אני יש לי רק שאלה...
-דיון

../images/Emo133.gifאיך אתן מתארגנות עם הילדים בבוקר?

החורף כנראה נותן אותותיו והילדים שלי (5 ו-7) מתקשים בהשכמת הבוקר. אני עפי"ר כבר בשלב זה אחרי צעידת בוקר, יציאה עם הכלבה והכנת כריכים. הם יודעים מה תפקידם בכח: להתלבש, לצחצח שיניים, להסתרק (ואני קולעת צמות), שוקו/קורנפלקס, סנדלים והחוצה ובכל זאת- כל יום סיפור מחדש. ובסוף כולנו בלחץ. אשמח לרעיונות

לי יש ילדי בוקר../images/Emo13.gif

וזה כל כך מקל על הכל... אבל אצלנו גם קמים ב6:30-7:00 גג, כשהגדולים מתחילים בית ספר בשמונה וחצי ולקטנה נפתח הגן בשבע וחצי. זה אומר שיש לנו בין שעה וחצי לשעתיים להתארגן. שפע של זמן... בעיניי זה הסוד הגדול-לקום יותר מוקדם בבוקר כדי להספיק בלי לחץ. גם הטלוזיה לא נפתחת אצלנו בבית לפני שכל המטלות הסתיימו, כולל גריבת גרביים ונעילת נעליים. בוקר טוב ישראל! קרן

גם אצלי הם עפי"ר קמים מוקדם ../images/Emo133.gifאבל......

הם עייפים נורא
. הכל נמרח כמו מסטיק.
האיש שלי גם כשהוא לחוץ הוא מתנהל בעצלתיים
כי זה המיקצב האישי שלו. אני לעומת זאת (ומי שמכירה אותי כאן יודעת על מה אני מדברת)- גינגי'ת
מלאת אנרגיה ותזזית שיעילה בצורה מחרידה (לאו דווקא אפקטיבית) שכל דקה מתוכננת בבוקר ומנסה להספיק המון, לא מסתדר לי עם הקצב של שאר משפחתי מאחר ויש שפע זמן, קשה לארגן אותם בלחץ זמן, שקודם יעשו את כל המטלות ורק אח"כ נניח
אז נכון שחלק מזה - עניין של גבולות וחלק מזה השעה שבוודאי הלכו לישון ערב קודם... אשמח לקבל עיצה לדרך בה אני יכולה לשנות הרגלים שלהם ולהוביל את המשפחה ברוגע ליציאה מהבית...

שאלה מצויינת

אומנם הבנות שלי גדולות 15, 12 והבן הקטן שלי בן 8 אבל תמיד קודם אני קמה ומארגנת אתע צמי מא' ועד ת' אח"כ סנדוויצ'ים ושתייה ותוך כדי מעירה את הילדודס הבנות מתארגנות לבד ואת הבן הקטן אני מליבשה מחבקת מנשקת ועוזרת לו להתארגן כשכולם מוכנים יוצאים לסיבוב הסעות (של הבוקר....)

אני משתדלת לא להלביש את הגדול בן ה-7.5 אבל

רק אם הוא רוצה להתפנק אחת לחודש בערך... לעומת זאת- בת ה 5.5 שיודעת להתקלח לבד ולהתלבש לבד בכל זאת אני זו שמלבישה אותה בעיקר כי אני רוצה לזרז תהליכים והיא רוצה להתפנק... זו ממש בעיה

לא בטוחה שחינוכי אבל סטופר באייפון..

אצל הקטנים שלי עושה פלאים. ב- 5 דקות הם מוכנים. זו ממש טיסה!! כמובן שכל סטופר עובד אבל עצם הגאדג'ט מדליק אותם..

למעלה