תשובה
הערך התזונתי צריך להופיע על השקית, וזה יספק תשובה מדויקת יותר ממה שכל אחד מאתנו יוכל לתת. באופן כללי, פולי סויה עשירים בחלבון ובסיבים תזונתיים ויחסית עניים בשומן ופחמימות (לפחות פחמימות שאנחנו מסוגלים לעכל). כן, פולי סויה יכילו גם פיטואסטרוגנים, שכבר ניהלנו בפורום
דיונים ענפים ומפורטים בגינם. הראיות הקיימות להשפעה של פיטואסטרוגנים על בני אדם, כפי שאני מכיר אותן, לא מעידות על סיכון בצריכת סויה לאף קבוצת גיל (להפך). משרד הבריאות פרסם בעבר הסתיגויות לגבי סויה, וב"
שאלות נפוצות" באתר משרד הבריאות, נכתב כי מומלץ להגביל צריכה של מוצרי סויה לילדים למנה ביום, ועד 3 בשבוע. נטען שם שהמלצות אלה הם מטעם ועדה, אך אין קישור לדוח, להמלצות המקוריות או לבסיס להן. המידע כפי שאני מכיר אותו
אינו מגבה המלצה שכזו, והוא תמוה במיוחד לנוכח היעדר המגבלות המוטלות על צריכת ממוצרי מזון אחרים בעלי סיכונים מוכחים (למשל מוצרי חלב), אך כמובן שאיני יכול לפרסם המלצות סותרות.