אדממה

yaelbm

New member
../images/Emo35.gif אדממה ../images/Emo35.gif

סויה שמרתיחים כמה דקות ואז אוכלים את הפולים מבפנים, עם מלח גס. מה הערך התזונתי ? ומה לגבי ילדים - זה טוב להם או לא ? למיטב ידיעתי לא טוב לילדים לאכול הרבה סויה ( מקס' פעמיים בשבוע ). האם זה נכלל באותה מגבלה ?
 

TheFinalCut

New member
תשובה

הערך התזונתי צריך להופיע על השקית, וזה יספק תשובה מדויקת יותר ממה שכל אחד מאתנו יוכל לתת. באופן כללי, פולי סויה עשירים בחלבון ובסיבים תזונתיים ויחסית עניים בשומן ופחמימות (לפחות פחמימות שאנחנו מסוגלים לעכל). כן, פולי סויה יכילו גם פיטואסטרוגנים, שכבר ניהלנו בפורום דיונים ענפים ומפורטים בגינם. הראיות הקיימות להשפעה של פיטואסטרוגנים על בני אדם, כפי שאני מכיר אותן, לא מעידות על סיכון בצריכת סויה לאף קבוצת גיל (להפך). משרד הבריאות פרסם בעבר הסתיגויות לגבי סויה, וב"שאלות נפוצות" באתר משרד הבריאות, נכתב כי מומלץ להגביל צריכה של מוצרי סויה לילדים למנה ביום, ועד 3 בשבוע. נטען שם שהמלצות אלה הם מטעם ועדה, אך אין קישור לדוח, להמלצות המקוריות או לבסיס להן. המידע כפי שאני מכיר אותו אינו מגבה המלצה שכזו, והוא תמוה במיוחד לנוכח היעדר המגבלות המוטלות על צריכת ממוצרי מזון אחרים בעלי סיכונים מוכחים (למשל מוצרי חלב), אך כמובן שאיני יכול לפרסם המלצות סותרות.
 

gs1234

New member
המלצות משרד הבריאות

בקישור הבא ניתן למצוא את המלצות משרד הבריאות לתזונת ילדים: http://www.health.gov.il/Download/pages/foodSchool6_21.pdf ניכר כי את המסמך חיברה ועדת מומחים, וכנראה זו הועדה שאליה התייחסו בתשובה לשאלות הנפוצות. המסמך ממליץ לתת לילדים צמחוניים עד 2 מנות סויה בשבוע, וגם זה רק אם ההורים ביקשו במפורש. כמו כן, מנת דגים נחשבת ע"פ המסמך למנה צמחונית, כנראה מתוך הנחה שכל מאכל שהוא לא עוף או בקר הוא כנראה צמחוני. בגלל פשטותו של המסמך, יועצי תזונה ממגזרים רבים משתמשים בו כאורים ותומים, אף על פי שהמסמך לא מציין על סמך אילו מחקרים נבנו ההמלצות שבו. לי אישית היו אינספור ויכוחים עליו בפורום תזונת תינוקות, ותמיד הטיעון "אבל משרד הבריאות אמר" ניצח.
 
למעלה