פינת ההפתעות של חן

../images/Emo34.gifפינת ההפתעות של חן../images/Emo34.gif

והיום בפינה שלי-הערצה
אני מצטערת שלא כתבתי את זה אתמול פשוט לא הייתי דקה בבית
זכרו
מי שקוראת משרשרת
שאני ידע שהיא קראה
מי שרוצה להוסיף משהו שלא כתבתי\ לחלוק על דברי וכד'.. מוזמנת לעשות את זה
הערצה מהי
עפ"י מילון הכיס פרנקל: הערצה
מתן כבוד רב, יראה הכבוד מעריץ
מכבד ומחשיב מאד כפי שוודאי הבנתן, אין שום דבר רע בהערצה- הרי זה מתן כבוד. אז אם ככה- כן אני מעריצה את הדורבנים. אני מאד מעריכה את הלהקה, את החומר שהיא עושה- אני חושבת שהשירים שלהם מדהימים והמוזיקה איכותית ביותר. מה גם שאני מעריכה כל אחד מחברי הלהקה באופן אישי. כל אחד מהם הוא עושה את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר (לפי דעתי) ויחד הם יוצרים באמת משהו מדהים. במישור האישי יותר- חברי הלהקה כידוע הם לא סנובים מדי.. הם כן מדברים אם אנשים (ואני בכוונה אומרת אנשים ולא מעריצים) אחרי הופעות וגם תוך כדי לפעמים.. וזה דבר מעולה כי לא רואים את זה הרבה בימינו. מהסיבות הנ"ל אני חושבת שמגיע לדורבנים כבוד ואני נותנת להם כבוד רב כמו שמי שמכיר אותי יודע.. אם כך- בלי היסוס אני יכולה להכנס להגדרה של "מעריצה". בימינו אלה, אם אני ישאל מישהי מה זה הערצה סביר להניח שהיא תגיד לי "מישהי שאוספת פוסטרים\ תמונות, שומעת את השירים כל היום, קונה את כל הדיסקים, אוספת חתימות, מצטלמת עם חברי הלהקה\זמר וכו וכו.. אני אמנם כן ביקשתי כבר חתימות מהדורבנים (על הדיסק) וכן הצטלמתי איתם (אם כבר אז כבר) וכן, הייתה תקופה ששמעתי את השירים שלהם כל יום כל היום..(כי זו אחלה מוזיקה) אבל לא הכנסתי את עצמי למושג הזה של "הערצה" ולמה בעצם..
בגלל שאיך שתןפסים הערצה היום אני חושבת שזה ההפך מלתת כבוד לאומן. אני חושבת שכל בנאדם הוא בנאדם וגם אם מישהו עושה מוזיקה מ ע ו ל ה הוא עדין רק בנאדם ולהתחיל לרדוף אחריו וכד' נראה לי פשוט חוסר כבוד. עכשיו אתן בטח חושבות שאני סוטרת את עצמי כ אני בעצם נגד דברים שאני עצמי עשיתי אז אני רוצה להבהיר פה שלכל דבר יש דרך. אני רואה בהופעות היום חבורת ילדות צעקניות שקופצות על איתי ואייל ומבקשות חתימות, להצטלם וכד'.. אני לעומת זאת הצטלמתי איתם במפגש של מאמ"ה (אחרת בכלל לא הייתי חושבת לבקש) ובקשר לדיסק- אח שלי החתים לי אותו אחרי הופעה בכפ"ס.. לשמוע את המוזיקה כל היום- אכן מוזיקה נהדרת.. הם לא הלהקה היחידה שאני נכנסת לתקופות שאני שומעת את הידסק ברי פליי כל היום.. עכשיו נכנס המושג "גרופיות" שבנוסף לכל מה שהזכרתי קודם אפשר לומר על גרופית טיפוסית שהיא גם תצעק "אייל תעשה לי ילד" במהלת ההופעה ואח"כ תעמוד למיכל על הרגליים כדי לנסות להכנס אל מאחורי הווילון, היא תחפש תמונות שלהם בכל רחבי האינטרנט ותחכה להם לייד המכונית בשביל לצלם עוד תמונה, תנסה לעשות הכל רק בשביל להשיג את הטלפון וכו... (הגזמה אבל שתבינו) אני חושבת שהמושג האמיתי של הערצה שזה באמת לתת כבוד לאומן שמגיע לו איבדה את משמעותה. עכשיו אני מבולבלת ואני כבר לא יודעת איך לקרוא למי.. אולי אפשר לשנות את המושג של "הערצה" ל"הערצה עיוורת" כיום
אני לויודעת. בכל מקרה- אני חושבת שאותם אנשים שמעריצים באופן עיוור(או איך שלא תקראו להם) יכולים להגזים קצת לפעמים אבל בסה"כ זה כייף לאומן וזה כייף להם- אז שיהנו.. גרופים זה כבר דבר אחר שאם יהיה לי כח אני ידבר עליו מתישהו... ולסיום--- סקר קצרצר:
איך את מגדירה הערצה
האם את חושבת שהערצה לפי הגרתך היא דבר טוב
אם את חושבת שהערצה (עפ"י הגדרת החברה שרשמתי למעלה) או הערצה עיוורת (עפ"י הגדרתי) זה דבר טוב
בתור מה את מגדירה את עצמך
כתבי בבקשה דברים שהסכמת\ לא הסכמת איתם במה שכתבתי...
אני מקווה שנהנתם מהפינה שלי הפעם.. לקח לי המון זמן לכתוב אותה וגם הקדשתי לזה מחשבה רבה ודיי התבלבלתי באמצע.. בעעע
חלק מנוסח בלשון נקבה ואולי חלק בזכר אבל הכל מיועד כמובן לשני המינים

../images/Emo45.gif

חח חן, אם אני כבר פה, אז אני אענה לך. קודם כל, אני מוכרחה לומר שזאת הפינה הכי יפה עד כה לדעתי, כי באמת כתבת את זה מושקע ומסודר ויפה. אני לא יכולה להגדיר הערצה, כי כמו שאמרת יש כמה סוגים להערצה. את הדורבנים אני ממש משתדלת להמנע מלומר שאני מעריצה אותם, כי כן, זה קיבל הגדרה מאוד לא מחמיאה היום המושג הזה של הערצה, אבל לפי המקור, כן, אני מעריצה אותם. אבל עובדה, אני לא רודפת אחריהם בשביל סתם לבקש חיבוק או תמונה או משהו...אם יש לי משהו לומר להם, אז אני ניגשת ואומרת, כמו לכל בנאדם...אם אין, אני לא אלחם בעובדה הזאת ופשוט לא אבוא. וגם כשהם באים, אם אין לי מה לומר, אני פשוט "אוותר". והסכמתי עם כל מה שכתבת. ממש עם הכל. והשעה עוד מוקדמת, אולי אחרי זה אני אענה ביותר רצינות. -אהבתי ממש!!-

../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif

הערצה היא הערכה (לדעתי). הערצה עיוורת (כמו שקראת לזה) לדעתי היא השפלה של הבנאדם. היא גם לא הכי נעימה לאומן. נגיד בהופעה הזאת מישהי באה לאורי בדיוק שדיברתי איתו וביקשה שיחתום לה ב...אמ...מעל החזה... בסוף זה לא קרה, אבל ראיתי את ההבעה על הפנים של אורי שהיא ביקשה ממנו את זה...זאת לא הייתה הבעה של שמחה... מצד שני אני לא בטוחה איך להגדיר את ההערצה שלי. אני מאוק אוהבת אותם. כאומנים וכבני אדם (לפי מה שהכרתי). אני כן מחפשת תמונות שלהם באינטרנט, אני כן שומעת את הדיסק כל היום (אכן מוזיקה מעולה), אני הצתלמתי איתם, וביקשתי שיחתמו לי על הדיסק. אפילו ציירתי את גיא על מן ברכה שנתתי לו (יחד עם המפרט). אבל אני לא אצרח במלוא הריאות שלי שאני אראה אותם. אני לא ארוץ ואתחיל לבכות שאני אראה אותם. כמובן שאני אתרגש, כי הם אומנים שאני מאוד מאוד מעריכה, אבל הם גם בני אדם. אם לרצות מזכרת מהם (תמונה וחתימה) זה הערצה עיוורת, אז ככה תקראו לי. אבל אני חושבת שלהיקרא "מעריצה עיוורת" זה לא הקטע המעשי של להצתלם ולבקש חתימה. אני חושבת שזה הקטע של איך להתייחס אליהם. אני התייחסתי אליהם כמו לחברים, והם התייחסו אליי ככה בחזרה. מישהי שסתם באה לחבק אותם בלי לומר מילה ואז פשוט הלכה לא קיבלה יחס כמו שלי (זה לא שאני משוויצה או משהו כזה). לצווח לצרוח ולבכות כאילו הרגע ראית את כל השפחה שלך נדרסת שאת רואה אותם זה הערצה עיוורת. לא לבקש להצתלם איתם בשביל להנציח את הרגע הנהדר. חוץ מזה אני מסכימה עם הכל
נ.ב. אני חושבת שזה דיי החמיא להם שביקשתי מהם לחתום לי על הדיסק...הם חייכו והיו שמחים לראות שקניתי אותו ואני מעריכה את המוזיקה (והזכויות יוצרים) שלהם...(זה הרושם שקיבלתי)

DesertRose7

New member
כנ"ל לגבי

חוץ מקטע האחרון של היחס שירדן קיבלה... כי אני לא קיבלתי יחס.. אולי בגלל שלא ממש ביקשתי אפילו לא הלכתי אליהם אחרי הופעה... כי בגלל יכולת מועטה לחזור מהבארבי.. כבר הרבה זמן לא יצא לי ללכת להופעה! תמיד ששואלים אותי אם אני מעריצה של הדורסנים.. אני נתקעת.. כי אני מעריכה אותם, מאוד!! וכמו ששמנו לב הערכה זאת בעצם הערצה.. אז כן.. אני מקשיבה הרבה לדיסק ואפילו יש לי את התקופות שאני חורשת אותו יש לי תמונות איתם מהמפגש ודיסק חתום, אבל אם לא היה המפגש לא נראה לי שהייתי הולכת אליהם אחרי הופעה להצטלם.. קצת רחמים, הרגע סיימו הופעה- מתים מעייפות- הם לא צריכים אותי על הראש עכשיו! בזמן האחרון מעריצה כבר הפך להיות סוג של.. אפשר להגיד קללה? אף אחד לא מת על זה שקוראים לו "מעריץ" כי באמת.. זה נשמע קצת תינוקי?! אז הוא פשוט אומר שהוא מעריך את מה שהם עושים וכל מה שבא עם זה.. אבל זאת בעצם הערצה.. אז בואו כולנו ביחד נעבור את השלב הראשון ולא נכחיש יותר.. כולנו פה בעצם מעריצים!! גרופים- זה כבר סיפור אחר! בפעם הבאה!

באתי להצתלם אחרי שהם יצאו

ולא ישר אחרי ההופעה...גם ביקשתי מאייך שיחתום לי לפני ההופעה מאותה סיבה אבל הוא בעצמו אמר לי לחכות לאחרי... יחס...איזה מתוקים הם! אני בטוחה שאם גם את תגשי אליהם לא להצתלם, אפילו רק להגיד להם שלום ושאת אוהבת את המוזיקה שלהם הם יהיו נחמדים...(שוב זה הרושם שקיבלתי מהם...אני לא מכירה אותם יותר מזה, אבל הם באמת נראים כמו אנשים נחמדים
)

papal

New member
חכם מאוד

כל מה שארת חן ננכון מאוד וחכם מאוד אני רוצה להוסיף לכך ולומר שהמילה הגרופי מהלכת על הגבול הדקיק שבין הערצה לסגידה סגידה זה כבר לדמות וזה כבר אובססיבי - ומתאים יותר למצב הקיצוני שחן תיארה לאחר בירור קצר עם דוד של השותף של שהוא דו8קטור באקדמיה ללשון הובהר לי שהכינוי לגרופי בערית תקינה הא- שימו לב סוגדת!!!!אן סוגד אז מה תגידו על זה? אז מי שהוא גרופי- הוא סוגד את הלהקה מי שסתם אוהב את המוזיקה ומעריך מעריץ את הלהקה ואני משתייך לאלה שפשוט רוצים לקדם את הלהקה- בהתבסס על ההיכרתו האישית שלי עם אייל ולאחרונה עם כל חבריה (מאז מאמ"ה) | ולמעשה אין לי אפילו תמונה או חתימה (חוץ מאיזו תמונה שמישהיא צילמה במפגש- ואחר כך אמרה לי שצילמה ) - וזה לא מעניין אותי- כי זה מוזר לי אבל אני בהחלט גאה להגיד מה אני עושה - עד כמה אני מכרי את הלהקה- ודואג כבכל הזדמנות שרק יש לי להלל ולשבח את הלהקה וחבריה!!

DesertRose7

New member
את לא מכירה!

ילדה אחת.. קצת מעורערת בנפשה.. קוראים לה צהיילה.. או לפחות יש כאלה (לא אני!) היא הייתה נחמדה אלי והלכה לפני ההופעה ב16 ללהקה שיחתמו על הדיסק בשבילי.. ועוד קנתה את הדיסק מהכסף שלה! אז.. יש אנשים טובים באמצע הדרך!

hadorbanit

New member
מסכימה עם כל מילה!

גם אני מתה עליהם! והדיסק שלהם יצא מהדיסקמן שלי פעמיים בערך (מה21.11.03) ואם אני אפגוש אותם אני אתרגש בטוח אבל אני לא אצרח או משהו... כי זה גם די... מבהיל... שמעריצה באה אליהם בצרחות ובבכי ומחבקת אותם... הם בטח חושבים שהיא איזה משוגעת... וגם.. בסדר הדורבנים- להקה מעולה כולם שם חמודים וזה... אבל הם גם בני אדם ולא צריך להגזים בתגובה...

h a d a r y

New member
../images/Emo45.gif. אני אישית מסכימה...

בתור מעריצה עיוורת לשעבר מאוד של להקה מסויימת [כן כן תצחקו -היי פייב... מותר לי , זה היה לפני 8 שנים , הייתי בת 10... חחח]. אני חושבת שהערצה כזו זה מטורף ומגוחך . לעומת זאת , גם אני כמו חן , בתור אחת ששומעת הרבה את הדורבנים [חלק כבר יודעים בכמה הופעות הייתי...] , חושבת שלהעריך מוסיקה של אומן מסויים ,לא נחשב כהערצה מוגזמת כי אם כן , סביר להניח שאני מעריצה את רוב אם לא כל האומנים בארץ . טוב התבלבלתי קצת... קיצר מה שרציתי להגיד - חן - אני איתך !

כן...אפשר בבקשה את הקוקו שלך?

ואני אמסגר אותו בחדר שלי ואמציע עליו שירים וכל פעם שאני אראה אותו אני אשתחווה ואשיר לו את כל השירים 3 פעמים, וארקוד סביבו במעגלים!!!!!!!!
סליחה...נסחפתי קצת

למעלה