דגים לתינוק??

../images/Emo35.gif דגים לתינוק??../images/Emo19.gif

אולי מישהו מכם יודע מתי ניתן להתחיל לתת דגים לתינוקות ?? רוי בן 8 חודשים ואני מעונינית לתת לו דג סלומון

G a l i 11

New member
לא יודעת מה לגבי דגים מבושלים

אבל אומרים שאסור מעושנים ובטח לא חיים. לא ידעתי על זה ומתן בגיל 8 חודשים (לא לסקול אותי...) טרף במסיבה סושי עם סלומון וטפו, טפו, טפו הילד נשאר בחיים...

סלמון סלמון סלמון לא סלומון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

טעות ישראלית ידועה זה לקרוא לדג המסכן על שם המלך שלמה. אבל זה לא סלומון, אלא סלמון - Salmon

MicMik

New member
לדג המסכן כבר לא אכפת איך קוראים לו

כשהוא נמצא בין אורז ואצה אני ניסיתי דג סול באותו גיל (לפי ספר מתכונים לתינוקות) והמיקמיקית גם עברה את זה בשלום.

שרונה, גשי לקישור המצורף

וחפשי שם במנוע החיפוש "דגים". אני בטוח, שתמצאי שם לא מעט תשובות - חלקן נתנו ע"י טובה קראוזה, שהיא דיאטנית קלינית שמתמחה בתזונה בזמן הריון ואחריו, כמו גם תזונת תינוקות.

sagilgul

New member
תני לו חופשי - אין מה להתייעץ

כאן באנגליה בטיפת חלב היא המליצה לי להתחיל לתת לה דגים בגיל 5 - 6 חודשים. מעין בת 7 חודשים אוכלת חופשי הכל מכל חוץ מביצים וטפו טפו טפו הכל בסדר. דג זה מאד בריא, אז למה לא ?

ליאת127

New member
אצלנו רופאת הילדים

אמרה שאפשר לתת דגים אבל טונה להתחיל מגיל שנה.

Boston Guy

New member
זהירות - יש ילדים שאלרגיים לסלמון

לחברים שלנו יש ילד בן שנה וחצי שאלרגי לסלמון (בין היתר - הוא אלרגי למספר דברים אחרים). הייתי נזהר עם הדג הספציפי הזה. עקרונית, דגים זה מאוד בריא, חוץ מעניין ה"מתכות הכבדות". כספית וכ"ו. היום הרופאים ממליצים להמנע מדגי ים טורפים גדולים, כמו טונה, דג חרב וכ"ו - פשוט בגלל שדגים אלו נלכדים כשכל אחד מהם שוקל עשרות רבות ( או מאות) של קילוגרמים - והוא הגיע למשקל הזה ע"י טריפה של אלפי דגים קטנים יותר... המשקעים של המתכות הכבדות שהזיהום הסביבתי הכניס לכל אותם דגים קטנים מצטברים בגוף של הטורף הגדול, ומביאים את כמות הזיהום בבשרו לרמה לא בריאה. לכן, כדאי להפחית בטונה (מקופסא או בסטייקים) ושאר דגים גדולים. כדאי לאכול דגים שאת רואה מה הגודל שלהם - כלומר קונה אותם "שלמים". כלל אצבע - אם הדג נכנס לך למקרר שלם מותר לאכול אותו (בהנחה שאין לך בבית מקרר תעשייתי של סופרמרקטים...)

../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif תודה לכולם

רק שאלה נוספת ...אם אין לנו הסטוריה של אלרגיה במשפחה לדגים האם בכל זאת להמתין עם הסלמון??? אנו פשוט אוהבים את הדג הזה ...ומה עם מקרלים??

Boston Guy

New member
אין לי תשובה טובה...

גם לילד שאני דיברתי עליו אין הסטוריה משפחתית של אלרגיה לכלום... ובכל זאת הילד נמצא אלרגי למגוון של דברים (הפראנואידים שביננו חושדים שזו השפעה סביבתית... יותר מדי ילדים באזורינו סובלים מאלרגיות משונות שלא קיימות בהסטוריה המשפחתית שלהם). אני גם לא מבין גדול במקארלים - אבל אלו שלי יצא לזלול היו בהחלט בגודל סביר (אף אחד מהם לא היה יותר גדול ממני...) - אז אני מניח שמבחינת כספית ועופרת ושאר חולירות הם "תקינים". כמו בכל דבר - תבדקי רגישות בצורה הבאה: 1. תני לו לגעת בדג - ואחרי כמה שעות תבדקי תגובה עורית (פריחה וכ"ו). 2. תני לו רק לגעת בדג המבושל עם הלשון (לא לאכול) - ואחרי רבע שעה תוודאי שאין קשיי נשימה או נזלת או התנפחות של דרכי הנשימה.. אם הוא עובר את שני ה "מבחנים" האלו - סביר שהוא לא רגיש.

tidhar

New member
אמא של רוי תתאזרי בסבלנות עוד יהיה

לך זמן להזין אותו במאכלים אלה .

למעלה