גאווה חיפאית ../images/Emo34.gif../images/Emo73.gif
התיאור מלווה בשמות פרטיים. בהמשך תבינו למה
המסע התחיל בביתי, כשהתלבטתי אם כדאי בכלל לצאת לחיפה. דיברתי עם ידידים, שאחד מהם לא הבין למה בכלל צריך את מצעדי הגאווה, למה לעשות פרובוקציות וכאלה... גל רצה לצאת, וניסה לשכנע אותי, אני הרגשתי שאני רוצה להיות איתו, אחרי שבועיים לא קלים שעברנו שנינו... תהיתי גם מה יותר חשוב לו, להיות איתי או במצעד, וגל הרגיע אותי. אני חשוב לו יותר.
גל הגיע אלי בשעה 10 בבוקר, כיוון שאמא שלו חששה שאם יצא בצהריים הוא יעבור באיזור המסוכן
בסביבות 2 בצהריים היינו מוכנים לצאת במונית (נקודת ההתארגנות - 14:30 ממרכזית המפרץ) ואמרתי להורי שאנחנו יוצאים. אבא שלי שאל אותי לאן אנחנו יוצאים, אם נצא למצעד... אמרתי שכן, הוא לא הסכים, אמא שלי שיכנעה אותו... הוא אמר לי לא להתבלט, אמרתי לו שהייתי כבר במצעדים בתל אביב - האם הם ראו אותי? אמא שלי הציעה לנו לקחת כובע, אני חיפשתי כובע שקניתי פעם - לבן עם
. אמא שלי אוהבת את הכובע הזה, מבלי לדעת מה פירוש הצבעים. [אחרי ששמתי דגל גאווה אצלי בחדר, היא בטח תדע] יצאנו, נסענו במונית עד למרכזית המפרץ, ובמגרש החנייה, התחילו כולם להתארגן. שתי בחורות מכרו דגלי גאווה גדולים וקטנים לרכב, בחור אחד מכר דגל גאווה קטן ובמקל יש קצה מחודד מפלסטיק ["להוציא להומופובים את העיניים" - הצעה שלי
] אני וגל קנינו דגלים משלושת הסוגים, גל מיד שם את הדגל הגדול על מקל מטאטא שהוא הכין מראש, והסתובבנו לנו להנאתנו. רציתי לשתות, נכנסנו שנינו לתחנה המרכזית, יחד עם הדגלים, השומרים אפילו לא בדקו אותנו, וחיפשתי שתיה. לא ממש מצאתי, אבל היה שווה
חיפשנו עם מי לנסוע - כיוון שהמרחק בכל זאת גדול בין המרכזית לליאו באק, שם נערך ההפנינג [כרמל צרפתי] פגשנו ידידים שלי, ידידים של גל, לכולם אמרנו "תכירו את החבר שלי"
, התחמקתי באלגנטיות מצוותי טלוויזיה, או מה שהם היו... המשאית של הלונה אמורה לנסוע ראשונה, או משהו כזה [היה תדרוך לנהגים, אני לא נהג...] חיפשנו איך לנסוע, והצטרפנו לידידים שלי, שלמה ויניב. [
]. ידידה של גל, שלי, הצטרפה אלינו. מכאן התחיל הכיף המרכזי...
נסענו במכונית, אני גל ושלי מאחורה, גל מנפנף בדגל הגדול, שלי מנפנפת בדגל הבינוני, את הדגל לרכב השאלתי לאחד הידידים של גל. האוטו מקושט בבלונים, שהתנופפו ברוח [חלקם התפוצצו בדרך, עד ששלמה קשר אותם לחלון], במערכת מתנגן בקול רם דיסק של דנה אינטרנשיונל [כמה הולם] ואנחנו נוסעים. גל ושלי לחילופין התגאו להפגין גאווה כלפי 'ידידים' שלהם שהיו המומים לגלות שהם גייז - הרי בעצם המצעד עבר בחיפה, ברחובות שהם מסתובבים שם. שאלתי את שלי ואת גל מה ההנאה מהפרובוקציה, הם השיבו שעצם זה שמתייחסים אליהם בגסות כל השנה, מקנה להם את האושר הגדול להחזיר ולו יום אחד בשנה משהו כמו "אנחנו גייז, אנחנו כאן
" וכך נסענו, שרנו, צעקנו, נופפנו לשלום כלפי מי שחייך אלינו או נופף, עשינו מחוות כלפי מי שהגיב בגועל / תדהמה / הגיע לו
[נראה לי שזו מן תחושה כזו של "יש עלינו סטיגמות? היחס כלפינו גרוע? You've seen nothing yet"] אני בהתחלה ניסיתי להתחמק מלמשוך תשומת לב, מה גם שלא היכרתי כמעט אף אחד בחיפה.
היו כמה צלמים שצילמו אותנו במצלמות, וצוות עם מצלמת טלוויזיה [לא'דע איפה זה משודר, בעצם] בתחילה הסתתרתי, עד שפשוט נמאס לי, ואז גם חייכתי למצלמות הסטילז. היו כמה שנתקעו בדרך מסיבות לא ידועות, כמה שסתם חיכו בכדי לראות מהצד ולצלם. היה גם בחור אחד במכונית לא מזוהה שנסע מאחורינו כל הזמן, וכחייכתי אליו הוא חייך בחזרה. הייתה גם מדאם שרונה מהלונה, בלבוש לבן מטריה, נעלי עקב ושיער ורוד (או משהו בכיוון) שהלכה עד שבאיזה שלב החלה לרוץ ["מלכה!!!"] הנסיעה הייתה ממש חוויה
כשהגענו להפנינג, בסביבות 6, היו שם דוכני מזכרות, דוכן שתיה ופופקורן, וכדומה. [רוב היום אכלנו ג'אנק...] כולם בירכו את כולם ב"חג שמח", פגשנו ידידים מכל הכיוונים. היה ממש כיף
היו הופעות של דראגיסטיות, ועוד. באיזה שלב התראיינה מישהי בארון, ששמה את דגל הגאווה על פניה, ואני וגל עברנו ליד מנופפים בדגל הגדול, ששמתי אותו שיכסה את פנינו. התביישתי קצת כלפי הורי, אני מניח... לא יודע אם זה נקלט..
[אם כי לאחר המצעד, ולאחר שראיתי איך אבא שלי מתייחס אלי ואל גל - שיחפש אותי.] בהמשך גל סיפר לי שהוא הסתובב בשטח, וממש לא הסתתר ממצלמות, וגם לא משנה לו אם זה פורסם. גם לי, בסך הכל. הלכתי עם גל וגיא ידידנו להוציא כסף, מצויידים בשני הדגלים [את השלישי השאלתי לשלי], וככה טיילנו לנו ברחבי חיפה, עד שהגענו לבנק, ובחזרה. מצעד גאווה משלנו
בדרך איש מבוגר אחד בהה בדגלים, ושאל אותנו מה אומר הדגל. השבתי "זה דגל של אהבה". ב-7 וחצי בערב החלה ההופעה של קורין אלאל, ששרה חלק מלהיטיה, ושירים של זמרות אחרות. באחת ההפסקות בין השירים היגשתי לה את הדגל לרכב, קורין ביקשה שאניח אותו, כי אין לה מקום. הייתי נבוך לרגע, אנשים שעמדו ליד אמרו "לא נורא", ואכן בסיום ההופעה קורין חיבקה את הנגנים שאיתה, והניפה את הדגל
. במהלך ההופעה ביקשתי בתזמון מושלם עם בחור אחר את השיר "החיים בוורוד" [רציתי להקדישו לגל
] וקורין אמרה שבפעם אחרת. [שרתי אותו בערב לגל באווירה אינטימית
] היה ממש נעים, סך הכל. לאחר מכן התפצלו האנשים - מי שהלך להופעה של עברי לידר בעין הוד, להופעה של דנה אינטרנשיונל בלונה, או הביתה - כמו אני וגל [היינו עייפים כבר
) שלמה הסיע אותנו להדר, משם חזרנו במונית שירות הביתה. זה היה אירוע מאוד משחרר
[הערת אגב - גם ככה המצעד בירושלים משך את רוב
תשומת הלב
]