איך מגיבים

aniש

New member
../images/Emo35.gifאיך מגיבים

כשילד בן 4.5 מתחיל להתפרע במגרש משחקים,זורק אבנים,מציק לילדים אחרים? הוא לא מתייחס,כשאני קוראת לו להפסיק ומתעלם לחלוטין מהערות שלי.

ללכת הביתה באותו הרגע

לפני שהולכים למגרש המשחקים, לקחת אותו לשיחה ולהגיד לו שהתנהגות של הצקה לילדים אחרים, זריקה אבנים וכו' אינה מקובלת עלייך, על כן ברגע שזה קורה את לוקחת אותו והולכים הביתה, גם אם זה קורה 10 דקות אחרי שהגעת. פשוט קמים, אומרים לו שההתנהגות לא מקובלת כי היא פוגעת בילדים אחרים ולוקחים אותו והולכים, גם אם הוא יצרח ויבכה ויבעט ויבקש סליחה וזה לא יקרה שוב וכו', פשוט הולכים.

RONIB21

New member
צריך לבדוק למה הוא מתנהג כך

לדעתי, את יודעת שהילד שלך הוא ילד טוב, ובד"כ לא מתנהג כך שווה לשוחח איתו אחרי מקרה כזה, ולשאול אותו מדוע הוא התנהג כך, מה הפריע לו אם הוא רוצה לשחק עם ילדים אחרים ולא יודע כיצד לעשות זאת לתת לו צ'ופר מילולי או הפתעה קטנה כאשר הוא מתנהג נכון מניסיוני, האחיין שלי היה מרביץ לילדה שלי כשהייתה תינוקת ומתרגז עליה הבנו שהוא פשוט מתוסכל כי הוא לא מצליח לשחק איתה אחותי דיברה איתו על זה, החמאנו לו מאד כשהוא עזר לה ושיחק איתה יפה בקיצור, שווה לבדוק את הסיבה ולצאת מנקודת הנחה שהכוונות שלו טובות ושהוא זקוק לתיווך חברתי כלשהו ולגבייך - לנשום עמוק, לא לחשוב על הסביבה באותו הרגע ומה הם חושבים לחשוב רק עליו ומה נכון וטוב לו בהצלחה
רוני

aniש

New member
אחדד את השאלה

בני בן 4.5,אחד מהתאומים.קשה לו להתקבל בחברה.אין לו חברים בגן ולא בשכונה.הוא מנסה להתקבל למשחק של ילדים אחרים בצורה אלימה(בא וחוטף) וילדים מצידם מגרשים אותו.אני מרגישה,שהוא מוציא את התסכול בלהציק לילדים הללו.לתאום השני הרבה יותר קל להתקבל למשחק ולפיו,כולם בגן חברים שלו.הגננת שלנו ממליצה לקחת את התאום הראשון לטיפול פסיכולוגי. מה את מייעצת לעשות במצב כזה?

זקוקה לעוד מידע כדי להתיחס ...

האם מדובר בבן שלך? איך הילד מתנהג בגן? איך הילד מתנהג בבית? איך בדרך כלל את מגיבה ? הבנתי שאת קוראת לו להפסיק הוא מתעלם ואז...? איך מסתיים הסשן? עינת

aniש

New member
עונה

זה בן שלי בגן הוא מתנהג גרוע,מציק לגננת ולילדים,מתפרע,קם באמצע המפגש ועושה מה בא לו.הגננת כבר מיואשת ממנו. בבית הוא ילד מקסים ,תמיד מוצא לעצמו תעסוקה,אוהב לצייר,לצבוע ולגזור,להרכיב פאזלים ולשחק במחשב. הגננת הגדירה את זה ככה:הוא ילד מקסים,כל עוד לא נכנסים לספייס שלו...

התבלבלתי ...

שלום רב, את מצליחה לבלבל אותי או יותר נכון אני התבלבלתי דבר המקשה עלי להבין ולתת מענה. מחד את מספרת על ילד ש"מתנהג גרוע בגן" ובבית על פי התגובה האחרונה הוא נופת צופים. אלא שבפנייה קודמת ציינת "כשילד בן 4.5 מתחיל להתפרע במגרש משחקים,זורק אבנים,מציק לילדים אחרים? הוא לא מתייחס,כשאני קוראת לו להפסיק ומתעלם לחלוטין מהערות שלי." וזה כבר נחשב בבית. עינת

aniש

New member
הכוונה,כשהוא בבית

הוא משחק יפה עם אחיו התאום.הם לא רבים יותר מדי.הוא יודע להעסיק את עצמו בבית אם זה ביצירה כלשהיא או במשחק עם אחיו. במגרש משחקים הוא מתחיל להתפרע ולהציק לילדים אחרים ולדעתה של הגננת,(שגם בגן הוא מתנהג ככה),זה נובע מקושי להתחבר לילדים אחרים. השאלה שלי היא האם ילד שלי צריך טיפול פסיכולוגי,על פי המלצת הגננת?

אני לא מספיק יודעת

כדי לענות לשאלתך. עצתי להתחיל בשיחות (אתם ההורים) עם איש מקצוע כדי להבין יותר. בברכה, עינת

aniש

New member
לא עזרת לי הרבה

מי זה איש מקצוע? אבל בכל אופן,תודה על ההתייחסות

מקווה שעכשיו אעזור קצת יותר...

שלום רב, אני חושבת ומאמינה שאתם זקוקים להכוונה והדרכה פרטנית וממוקדת. לכן המצלצתי על שיחות. איש מקצוע הוא מנחה/יועץ/מטפל משפחתי. מציע לך להתקשר למכון אדלר- המרכז בהרצליה. ולבקש הפניה לאיש מקצוע מתאים באזור מגורייך. מה דעתך? עינת

למעלה