המומה, על הרצפה במשך כל הלילה כנטועה והקשיבה מהופנטת לשיחתן. ...ואם היא חשבה ששום דבר בחיים אלו לא יפתיע אותה יותר, טעות גדולה היתה בידה! טעות גדולה!

מורן א

New member
עקורים - חלק 10

10 היה חם בחוץ למרות שעת בין הערבים בסוף חודש מאי. היא התקדמה במהירות לאורך שביל מטע התפוחים. הליכתה היתה מהירה וגמלונית, היא הציצה לאחור לראות עם עוקבים אחריה אולם גם השקט מסביב לא הרגיע אותה - ´´הו אהובתי היקרה, אני בדרך אליך...´´ אמרה לעצמה בקול חלוש והגבירה את מהירות צעדיה... סופי נשענה על קיר המחסן הישן. היא חכתה בחוסר סבלנות. היה בה פחד לא מובן והיא הרגישה איך הלחץ בבטנה משפיע על רגליה שהפכו פתאום להיות חסרות תחושה והיא התישבה. ´´איפה היא לעזאזל?´´ אמרה לעצמה בקול, מביטה בשעונה... היה כבר שש ורבע - ´´למה לוקח לה כל-כך הרבה זמן?´´ היא התחילה להיות לחוצה עוד קצת. היא שפשפה את רגליה להחזיר להן את התחושה. היה רחש מסביב והיא נרעדה, היא קפצה על רגליה מנקה ומנערת את החול שנדבק לחצאיתה... היא הציצה לעבר השביל המוביל אולם נפש חיה לא היתה שם... ´´...הי...´´ היא קפצה לאחור בבהלה רואה את יהודה מתגלגל מצחוק ויוסי עומד נבוך עם כדור ביד - ´´היי סופי, מה את עושה כאן?´´ יוסי התבונן בה בסקרנות חוקר את תגובתה. היא החלה מסמיקה מקווה שהוריה של אסתר לא הרשו לה להגיע... ´´אני... סתם... פה...´´ גמגמה, ´´אני צריכה... כבר... ללכת...´´ המשיכה בגמגומה מתחילה להתקדם במהירות לכיוון שביל מטע התפוחים, לכיוון ביתה. ´´את רוצה שנלווה אותך?´´ הוא צעק אחריה מתבונן בה ברכות... היא המשיכה בהליכתה המהירה, כמעט רצה, לבה דופק בפראות ובבהלה... ´´סופי?´´ נשמע קול מוכר. ´´סופי?´´ הקול המשיך לקרוא לה... היא התבוננה לעבר הקול הקורא ובראותה את אסתר היא הפסיקה מהילוכה המהיר מנערת את ראשה להפסיק את הלחץ שהצטבר לה, נותנת לפתע פורקן לבכיה שפרץ ´´כאשד זועם´´ עת אסתר אספה אותה לזרועותיה... ´´סופי מה קרה?´´ שאלה אסתר בבהלה מחבקת חזק יותר את סופי הבוכיה. ´´איך נבהלתי...´´ אמרה בבכי, ´´איך נבהלתי... ´´למה נבהלת?´´ המשיכה אסתר להלחץ , ´´מה קרה כשחיכית לי?´´ המשיכה בשאלתה... אולם סופי המשיכה בבכיה. אסתר המשיכה לחבקה אולם בפתאומיות סופי השתחררה מחיבוקה. ´´אנו חייבות ללכת מכאן כמה שיותר מהר...´´ אמרה בלחץ מושכת את ידה של אסתר לכיוון ביתה. ´´בואי נלך מהר אלי...´´ המשיכה לדבר אל עצמה ממשיכה למשוך אותה. אסתר היתה המומה אולם לא אמרה דבר. היא נתנה לסופי למשוך אותה והתקדמה איתה לכיוון ביתה. ´´...מטומטם, ראית איך הבהלת אותה?´´ יוסי הסתכל על יהודה בכעס. כבר כמה זמן שהוא חושב ברצינות על סופי, ובטיול השנתי הם דברו וצחקו המון בניהם. הוא רצה להציע לה חברות כבר בטיול, אולם משהו עצר אותו והוא החליט לחכות לזמן המתאים. במעלה הגבעה יש מגרש גדול וחולי שרגלי הילדים עיצבו אותו למגרש כדורגל. כל יום אחרי בית הספר היתה שם התקהלות המונית של ילדים שרצו לשחק וכש´´הגדולים´´ הופיעו הקטנים היו צריכים לפנות את המגרש לטובתם. הם היו בדרך חזרה אחרי משחק כדורגל קשה עם הבנים של הכתה השניה והניצחון המתוק רק העצים את הרגשתם. הם התקדמו לכיוון ביתם כשלפתע ראו אותה יושבת שם ליד המחסן הישן של אברמל´ה הזקן. הם התפלאו לראותה שם. זה לא היה מקום נעים במיוחד, והילדים ´´הדירו´´ את רגליהם משם. אולם בראותו את סופי התרגש יוסי ורצה לקרוא לה, אולם יהודה סימן לו עם אצבעו על פיו כדי שיהיה בשקט ובחיוך ממזרי התקרב אליה כדי להבהילה. יוסי לא אהב זאת וניסה למנוע זאת ממנו אולם יהודה היה זריז יותר וה´´היי´´ שלו הקפיץ אותה בבהלה. ´´...בוא נרוץ אחריה נבקש ממנה סליחה´´ המשיך יוסי בדברו מושך אחריו את יהודה. הם התקדמו כמעט בריצה לכיוונה, אולם שניהם נעצרו בראותם את אסתר מתקדמת במעלה השביל... הם קפצו באותו הרגע לאחורי אחד העצים והתחבאו. הם הסתכלו אחד על השני במין שאלה לא מובנת והרגישו שהם נמצאים במקום שאסור היה להם להיות בו. היתה לשניהם הרגשה לא נעימה עת חבקה אסתר את סופי ברכות ובהפגנת הרגשות, הלא מובנת להם, שהפגינה כלפיה... ובראותם את סופי מושכת בחוזקה את אסתר לכיוון ביתה, הבינו שניהם שיש יותר ממה שעינם ראתה.

מורן א

New member
עקורים חלק 11

11 ´´...היי חני, תהיי בשקט, אמא תתעורר בגללך... ´´ אמרה דורית בלחש לחני שצחקה בקול. ´´אוף, תצאי מהמרובעות שיש בך ותתחילי לחיות. חוץ מזה אמא ישנה שנת ישרים ואני לא חושבת שמשהו יפריע לה כעת, אם לא הפריע לה עד עכשיו.´´ היא התבוננה בדורית בחיבה. היא שמחה על השיחה, הפתיחות והכנות שהיתה ביניהן בלילה זה. הן ליבנו הרבה דברים שעמדו ביניהן במשך השנים והיתה לשתיהן הרגשה מאוד טובה עם זה. ´´אני שמחה שלמדתי להכיר אותך יותר טוב לאחר כל-כך רבה שנים´´ - דורית התבוננה בחני והסמיקה. ´´אני גם שמחה שיכולת לבוא ולהגיד לי את האמת שלך על עצמך ועל חייך...´´ היא התבוננה בחני מנגבת דמעה קטנה שזלגה לה בעדינות על לחיה. ´´אחלה אחותי.´´ היתה בחני התרגשות והיא קמה לכיוונה נותנת לה את ידה ´´אני תמיד אהיה האחות שלך, אם לטוב ואם לרע. אני תמיד אהיה פה בשבילך...´´ היא נגבה עוד דמעה ´´אני תמיד בשבילך מתי שרק תרצי...´´ והיא התחילה לבכות מרגישה שכתפיה מתחילות לרעוד. דורית קמה מהכורסה הישנה של אביה וחבקה את אחותה. ´´אני אוהבת אותך חני, באמת. חבל שכל השנים האלה עסקנו בשטויות ולא באיך להיות אחיות...´´ היא המשיכה לחבקה בעדינות, ולאט לאט החלה לחבקה יותר בחוזקה כשנתנה דרור לדמעותיה... הן התקדמו כמעט בריצה לכיוון ביתה של סופי. אסתר המשיכה לנשום בכבדות וסופי היתה כבר לחוצה להגיע. ´´נו, אסתר, בואי כבר...´´ מושכת אותה אחריה, ´´אל תהיי כזאת כבדה...´´ המשיכה בהילוכה המהיר. אסתר לקחה עוד פעם אויר לריאותיה שעמדו להתפוצץ ´´תגידי לי... ´´ היא אמרה בחוסר נשימה ´´מה... קורה... לך?´´ היא החלה להשתעל אולם נראה שסופי לא שמה לב לזה. ´´אני רוצה להגיע הביתה כמה שיותר מהר...´´ היא פלטה מפיה ממשיכה בהילוכה המהיר. אסתר נענעה בראשה כלא מבינה מה קורה והמשיכה אחריה בכבדות... יוסי ויהודה המשיכו לעקוב אחריהן, התנהגותה של סופי נראתה מוזרה בעיניהם. הם התבוננו אחד בשני אולם לא אמרו דבר והם המשיכו במעקבם. אסתר המשיכה לשבת על הרצפה ובכיה המתגלגל זעזע את גופה הדואב. היא תפסה את ראשה בשתי ידיה, ראשה מתנועע מצד לצד. מה שקרה בין בנותיה הפעים וריגש אותה יותר ממה שהאמינה שיקרה אי פעם. תמיד הרגישה שרגשותיה נשארו אי שם בעבר הרחוק שלה ולא נותר לה דבר לתת. לא לבעלה, לא לבנותיה ולא לביתה. אולם בעשרים וארבע השעות האחרונות היא בכתה והתפרקה יותר מאשר כל חייה יחד. ´´מה קורה איתי...´´ חשבה בלבה, ´´מה קורה לי...´´ חוככת בדעתה אם לצאת, או להשאר בחדרה... שלווה אדירה השתלטה עליה בפתאומיות. הרגשת ריחוף חלפה בגופה ומשקל תסכולה, אכזבתה ומרירותה מהעבר ובשנים לאחר מכן פשוט נעלמו... היא נשכבה מרגישה את התחברותה עם הרצפה הקרה, תופסת בידיה את גופה שהתכווץ לתנוחה עוברית... היא שכבה שם כמה שעות, באותה תנוחה, עיניה העצומות מחייכות עת הרגישה איך באיטיות ובעדינות אין קץ איך אחרי 50 שנה, גופה ונפשה נולדו מחדש...

מורן א

New member
עקורים - חלק 12

12 הריצה המהירה הכריעה אותה. ´´די! אין לי כוח יותר לרוץ...´´ אסתר נעמדה במקומה מתכופפת ומחזיקה את בטנה. סופי עצרה את ריצתה ´´בואי כבר אסתר, אנחנו כבר מגיעות´´. ´´אם לא תגידי לי מה קרה לך שם ליד המחסן וממי את בורחת בכזאת מהירות אני לא זזה ממקומי.´´ פלטה אסתר מפיה פניה מתעוותים מכאב עת הרגישה את שריריה מתכווצים עוד קצת... ´´בבית, בבית אני אספר לך, נו בואי כבר´´ הסתכלה עליה סופי בתחינה. ´´אוף, איזה מרגיזה את לפעמים...´´ אסתר התיישרה מחזיקה בידה את צד גופה הכואב. ´´נו, בואי´´ התבוננה בסופי, ´´אלוהים איך כואב לי הגוף.´´ והיא החלה להתקדם לאיטה לכיוון ביתה של סופי. סופי התבוננה בה בלכתה והחלה ללכת באיטיות אחריה. יוסי ויהודה התבוננו אחד בשני... ´´מה הולך בניהן?´´ פלט יהודה ליוסי שהסתכל כל הדרך אחרי שתיהן בעניין רב. ´´אין לי צל של מושג, אולם שתי אלה כל הזמן ביחד. ואני יודע עכשיו מה הפריע לי בטיול...´´ יוסי המשיך להתבונן בסקרנות, מצחו מתקמט. ´´מה, מה הפריע לך בטיול?´´ יוסי מהורהר, התבונן לפתע ביהודה. ´´אני יודע מה הפריע לי בטיול...´´ המשיך בהרהורו. ´´נו, מה הפריע לך?´´ יהודה התחיל להתעצבן, ´´דבר כבר.´´ ´´אתה זוכר שרציתי לבקש ממנה חברות בטיול, אולם כל פעם שרציתי לבקש ממנה הרגשתי ריחוק ממנה שנבהלתי. וכמה פעמים שדברתי איתה קלטתי שהיא לא מקשיבה לי כלל...´´ - ´´אני יודע מה הפריע לי בטיול... אתה זוכר שאמרתי לך שמשהו נראה לי מוזר בין שתיהן. חברות כאלה טובות, שכל הזמן בילו ביחד, טיול כמו שהיה לנו היה צריך להוות את שיא החברות שלהן. אולם, לא. בטיול הזה אף אחת מהן לא היתה אחת עם השניה. הן כמעט לא דברו ביניהן וקלטתי את אסתר כל הזמן מתבוננת בסופי במבט כזה מוזר שהרגשתי עם המבט הזה ממש לא נוח. זהו, זה הדבר שהפריע לי בטיול ושבגללו לא בקשתי חברות מסופי. אני לא יודע למה, אולם הרגשתי שאני מפריע לשתיהן בתוך החברות שלהן. זה נשמע לך מוזר?´´ הוא כחכח בגרונו מתבונן ביהודה במין מבט מוזר. יהודה התבונן בו בסקרנות ´´אני עוד לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד בדברים שאמרת כרגע...´´ יוסי הסתובב ממנו והתבונן לכיוונן. שתיהן המשיכו לדדות באיטיות לכיוון ביתה של סופי... הן הרגישו מותשות ועייפות. זה היה יום ארוך מאוד לשתיהן שבו שתיהן עברו חוויות מסעירות שכל חוויה מסעירה בדרכה וכל רצונן היה כבר להגיע הביתה. הן פתחו את הדלת הראשית. הבית היה שקט וחשוך. ´´אמא, אבא... בטח אין אף אחד בבית...´´ סופי התבוננה באסתר שנראתה כאילו עברה ריצת מרתון. ´´רוצה לשתות משהו?´´ סופי פנתה למטבח מדליקה בדרכה את האור בסלון. ´´שבי, שבי אסתר אני כבר אביא משהו קר לשתות´´. אסתר התבוננה בה בלכתה והסתובבה לעבר הסלון סוקרת אותו שוב. היא הציצה לעבר החדרים האחרים בבית מחפשת לראות אם יש אנשים בבית. הבית היה ריק. ´´איפה ההורים שלך?´´ שאלה אסתר ופנתה לכיוון המטבח. ´´הם השאירו פה פתק שהם נסעו לבית חולים בחדרה לבקר חבר של אבא שלי´´ היא המשיכה לקרוא את הפתק ´´הם יגיעו יותר מאוחר, בסביבות השעה 21:00 בערב. יופי, זה אומר שכל הבית בשבילנו´´ היא התבוננה באסתר שהגיעה למטבח. ´´אני צמאה סופי, אפשר לקבל משהו קר לשתות?´´ סופי פתחה את המקרר והוציאה את כד הלימונדה. ´´מה את חושבת קורה עם אמא?´´ דורית החביאה פיהוק עייף והתבוננה בחני בשאלה. חני הרגישה את גופה העייף שמשתוקק לשכב ´´לא יודעת, אבל כשהיא תקום היא בטח תספר לנו.´´ היא פיהקה פיהוק גדול והרימה את ידיה מותחת את גופה. ´´אני מה זה עייפה, אני אשכב פה על הספה בסלון עד שאמא תצא, טוב?´´ היא נשכבה על הספה מתבוננת בעיניים חצי רדומות בדורית שהיתה כבר מרוחה כולה על הכורסה הישנה של אביהן. ´´אחלה, גם אני אעצום קצת את עיני עד שאמא תקום.´´ דורית התכרבלה עוד קצת על הכורסה הישנה שהיתה מאוד אהובה עליה ´´אח, איזה כיף. התגעגעתי לכורסה הזאת ואפילו לא ידעתי כמה...´´ היא פיהקה פיהוק גדול ועצמה גם היא את עיניה.

מורן א

New member
עקורים - חלק 13

13 ´´...אוף, כמה אני עייפה´´ פיהקה אסתר בקול וצנחה על הספה בסלון, ´´הייתי יכולה לישון עכשיו מאה שנה...´´ המשיכה בדיבורה כשפיהוק שני הופיע בפיה. סופי הופיעה, שתי כוסות לימונדה בידיה, היא הושיטה כוס אחת לאסתר והתיישבה לידה. ´´את עייפה, אה?´´ סופי התבוננה באסתר ואהבה מילאה את ליבה. ´´אני אוהבת אותך כל-כך, את יודעת...?´´ אסתר המשיכה לשתות מהכוס שהוגשה לה, אולם לא אמרה מלה. ´´אסתר, מה קורה? למה את שותקת?´´ אסתר הורידה את הכוס מפיה ´´למה ברחת ככה? מי הבהיל אותך בצורה כזאת?´´ סופי נשענה על הכורסה ו´´אוף´´ גדול פרץ מגרונה. ´´הייתי מאוד לחוצה כשהמתנתי לך, שם, מאחורי המחסן הישן, את התעכבת, אני נלחצתי עוד קצת ופתאום משום מקום מופיעים לי שני הליצנים האלה, נבהלתי...´´ סופי השתתקה והחלה להרהר... ´´נו, מי שני הליצנים שהבהילו אותך?´´ אסתר התבוננה בה מחכה למוצא פיה. ´´יוסי ויהודה...´´ לחשה סופי את שמם, ´´את יודעת שיוסי רצה להציע לי חברות בטיול, אולם משום מה הוא לא הציע... אני שמחה שהוא לא הציע בסופו של דבר...´´ המשיכה סופי לדבר לעצמה. אסתר התבוננה בה, היא היתה כל-כך יפה בצורת דיבורה ובדרך בה לחשה את הדברים. היא אהבה אותה יותר מאשר את החיים עצמם. היא התכופפה פתאום לכיוונה של סופי ונשקה לה בעדינות על שפתיה. סופי הופתעה והכוס שהיתה בידה כמעט עפה לה. ´´אסתריקה, את נוראית...´´ היא פתאום צחקה, ´´נשקי אותי שוב...´´ היא כיווצה את שפתיה והגישה אותן לכיוונה של אסתר... אסתר הניחה את הכוסות על השולחן וצחקה, ´´שלא נשבור חס וחלילה משהו בבית שלך...´´ היא הסתובבה לכיוונה של סופי ואחזה בעדינות את פניה ´´את כל-כך יפה אהובה שלי, אני לא חושבת שאהבתי או שאוהב מישהו בחיי כמו שאני אוהבת אותך...´´ והיא נשקה בעדינות אין קץ על שפתיה החמות של סופי ´´...אין לי... חיים בלעדייך...´´ המשיכה אסתר ברוך להרעיף דברי אהבה על סופי. הן המשיכו להתנשק ברוך ואט לאט נהפכה נשיקתן תובענית יותר ויותר והן המשיכו בטירוף לנשק אחת את השניה. הן החלו להוריד את הבגדים אחת של השניה ומנגיעות רכות ועדינות החלו לאהוב אחת את השניה כמו שלא אהבו בחייהן... דלת הבית נפתחה לרווחה והוריה של סופי נכנסו הביתה ישר לתוך הסלון... אסתר התעוררה על הרצפה הקרה, מביטה סביבה, היא הרימה את עיניה מתבוננת בחושך שמעליה. היה שקט בחוץ. ´´הן בטח נרדמו...´´ אמרה לעצמה ממשיכה לשכב על הרצפה. ´´מעניין מה הן היו אומרות אם הן היו נכנסות לחדר ורואות אותי כך על הרצפה.´´ חשבה בקול. תפסה פתאום שהיא מדברת לעצמה בקול. היא לא הרגישה דבר. גופה כאילו לא היה שייך לה. היא המשיכה להתבונן בחושך שמעליה וראתה את דמותה של סופי לפניה... היא הסתובבה לצידה והחלה לבכות... ´´... אלוהים ישמור!!! אפשר להבין מה קורה פה???´´ קולו של אביה רעם מעליהן עת שתיהן ניתרו מהספה עליה היו עסוקות באהבתן... אמה של סופי החלה לצעוק בהסטריה ´´גועל נפש, גועל נפש...´´ שתיהן עמדו רועדות וערומות כביום היולדן, מנסות לכסות את אברי גופן הערומים. ´´אני לא מבין מה קורה פה...´´ המשיך אביה של סופי לצעוק עליהן, ´´תתלבשו מיד, אני רוצה לדבר עם הוריך...´´ הסתכל בגועל על אסתר. הוא הסתובב סוחב את אמה של סופי שלא הפסיקה לבכות ולצעוק. הן התלבשו במהרה, מבטן מושפל לרצפה. ´´...אני... לא... יודעת... מה... להגיד...´´ גמגמה אסתר בהסטריה. ´´...אוי ואבוי... מה יהיה עכשיו...´´ מלמלה סופי בבכי. ´´...אני אוהבת אותך סופי...´´ לחשה אסתר ודמעות עלו בעיניה ´´...אל תשכחי זאת אף פעם...´´ המשיכה בלחש ´´...אף פעם, סופי, אף פעם...´´ אסתר הרגישה איך היא נופלת לתהום עמוקה עת הופיע אביה של סופי מחדרו ואמר לה ´´מלוכלכת אחת, תתחלי לזוז, אנחנו הולכים להוריך...´´ יוסי ויהודה התבוננו מעלה אל ביתה של סופי ושמעו את הצעקות. ´´מעניין מה קורה שם...´´ יוסי נשמע מוטרד. הוא התבונן ביהודה בשאלה. אביה של סופי הופיע במדרגות גורר אחריו את אסתר שהיתה בוכייה. ´´מלוכלכת אחת, גועל נפש...´´ המשיך בדבורו. הוא משך בחוזקה את אסתר בזרועה, ´´אתה מכאיב לי...´´ בכתה אסתר, נגררת אחריו. ´´את עוד לא יודעת איך אני הולך להכאיב לך מלוכלכת אחת...´´ ירק מפיו ומשך אותה בברוטליות לכיוון ביתה.

מורן א

New member
עקורים - חלק 14 ואחרון

14 ההלם היה גדול. בית הספר רחש כמרקחה. אף אחד לא הבין איך קרה הדבר. יוסי ויהודה עמדו נפוחים מגאווה וסיפרו לכולם איך הם כל הזמן חשדו. איך הם תפסו את סופי מחכה לאסתר מאחורי המחסן. הם לא חסכו גם בסיפורי הצעקות שהיו. הם הפכו ´´לגיבורי היום´´. בנות כתתה של סופי ואסתר עמדו בצד ולא הפסיקו להתלחש. המילים ´´לסביות´´, ´´מגעילות´´, ´´ואיחס´´ נזרקו לחלל האוויר. המנהלת וצוות המורות עשו ישיבת חירום כדי לגנות את שתי הבנות ואת מעשיהן המגונים. בית הספר עמד על רגליו והאווירה היתה יותר ממתוחה באותו היום האומלל שבו נקבע גורלן של סופי ואסתר. בימים שלאחר מכן, בביתה של סופי, האב לא הפסיק לצעוק והאם לא הפסיקה לבכות... לאחר מספר ימים החליט האב שמקומה של משפחתו לא יהיה עוד בארץ. את סופי הם שלחו לחיפה שתשהה עם סבה וסבתה ששמרו עליה בעיני נץ. לאחר מספר חודשים האב לקח את אשתו ובתו והם עזבו לקנדה להתגורר בסמוך לאחיו שגר שם. מאותו יום גורלי סופי איבדה את רצונה לחיות. היא בילתה את רוב חייה בבתי חולים לחולי נפש. בגיל 50 לאחר מותם של שני הוריה כתבה את צוואתה בה הורישה את כל רכושה עלי אדמות לאסתר. ...לאחר מעשה זה תלתה את עצמה. היא מעולם לא התחתנה ולא הביאה ילדים לעולם. ואסתר... אסתר לא חזרה יותר לבית הספר. הזעזוע שעברה משפחתה אילץ בסופו של דבר את הוריה להעבירה לפנימייה דתית בירושלים. בגיל 18 חיתן אותה אביה נגד רצונה עם אדם שהיה מבוגר ממנה בעשרים ושתים שנה. היא הפכה להיות אשה קשה וחסרת רגשות. היא לא הרגישה דבר וכל מעשיה היו כדי להמשיך לחיות את היום יום ´´ותו לא´´. את שתי בנותיה היא גידלה כחלק מכוח האנרציה של החיים. בגיל 35 היא הפכה לאלמנה שמגדלת לבדה שתי ילדות. בדידותה היתה גדולה ורק הלילות היוו לגביה מפלט מחייה האומללים. בהיותה בת 50 היא קבלה טלפון מעורך דין שסיפר לה על התאבדותה של סופי וצוואתה. ...זאת היתה הנקודה שבה קרסו כל חומותיה... אסתר התרוממה מהרצפה שהיתה כבר חמה ממגע גופה. היא נערה את ראשה מרגישה את שערה מתנפנף בעדינות על כתפיה שפתאום היו קלות קלות. היא פתחה בעדינות את דלת חדר השינה, השחר כבר הפציע בצד המזרחי ו´´מרח´´ את הקירות באור רך וענוג שנתן לבית אווירה עדינה של שלווה. שתי בנותיה ישנו בסלון כל אחת ´´מרוחה´´ במקום אחר. עיניהן העצומות בעדינות ונשימתן הרכה היוו מסגרת מדהימה של רוך. היא התבוננה בהן באהבה, ורגש עז של חום ותקווה זרם בפראות בגופה. היא נבהלה מעוצמת רגשותיה שזרמו בה כמו ´´נהר גועש´´. הרבה שנים היא לא הרגישה את הזרם הזה של רגשותיה. ´´אלוהים. איזה סכר ענק של חומות בניתי מסביבי. ניתקתי את עצמי - מעצמי... ברחתי ממי שאני והכי חשוב, אפילו לא בניתי את עצמי - כמי שאני... ´´ היא נשענה על הקיר, סופגת את האמת שלה על עצמה. והיא ידעה, שהיום הזה, היום הזה שהיא נולדה בו מחדש, יהיה היום שבו היא תפתח את השער הזה בחייה שנפתח עכשיו בשיא עוצמתו והיא, אסתר, בת ה 50 תעבור דרכו באומץ ובנחישות. חצי מאה עברה על חייה. חצי מאה שבו היא חיה במין ´´בית כלא´´ אישי, שבו היא קברה את עצמה ללא אפשרות ´´לחנינה´´. ´´...די!!!´´ אמרה אסתר לעצמה, לא יותר. אני בוחרת בדרך השניה. אני בוחרת בחיים. היא הרימה את ידיה לשמים והרימה את מבטה מעלה עיניה פתוחות לרווחה ´´סופי האם תשמעני??? להתראות אהובתי היקרה. מי ייתן ולמעלה בשמים תגיעי למנוחה ולשלווה שכל-כך הגיעה לך. אהובתי היקרה בעוזבך חיים אלה הענקת לי את חייך. אני אוהבת אותך יקרה שלי ותמיד אוהב...´´ היא המשיכה לעמוד כשידיה פרושות כלפי מעלה וראשה מתבונן לאין סוף של חייה החדשים... - סוף -

שייניד

New member
סיפור מדהים וקשה...

סיימתי עכשיו לקרוא את הסיפור (עקורים) והדמעות חונקות לי את הגרון.. זה סיפור מדהים שפשוט גרם לי למן חולשה כזאת וזה עצוב כמה שהעולם הזה לא מבין לפעמים כלום והוא הורס הכל.. אך מאוד שימח אותי שאסתר החליטה בסוף לפתוח בדרך חדשה ולחיות חיים אמיתיים ולא מזוייפים כמו שהכריחו אותה לחיות זה נותן תקווה קצת.. תודה לך מורן על הסיפור המדהים שחשפת אותנו אליו... תמשיכי לספר לנו על סיפורים כאלו יפים.. שני

כ"כ יפה....

מדהים... מדהים עד דמעות... כול כך אמיתי ונכון.... מדהים! מדהים כול כך עד כדי כך שאי אפשר לדבר...!!!

sun rise

New member
../images/Emo23.gifמחסיר פעימות לב

הסיפור "עקורים" מדהים ביותר ונחמד לדעת שישנה אהבה הנמשכת לנצח ולא משנה מה קורה ומה עובר הבנאדם הרגשות הם שם

למעלה