בוש וההתיישבות על מארס

ruth8can

New member
../images/Emo35.gifבוש וההתיישבות על מארס

שלום חברים, חשבתם על הרעיון של בוש, שמגובה בפעולות, על הקמת ישוב אנושי על מארס ועל ההשלכות הכלליות שלו?

netbird

New member
התמיינות?

בגלל התנאים השונים ששם זה עלול אולי לגרום לספסיאציה (התמיינות המין האנושי לשני מינים). אבל לא רק של האדם, אלא של כל אורגניזם שניקח עימנו לשם. כיוון שכח הכבידה על מאדים נמוך בהרבה מזה שעל כדור הארץ, הלב יפעל בקלות רבה יותר, דבר שיאריך מאוד את משך החיים (לכל מין יש מספר פעימות לב קבוע פחות או יותר במשך חייו, וזהו המדד הטוב ביותר לאמידת משך חייו של חולייתן). במעופפים למשל, צורת התעופה מותאמת לכבידת כדור הארץ. שינוי הכבידה עשוי לשנות את צורת תעופתם.

ald1357

New member
לאיזיק אסימוב היה הרבה מה לומר

לאיזיק אסימוב היה הרבה מה לומר על הצעד הזה, אבל מאחר והוא לא פה אשתדל לנחש אולי מה היה כיון המחשבות שלו, תארו לעצמכם מערכת מחשוב עם מידע של מפעל חייכם בעלת דיסק אחד, בעולם בו לא ניתן להעתיק את האינפורמציה מדיסק לדיסק, באיזשהו מקום הדיסק הזה היה הופך לדבר היקר ביותר שעליו אתם צריכים לשמור מכל משמר, וכמה שתתאמצו סיכוי ההשרדות של האינפורמציה הזו לטווח ארוך הוא כמעט אפס, ישנן אין סוף סיבות שיכולות לגרום לנזק מוחלט לעותק אחד על ציר הזמן, חלק מחוקי שימור האינפורמציה מחייבת גיבוי והפצה, חלק מחוקי השיכפול והקיום מחייב ריבוי, מעין הרחבת מרחב האפשרויות ומניעת האפשרות של מקרה אחד לחיסול כל המהלך, כדור הארץ שלנו הוא הדיסק היחיד שיש לנו לאכסן עליו את תופעת החיים כפי שאנחנו מכירים אותה, תופעת חיים זו מעבר לחיינו הפרטים שמגעים בין כה וכה לסופם, תופעת חיים זו חשובה לנו באופן קיבוצי, אם כדור הארץ היה מחשב, כחברת ביטוח לא הייתי לוקח סיכון לבטח אותו, עם כל מאגר הנשק ההרסני, הפיתוח המרעיל, והרס המשאבים המואץ הייתי מתחיל לחפש מחשב אחר, ואפילו אם הוא היה עולה יקר, ואו מנסה לפתח דרך לשכפל לפזר את האניפורמציה הקריטית בדרך שתגרום גם במקרה של תקלה לאפשרות הקמה מחדש פה או במקום אחר, הצעד הזה של בוש הוא צעד הכרחי בתמונת עולם כפי שאנחנו מכירים אותה, זהו רק צעד התחלתי, ואני מקווה בשביל העדר הזה שזה לא צעד מאוחר מדי

netbird

New member
שכפול

ראשית, זה תלוי ברמה עליה אתה מדבר. אתה יכול להתייחס לכדור הארץ כאל מחשב (כפי שהתייחסו אליו גם במדריך הטרמפיסט לגלקסיה), אבל אתה גם יכול להתייחס לכל מדינה כאל מחשב, או אולי על בסיס טופוגרפיה, בית גידול, שונות גנטית, זוויג, או אולי לכל מערכת השמש (אחרי הכל היא תתפוצץ מתישהו) או לכל הגלקסיה כאל מחשב. שנית, אני רואה את השכפול כתכונה, ולאו דווקא כחוק אבולציוני. אורגניזמים שהצליחו לשכפל עצמם, התאימו לסביבה טוב יותר. אולי זוהי אחת התכונות החשובות ביותר שיש לכל האורגניזמים, על אף שיש יותר מדרך אחת לעשות כן (וזה נאמר לגבי הרבה תכונות). חיים, לטעמי, הם בסך הכל כימיה מסודרת יותר. הם אנקדוטה מעניינת בכימיה שעל כדור הארץ. לגבי יצירת אטמוספירה, נראה לי שיותר הגיוני ליצור כיפות ובהן תנאים המאפשרים חיים, מאשר לנסות ליצור אטמוספירה על המאדים. הכבידה הנמוכה שלו, פשוט לא תאפשר זאת, והגאזים ידחסו לחלל.

ofeking

New member
לידע הכללי

אם יצא לנו לבקר במאדים, זה לא אומר שנהיה בתוך חליפת חלל. בעתיד כנראה יביאו אל מאדים צמחים וינסו ליצור אטמוספירה, מתי? לא ברור, ההשערות הן שבין 50 שנה ל 5000 שנה...

אמנון כ

New member
התיישבות בני אדם על המאדים

ממש עכשיו פרסמתי מאמר חדש באתר שלי על פיתוח אטמוספירה שתאפשר התיישבות על המאדים. אשמח לשמוע מה דעתכם. יום נפלא!

ruth8can

New member
התיישבות על מארס

אני חייבת להודות שיש לי בעיה עם רעיון ההתיישבות על מארס. לרוב, אני אדם שאין לו בעיות עם רעיונות חדשניים, לכן הייתי צריכה לחפור די הרבה בתחושה הלא נעימה שיש לי כלפי המיזם הזה. אני לוקחת את זה די אישית משום מה... חלק מהרתיעה שלי מנוסח יפה במילותיו של אמנון באתר שלו. ציטוט: "ככלל התיישבות אנושית על פני המאדים מזכירה במקצת את ההתיישבות אנושית ביבשת אחרת, ואין המדובר כאן אלא בהמשך "טבעי" להתפשטות בני האדם. אם יכולנו לכבוש את כל הכוכב, מדוע שלא נכבוש גם כוכבים אחרים?" ובאמת, למה שלא נחזור על טעויות העבר, ונשכפל אותן, תוך שאנו נוקטים באותן צורות חשיבה אנושיות מוגבלות, בדיוק? בואו נתבונן במצב כדוה"א שלנו. מהן הבעיות שלנו? - עלייה חדה בצפיפות אוכלוסין אל מול שימוש מטורף וחסר תכלית במשאבים - זוהי, כפי שאולי היה אומר מלטוס, אם אמה של כל הבעיות. מתוכן נגזרות הכחדת המינים השונים, שהיא גם נגזרת של ההינדוס הגנטי, התפשטות האוכלוסיה אל פני שטחים של חיות בר שמובילה מדי פעם להכרות עם וירוסים נוראיים כגון הניפה, וכו'. אני חושבת, שכל בעיה אנושית שניקח, תכנס בתמציתה לתוך המשוואה של ההתפשטות המדהימה של בני האדם - "הכיבוש" חסר הטעם הזה. תקנו אותי אם אני טועה. בעיות חיצוניות, כגון פגיעת אסטרואיד, היא לא בעיה שנפתור ע"י התיישבות בכוכב אחר, משום שבכל מקרה, אסטרואיד יפגע בחלק מסוים של הכדור ולא בכולו, ובני אדם ימשיכו להשרד. אני חייבת להודות, אני לא חושבת שרעיון ההתיישבות - ה"כיבוש" נובע משום רעיון הגיוני. צר לי לומר, אני סבורה שהוא נובע מיצר הכיבוש האנושי, המכסה על הסקרנות הטבעית, או יותר נכון, מנסה להשתמש בסקרנות באופן ש"יצא לנו משהו ממנה". מישהו חשב על הזכות שלנו ללכת ו"לכבוש" כוכב אחר? ועד כמה טפשי זה נשמע? זו בסך הכל המשכיות של התנהגות אנושית המיושמת על פני הכוכב הזה, שתוצאותיה, כפי שרואים היום, אינן חיוביות. בני אדם ניסו לאורך כל ההיסטוריה לחפש את הפתרונות לבעיות שיצרו הם עצמם מחוצה להם. אם אני רואה אשה וזה מגרה אותי, וחוקי לא מתירים לי להתנפל עליה, אז אני אדרוש ממנה שתעטוף את עצמה מכף רגל עד ראש. אם גמרתי לעצמי את כל המשאבים מתוך חזירות (או סתם אני רוצה עוד), אז אני אחפש מישהו שאני יכול לקחת ממנו. בכללית, לא היה לי אכפת לעמוד מנגד להתנהגות האנושית הירודה הזאת, שמאפיינת מן הסתם גם אותי, אלמלא להתנהגויות מסוג זה היו השלכות מסוכנות: האמצעים להפקת מים על המאדים ושאר מניפולציות על הכוכב - האם יש לנו איזשהו ידע על ההשפעה של המניפולציות הללו, לא רק על הכוכב, אלא על פרמטרים נוספים, קשורים, שאולי אנו אפילו לא יודעים עליהם? האם העלנו בדעתנו, שסך הידע הקיים בידינו הוא מזערי, בדיוק כפי שלפני 200 שנה לא ידענו על הגנטיקה למשל? אני שואלת - מהו שאנחנו לא יודעים ובכל זאת, חסרי סבלנות לשחק אתו? ומהו המחיר? השאלה השניה היא - ממה אנחנו בורחים? אני מכירה את התופעה יפה. כשהבית שלי מבולגן כל כך כשאני לא יודעת איפה להתחיל כדי לסדר אותו, אני בורחת לבית של ההורים לראות טלוויזיה. מן הסתם, ניתן יהיה לכנות דפוס התנהגות כזה: תבוסתני. מאילו בעיות אנו בורחים? למה אנחנו לא מאמינים שאנחנו יכולים וצריכים וחייבים לתקן את הבעיות על הכוכב שלנו? האם אכלנו כל כך הרבה סרטי מדע בדיוני ופחות מדי שיעורי אקולוגיה עד שאנו מעדיפים להגיד שלום וללכת? חייבים להבין, שפרוייקטים בלתי מבוססים כאלו (מבחינת הידע שיש ברשותנו כיום, שהוא מזערי, לדעתי, לעומת מה שנדע בקרוב) באים על חשבון משאבי אנרגיה (כלכלית, אך לפני זה, הינעית וחשיבתית) שיש להפנותם לבעיות האמיתיות.

אמנון כ

New member
חיים על כוכבים אחרים

גם אני מסכים עם הבעיתיות המוסרית שבנושא כיבוש כוכבים אחרים. עם זאת, נרצה או לא נרצה, ברגע שהטכנולוגיה תגיע לשם, זה יקרה. אבל לזכות כיבוש כוכבים אחרים יאמר כי ככל הנראה אין כיום חיים על המאדים (למרות שעוד יכולות להיות הפתעות), ובניגוד לכיבוש יבשות על ידי בני אדם שגרם באמת להכחדות ענק, כריתת יערות וכו', כאן בסופו של דבר מדובר על הרבה סלעים בכוכב שהוא גדול פי כמה וכמה מכדור הארץ. אם אין פגיעה בחיים, מדוע שלא נתפשט הלאה? אני בהחלט מסכים שהידע שלנו הוא מזערי בנושאים שונים, אבל לצערנו אין שום דרך ללמוד בתיאוריה על נושאים שונים ללא הגעה פיסית ובדיקה של הדברים מקרוב. או במילים אחרות "תמיד אתה מקבל את הניסיון רגע אחרי שאתה צריך אותו"... ולסיום - פגיעת מטאור או מלחמה אטומית בהחלט יכולים להשפיע על החיים בכל רחבי הכוכב (ראית דינוזאורים לאחרונה?). נכון שבתאוריה שני מטאורים יכולים לפגוע בשני הכוכבים, אך הסיכויים לכך הם קלושים במיוחד.

האדם לא מתמודד עם הבעיות

הקיימות בכדו"הא אז למה שיהרוס גם כוכבים אחרים?! קודם כל, שיפתור את הבעיות הקשורות לכדור הארץ כמו התחממות כדו"הא כתוצאה מזיהום אוויר, הכחדה של החי והצומח, כריתת יערות, וזיהום מקורות מים.אם נדע להתגבר על בעיות הנוכחיות בכדור שלנו לא ניצתרך להתמודד עם בעיות כאלו בכוכב לכת אחר...

ofeking

New member
"בדרך לכיבוש מטרה אחת, כובשים גם את

"בדרך לכיבוש מטרה אחת, כובשים גם את המטרה השניה והשלישית". דוגמא: בעיה: איך לחקור את המעמקים של כדור הארץ? פיתרון: טכולוגיות שפותחו כדי לשמש את האדם לחקר החלל, עוזרות לו לחקור את מעמקים של הים. ובנוגע למגיב הקודם: אם צריך לפחד מהשלחות של מעשים בכזה פחד אובססיבי, אז- למה לצאת מהבית? אולי תחליק על מדרכה? (חס וחלילה), אולי תקרה לך תאונה? (חס וחלילה), אולי יתקוף אותך כלב עצבני? (חס וחלילה)... מצד שני אם תצא מהבית , נגיד כדי ללמוד, אז בעתיד תהיה בעל כסף, תוכל להנות מהחיים...

אולי אם נעזוב את כדור הארץ

למאדים יתפתחו בכדור הארץ זנים מסוימים ליצורים בעלי תבונה ללא בלימת בני האדם ונהיה עדים להתפתחות חברה מתורבת בעלת תבונה של כלבים למשל שיגדלו בכדור הארץ השכן ויש לי גם שאלה האם יתכן מצב שאיפושהו ביקום קיימים יצורים תבונתיים במצב גז או נוזל?

למעלה